• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah erken kalkmak

Sanırım evlisiniz sorumluluklarınız vardır yani öğrenci gibi yemeğin ayağa gelmesi, meyve tabakları, çık da odanı temizleyeyim durumu yoktur. Atanabilmek için güne epey erken başlamanız lazım.
Atanan arkadaşım eşi çalışma odasına kahve getirse bile kızardı dikkati dağılıyormuş:KK35:
Yanlış anlamayın ama alışkanlıkların epey değişmesi lazım
Evet evlıyım ama tek sıkıntı olan yemek ısı. Temızlıgı ortak yapıyoruz

Anneannemler çok eskiden teheccüd namazina kalkabilmek için gece yatmadan bol su içerlermiş.
Gece tuvalet icin uyanip da kalkıp namaz kılmak için. Mevcut alarm falan yokmuş tabi o zaman ellerinde.
Guzel yöntem bence, o yataktan kalkmayı mecbur kılıyor.
Sizin de sabah erken kalkmanizi saglayabilir.
Yataktan kalkınca daha da yatmam derseniz tabi, tuvaletten dönüp yatağa atlayacaksanız hiç deneyip tatli uykunuzu bölmeyin.

D vitamininizi ölçtürün derim.
Eksikliği yorgunluk, aşırı uykuya da sebep olabiliyor.
Ama tabi insan uyudukca uyur erken kalktikca erkene alışır bu da var.

Benim kızda ki kendisi dört yaşında erken kalksa da gündüz uyur, demek ki yetişkin hali de sen gibi olacak 😁

sen boşluktan ne yapacağını bilmiyorsun bence. kpss’yi kazanabileceğini de düşünmüyorum. sürekli burdasın ne ara ders çalışıyorsun? alanını bilmiyorum fakat örnek vereyim; 2015,2016 yıllarını kpss çalışarak geçirdim. sabah 7 gece 10 çalışıyordum yemek, çay, kahve molası maksimum 2 saat oluyordu günde. sen yemek, çay, kahve, kadınlar klübü arada da olursa ders çalışıyorsun gibi. atanmak için daha ciddi çalışman gerek.

Ben 8den önce kalkamazdım, ikinci çocuk gelince üstüne kendime hic vakit ayiramayınca iyice bunalmistim. Bebegin gece uykisu düzene girince biraz kendimk zorlayarak onlardan bir saat erken kalkmaya başladım.
Uni okuyorum, cocuklarda biraz büyüdü, hergün 5 gibi kalkar namaz kilar kendi basima dualarimi edip kitap okuduktan sonra mutfaga geçerdim. Çocukların anaokuli icin beslenme cantasini hazirlad, hir yandan bulasik makinasini boşaltırdım. Spor yapmaya vakit kalirdi. Ne zaman ben bu rutinden çıktım, feleğim şaştı. 6 alarm kuruyorum olmuyor,7 bucuga kuruyorum olmuyor. Tabii tatil şimdi,onun verdiği rahatlıkta var. Ama biliyorum ki güne erken başlasam cok verii gececek dersde calisabilecegim. Tam olarak bir tüyom yok ama kafada bitiyor biraz. Içten içe o saatde kalkmaya kendinizi ikna etmelisiniz.

Yine benim meshur amerikan youtube'ci anneler örneği gelecek ama xD onlari izleyerek motive olmuştum tavsiye ederim

İşe giderken sabah 05:10 da kalkıyorum. Akşam eve gelişim 21:10. Buna rağmen kalkabiliyorum, bilmem anlatabildim mi?
Yanlış anlamayın da öyle bir sorumluluk varken gece 3'te bile yatsa insan kolay kalkar. Ancak evde sınav hazırlığı öyle değil. Boşlukta olununca olmuyor. Ben de staj yaptığım zaman alarmsız uyanıyordum 5'te. 18'e kadar dersim oluyordu, ev işi, yemek, ödevler derken gece 01'den önce yatamıyordum çoğunlukla. Ancak evden çıkmayı gerektirecek bir sorumluluk olmadığı zaman insan uyuyor da uyuyor...

Psikolojik kalkamazsınız normal. KPSS çalışmak sıkıcı iş. Onun mental yorgunluğu ile zaten uyanmak bile istemiyorsunuz. Ben çareyi kendimi zorlamamak da buldum. Sıkıldığım an bırakırdım. Erken kalkmak için asla kendimi zorlamazdım. Zaten evdesiniz, kendinizi daha da strese sokmayın.
Ben hafta içi 3 saat, hafta sonları da 5-6 saat çalışırdım.
Sonuç derece yapıp atandım bir kuruma uzman olarak.
1 hafta elime kitap almadığım bile olurdu. Bu iş çok çalışmak değil, verimli çalışmakla oluyor ve tabii ki kendinize ekstra stresler yüklememek de lazım.

Çalar saat tavsiyem. Eski usul zar zar bağıranlardan.
Ben hayatım boyunca hiç alarm kullanmadım. Yatarken şu saatte kalkacam der kalkarım hep. Mesela 2gibi uyurum. Derim ki 6da kalkacağım zınk diye dikilirim ayağa

Sabah namazına kalkın. Kahvaltı vs sonra ders çalışın. Öğle namazından sonra yarım saat ya da kırkbeş dk uyuyun. Kaykule diyorlar. Zihin açılırmış.

Back
X