ruhunu dinliyormusun?

Selam Arkadaşlar. Bu konuyu sevmiştim, aklıma geldikçe paylaşım yapmaya çalışacağım.

Mavi Terlik, çok iyi yapmışsın.Müzik-Kahve eşliğinde boyama yapmak benim son zamanlardaki keyiflerimden biri. Ama saatlerce boyamıyorum öyle.Özellikle ufak ufak başlamak istedim.

Kuru boya mı aldın keçeli kalem mi ? Kitabın yapısına ve boyayacağın resme göre kalem seçimi değişkenlik gösterebiliyor.

Başka boyama kitapları almayı düşünüyorsan onun için d&r mağazasına gitmeni öneririm. Ben başka kitaplar için mağazadan inceleyip internetten sipariş vereceğim. İnternetten hemen sipariş versek içerikleri zevkimize hitap etmeyen yani beğenmediğimiz kitaplarda çıkabilir (Johanna Basford kitapları hariç tabi)

Bazı linkler ekliyorum bi incele istersen;

http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/buyuklere-boyama-kitaplar.html

http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/esrarengiz-bahce-stabilo-point-88.html

https://instagram.com/esrarengiz_bahce/

Daha bugün keşfettiğim bir kanal;

https://www.youtube.com/channel/UCnvkU7jWORq32MCw_uox3Fw/videos

Herhangi birşey birden popülerleşince ben ondan uzak dururum normalde. Ama bu kez farklı oldu. O yüzden sıkılmamak ve soğumamak için ufak ufak başladım.Bu boyama mevzusunun hobilerimin arasında yer almasını istiyorum. Kısa vadede birden aşırı yüklenmek istemedim.

Bende sadece Esrarengiz Bahçe'nin bir kitabı var. Sonraki baskılarda kağıt kalitesi değişmiş sanırım. Bir tanede kuru boya setim var.Abartıp birsürü kitap birsürü boya almak istemedim ilk etapta. Boyaları araştırıp alacağım. Yeni kitapları elimdeki kitap tamamen bitince alacağım.

İncelemek istediğim beğenirsem almak istediğim kitaplar şunlar ;
208e0ae1-499b-49d0-96fc-b57f678dc1d5-1.webp 1 tane daha almak istiyorum.Birde keçeli kalemlerle boyamak istiyorum.
e5546d51-1b22-4431-86ab-ace936d2231d-1.webp Gizemli Ormana bakmıştım ama almamıştım 2 tane almak istiyorum.
4660cac7-faeb-4ced-860f-642dc155aebc-1.webp
4248de1d-6e68-4666-976e-6b406d8c1d35-1.webp
772fefb0-c23b-4e9a-9f51-c9121a2d9b0f-1.webp
153742b3-7386-4195-8f39-f4bad6add115-1.webp

7307131c-2882-40cc-a0fa-bee6e676b07c-1.webp
6758690e-5d65-47eb-9539-c2e8d3da0728-1.webp
b252f7ea-9602-41c0-a0c5-34a61f9ffa7c-1.webp
b9540da1-31bf-4bed-85ee-271d9f734e3d-1.webp
e9fcb3ec-5fe6-428d-8043-36500d763a64-1.webp
4c6fb378-1b13-4e09-b6bc-5ec7881cada2-1.webp
5c9dabbe-dc0f-4db9-bfd6-37ff600a8c5e-1.webp
5fd85a39-6aac-4662-bf3c-bee992067a8f-1.webp
130c0aae-fb1c-4d4d-9015-a289815e1bd5-1.webp
Biraz daha var.Bunlar benim ilk dikkatimi çekenler.

