Rüyalarımda hep korkutuluyorum.. bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vesvesen musibete benzer ehemmiyet verirsen şişer ehemmiyet vermezsen söner gider. Üzerinde durma aklına gelirse umursama sen korkuyorum vs düşündükçe kalem düşse masada buna yoracaksın. Kimse seni korkutmuyor sen kendini korkutuyorsun düşündükçe balon gibi büyür gözünde
Sağolun çok teşekkür ederim 💗

Benim küçüklüğümden beri gördüğüm bir rüya var. Hatta kabus.
İçeriği farklı. Ama sonu aynı. Görmediğim bir şey beni tutar ve odanın tavanına yapıştırır. Hep korkarak uyanırım. Ayda 1 kez net görürüm. Önceden çok korkardım. Şimdi kendimi teselli etmeyi öğrendim. Dua okuyorum. Rüya olduğunun bilincindeyim. Kimse rüyalarınıza girip size musallat olmuyor.
Bazen çok yorgunluktan, beyni rahatlatamamaktan veya yatış pozisyonundan da oluyor.
Siz dini korku ile bağdaştırdığınız için korkuyorsunuz.
Yere ekmek düşürürsen çarpılırsın vs gibi hikayeler bizi bu duruma getirdi.
Yanlış yaptığın bir şey olduğunu sanmıyorum. Yapsan da sana musallat olduklarına gerçekten inanıyor musun? Dünyada milyon tane iğrenç kötü insan var. Hangisini çarpışmış veya korkutulmuş gördün?

Yok daha önce hiç gitmedim bu konu için.. gördüğüm rüyalar da hani öyle böyle değil ciddi anlamda beni çok korkutuyor akşam eşimle gayet güzeldi oturduk sohbet ettik yattık film izlemedik hani desemki film izledik ondan oldu..birde sürekli oluyor bu sefer bu tarz rüyaları sürekli gördüğüm için evde tek kalmaktan korkar oldum
Ben yalnız iken korkmayan biriydim bir dilenci geldi şunu ver bunu ver neyse artık yok hadi işine git dedim böyle bir evde yasayıp da nasıl yok diyorlarsa dedi ve o zaman evde tedirgin oldum sebeb biri böyle düşünüp hırsızlığa gelirse diye aklımda yoktu ama bir kelime ile aklımda kaldı farkketmedigin bir olaya takılı kalmışsındır

Bilinçaltında yatan şeyler var tabii ki. Muhtemelen üye de çocukken korkutularak dini eğitime tabi tutuldu. Bizim ülkemizin sorunu da bu.
Şimdi namaza başladım diye kendisine bir şeyler olacağını sanıyor.
Evde yalnız yaşadığı için başına eşyanın doğal genleşme seslerinden bir şey gelmiş kimse yok oysa. Kabus görmeleri de bu sebepten. Kabuslarini dini sebeplere dayandırıp gününe yayması da bu sebepten. Korkutarak dini eğitim vermeyi bırakırsak bir gün bu tür konular da azalacak.
Pozitif bir uye Pozitif bir uye bu yorumu korkutarak dini eğitim kısmı yüzünden mi beğenmedin? Ben sana bir örnek vereyim o zaman.

Dini bize öğretmesi gereken din kültürü öğretmenimi ilkokuldayken bize kuranı yırtan kızın şu meşhur fotoğrafını gösterdi. O dersten sonra benim 10 yılım mahvoldu. 10 yıl tek yatamadım, evde tek kalamadım. Benim çocukluğumu gençliğimi mahvetti. Psikolog, psikiyatrist, ilaç kullanmalar vs de işe yaramadı. Hakkım zıkkım olsun ona. Üniversite de o resmin bir sanatçının sergisindeki heykel olduğunu öğrenince düzelmeye başladım.

Pozitif bir uye Pozitif bir uye bu yorumu korkutarak dini eğitim kısmı yüzünden mi beğenmedin? Ben sana bir örnek vereyim o zaman.

