• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah moralim yerlerde..

Aynı şekilde oldum, tekrar aynı hayal kırıklıklarını yaşıyor olmam beni çok üzüyor.

Adam normal konuşmayı bilmiyor sorduğun bir şeye de tepkili cevap veriyor. Üstüne misafir gelecek showroomu temizle, sonra koridora geçtim yerler tozdu, kişiler geldi diye tamam bırak! ama sert bir sözle, masama geçtim o sırada odasına geçerken parmağını şıklattı smuwila içeri bak! Yani misafirlere, kahve yaptım, götürdüm geçtim işimin başına, bu gün içinde yaptığım 6. kahve ve daha yeni öğlen oldu.

Ben bundan sonra kahve yapmam, temizlik yapmam, bulaşık yıkamam desem tamam hemen bir eleman bakalım demeyecekler, işten çıkacağımı söylesem 2 günde eleman bulurlarsa ben ortada kalmış olurum yani şuan o yüzden düzeni devam ettiriyorum..

İş başvuruları yapmaya başladım bir taraftan. Bir tanıdığa cv attım, eleman önerisi isteyen firmalar oluyormuş kendi bulacağım ne kadar iyi, farklı olacak bunu düşünüyorum? Görüşmeye gittiğinde her şey süt liman, işe başlayınca çıkıyor rengi çünkü, piyasanın hali ortada bir çok tanınan firma eleman azaltırken açıkçası ne yapacağımı bilemez bir haldeyim?

İş bulsam, anlaşsam ee yeter ya siz kendinizi ne sandınız ve beni ne sanıyorsunuz köle mi diye koparırdım ipleri, muhasebeci diye girdim temizlikçi miyim çaycı mı muhasebeci mi belli değil? Ben sizin kum torbanız değilim, stresinizi bana yansıtarak deşarj olamazsınız, kesin hesabımı ben daha fazla burada çalışamam! diyeceğim.. Dilime hiç zor gelmiyor bunu söylemek..

Kendinize güvenin.. En başta buna inanın. Bu muamele ile çalışmaya devam edecekseniz zaten deneme yanılmayla bir çok yerde iş bulursunuz.
Piyasa evet çok kötü bir durumda.. Ancak eleman ihtiyacı devam eden kendini koruyan şirketler de yok değil.. Bu süreçte lütfen başka bir iş bakın.

Kendinize güvenin.. En başta buna inanın. Bu muamele ile çalışmaya devam edecekseniz zaten deneme yanılmayla bir çok yerde iş bulursunuz.
Piyasa evet çok kötü bir durumda.. Ancak eleman ihtiyacı devam eden kendini koruyan şirketler de yok değil.. Bu süreçte lütfen başka bir iş bakın.

Ben zaten bir yer de uzun süre çalışmak istiyorum hep bu hedefle ilerlerdim ama çalışamamak benim tercihimle olmuyor gördüğünüz gibi, mesela bir yerde de akşam 9' da işten çıkıyordum cumartesi 5-6 ki öğlene kadardı söz de. Önce konuştum bahaneler, değişecek yoğunluktan falan derken resmen vücudum o saatleri ve tempoyu kaldırmadı mecbur ayrıldım. Peki şuan ne yapabilirim tavsiye olarak? Çalışmaya devam ederek mi iş arayayım? Yoksa 1-2 gün içinde konuşup o şekilde mi devam ettireyim iş arama sürecini?

Kendinize güvenin dediniz ya, çünkü bu muamele güveni etkiliyor ister istemez insanların yanında maruz kaldığım davranışlardan dolayı..

Ben zaten bir yer de uzun süre çalışmak istiyorum hep bu hedefle ilerlerdim ama çalışamamak benim tercihimle olmuyor gördüğünüz gibi, mesela bir yerde de akşam 9' da işten çıkıyordum cumartesi 5-6 ki öğlene kadardı söz de. Önce konuştum bahaneler, değişecek yoğunluktan falan derken resmen vücudum o saatleri ve tempoyu kaldırmadı mecbur ayrıldım. Peki şuan ne yapabilirim tavsiye olarak? Çalışmaya devam ederek mi iş arayayım? Yoksa 1-2 gün içinde konuşup o şekilde mi devam ettireyim iş arama sürecini?

