- 21 Ocak 2013
- 3.779
- 2.937
- 373
Aynı şekilde oldum, tekrar aynı hayal kırıklıklarını yaşıyor olmam beni çok üzüyor.
Adam normal konuşmayı bilmiyor sorduğun bir şeye de tepkili cevap veriyor. Üstüne misafir gelecek showroomu temizle, sonra koridora geçtim yerler tozdu, kişiler geldi diye tamam bırak! ama sert bir sözle, masama geçtim o sırada odasına geçerken parmağını şıklattı smuwila içeri bak! Yani misafirlere, kahve yaptım, götürdüm geçtim işimin başına, bu gün içinde yaptığım 6. kahve ve daha yeni öğlen oldu.
Ben bundan sonra kahve yapmam, temizlik yapmam, bulaşık yıkamam desem tamam hemen bir eleman bakalım demeyecekler, işten çıkacağımı söylesem 2 günde eleman bulurlarsa ben ortada kalmış olurum yani şuan o yüzden düzeni devam ettiriyorum..
İş başvuruları yapmaya başladım bir taraftan. Bir tanıdığa cv attım, eleman önerisi isteyen firmalar oluyormuş kendi bulacağım ne kadar iyi, farklı olacak bunu düşünüyorum? Görüşmeye gittiğinde her şey süt liman, işe başlayınca çıkıyor rengi çünkü, piyasanın hali ortada bir çok tanınan firma eleman azaltırken açıkçası ne yapacağımı bilemez bir haldeyim?
İş bulsam, anlaşsam ee yeter ya siz kendinizi ne sandınız ve beni ne sanıyorsunuz köle mi diye koparırdım ipleri, muhasebeci diye girdim temizlikçi miyim çaycı mı muhasebeci mi belli değil? Ben sizin kum torbanız değilim, stresinizi bana yansıtarak deşarj olamazsınız, kesin hesabımı ben daha fazla burada çalışamam! diyeceğim.. Dilime hiç zor gelmiyor bunu söylemek..
Kendinize güvenin.. En başta buna inanın. Bu muamele ile çalışmaya devam edecekseniz zaten deneme yanılmayla bir çok yerde iş bulursunuz.
Piyasa evet çok kötü bir durumda.. Ancak eleman ihtiyacı devam eden kendini koruyan şirketler de yok değil.. Bu süreçte lütfen başka bir iş bakın.