Sabah iyi beslenip, akşam az yesem olur mu ???

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Kızlar , benim sorum şu ; ben şimdi şöyle düşünüyorum, acaba kahvaltıyı sağlam yapsam, öğlen ve akşam azıcık yesem ?Olur mu? Yani mesela bugün kahvaltı da, ben biraz kaymak+ bal yedim de. Dayanamıyorum. Bal+kaymağa. Biliyorum kaymak ta çok yağlı bir şey. Bir de bal, şeker resmen.
Ama çay içmiyorum zaten. Şekerli başka hiçbir şey içmiyorum. Bunu akşam azıcık , ekmek olmadan yemek yiyerek telafi edebilirim? diye düşünüyorum. Nasıl sizce ?​

bence güzel bir taktik canım,böyle devam et :31:

Sağol canım :) Napim sabahları bari istediğimi yiyim. Zaten ben az besleniyorum 2 öğün kadar. Sabah ve akşam 5-6 gibi. Çok acıkmıyorum :(

Kızlar , benim sorum şu ; ben şimdi şöyle düşünüyorum, acaba kahvaltıyı sağlam yapsam, öğlen ve akşam azıcık yesem ?Olur mu? Yani mesela bugün kahvaltı da, ben biraz kaymak+ bal yedim de. Dayanamıyorum. Bal+kaymağa. Biliyorum kaymak ta çok yağlı bir şey. Bir de bal, şeker resmen.
Ama çay içmiyorum zaten. Şekerli başka hiçbir şey içmiyorum. Bunu akşam azıcık , ekmek olmadan yemek yiyerek telafi edebilirim? diye düşünüyorum. Nasıl sizce ?​

Yanlış bir uygulama kesinlikle, çok ama çok alakasız birşey söylediğin...

Kahvaltı sağlam yapılmalı ama madem çok seviyorsun atıyorum sadece haftasonları kahvaltıda ye, koyma kahvaltı masasına, sen onu seviyorsun da o sana yaramaz söyliim...

böyle belki vücut 1-2 hafta kilo verir ama sen ne incelirsin ne de devamlı hale gelir...

Yanlış bir uygulama kesinlikle, çok ama çok alakasız birşey söylediğin...

Kahvaltı sağlam yapılmalı ama madem çok seviyorsun atıyorum sadece haftasonları kahvaltıda ye, koyma kahvaltı masasına, sen onu seviyorsun da o sana yaramaz söyliim...

böyle belki vücut 1-2 hafta kilo verir ama sen ne incelirsin ne de devamlı hale gelir...

Yok canım her gün yemeyeceğim tabi.
Evet , zaten her gün yersem rahatsız olurum ben .:ssz: Vicdani azap çekerim.
26 Kilo verdim zaten şuan 42 bedenim de. 38-40 beden olmak istiyorum. Bunun için 15 kilo vermem lazım sanırım.
Orada tıkandım kaldım. :)
Sıkıldım yememekten sevdiklerimi :(

ben sabah we öglen abartırm akşam bişe yemmem yada bi çorba salata .. herzaman hangi ögünü agır yedysem dger ögünle dengelerim yılllardır kilomu korurum incecik bi kızım harika bi taktiktir

Yok canım her gün yemeyeceğim tabi.
Evet , zaten her gün yersem rahatsız olurum ben .:ssz: Vicdani azap çekerim.
26 Kilo verdim zaten şuan 42 bedenim de. 38-40 beden olmak istiyorum. Bunun için 15 kilo vermem lazım sanırım.
Orada tıkandım kaldım. :)
Sıkıldım yememekten sevdiklerimi :(

Canım azcık daha dayan bak ne kalmış istediğin bedene , sıkılma , sen o 38 bedene gir yemek bile istemiceksin :16:

azıcık yiyebiliosan süper.çünkü ben tatlıya başladımmı kendimi kaybediorum:) tadımlık deil doyumluk oluo:) bende azaltmaya çalışıorum.sabah kahvaltısını önem verip diğer öğünleri kesmek faydalı diolar..umarım işe yarar:)

azıcık yiyebiliosan süper.çünkü ben tatlıya başladımmı kendimi kaybediorum:) tadımlık deil doyumluk oluo:) bende azaltmaya çalışıorum.sabah kahvaltısını önem verip diğer öğünleri kesmek faydalı diolar..umarım işe yarar:)

Az dediysem tadımlık da değil kız :9: Ben de yiyemiyorum tadımlık ya :( Sabah kral öğlen bilmemne aksam soytarı gibi yicekmişsin. Öyle bir söz vardı.