Kendinize güvenin dediniz ya, çünkü bu muamele güveni etkiliyor ister istemez insanların yanında maruz kaldığım davranışlardan dolayı..
Buna ancak siz karar verebilirsiniz. Maddi olarak çok sıkıntıya düşmeyecekseniz, işi bırakıp rahatça yeni iş bakmak daha verimli olur. Nerede yaşıyorsunuz bu arada ? Ofis ortamlarından ziyade büyük şirketleri deneyin. İş hayatında öğrendiğim bir şey varsa o da kendinizi çok iyi pazarlıyor olabilmeniz. İşi hiç doğru düzgün bilmediği halde hangi pozisyonlarda çalışan insanlar var.

Buna ancak siz karar verebilirsiniz. Maddi olarak çok sıkıntıya düşmeyecekseniz, işi bırakıp rahatça yeni iş bakmak daha verimli olur. Nerede yaşıyorsunuz bu arada ? Ofis ortamlarından ziyade büyük şirketleri deneyin. İş hayatında öğrendiğim bir şey varsa o da kendinizi çok iyi pazarlıyor olabilmeniz. İşi hiç doğru düzgün bilmediği halde hangi pozisyonlarda çalışan insanlar var.

Doğru söylüyorsunuz İstanbul da yaşıyorum bu arada yani dediğim gibi 1 ayla ölmeyiz, bir şekilde idare ederiz ama o 1 ayla kalacaksa eğer iş arayışım. Ve ayrıca ben şuan çalıştığım şirketinde kolay eleman bulacağını sanmıyorum. Ben iş görüşmesine daha gelmeden zaten olursa araçla gidip geleceksiniz dedi görüştüğüm kişi ve görüşmeyi yaptım, bitti biz haber vereceğiz değil ne düşünüyorsunuz yarın başlayabilir misiniz dediler?

Ben zaten açık açık söylerim günde 2 kez bulaşık yıkayacaksın, gelene gidene çay kahve servis edeceksin cumartesi günü de temizlik var diye

Şuan bu muamele o kadar bezdirdi ki beni, bu şekilde davranılmasa, huzurum olsa belki iş yükünü bile belli bir yere kadar taşıyacak sonrasında çözüm odaklı konuşacaktım iş verenim' le ama şuan zaten çözüm odaklı bu adamla konuşulmayacağını ve bu şirkette hiç bir şeyin değişmeyeceğini anlamış durumdayım.

Son düzenleme:
peki maddi sıkıntın vs varmı işten ayrılınca bikaç hafta işsiz kalsan çok mu sıkıntı yaşarsın. valla çekilecek dert değil hele öyle parmakla şak şuk ben deliririm ya

O kadar kısa sürenin fazla sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum esasen ama hiç bir şeyin garantisi yok tabii.

Doğru söylüyorsunuz yani dediğim gibi 1 ayla ölmeyiz, bir şekilde idare ederiz ama o 1 ayla kalacaksa eğer iş arayışım. Ve ayrıca ben şuan çalıştığım şirketinde kolay eleman bulacağını sanmıyorum. Ben iş görüşmesine daha gelmeden zaten olursa araçla gidip geleceksiniz dedi görüştüğüm kişi ve görüşmeyi yaptım, bitti biz haber vereceğiz değil ne düşünüyorsunuz yarın başlayabilir misiniz dediler?

Şuan bu muamele o kadar bezdirdi ki beni, bu şekilde davranılmasa, huzurum olsa belki iş yükünü bile belli bir yere kadar taşıyacak sonrasında çözüm odaklı konuşacaktım iş verenim' le ama şuan zaten çözüm odaklı bu adamla konuşulmayacağını ve bu şirkette hiç bir şeyin değişmeyeceğini anlamış durumdayım.
Orada muhasebeden ziyade hizmetli pozisyonundasınız. Ne yazıkki bürolarda bu suistimal çok fazla. Bende okul sonrası ilk iş deneyimim büroydu ve çok iyi biliyorum muhasebeci zihniyetini. İlk fırsatta kendimi kurtardım. Kendinize bir iyilik yapın ve o insandan uzaklaşın. Yakınında olduğunuz müddetçe kendinize olan güveninize asla sahip olamayacaksınız.