Dini bize öğretmesi gereken din kültürü öğretmenimi ilkokuldayken bize kuranı yırtan kızın şu meşhur fotoğrafını gösterdi. O dersten sonra benim 10 yılım mahvoldu. 10 yıl tek yatamadım, evde tek kalamadım. Benim çocukluğumu gençliğimi mahvetti. Psikolog, psikiyatrist, ilaç kullanmalar vs de işe yaramadı. Hakkım zıkkım olsun ona. Üniversite de o resmin bir sanatçının sergisindeki heykel olduğunu öğrenince düzelmeye başladım.
Yada çoğumuzun çocukluğu samanyolu denen kanalın saçma hikayelerini izleyerek geçti ve biz yeni öğrendik bilinçli olarak böyle şeylerle doldurmuşlar empoze etmişler bunlar gerçek diye

Korkutarak eğitim veriyorlar deyince dine düşman sanıyor bazıları, kimisi de dine zarar veriyor diye düşünüyor. Asıl zarar verenler korkuyla dini/inancı aşılamaya çalışanlar ama işte bunun farkına varmak gerek anlayabilmek için.

Yada çoğumuzun çocukluğu samanyolu denen kanalın saçma hikayelerini izleyerek geçti ve biz yeni öğrendik bilinçli olarak böyle şeylerle doldurmuşlar empoze etmişler bunlar gerçek diye
Kadının biri yalancı şahitlik yapıyordu valla gördüm diyordu sonra kör oluyordu:D

Karabasan tarzı mı görüyorsunuz yoksa rüya içerisinde bir gerilim yaşayıp mi korkuyorsunuz ? 20 yaşındayken aniden bir gece uyku felci, halk arasında karabasan olayını yaşadım. Sonra haftada bir iki derken her gece olmaya başladı. 1 yıl bununla uğraştım. Namaz falan da kilmiyorum. Kur'an okudular üflediler hiçbiri işe yaramadı. Mutlu olsam da kabus görüyordum üzgün olsam da. Sebebini bir türlü cozemedim. Zamanla kontrol etmeyi öğrendim. Sırt üstü yatmak bu tür kabusları savunmasız hale getiriyor. Yan veya yüz üstü uyumaya çalışın. Dinle alakası olduğunu sanmıyorum. Rüyalar zihnin oyunu. Hiç evde gözümle gerçek bir şeye rastlamadım içiniz rahat olsun

Son düzenleme:

O kadar haklısınız ki o kuranı yırtan kız konusunda. Bir ara kuran kursuna gönderilmiştim. Orada duvara asmislardi. Kursun yaş ortalamasi 9-15'di. Her gün o fotoğrafın önünden geçerken ter dokerdik. Ortadoğu'daki dini eğitim genelde korkutma üzerine. Bizi kursta egitenlerin bile o fotoğrafın orjinalinden haberi yoktu. Koca koca kadınlar bile bunun gerçek olduğunu saniyordu. Kazık kadarim hala görünce elim ayağım boşalır.

Kadının biri yalancı şahitlik yapıyordu valla gördüm diyordu sonra kör oluyordu:KK70:
Yaa 😂
Bir gece eşim uyuyor ben de yatağa gideceğim. Salonun ışığını kapattım, gittim uzandım yatağa. Işık pat geri yandı. Nasıl ya dedim, eve taşınalı bir ay olmuş bu arada. 😂 Kalktım tekrar kapattım ve biraz sert bastırdım bu defa, tık diye bir ses geldi düğmeden. Anladım ki düğmede sorun var ve tam yerine oturmamış ilk kapattığımda. Ben bunu çok farklı hikayelere de cevirebilirdim farketmesem, hep öyle bastırmadan kapatırdım ve geri açılırdı, korkudan kendimi öldürebilirdim belki. 😂 İnsan kendini korkutmaya yer arasın yeter ki, bulur.