Son düzenleme:
Kırtasiyeyi, kalemleri, renkleri seven insanlar için biçilmiş kaftan denebilir.
15 kitaptan kaç tane alırım bilmiyorum.Biraz zor beğenirim.
Bazılarının sadece ismini sevdim.Renklerin Senfonisi, Hayal Bahçesi gibi..
Bu topic'in başlığına çok uygun bir uğraş olduğu için bu kadar bahsettim. :KK66:
Yine uğrarım, Keyifli Boyamalar! :)

Selam Arkadaşlar. Bu konuyu sevmiştim, aklıma geldikçe paylaşım yapmaya çalışacağım.

Mavi Terlik, çok iyi yapmışsın.Müzik-Kahve eşliğinde boyama yapmak benim son zamanlardaki keyiflerimden biri. Ama saatlerce boyamıyorum öyle.Özellikle ufak ufak başlamak istedim.

Kuru boya mı aldın keçeli kalem mi ? Kitabın yapısına ve boyayacağın resme göre kalem seçimi değişkenlik gösterebiliyor.

Başka boyama kitapları almayı düşünüyorsan onun için d&r mağazasına gitmeni öneririm. Ben başka kitaplar için mağazadan inceleyip internetten sipariş vereceğim. İnternetten hemen sipariş versek içerikleri zevkimize hitap etmeyen yani beğenmediğimiz kitaplarda çıkabilir (Johanna Basford kitapları hariç tabi)

Bazı linkler ekliyorum bi incele istersen;

http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/buyuklere-boyama-kitaplar.html

http://yolunneresindeyim.kadinlarkulubu.com.tr/2015/03/esrarengiz-bahce-stabilo-point-88.html

https://instagram.com/esrarengiz_bahce/

Daha bugün keşfettiğim bir kanal;

https://www.youtube.com/channel/UCnvkU7jWORq32MCw_uox3Fw/videos

Hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle biraz uzadı siparişlerimin gelmesi ama pazartesi en geç salıya bekliyorum inşallah
Bu arada ağzım Esrarengiz Bahçeye alışamadı bi türlü Saklı Bahçe diyorum ben daha güzelime gidiyor böyle söylemesi :KK16:Esrarengiz bi olumsuz geliyo nedense
Her neyse .. Aysar_ Aysar_ tatlım epey araştırdıktan sonra Faber Castel'in kuru boyalarını sipariş ettim çift taraflı 48li olanını
İnce ayrıntılar için ve daha canlı boyadığı için de farklı bir markanın keçeli kalemlerini aldım bi kitapçıdan, ucu ince olanlardan hani
İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla yüzeyi geniş olan alanları ucu kalın keçeli kalemle boyuyorlar. Onun için de yine Faber Castel'in setleri dikkatimi çekti kapakları birbirine geçmeli olanlar.
Ondan henüz almadım acele etmiş olurum belki kuru boyalarım yeterli gelir ......diyesim var ama aslına bakarsan almamak için zor tutuyorum kendimi :KK48:
Gönderdiğin youtube daki kanalı çok beğendim inceleyeceğim, bi kaç tanesini izledim bile

Kova hatunu Kova hatunu canım aklımın bi köşesindesin hep ve iyi olmanı tüm kalbimle diliyorum :KK200: Boyalar gelince daha ayrıntılı yazacağım
görüşmek dileğiyle...

Hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle biraz uzadı siparişlerimin gelmesi ama pazartesi en geç salıya bekliyorum inşallah
Bu arada ağzım Esrarengiz Bahçeye alışamadı bi türlü Saklı Bahçe diyorum ben daha güzelime gidiyor böyle söylemesi :KK16:Esrarengiz bi olumsuz geliyo nedense
Her neyse .. Aysar_ Aysar_ tatlım epey araştırdıktan sonra Faber Castel'in kuru boyalarını sipariş ettim çift taraflı 48li olanını
İnce ayrıntılar için ve daha canlı boyadığı için de farklı bir markanın keçeli kalemlerini aldım bi kitapçıdan, ucu ince olanlardan hani
İzlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla yüzeyi geniş olan alanları ucu kalın keçeli kalemle boyuyorlar. Onun için de yine Faber Castel'in setleri dikkatimi çekti kapakları birbirine geçmeli olanlar.
Ondan henüz almadım acele etmiş olurum belki kuru boyalarım yeterli gelir ......diyesim var ama aslına bakarsan almamak için zor tutuyorum kendimi :KK48:
Gönderdiğin youtube daki kanalı çok beğendim inceleyeceğim, bi kaç tanesini izledim bile
Benimki de işte o 48'lik. Şimdilik memnunum. Peki bir sayfayı kuru ve keçeli kalem karışık mı boyamayı düşünüyorsun orasını çözemedim. Yeni boya kalemleri aldığımda bir çizimde/resimde tek bir boya cinsi kullanmayı düşünüyordum ilk etapta.Aldığın keçeli kalemler arka sayfaya geçip geçmiyor mu ona dikkat et derim. Yoksa arka sayfadan vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Birde boyadığın sayfanın altına A4 kağıdı koy derim.Kuru boyada olsa bastırdığımız için iz çıkıyor.Ben hangi kalemle boyarsam boyayım araya A4 kağıdını koymayı alışkanlık haline getireceğim.Sorma bende yeni boyalar yeni kitaplar almamak için frenliyorum.kendimi. :) Misal Stabilo'nun boyalarını acayip merak ediyorum.Bu arada baya hevesli gördüm seni :) Boyamaya başlayınca güncellemelerini bekliyorum. :KK66:

Benimki de işte o 48'lik. Şimdilik memnunum. Peki bir sayfayı kuru ve keçeli kalem karışık mı boyamayı düşünüyorsun orasını çözemedim. Aldığın keçeli kalemler arka sayfaya geçip geçmiyor mu ona dikkat et. Yoksa arka sayfadan vazgeçmek zorunda kalıyorsun. Birde boyadığın sayfanın altına A4 kağıdı koy derim.Kuru boyada olsa bastırdığımız için iz çıkıyor.Ben hangi kalemle boyarsam boyayım araya A4 kağıdını koymayı alışkanlık haline getireceğim.Sorma bende yeni boyalar yeni kitaplar almamak için frenliyorum.kendimi. :) Misal Stabilo'nun boyalarını acayip merak ediyorum.Bu arada baya hevesli gördüm seni :) Boyamaya başlayınca güncellemelerini bekliyorum. :KK66:

Aslında kalem merakı epeydir var. Renkli kalemlerle çalışmayı sevdiğim için birer birer aldığım keçelilerden bir set oluşmuştur herhalde ama ne yazık ki yanımda değiller o yüzden yenilerini aldım.

Tam ifade edememişim bu arada kusura bakma, söylediğin benim de aklıma gelmişti ancak bir sayfada hem keçeli hem kuru hoş olmaz diye düşündüm o yüzden ayrı ayrı sayfalarda deneyeceğim bir de keçeli için ''benimki arkaya hiç geçmedi...'' şeklinde yorumlar var ancak kendime güvenemiyorum bu konuda, yazı yazarken filan bastırarak yazıyorum ben galiba boyamada da aynı şey geçerli olacak o yüzden dediğin araya kağıt koyma işi çok işime yarayacak canım teşekkürler

Bir de keçeli için henüz cesaretim yok daha profesyonel işi gibi geliyor bana o yüzden kurularla başlamayı planlıyorum
Boyamaya başlayınca güncelleme yapacağım inşallah
Bir de seninkilerden bi tane atar mısın merak ediyorum da :KK23:

denemelisin bence...
ayrıca yetişkinler için baleyi ilk defa duydum...
ilginç...normalde hep balenin yaşı vardır derler...
bence gitmelisin,küçüklük hayalleri bambaşkadır ve gerçektirler...
bu arada iltifatların harika :KK66:
Baya geç de olsa cevap vermek istedim. :KK66: Bale profesyonel anlamda yapılacaksa tabiki küçük yaşlardan başlamak gerekiyor. Sadece amatör olarak denemek istediğimden için kursuna gideceğim ilerde. Esneklik ve düzgün duruş yine gitme sebeplerimden.Önce yogada kendi çapımda biraz ilerleyeyim baleye öyle sıra gelir zaten.Birde kick boks'a gitmek istiyorum baleyle ikisi tezat olacak ama.:KK48:
&