Orada muhasebeden ziyade hizmetli pozisyonundasınız. Ne yazıkki bürolarda bu suistimal çok fazla. Bende okul sonrası ilk iş deneyimim büroydu ve çok iyi biliyorum muhasebeci zihniyetini. İlk fırsatta kendimi kurtardım. Kendinize bir iyilik yapın ve o insandan uzaklaşın. Yakınında olduğunuz müddetçe kendinize olan güveninize asla sahip olamayacaksınız.

Şirket muhasebesi aslında ama kurumsal bir şirket değil ve tekstil üzerine, tekstil firmalarının zorluğunu duymuştum da işte içeri de üretimimiz yok fason çalışıyoruz toplamda 8 kişiyiz 3 kişisi dışarıda deyince ha dedim olabilir temizlik, bulaşık söylenmedi zaten.

Şirket muhasebesi aslında ama kurumsal bir şirket değil ve tekstil üzerine, tekstil firmalarının zorluğunu duymuştum da işte içeri de üretimimiz yok fason çalışıyoruz toplamda 8 kişiyiz 3 kişisi dışarıda deyince ha dedim olabilir temizlik, bulaşık söylenmedi zaten.

Bende tekstilde çalışıyorum. Muhasebe olarak başladığım eğitim hayatıma iş sektörüne atılınca İK olarak devam ettim. Üretim alanında olmayan tekstilciler dediğiniz gibi daha farklı yapıya sahip oluyorlar. Kötü yerler var evet ama iyi şirketlerde çok fazla. Sizin için iş arama sürecinde kaybedecek şeyiniz zaman ise şuan daha fazla zaman kaybediyorsunuz. Aynı yaştayız ve ilerleyen yaşlarda iş arama süreci daha sancılı oluyor. Tez zamanda kararınızı vermeniz hayrınıza olucaktır.

Bende tekstilde çalışıyorum. Muhasebe olarak başladığım eğitim hayatıma iş sektörüne atılınca İK olarak devam ettim. Üretim alanında olmayan tekstilciler dediğiniz gibi daha farklı yapıya sahip oluyorlar. Kötü yerler var evet ama iyi şirketlerde çok fazla. Sizin için iş arama sürecinde kaybedecek şeyiniz zaman ise şuan daha fazla zaman kaybediyorsunuz. Aynı yaştayız ve ilerleyen yaşlarda iş arama süreci daha sancılı oluyor. Tez zamanda kararınızı vermeniz hayrınıza olucaktır.

Şu an iş arıyorum zaten başvurduğum firmalardan henüz geri dönüş olmadı tabii artık hayırlısı..

Ön Muhasebe Elemanı

Servisimiz sadece Hadımköy içine vardır.
Çalışma Saatleri: 08:30 - 18:00
Erkek adaylar için askerlikten muaf veya askerliğini yapmış olma şartı aranmaktadır.

ETA V8SQL programına hakim,
Ön muhasebe deneyimi olan,
Ms Office programlarına hakim,
Genel muhasebe hakkında bilgi sahibi olan,
Dikkatli, disiplinli ve detaylara önem veren, Büro içi düzen ve tertibe önem veren
Diksiyonu düzgün,
Sonuç odaklı, analitik düşünebilen, kararlı,sabırlı bir çalışma anlayışına sahip,kendine güvenen,sorumluluk alabilen, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek,
Takım çalışmasına yatkın,iletişim becerisi yüksek,güler yüzlü takım arkadaşı aramaktayız.

