• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah bulantıları??

LeucotheaThemis

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2021
1.207
1.664
63
Merhaba, başlıkları biraz karıştırdım, ama tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. Her hamilelik farklı, her kadının bünyesi farklı biliyorum ama insan rahat edemiyor size sormak istedim yine de.
Eşimle 1-2 ay sonra bebek denemelerine başlamayı düşünüyorduk ama bu ay biraz tedbirsiz davrandık. Düzenli takip etmiyorum ama sonradan uygulamada kontrol ettiğimde bu tedbirsizlikler tahmini yumurtlama öncesi sırası ve sonrasına denk gelmiş. BAT 18 Temmuz yani daha 5 günüm var ama benim 3 gündür sabahları midemde hafif bulantılar var. Biz bi süredir diyet yapıyorduk ve şeker tüketmiyorduk bayramda tatlı vs düzeni bozduk belki de bu midemi rahatsız etti bilmiyorum ama yine de kafam karıştı. Aranızda böyle günü gelmeden bulantı yaşayan var mı?

Bulantilar gebeligin 7.haftasi gibi basliyor. Ki bu haftalarda genellikle gebelik doktor kontrolu ile kesinlesmis oluyor. Bir onceki adet tarihinden bu gune kadar hafta sayarak kacinci haftada oldugunuzu ogrenebilirsiniz
henüz ortalama 4 hafta oldu ama asıl merak ettiğim daha erken dönemde bu durumu yaşayan olup olmadığı. şu anda zaten abartılı kusturacak bir bulantı değil, sadece bulanıyor ve öğlene doğru da geçiyor

Bu kadar erken bulantı olmaz bence. Olduğunu söyleyenler de psikolojik bence. Hamileliğin 4. Haftasıdır eğer sizin tutmuş ise bu da hormonlarının daha yeni yeni yükselmesi demek. Diğer erken hamilelik belirtilerini bile çok az az hissedeceğin dönem bu. Mide bulantısı için daha çok erken. Yemek yeme döngünüz değiştiğinden ve psikolojik olarak gebelik düşündüğünüzden kaynaklanan belirtiler bunlar. Umarım gebesinizdir 😍🙏🥰

Bir de biz kadınlar hamile başında yaşadığımız çok şeyi regl zamanımız yaklaşınca da yaşıyoruz. Kasık ağrısı, göğüs hassasiyeti, akıntı artışı, mide bulantısı, sıcak basması vs.. bunlsr zaten adet zamanımız yaklaştıkça yine belli oranda artan hormonlar yüzünden hissettiğimiz olgular. Sadece o an gebelik düşünmediğimiz için farketmiyor da üzerinde durmuyoruz. Ne zamanki gebelik planlaması yapıyor kendimizi takip ediyoruz o zaman bu belirtiler bizi şüpheye düşürüyor. Ben gebelik düşündüğüm ay belirtiler yüzünden testsiz hamile olduğuma emindim 😅ama her ay düzenli olduğum adetim bu düşünceler yüzünden 1 er hafta uzamaya yumurtlama döngülerim değişmeye başlamıştı. Hamile kaldığım ay ise hiç bir belirti yaşamadım. Teste bile inanamamıştım o kadar normaldim.