Bale Yapmanın Yaşı Var Mıdır?
Bilindiği üzere bale eğitimine ne kadar küçük yaşta başlanılırsa o kadar verimli sonuçlar alınır. Ancak yetişkinler için bale de son derece olumlu sanatsal ve ruhsal etkiler yaratan etkileyici eylemlerdendir. Uzmanlar çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkısının olduğunu belirttiği bu dansa başlama yaşının 4 ila 11 yaş aralığında olduğunu belirtiyor.

Ayrıca omuriliğin şekillenmesi ve vücudun esnemesine katkısı olan dansın vücudu gençleştirdiği ve kasları çalıştırdığı biliniyor.Yetişkinler için bale kursunda basit hareketler ile kişinin kendisini zorlamadan yapması mümkün hale geliyor.

İleri Yaşta Bale Yapmanın Ne Gibi Faydaları Olur?
Çocuklar üzerindeki faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz balenin yetişkinler üzerinde de oldukça fazla etkisi vardır. Zarafet temsili bu dans kurslarda, okullarda ve konservatuarlarda öğrenilebilir. Uzman öğretmenlerin derslerine katılan öğrenciler hem spor yapmış olur hem de farklı bir disiplinde kendilerini sınarlar.

Bireysel yani partnersiz ancak grup halinde yapılan balede ferah ortamlarda uygulama yapan dansçılar aynalar yardımıyla da vücutlarının ve hareketlerinin uyumlarını gözlemleyebilirler. Geniş zaman aralığında faydalarına bakacak olursak;

• Vücudunuzun esnemesini sağlar.
  • Kaslarınızı çalıştırır.
  • Normalden birkaç santim daha uzun görünmenizi sağlar.
  • Kemiklerinizi güçlendirir.
  • Dengenizi artırır.
  • Düzgün bir duruş kazandırır.
  • Eklem ağrılarını azaltır.
  • Zarif ve hoş bir görünüm kazandırır.
  • kaynak: bale kursları . com . tr

Son düzenleme:
Aslında kalem merakı epeydir var. Renkli kalemlerle çalışmayı sevdiğim için birer birer aldığım keçelilerden bir set oluşmuştur herhalde ama ne yazık ki yanımda değiller o yüzden yenilerini aldım.

Tam ifade edememişim bu arada kusura bakma, söylediğin benim de aklıma gelmişti ancak bir sayfada hem keçeli hem kuru hoş olmaz diye düşündüm o yüzden ayrı ayrı sayfalarda deneyeceğim bir de keçeli için ''benimki arkaya hiç geçmedi...'' şeklinde yorumlar var ancak kendime güvenemiyorum bu konuda, yazı yazarken filan bastırarak yazıyorum ben galiba boyamada da aynı şey geçerli olacak o yüzden dediğin araya kağıt koyma işi çok işime yarayacak canım teşekkürler

Bir de keçeli için henüz cesaretim yok daha profesyonel işi gibi geliyor bana o yüzden kurularla başlamayı planlıyorum
Boyamaya başlayınca güncelleme yapacağım inşallah
Bir de seninkilerden bi tane atar mısın merak ediyorum da :KK23:

Şimdi de türk kahvesi içerken yazıyorum. :)
-
Bende kalemlere meraklıyım. Mesela şu Lamy kalemleri çok merak ediyorum bi alamadım gitti.
Ne kusuru olur öyle :KK66: Aslında bir sayfada hem kuru hem keçeli kalemi deneyip görmek lazım bi. Belki biz yanılıyoruz. Benimki hiç arkaya geçmedi diyenlerin kitapları ve kalemleri farklı olabilir. Kitapların kağıt kaliteleri farklı farklı olabiliyor.Ya da hafifçe boyuyorlardır, bastırmıyorlardır. Bende senin gibi hem yazı yazarken hemde boyama yaparken bastırırım. Öyle alışmışım napiyim. İlerde boyadığımda aradaki A4 kağıdına rağmen keçeli kalemle arkaya geçerse de geçsin kaç sayfalık kitapta bir sayfa gidiversin. :KK66: Önemli olan benim aldığım keyif. :KK49:

Evet mantıklı olan o bence yavaş yavaş ilerlemek gittikçe daha profesyonel boyalara geçeriz.Şu an boyadığım var bir tane yarısındayım bitince onu atarım. :) Yalnız şunu söyleyeyim; misal ben öyle bütün yaprakları yeşil ve yeşilin tonlarına boyayan bir tip değilim. :KK48: Kargon gelmiş olmalı, boyamaya başladıysan yorumlarını bekliyorum. :KK66:

Şimdi de türk kahvesi içerken yazıyorum. :)
-
Bende kalemlere meraklıyım. Mesela şu Lamy kalemleri çok merak ediyorum bi alamadım gitti.
Ne kusuru olur öyle :KK66: Aslında bir sayfada hem kuru hem keçeli kalemi deneyip görmek lazım bi. Belki biz yanılıyoruz. Benimki hiç arkaya geçmedi diyenlerin kitapları ve kalemleri farklı olabilir. Kitapların kağıt kaliteleri farklı farklı olabiliyor.Ya da hafifçe boyuyorlardır, bastırmıyorlardır. Bende senin gibi hem yazı yazarken hemde boyama yaparken bastırırım. Öyle alışmışım napiyim. İlerde boyadığımda aradaki A4 kağıdına rağmen keçeli kalemle arkaya geçerse de geçsin kaç sayfalık kitapta bir sayfa gidiversin. :KK66: Önemli olan benim aldığım keyif. :KK49:

Evet mantıklı olan o bence yavaş yavaş ilerlemek gittikçe daha profesyonel boyalara geçeriz.Şu an boyadığım var bir tane yarısındayım bitince onu atarım. :) Yalnız şunu söyleyeyim; misal ben öyle bütün yaprakları yeşil ve yeşilin tonlarına boyayan bir tip değilim. :KK48: Kargon gelmiş olmalı, boyamaya başladıysan yorumlarını bekliyorum. :KK66:

Oh yarasın canım :KK50:
Benim de hiç Lamy kalemim olmadı
Bakarsın biri bi gün hediye eder :KK48:

Kalem merakının yanında çorap, iç çamaşırı merakım da var mesela, uzun bi müddet sadece bunlarla ilgilenebiliyorum:KK23: :oops:
Sonra fark ettim aslında renkleri seviyorum ben.. eğlenceli olan renkler aslında değil mi:KK49:

Şu kağıt kalitesi konusunda haklısın galiba bi kaç yerde daha okudum
Mesela benim kitabım 9. baskı
Bana kaliteli gibi geldi ama boyamaya başlayınca belli olacak o

Kargodan beklediğim her şey geldi hatta beklemeye dayanamayıp ben gidip aldım kuru boyaları; ama henüz başlayamadım
Apar topar olsun istemiyorum galiba elime alıyorum biraz bakıyorum sonra bırakıyorum sonra tekrar elime alıyorum ... filan
Duygusal bağı kurduğumu anladığım an başlayacam galiba:KK48:
Başlayınca durum güncellemesi yapacağım
Seninkileri de merak ettim bitince bekliyorum:KK49:

Oh yarasın canım :KK50:
Benim de hiç Lamy kalemim olmadı
Bakarsın biri bi gün hediye eder :KK48:

Kalem merakının yanında çorap, iç çamaşırı merakım da var mesela, uzun bi müddet sadece bunlarla ilgilenebiliyorum:KK23: :oops:
Sonra fark ettim aslında renkleri seviyorum ben.. eğlenceli olan renkler aslında değil mi:KK49:

Şu kağıt kalitesi konusunda haklısın galiba bi kaç yerde daha okudum
Mesela benim kitabım 9. baskı
Bana kaliteli gibi geldi ama boyamaya başlayınca belli olacak o

Kargodan beklediğim her şey geldi hatta beklemeye dayanamayıp ben gidip aldım kuru boyaları; ama henüz başlayamadım
Apar topar olsun istemiyorum galiba elime alıyorum biraz bakıyorum sonra bırakıyorum sonra tekrar elime alıyorum ... filan
Duygusal bağı kurduğumu anladığım an başlayacam galiba:KK48:
Başlayınca durum güncellemesi yapacağım
Seninkileri de merak ettim bitince bekliyorum:KK49:

Sağol tatlım. :KK66:
Hediye gelmesini niye bekliyoruz ayol.Kendi hediyemizi kendimiz alırız. :21: Benim böyle bir huyum vardır.Ne zaman canım sıkkın olsa, moralim bozuk olsa kendime büyük-küçük hediye alırım.Hatta hediye paketi bile yaptırırım. :)) O paketi açması falan hoşuma gidiyor :)

Haklısın eğlenceli olan renkler.Bende çok seviyorum renkleri. :KK68:Yeşil aşkım vardır mesela.

( Tek sevemediğim renkler ; Kahverengi ve Gri oldu)

Çok hoşsun :KK48: İç çamaşırı ve çoraba özel bir ilgin var demek :)) İlginç ama güzelmiş :)

Kitaba gelirsek; sen söyleyince bende baktım benimki 3.baskıymış.Kitaplarımızı yan yana getirsek büyük ihtimal fark olur gibi.

Kitap okumayı da çok seviyorsan büyük ihtimal bu duygusal bağ kitaplar içinde geçerlidir. :KK66:

Benim bu ara boyadığım yok.Kendimi de zorlamıyorum açıkçası. Bitince yazarım, konuşuruz yine.

Sana
keyifli boyamalar, iyi haftasonları. :KK66:

* Ruhunu Dinliyor musun ?
** Tam da şu an; Chopin ( :KK200: ) + Boyama Kitabı & Renkli Kalemler + Türk Kahvesi eşliğinde...

Ek - Yeni çıkanlar;
eaaadb09-d99a-4a45-9bd1-3e7db95a3bf7-1.webp
38831c51-5b23-4553-aefb-65b58e16a349-1.webp
+ Mandala Kitapları ;
603bcaa8-b53f-4b8b-96f4-cae5c0a4e0b2-1.webp
96208072-c881-4361-ac38-a62e730d0325-1.webp
de7336fa-ac09-4f66-9bdd-bed671869878-1.webp
e5de9ce6-e566-4b49-b209-80ba7814ab19-1.webp

Son düzenleme:
dinliyorum ama her istediğini yapamıyorum malesef şartlar herşeyi bir anda değiştirebiliyor. Allah herkese ruhundan geçen hayatı yaşamayı nasip etsin inşallah.

doğaya çıktığımda ve kendimi dinlediğimde, bir ağacın yeşili beni mutlu etmeye yeter.
yağmur damlaları ve de serinlik...
gezip dolaşmak, uzun saçlarım... :)
yemek yemek. yeni bir şeyler öğrenmek.
...
kimi zaman ise kasvetlidir :/ gel-gitlerle dolu. bir cenderenin ortasında gibi.
kaoslar bitmek bilmez.

Evet ruhumu dinliyorum, eşyalar ağlıyor, duvarlar kulaklarını tıkamış, hersey karanlık boğuk, soluk.... Ruhumun sessizliğini dinliyorum.

Back
X