- 25 Aralık 2020
- 6.398
- 23.024
- 298
- 41
ben de uyuyamayan bir insanım30 35 saat arayla uykum geliyor asla uyuyamıyorum uykum gelse bile gözümü kapattığımdan itibaren saatler geçiyor yine de uyuyamıyorum kafama taktiğim canimi sıkan birşey de yok artık şükür ama durum boyle uyku ilaci almaya korkuyorum alışkanlık yapar onsuz uyuyamam diye bu durumu yaşayan veya tavsiyesi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen?![]()
sleep-onset insomnia var : uykuya dalamama uykusuzluk hastalığı. doktora da gittim ama MRlar filan temiz. uyku laboratuvarına da apne şüphesi olanları öncelikli alıyorlar. tek gidilecek yer psikiyatri kaldı devlette psikiyatrislerimizin hiçbiri maalesef öykü bile dinlemiyor anamnez bile almıyor burada. başka yere de ben şu anda gidemem. (köyde yaşıyorum!)
ben bebekken bile böyleydim yani her insan uyku sevmez. dahası benim ailemde de çoğu kişi böyle 4 saatten fazla uyumayan bir sürü akrabam var. (hep akraba evliliği olduğu için üst kuşak, herkes herkesi biliyor, yeni nesli kast etmiyorum onları çok bilmem)
muhtemelen genetik kökenleri de olan sirkadyan ritim diye bir şey var
herkes 24 saatlik güne göre programlı değil bazı bünyelerin gün algısı farklı
siz 30-36 saati yani normal güne göre 1.5 güne yakın bir süreyi = 1 günmüş kabul eden bir bünye olabilirsiniz bu hastalık değil normal sadece az görülen bir durum.
yatıp da saatlerce uyamıyorsanız iyi değil ama benim çözümüm şu: yatmıyorum

saatlerce yatakta uyuyamadan yatmak kadar sinir bozucu az şey var dünyada.
eğer sizin gün içindeki performansınıza bir zararı yoksa uyumamak bir patoloji değil. ne zaman uykunuz gelirse o zaman uyuyun. inşallah işiniz gücünüz elveriyordur buna.
ha bu arada ben dönem dönem daha fazla uyuyorum mesela şu sıra hem bahar çarptı hem yoğun regl oldum hem çok çalışıyorum ama uyuyorum 2 gündür.
dönem dönem de 3-4 gün uyumadığım oluyor. sorun etmiyorum ne zaman uykum geldi pilim bitti o zaman uyurum.
ben çok sıcak banyodan (normalde çok sıcak banyo yapmamak lazım ben de o yüzden hep yapmıyorum bunu), denizde saatlerce kaldıktan (ama sürekli yüzerek değil) ve çok çok sağlam bir seksten sonra (şöyle ki evli değilim, sevgilim de ben de libidosu yüksek insanlarız bizim normalimiz muhtemelen fazla normal değil, sağlam dediğim saatler sürüyor vs. vs.) daha iyi uyuyorum mesela, ama bunları her gün yapsam ne kadar yapabilirim ve bunlar ne kadar rahatlatır ve uyutur bilmem. çok yüksek ihtimalle gevşeme ve kafa boşalma/beyni resetleme ancak yüksek bir eşiği geçince işe yarıyor bende. (başkası da atıyorum denize girmez de 20 km koşar)
kendinizi uyuyacam diye şartlamayın. biraz da böyle şeylere bir dikkat edin bakalım işe yarayan var mı?