Saatlerce uyuyamama sorunu

Kaylulee

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2021
175
-3
16
30 35 saat arayla uykum geliyor asla uyuyamıyorum uykum gelse bile gözümü kapattığımdan itibaren saatler geçiyor yine de uyuyamıyorum kafama taktiğim canimi sıkan birşey de yok artık şükür ama durum boyle uyku ilaci almaya korkuyorum alışkanlık yapar onsuz uyuyamam diye bu durumu yaşayan veya tavsiyesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen? 😓

30 saat uykusuz kalsam ölürüm net
Yastığa 5 kala uyurum
Gerçi benide normal görmüyorlarya ama ben halimden memnunum
Bir probleme mi dayalı metabolizma mı bilemem ama araştır bence

Bitki çaylarını falan denediniz mi? Uyku sorunu yaşayanlara özel çaylar karışımlar oluyor, yastığınıza lavanta yağı da damlatabilirsiniz ama bu tarz şeylerden de fayda görmediyseniz lütfen bir doktora gidin, bu ciddi bir sorun çünkü.

Kafanıza taktığınız birsey var siz fark etmiyorsunuz. Papatya cayi icin .belki bir dizi sardiniz ona taktiniz size normal gelir dizideki karakterler izleyim şunu da açım su söyle olur dediginiz olmadimi mesela. En iyisni dr çözer ama uykusuzluk normal değil sizin normal saydiginiz seyler disardan baska görünebilir uykusuzluğu düşünmeniz bile takmis olmanız demektir.uykum yok uykum yok neden uyuyamıyorum derseniz bile bence bi takmadir kafaya

Kafanıza taktığınız birsey var siz fark etmiyorsunuz. Papatya cayi icin .belki bir dizi sardiniz ona taktiniz size normal gelir dizideki karakterler izleyim şunu da açım su söyle olur dediginiz olmadimi mesela. En iyisni dr çözer ama uykusuzluk normal değil sizin normal saydiginiz seyler disardan baska görünebilir uykusuzluğu düşünmeniz bile takmis olmanız demektir.uykum yok uykum yok neden uyuyamıyorum derseniz bile bence bi takmadir kafaya
Papatya çayı bende ciddi alerji yaptı
Bitki deyip geçmwmek lazım o kadar masum değiller
İnsanın burnu ağrı yapar mı
Bildiğin burnuma ciddi darbw yemişimde darbenin izi yok ağrısı var sanki
Doktora gittim gözlükle eğilmekten dedi
Başka bir doktor stres dedi
Annem papatya dedi
Ve annem haklı çıktı🤣🤣🤣

30 35 saat arayla uykum geliyor asla uyuyamıyorum uykum gelse bile gözümü kapattığımdan itibaren saatler geçiyor yine de uyuyamıyorum kafama taktiğim canimi sıkan birşey de yok artık şükür ama durum boyle uyku ilaci almaya korkuyorum alışkanlık yapar onsuz uyuyamam diye bu durumu yaşayan veya tavsiyesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen? 😓
Doktora gidin tiroid hormonunuza falan baktırın. Annemde de aynı sorun olmuştu, tiroid hormonu yüksek çıktı. Basit bi ilaç tedavisiyle düzeldi.

İlaç değil de beş günden fazla bu durum devam ederse alışkanlık yaptığını söylüyo uzmanlar.

Benim kendimi bildim bileli uykuya dalamama problemim var. Üni sınavına hazırlanana kadar günlük 2-3 saat uykuyla dururdum. Bazı günler uykusuzluktan ölsem bile hiç uyuyamazdım. Sınava hazırlandığım dönemde kesintisiz 4 gün uyuyamamıştım yaşım 18 di. Gözüm açık, dersteyken rüyalar görmüştüm 4. gün ve sonunda doktora gitmiştim, uyku ilacıyla uyumaya başlamıştım. Üniyi kazanıp 1. sınıfı bitirene kadar aralıklı olarak doktor kontrolünde ilaç kullanmıştım. İlacı bıraktıktan sonra her gün uykuya zor dalsam da 4-5 saat uyumaya başladım ve şuan gebe olmama rağmen günlük 6 saatten fazla uyuyamıyorum.

Siz kafanıza takmadığınızı zannetseniz de bir şeyleri takıyorsunuz. Okuduğunuz bir romanın karakterleri, dizi karakterleri vs kafanızda dönüyordur. Ben hep gün içinde yaptığım şeyleri düşünür uyuyamazdım. Şimdi yatağa girip sakin bir müzik açıp (doğa sesi gibi) bunu dinlerken uyuyorum. Uykuya dalmak hala en az bir saatimi alıyor ama çok şükür uyuyabiliyorum.

Kesinlikle bir psikiyatriste gitmelisiniz. Altında yatan bir neden mutlaka vardır. Kendi kendinize teşhis koyamazsınız. Belki terapi ihtiyacınız vardır. Doktor ilaç verecek, kullanmaktan çekinmeyin. Bu ilaçlar doktor kontrolünde olduğu sürece bağımlılık yapmaz. Zaten doktorunuz kontrollü kullanıp kontrollü bıraktıracak. 🌸

Yatmadan 1 saat önceye kadar herhangi bir ekrana bakmamaya çalışın. Telefonunuza gece ışığı uygulaması indirin, hava karardıktan sonra otomatik olarak sarı ışığı aktive etsin ve ekranı karartsın. Yatağa yattığınızda telefonu başucunuza değil, daha uzak bir yere koyun. Akşam 6'dan sonra kafeinli içecekler (siyah çay, yeşil çay, beyaz çay, kahve, kola) tüketmeyin.

Aklıma bunlar geliyor.

Meditasyon müzikleri denedinizmi, YouTube da mistik yol var , ben kemoterapi ilacı aldığım dönemlerde uyku tutmazdı ancak o müziklerle uyurdum, müzik bittiği anda uyanırdım, hala arada dinlerim, ilk 2-3 dakika sonrasını hatırlamam. Belki benim bünyem hipnoza alışık olduğu içindir bilemiyorum, bir deneyin derim.

Back
X