"Ruhunuzun kokusu" nedir biliyormusunuz?.......

incirlibitter

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2009
1.181
20
46
"Ruhunuzun kokusu"

Bazılarımız parfüm konusunda ısrarcıdır, bildiği parfümden şaşmaz. Bazılarımızsa, farklı duygusal hallerine göre farklı esansları denemek isterler. Peki hangi ruh haline, hangi parfümün uygun olacağını biliyor musunuz?

'Koku kişiliğinizi' belirlemek ustalık isteyen bir girişimdir. Bazılarımız parfüm konusundaki tavrımızda ısrarcıyızdır, seksi, romantik, klasik, spor ya da doğal kokulardan hangisine kendimizi yakın hissediyorsak, ona yöneliriz. Bazılarımızsa o gün nasıl hissediyorlarsa, ona uygun bir parfüm kullanmaya çalışırlar.

Parfümünüze ne kadar bağlı olursanız olun, anıları canlandırmada kokular kadar güçlü bir duyu yoktur. Burada kullandığınız parfümün sizi ve arzularınızı eleverdiği noktasına da varmak mümkün.

Seksi mi hissediyorsunuz?
Kendinizi seksi ve baştan çıkarıcı hissediyorsanız, size uygun olan kategori, oryantal harman olarak adlandırılan kokulardır. Bunlar arasında en lüks ve çarpıcı olanlar arasında, Bulgar gülü, yasemin, sümbülteber, gizemli misk kokuları, odunsu kokular ve diğer egzotik esanslardır. Bu tür kokular, güçlü ve seksi kokular olan kehribar, vanilya, paçuli, misk ve sandalağacını da kapsayan ana yağları (ana yağlar vücutta en uzun süre kalan yağlardır) vurgular.

Seksi parfümler arasında, Dior Addict Eau de Parfum, Estée Lauder Beyond Paradise Eau de Parfum Spray, Lancôme Attraction Eau de Parfum Spray ve Tommy Hilfiger'ın True Star'ını sayabiliriz.

Klasiğe dönmek ister misiniz?
Klasik kokularda, içeriğinde bulunanları hemen tanımlayamazsınız. Bu nedenle de canlı ve pırıltılı bir çekicilikleri vardır. Bu gruba giren kokular, başlangıçra ekşintrak bir koku yayarken, bu daha sonra yerini çiçeksi bir tatlılığa ve ardından da sıcak, yumuşak bir kokuya bırakarak, zerafet ve özgünlüğü birleştirir.

Klasik parfümler arasında Ralph Lauren Style Eau de Parfum Spray, Very Irresistible Givenchy Eau de Toilette Spray ve Elizabeth Arden Red Door Revealed Eau de Parfum Spray'ini sayabiliriz.

Doğallığı tercih eden kadınlara...
Sporla doğalı birbirinden ayıran en büyük farklılık, spor kokuların genelde parlak ve turunçgil ailesinden gelen aromaları taşıması, doğal kokuların daha odunsu ve topraksı olmasıdır. Doğal kokuları tercih edenler genellikle karmaşık ve sentetik kokulardan uzak dururlar. Doğal bir kişiliğe sahipseniz, ya da şu anki modunuz doğallıksa, açık havada olmaktan hoşlanır ve saf ve sade kokular almak istersiniz.

Peki bu grupta hangi parfümleri sayabiliriz? Tabii ki Chanel Cristalle Eau de Parfum ilk aklımıza gelen isim.

Spor bir tarzı benimsiyorsanız...
'Spor' son 10 yılda büyük ölçüde büyüyen enikonu yeni bir tarz. Tahmin edebileceğiniz gibi, spor kokular taze, temiz ve ferah bir his yaratır ve turunçgil ailesinden gelen aromaları (bergamut, portakal, limon ve mandalin) ve okyanus kokusu gibi tazelik ve serinliği çağrıştıran aromaları taşırlar. Kadın ve erkek ayrımı olmaksızın üniseks olarak üretilebilirler. Spor bir parfüm istiyorsanız , şuna dikkat edin: Ne kadar çok ısıtırsanız, o kadar çok yanarsınız. Bu nedenle de ihtiyacınız olan şey tazeleyici ve serinleyici bir esanstır (çünkü kokular ısının etkisiyle daha yoğun ve kuvvetli bir hale gelirler), yoksa sizi tamamen ele geçirecek baskın bir koku değil). Parfüme alternatif, daha hafif ve taze olan sulandırılmış eau de toilette gbi ürünler uygun olabilir.

Spor parfümler arasında Adidas Adrenaline Woman Eau de Toilette Spray ile DKNY Be Delicious'ı sayabiliriz.

Romantizm peşinde misiniz?
Romantik kokular, leylak, menekşe ve zambak gibi daha yumuşak çiçek esanslarını içerir. Bu özellikleriyle de, egzotik çiçeklerin kullanıldığı seksi kokulardan ayrılırlar. Romantik bir kokuyu, seksi bir kokuya da benzetebilirsiniz. Tek fark, daha masum oluşu ve mesajını diğeri kadar doğrudan göndermemesidir. Gene romantik kokular, daha hafif çiçekler ve miskli ya da baharatlı ana yağlara oranla daha yumuşak ana yağlar içerir.

Calvin Klein'ın Eternity Moment'ı nefis bir romantik parfümdür.:kahve:
 
benim ruhumun kokusu sexi kokular.... ikinci sırada romantikler geliyor.. spor kokular son kulvarda ahahahhaa aha haaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
her tende her koku aynı duyguyu vermez ki senin sexsi dediğin koku bende hiçde sexsi durmuyor spor veya fresh kokular okey genelde hepimize aynı hissi verebilir ama iş romantik ve sexsi koku nedir yada hangisidir olunca çok göreceli açık ten kokuları koyu ten kokuları bile o kadar farklı ki cerruti 1881 bi çoğu beğenmez ama bende muhteşem kokuyor kendimi sexsi hissediyorum yada chanel 5 :smiley-cool:eek: yüzden kişi kendini hangi parfümle özdeşleştiriyor kendini nasıl hissetmek istiyor ve hissediyorsa budur ayrıca orjinali ile taklidi arasında kalıcılık yönünden evet fark var ama içerik olarakta mutlu kalın hoşçakalın
 
içerik aynımı diosun.. tam olarak aynı kalitede kokamaz taklitler.. ne koydukları belli diil içine
 
benim ruhumun kokusu da valentino absolu red.. ama artık ithal edilmiyor ne yazık ki... ben de strawberrynet.com'dan sipariş vermek istiyorum ama cesaret edemiyorum. ne dersiniz arkadaşlar, hiç sipariş verdiniz mi?? beni aydınlatırsanız sevinirim.
 
kırmızı sısedekımı.. bende var o.. valentıno absolu 90ml.. takas edecek parfumun varsa baska takas edebılırız senle..
 
X