güne balkaymakla başlayıp akşam aç yatmakve krallıktan soytarılığa düşmekte içler acısı oluo:))

canım spor yapıyon mu bende yedıklerımden ve alıskanlklar dan vaz gecemedım ama dıyetteyım guya ve on ıkı kılo verdım uc ayda ama sabahları her ıstedığimi nerdeyse yıyom ama oğlen yoğurt sut oyle seyler aksamda haslama turlerı ve spor a hergun gıdıyom cukulatalı ekmeğimi kahvenın yanında bıtter cukulatamı hafta sonu kacamaklar pısı doner kumru pızza tatlı her cesıt yedım benım taktık bu canım verıyom dıye de kendımı pekte sıkmıyom doğrusu:34::34::34::34:

alıskanlık haline geldi eskiden hiç sevmememe rağmen sabah en fazla 3 kaşık bal yiyorum en fazla ama.sonrası abartı bazen yemek istemediğim bile olsa da kahvaltıyı sağlam yapmak için her türlü besin grubundan alıyorum tabi bunu yaparken şekerli çay içmiyorum limonlu yeşil çay içiyorum şekersiz.Kaymak konusuna gelince tahıllı ekmek kullan mesela ya da beyaz ekmek tercih ederim diyosan en fazla 3 kere sür ye katı tut kendini 3 kez yicem diye hem abartıya kacmamıs olursun hem de balından kaymağından olmazsın.ben tereyağ ve bal 2lisine dayanamadığımdan söylediğim şekilde yapıyorum :)

Kızlar hepsini okuyup cvp vericem, ders çalışıyorum da. Kafam çok bulanık yorum yapamadım kusura bakmayın :)
Bu arada sınav stresi ile, 2 kilo vermişim :) Yiyemedim bişey çünkü :(

tatlım ben yıllardır 53-54 kilo arası gidip gelirim ne azaldım ne çoğaldım anlayacağın:1: kalıbına göre değişir kıyafetlerim ama 38 beden giyerim herkes formunu nasıl koruyosun felan der ama acayip oburumdur ne formu :1: kilo vermek isteyenlere bir kaç tavsiyem bol bol yürüyün ve bol su tüketin ben hiç erimem çok severim yürümeyi ve yaz kış bol bol su tüketirim aç karnına veya tok karnına fark etmez yani bide yemekten sonra tatlı zihniyetine kesinlikle son verin eğer tatlı ihtiyacınız varsa yemekten 1 veya 2 saat sonra tüketin. benden nacizane birkaç öneri belki hep duyduğunuz genel şeyler ama bende eklemek istedim :16:

Son düzenleme:
Çok ta iyi olur sabah çok beslenip akşamları az yersen. Benim kilo almamın tek sebebi kahvaltı yapamayıp akşamları yemeğe abanmam. Bir de bal yemen çok problem değil sanırım çünkü diyetisyen bana yeşil çayın içine bal koymamı söylemişti işlenmiş şekerden daha sağlıklı en azından. Kaymağında aşırı yenmedikçe çok zararlı olduğunu düşünmüyorum -hiçbir uzman görüşüne dayanmıyorum bunu söylerken- ama ben ne zaman tereyağına birden abansam sivilce çıkar çenemde kaymak yediğimde öyle bir problem olmuyor bende daha az yağlı demekki diye düşünüyorum kendimce.

Bende aynennn senin gibi yapıyorum canım.
Bence güzel taktik, ben kendime dikkat ettim biraz, sabahları çok güzel bir kahvaltı yapıyorum.
Annem sağolsun börektir vs.dir yapmadan duramaz. Kahvaltıda tüketiyorum bunları.
Öğle yemeklerinde genelde zeytinyağlı veya salata tarzı şeyler yiyerek geçiriyorum.
Çalışan insan olduğum için gün içinde de bazen aburcubur krizi gelmiyor değil :17: ama bastırıyorum kendimi.
Fakat iyice de kısmıyorum, çikolata yerim mesela.. :9:
Ve ayrıca, canım ne zaman tatlı-tuzlu vs. gibi aburcubur istese, bol bol su içiyorum... Bu o isteği bastırmakta birebir.. Tavsiye ederim :34:

Akşamları ise, bazen meyve ile geçiştiriyorum, bazen de sadece çorba ile.
Ekmek genelde sadece sabahları tüketiyorum, çok nadiren öğlenleri ekmek yerim.
Akşam ise dediğim gibi çok az, meyve veya çorba, o da gece yarısı karnım kazınmasın diye...
Alıştırınca vücudu bu şekilde gidiyor....
Ben bu şekilde kilo almıyorum, eğer spor yaparsam bunlara ek olarak o zaman kilo veriyorum.
Spor yapmadığım zamanlar kilo almamı engelliyor, dengeliyor...
Hem yaz ayları da geldi zaten... İnsanın canı çok fazla birşey yemek istemiyor, meyve ve sulu şeyler daha çok tüketiliyor...

Ekmeği tamamen kesmenizi tavsiye etmem beyaz ekmek yerine diğer ekmekleri tercih edebilirsiniz. Yatmadan 2 saat önce yemek yememek de kilo almanızı engelleyebilir.

Back
X