teşekür ederim canım:1hug:,senin bahsettiği patatesli bende yapıyoruma.s,bizde vareniki adlı ile geçiyorlar,birde,patates yerine ben çekirdekten ayklanmış ve üstüne biraz şeker serpilmiş vişne koyorum,yarım ay şekli bırakıyorum,o da vareniki,ama tadı enfess oluyorcokacimcoook,dene istersen,bazıları çilek koyorlar,,ama şekerli vişne gibi olmıyor,piştikten hemen sonra da onların üstüne bir parça tereyağı bırakıyorum,çok lezzis:icecream:,of yarın yapim,dayanamam..:asigim:sık sık yaptığım bir tarif,ama ben çerkez bir arkadaşımdan öğrenmiştim,onlar patatesle yapıyordu ve adına pisi haluj diyordu,ben ise kıyma ile yapıyorum...
enfes görünüyor,tattığım ve yaptığım içinde biliyorum ki oldukça pratik ve lezzetli bir tarif...
sizinde ellerinize sağlık...
çok sağol canımellerine sağlık tatlm harika görünüyor bu....
canım senin de ellerine sağlık,ben de yaparım lor peynirli,onların ismi da vareniki,ayrıca yaz aylarında çilekli ve vişneli(vişnelerin çekirdeği çıkarıp hafif şeker serpip harc olarak kulanıyorum)çocuklar bayılıyor,denemeyi tavsiye ederim:81:hiiim ben bugun onun yalancisindan yaptim ama lor peynirli.
teşekür ederim canım,çok kolay : kahve fincanla hamurdan bastırarak daireler alıyorum,sonra ortasına harcinı koyarakyarım ay şeklinde kapatıyoruz,en son uçları birleştiriyoruz,canım bu kapatma şeklini nasıl yapıyorsun ben baktım anlamadım çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?