Sabah güneşine çıkanlar yüzde 20 daha zayıf

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.345
693
373
Kocaeli
ABD'de yayımlanan araştırma, sabah erken kalkıp güneş ışınlarından yararlanmanın obeziteyi önleyebileceğini gösterdi. Ortalama 30 yaşındaki katılımcıların, bileklerine takılan cihaz yardımıyla güneş ışınlarından ne kadar yararlandıkları ve uyku düzenleri incelendi. Araştırmanın sürdüğü 7 gün boyunca katılımcıların neler yedikleri de değerlendirildi.

Sabah güneşine çıkanlar yüzde 20 daha zayıf

Sabah güneşinin katılımcıların vücut kitle indeksini, gün içinde yapılan fiziksel aktivite, kalori alımı, uyku süresi ve yaştan bağımsız olarak, olumlu etkilediği belirlendi. Bilim adamları, sabah güneşinin vücut kitle indeksinde yüzde 20'lik rolü olduğunu belirterek, erken saatlerdeki güneş ışınlarının enerji dengesini sağlayan vücut saatinin ayarlanmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Araştırmacılardan Phyllis Zee, obeziteyle mücadele için 08.00-12.00'de daha fazla güneş ışığından yararlanılması önerisinde bulunarak, sadece 20-30 dakikanın bile vücut kitle indeksine olumlu etki için yeterli olabileceğine dikkati çekti. Araştırmanın sonuçları “Plos One” dergisinde yayımlandı.

güneşin doğuşunu hemen hemen hiç kaçırmam seyretmesini sabahın o ilk saatlerini çok seviyorum yaz kış bahçeye balkona cama artık evin konumuna göre( kiracı olduğumdan değişiyor hep) çıkarım şöyle bir gerinip yeni güne sağlıklı uyandığıma şükrederim yeni gün bana hep yeni umutlar verir moralime çok iyi gelir hele şimdi bahar sabahları harika :16:kilo konusunu bilmem demek sabahları güneşe çıkmasam kim bilir kaç kilo olacaktım

beyaz tenli biri olarak öğlen güneşe çıkmanın zararlarını geçenlerde gördüm o nedenle sabah çıkmak daha faydalı olur da uykudan kopamıyorum.

Back
X