Doğuma Hazırlık rüya ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
E
listemde olan isimlerdi ama Defne duru ve eda çok yakın akrabalar koydu şimdi bende koysam soyadı bile aynı olacak o yüzden eledik canım bunları ela ada düşündüm bide ama adayıda pek beğenen olmadı
ada biraz kaba oluyor kıza bence
Ela hoş kıza yakışan bi isim onun eş benzeri bi isim olsun bence onun kadar güzel söylenim ve aynı kategoride olan isimlerden pek yok gibi ama alternatifler
Sena /serra/damla/seda/
Bir yakınımın ikizinin adı ela ve nil belki fikir olur diye yazmak istedim

Teşekkür ederim bende nil nehir olarak listeye eklemiştim ela nil de kulağa hoş geliyo

Size katılıyorum ama şöyle de bir şey var tabiki anlamı kötü değilse her şey isim olarak konulabilir
Herkese göre çok değişen bi mevzu bu isim konusu
Kimisi anlama göre kimi harfe göre kimi uyuma göre kimi yaşadığı yeri kimi baba anne adını kimi olmayan farklı ismi seçer sever koyar tabi ki herkes bu konuda özgür..anlamı olan bir ismi taşımak daha güzel olur diye düşünüyorum
Zaten dinimizce de kötü anlama gelmedikçe her isim konulabilir ama anlamı güzel olan isimleri seçin çocuklarımız için diye hep geçiyor..
Bu kişiden kişiye değişir tabi ama böylede peygamber efendimiz söylemişken anlamı pek olmayan ya da sadece söylenimi güzel diye isim koymak da pek mantıklı gelmiyor bana zaten benim de kendimle en çeliştiğim nokta bu..çünkü bu öyle bir yıl iki yıl söyleyeceğin bir isim değil ki Allah uzun ömür verirse yıllar boyu hep ağzında olacak hatta ahirette de devam edecek o yüzden önemli bence..insan koyduğu isime güzel de oldu demeli çocukta severek beğenerek taşımalı..sanırım ben isim konusunu biraz abartıyorım ama önemli bir konu olduğunu düşündüğüm için
Zaten dinimizce anne babanın çocuk üzerindeki en önemli üç görevinden biriyse bu önemli bi konu hatta çok önemli bi konu demektir

bir de anlam yüklenirse herşey isim olarak konulabilir bence hemde herşey...anla önem elzem çimen daha ne isimler duydum bunlar muhtemelen anlam yüklenerek konulmuş.bence bi zeynep ayşenin yanında biraz uydurmasyon kalıyor gibi...bu çok küçük bi örnek
mbir de yurtdışında yaşayan bir yakınımdan duymuştum yabancılar genelde kendi devlet din büyüklerinin adını koyarlarmış genelde adamlar ne kadar gelenekçiler bizde bir özenti yeni olsun mıdern olsun isteği nereye kadar gitcek bakalım bundan 20 yıl sonraki isimleri merakla bekliyor olacağım tabi ozamana kadar ölmezsek:)Tabiki bunların hepsi benim düşüncem sadece paylaşmak istedim..

İsmin sana bana guzel gelmesine gerek yok. Yada cok guzel denmesine anne baba istiyorsa bitmistir. Herkes az cok isim konusunda fikir sahobi sorumlulugunu kendi alir. Herseyi Allah yaratti . Allahin yarattigi dagi tasi ismi olarak konulmasinin mahsuru yok. Peygamber efendimiz anlami kotu olan isimleri degistirmis. Arapca tas anlamina gelen tada yirtici hayvan isimleri olan isimleri degistirmemis. İsomleri hatirlamiyorum. Hacer tas anlami olabilir aklimda yanlis kalmadiysa. Kaldiki cocugun klasik ismi sevip sevmeyecegide belli degil . kucuk cocuk yada yeni nesile isim tercih sordugumuzda tercihleri yeni isimler. Hocalarin yazilarinj yada tvde acikliyor hocalar bu isin uzmanlari. Boyle dayatma mutlaka anlamli olsun diye birsey soylemiyor hocalar. Sagdan soldan yada kk da daha cok dayatma var. İsmi dini yada iyi olup yanlis gunah islemis kimseler var. İsim kusiligi belirleyen bursey degil yada ismi iyi diye yaptigi gunahlar affedilmeyecek. Kisaca banada uygun gelmese de anne baba istedigi ismi yerli yabanci fark etmez koyabilir. Burda dini isim olsunmu tartisilmiyor. Boyle sorusu olan din uzmanina sorar diye dusunuyorum. Bu konunun uzmani degiliz zaten burda uzatmaya gerek yok. Burda sadece isim begenip begenilmedigi soruluyor.

Sen isim buldun mu en son ne kara verdin

Sen isim buldun mu en son ne kara verdin
Tam karar veremedik daha önceden elediğimiz isimleri şimdi tekrar düşünmeye başladık kerem kaan gibi
Mert ismini babamız istemişti çok şimdi acaba tek isimmi olsa diğer isimlerde olabilir diye düşünüyor o da çok düşününce kararsız kaldı kafası karıştı sanırım..
Zaman yaklaştıkça iş ciddiye biniyor diye biraz dahafarklı düşünüyor insanSizin doğum da yaklaştı sanırım siz karar verdiniz mi?

Tabi ki de isim dini olmalı kuranda geçmeli gibi düşünmüyorum ki ben şuan buna hüç dikkat etmeden liste yaptım kötü anlama gelmiyorsa konabilir bende bu düşüncedeyim demek istediğim şu
Örneklersem baxı kıyafetler çok basit durur insanın üzerinde bazıları çok asil kaliteli İsimleri buna benzetiyorum bu sadece benim yorumum

Ela cok guzel.. 3.ye bir kizim daha olursa dusundugum iki isimden biri
Ruya ismini begenmiyorum..
Arkadasimin kizi vardi Ruya adinda..
Cok olgun bir kizdi. 5 yasinda olmasina ragmen.. Ikiz kardeslerinin annesi gibiydi :)
Ela/ Şura
Ela/ Ayça
Ela/ Asya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…