• Gerçekleşmiş satışların ödemelerinin takibi,
• Satış irsaliye ve faturaların düzenlenmesi,
Sevkiyat programının oluşturulması ve gerekli görüşmelerin sağlanması,
• Müşteri cari hesaplarının takip, kontrol ve mutabakatların yapılması,
• Çek, banka işlemleri, faturaların kontrolü takibi ve muhasebeleştirilmesi,
• Telefon trafiğinin yönetilmesi,
Ofise gelen misafirlerin karşılanması,
Ofis bölümünün temizlik ve düzeninin sağlanması,
• Yazışma, raporlama ve dosyalama işlemlerinin yürütülmesi,
• İdari işlerin takibinin yapılması
Genel muhasebeye destek verilmesi

İncelediğim bir ilan..
Muhasebeci arıyorlar söz de. :KK14:

Ön Muhasebe Elemanı

Erkek adaylar için askerlikten muaf veya askerliğini yapmış olma şartı aranmaktadır.

Dikkatli, disiplinli ve detaylara önem veren, Büro içi düzen ve tertibe önem veren
Diksiyonu düzgün,
Sonuç odaklı, analitik düşünebilen, kararlı,sabırlı bir çalışma anlayışına sahip,kendine güvenen,sorumluluk alabilen, yoğun çalışma temposuna ayak uydurabilecek,
Takım çalışmasına yatkın,iletişim becerisi yüksek,güler yüzlü takım arkadaşı aramaktayız.

• Çek, banka işlemleri, faturaların kontrolü takibi ve muhasebeleştirilmesi,

İncelediğim bir ilan..
Karsılama yapcak,temizlik yapcak,fatura düzenlicek ee eve gelip yemeğini de yapayım!Buna cvp yazacaksın başka emrinşiz var mı diye?!:D

Şeytan diyor konuş, bitir onlar eleman baksın, sen bak gerekirse 1-2 ay sürün ama psikolojik eziyet olmasın..
Kızlar öyle hareketleri var ki içeriye gittim kızların yanına ki birlikte yemeğe dahi çıkmayız.
Kaldı ki işle alakalı gittim, konuşmam bitti tam çıkıyorum dik dik bakıyor kapıdan sürekli bir baskılama var, bakınca bende kafamı salladım aynı hareketi yaptı bana kinayeli olarak asıl sana ne var der gibi, hani burada ne işin var? bir şey yok dedim çıktım abarttıkça abartıyor..

Şeytana uymayın çalışırken iş bulun.

Ön Muhasebe Elemanı

Diksiyonu düzgün,

• Çek, banka işlemleri, faturaların kontrolü takibdeyseve muhasebeleştirilmesi,

İncelediğim bir ilan..

K.... İle başlayan sitedeyse şikayet edelim ilanı...

Şeytana uymayın çalışırken iş bulun.

Öyle yapıyorum zaten ama sükunetimi koruyamazsam ne olur bilemiyorum?
Bugün 7-8 kez kahve yaptım, ikram ettim.
Smuwila boş koli getir, smuwila odamdan 3'lü prizi getir, smuwila içeriden şu evrakları iste smuwila boşları al..

Bende ne arasanız var ''ofis boy, muhasebeci, çaycı, temizlikçi ''
Bırakmadı bir işimi yapayım sonra da neden, nasıl yetişmiyor diye bir de söylediklerimi küçümsüyor.

İş bulduğumda eminim beni eleman bulmadan çıkarmak istemeyecek bu da var ve ben onun ne düşündüğünü bilmeden karşı tarafa nasıl okey diyeceğim? 3 gün- 5 gün? Ve karşı taraf ne kadar bekleyebilecek?

Son düzenleme:
Öyle yapıyorum zaten ama sükunetimi koruyamazsam ne olur bilemiyorum?
Bugün 7-8 kez kahve yaptım, ikram ettim.
Smuwila boş koli getir, smuwila odamdan 3'lü prizi getir, smuwila içeriden şu evrakları iste
Bende ne arasanız var ''ofis boy, muhasebeci, çaycı, temizlikçi ''
Bırakmadı bir işimi yapayım sonra da neden, nasıl yetişmiyor diye bir de söylediklerimi küçümsüyor.

Konu başında size kızmıştım kabul ettiğiniz için. Olmuş artık madem ayrılacaksanız kendi çıkarlarınıza hizmet edin.
Şartlar ekonomik olarak kötü bir dönemde olmazsaydı 1 dk durmayın derdim.
Çalışırken iş bulmak daha kolay...

Back
X