Bu kadar erken bulantı olmaz bence. Olduğunu söyleyenler de psikolojik bence. Hamileliğin 4. Haftasıdır eğer sizin tutmuş ise bu da hormonlarının daha yeni yeni yükselmesi demek. Diğer erken hamilelik belirtilerini bile çok az az hissedeceğin dönem bu. Mide bulantısı için daha çok erken. Yemek yeme döngünüz değiştiğinden ve psikolojik olarak gebelik düşündüğünüzden kaynaklanan belirtiler bunlar. Umarım gebesinizdir 😍🙏🥰
ayy büyük ihtimalle hamile bile değilim . yani bir taraftan çok istiyorum ama diğer taraftan beklememizi gerektiren sebepler var. Tamamlayıcı sağlık sigortamızın yenilenme zamanı başka bi firmaya geçip geçmeyeceğimiz belli değil ve doğum teminatı da yaptırmak istiyoruz. doğum teminatı olmadan hamilelik süreci oldukça masraflı olacak gibi geliyor, eşimin SMA tarama sonucu çıkmadi onu bekliyoruz vs vs gibi. diğer taraftan her şey olacağına varıyor tabi ama işte insan emin olamıyor. Bir de vücudumu tanırım, regl belirtilerim az çok bellidir. mide bulantısı ise bu güne kadar bir kere yaşadım regl öncesi onda da nezlem vardı geniz akıntısı mide bulantısı yapmış. açıkçası o yüzden kafam karıştı. Ama haklısınız herhangi bir belirti için çok erken. Ay ne garip insan başkasına söyleyeceği şeyleri kendi yaşayınca silip atıyor, tamamen unutuyor.

Gebeliğin ilk belirtisi bulantı değil 7 8.haftalarda başlar bulantılar..

ayy büyük ihtimalle hamile bile değilim . yani bir taraftan çok istiyorum ama diğer taraftan beklememizi gerektiren sebepler var. Tamamlayıcı sağlık sigortamızın yenilenme zamanı başka bi firmaya geçip geçmeyeceğimiz belli değil ve doğum teminatı da yaptırmak istiyoruz. doğum teminatı olmadan hamilelik süreci oldukça masraflı olacak gibi geliyor, eşimin SMA tarama sonucu çıkmadi onu bekliyoruz vs vs gibi. diğer taraftan her şey olacağına varıyor tabi ama işte insan emin olamıyor. Bir de vücudumu tanırım, regl belirtilerim az çok bellidir. mide bulantısı ise bu güne kadar bir kere yaşadım regl öncesi onda da nezlem vardı geniz akıntısı mide bulantısı yapmış. açıkçası o yüzden kafam karıştı. Ama haklısınız herhangi bir belirti için çok erken. Ay ne garip insan başkasına söyleyeceği şeyleri kendi yaşayınca silip atıyor, tamamen unutuyor.
Kesinlikle, şuan böyle konuştuğuma bakmayın aynı durumu şuan yaşasam yine allak pullak olurum. Umarım en doğru vakitte en uygun biçimde olur sizin için 😍

sizin de hayırlı olsun bu arada, umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız miniğinizi :KK200::KK200::KK200:
Teşekkür ederim çok, bizimki bugün biraz telaşlandırdı bizi. Gece biraz kanamam oldu şimdi kontrole gideceğim. Umarım benim, hamile olan tüm annelerin bebekleri sağlıkla doğar. Rabbim hamile olmayı dileyen herkese de nasip etsin bu duyguyu kucağı boş gözü yaşlı bekletmesin kimseyi

Teşekkür ederim çok, bizimki bugün biraz telaşlandırdı bizi. Gece biraz kanamam oldu şimdi kontrole gideceğim. Umarım benim, hamile olan tüm annelerin bebekleri sağlıkla doğar. Rabbim hamile olmayı dileyen herkese de nasip etsin bu duyguyu kucağı boş gözü yaşlı bekletmesin kimseyi
aminn inşallah. inşallah sizin ufaklığın da bir problemi yoktur da sağ salim dönersiniz eve. çok çok geçmiş olsun

henüz ortalama 4 hafta oldu ama asıl merak ettiğim daha erken dönemde bu durumu yaşayan olup olmadığı. şu anda zaten abartılı kusturacak bir bulantı değil, sadece bulanıyor ve öğlene doğru da geçiyor
Valla ben hamileliklerimi aylarca acilde serum alarak, kan kusarak geçirmiş bir insanım. Benim bile 6. haftada başladı. Daha erken başlaması çok zor. Ben hiç duymadım. Bu ara salgın var. Ya da gece geniz akıntınız oluyorsa o da bulantı yapabilir.

Back
X