Yaa 😂
Bir gece eşim uyuyor ben de yatağa gideceğim. Salonun ışığını kapattım, gittim uzandım yatağa. Işık pat geri yandı. Nasıl ya dedim, eve taşınalı bir ay olmuş bu arada. 😂 Kalktım tekrar kapattım ve biraz sert bastırdım bu defa, tık diye bir ses geldi düğmeden. Anladım ki düğmede sorun var ve tam yerine oturmamış ilk kapattığımda. Ben bunu çok farklı hikayelere de cevirebilirdim farketmesem, hep öyle bastırmadan kapatırdım ve geri açılırdı, korkudan kendimi öldürebilirdim belki. 😂 İnsan kendini korkutmaya yer arasın yeter ki, bulur.
Bunu ben yaşasam ilk etapta evden kaçardım :D

Bunu ben yaşasam ilk etapta evden kaçardım :KK70:
Valla ilk bir kafamı kaldırıp baktım, kim açtı diye bakar ya insan. 😂 Hafiften korktum, eşime baktım uyuyor mışıl mışıl, kalktım gittim küt diye geri kapattım. O tık sesiyle aydınlanma yaşadım 😂😂

Yok daha önce hiç gitmedim bu konu için.. gördüğüm rüyalar da hani öyle böyle değil ciddi anlamda beni çok korkutuyor akşam eşimle gayet güzeldi oturduk sohbet ettik yattık film izlemedik hani desemki film izledik ondan oldu..birde sürekli oluyor bu sefer bu tarz rüyaları sürekli gördüğüm için evde tek kalmaktan korkar oldum
git çalış korkmaya vaktin olmaz rahat batmış azıcık

"Korkutuluyorum" derken? Kim korkutuyor sizi?

Bu tarz konular yasak ama üstü kapalı bir şekilde konuşacağım. O boyutumuzun dışındaki varlıkların var olduklarına inanıyorum. Fakat onlar kolay kolay zarar veremezler. Hem zaten Felak ve Nas okuyormuşsunuz.

Gördüğünüz kabusların onlarla ve namaz kılmanızla hiç ilgisi yok. Öyle olsa her namaz kılan kabus görürdü. Sizin nörolojik bir hastalığınız olabilir. Nöroloji ve psikiyatriden randevu alın.

Merak edip eski konularıniza baktım, şöyle bir mesaj gördüm;
Ay ben ne rüyalar gördüm bı bilsennnnn 🤣🤣🤣🤣🤣🤣birinde teyze girdi rüyamda dediki 11 Mart tarih verdi ya ben nasıl seviniyorum ama rüyamda gördüm diye tabi o ay foss🤣🤣🤣🤣 Martin biri bitti ikinciye girecez hala yok 🤣🤣
Bence siz kafayı rüyalarla bozmussunuz. Kendi kendinize kuruyorsunuz , kendinizi korkutuyorsunuz.
Bir de daha 21 yaşında , bir yıllık evli, bebeğim olmuyor diye üzülüp tupbebek düşünüyormussunuz. Üstelik calismasaniz bile mesleğiniz,deneyiminiz falan yok.
Kuzum siz deli misiniz? Rüyalardan korkana kadar bu genç yaşta, bu şekilde bir doğum yaparsan eşinle aran bozulunca ne olacağından kork.
Gün olur kocandan ayrılmaya çalışsan bulacağın tek iş paylaştığın 1000 tanesi 400 liradan minik tığ işleri olur onun da malzemeleri sen aliyormussun,kâri yok.
Nasıl hayatını kuracaksın??? Nasıl çocuğuna sahip çıkacaksın?
Gündüz evde müge anlı izleyip kendi kendini korkutacagina iskurun isbasi eğitimlerine katilsana. Hem cebine bir iki para girer,hem bir zanaat öğrenirsin, hem aklın dağılır, hem iki yeni insanla tanisirsin. O kurslar bedava olduğu gibi,sana harçlık verdiği gibi bir de ise sokuyor. En azından sigorta girişin olur, iyi kötü bir deneyimin olur ki olası bir kötü durumda kolunda altın bilezik olur,işveren seni ise alır.
Hem 7/24 bebek düşünmek gebeliğin en büyük engellerinden. Kafan dagilinca belki hamile de kalırsın. Biraz daha çalışır,zorlanmaya başlayınca ayrilirsin.
Bu nasıl bir hayattan elini eteğini cekmedir ya, vallahi üzüldüm küçücük bir kadının böyle hayat yaşamasına

Yatmadan önce Ayetel kürsü okuyun saginiza solunuza baştan aşağı hep ufleyin yatın 9 kere okuyun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X