Bizim resmi muhasebecimiz şirket muhasebesinde çalışmış yapamadım 1 ay da kaçtım demişti.
Sadece muhasebe yapmıyorsun ben alıyorum elime dosyamı alış faturası kaydı, satış faturası kaydı, işlemlerim belli bir sıralamada demişti. Fazla mükellefi olup 2 kişiyle iş yürütmeye çalışanları saymıyorum tabii ki.
Muhasebe de hele de ön muhasebe de iş bulmak çok kolay, 2 günde iş bulduğumu bilirim. Kadın ruh hastası gibi bir şeydi çocuklarıyla işe geliyordu, eşinin şirketinin resmi muhasebesini yapıyordu çocuklar ağlıyor, bağırıyor bunalmış artık. Yemek ve temizlik işlerinden sorumlu kadına işten çıkarırken tazminat vermemek için '' kırdığın bardaklara say'' demişler. Arkadaşıma da 2 sene önce 1350 tl ye o kadının yaptığı işi artı muhasebe, tuvalet temizletmişler o da diyor ne salağım neden çıkmadım diye.
Kız hamile kusuyor, kusman bittiyse artık bankaya git bir zahmet diyormuş. Kızın hamileliği sorunlu geçiyordu, rapor alıyor diye işten çıkmasını istedi, kız da çıkarın o zaman demiş, onu zaten hamile diye yapamıyor zulüm ediyordu işte son aylar hep raporluydu doğum iznine ayrıldı da kurtuldu.
Ne insanlar var yani..