• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah temizlik kavgası

Eşinizden bağımsız düşünüp yazıyorum yorumumu
Ben yaşadığım evin temiz ve düzenli olmasını isterim şahsen. Eminim siz de oylesinizdir.
Eşiniz hazir eline süpürgeyi almışken ona eslik edebilirsiniz bence. Birlikte üstesinden gelmek daha mantıklı

Su an forumu takip ederken bile camasir katliyorum. Bu is bitince de camasor asicam, ütüler var.
Ütüleri ütücü ye göndersen daha iyi olur gibi geldi bana, yada uykun gelmediği zamanlarda gece yapsan..yada herkes kendi ütüsünü yapsa...

Ben mesela evde eşimin kişisel işlerini yapmam, ya kendi ütüsünü kendi yapar, yada ben ütücüye götürürüm...

İşleri azaltmanın yoluna bakın , madem çalışıyorsunuz..

Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Eşiniz niye bu iş sizin görevinizmiş gibi davranıp üstüne de trip atma hakkını kendinde buluyo acaba ?

Bir erkek neden ev işine bu kadar kafa yorar ben anlamıyorum.
Benim eşimde aşırı titiz ve düzenli bir adamdır,8 sene olacak evleneli ve daha bir kez dememiştir bu ev neden pis,şurayı temizle vs diye. Diyemez zira kendisi 8 senede 1 kez süpürgeyi eline almamıştır.
Kendi giyinme odasını düzenler,giysilerini yerli yerine asar,kirlisini renkli/ beyaz sepetine ayırıp atar bana bütün yaptığı budur.
Kalkıpta dese temizle vs diye,olay çıkar yani.
Ben temizlik yapıp yoruldum diye yakinırsam da neden uğrasıyorsun,yaptırsaydın der,bu sebeple gel yardım et de diyemem çünkü çağır temizlet der çıkar işin içinden.
Bende öyle yapiyorum artık.
Zaten ev işi öyle yaptım bitti bir şey değil ki. Sabah camasır yıkayıp sepetleri boşa çıkarıyorum,gün bitmeden doluyor kirli sepeti. Bulasık makinesini sabah boşaltıp yerleştiriyorsun akşama yine doluyor. Temizlik desen yapıyorsun arkani dönüyorsun yine aynı.
Nedir bu kadar büyütülen ,surat asıp günü huzursuz geçirecek kadar kötü olan anlamadım. Ev çöp eve dönmemiştir o kadar pis değildir eminim. Neyi sorun etti bu kadar.
Bırakın kendi yapsın madem o kadar önemli.

Çalışıyorum. Ev genelde böyle degil tabiki. Su an daginiklik yok zaten, yerlerin süpürülüp silinmesi gerekiyor. Esim de yitiz hakkaten, basak burcu. Ama titiz derken yani kiyafetlerini coraplarini ortaya cikaran bi tip. Temiz gormek istiyor sadece.

E kıyafetlerini ortaya bırakan adam neyin tribinde kaldı ki sende çalışıyorsun hem çocuk hem ev hem iş..
Babasının uşağı değilsin ya..
Ben çalışmıyorum ama minik bebeğim var ve bu ev bizim ortak alanımız tamam çoğu işi üstlenirim ama tripte atamaz!
Atıyorsa kalkıp bir güzel temizler evi..

dünyaya balerina cif olarak gelmedim, evim dağınıkken gayet güzel kahvaltımı yapar, kahvemi içer, çıkar gezerim.. 7/24 müze gibi evde oturmak isteyen için süpürge ve toz bezlerinin yeri bellidir, en olmadı yatılı kadın tutar.. ben yerinizde olsam kahvaltı bile hazırlamazdım, ev dağınık karnı da aç kalırdı.. gelecek sefere "lütfen salonu da süpür" deyin.. kadın olmanız, hatta bütün gün evde oturmanız temizlik bezi olduğunuz anlamına gelmez.. 1 haftadır ev süpürmeyen ofiş oturduğu yerden bildirdi :KK53:

bunu kime ithafen yazdığını anladım. benzer şeyler yazacaktım. yazılmışını buldum thanks:))

Ev kirli değilse dağınıklığı önemli değildir bana göre.

Bugün toplarsın yarın yine aynı olur. Pazar keyfini bozmaya değmez.

Odaya girip supurdugunde neden öyle dediniz ki , bırakın yapmak istediğini yapsın.

Ütüleri ütücü ye göndersen daha iyi olur gibi geldi bana, yada uykun gelmediği zamanlarda gece yapsan..yada herkes kendi ütüsünü yapsa...

Ben mesela evde eşimin kişisel işlerini yapmam, ya kendi ütüsünü kendi yapar, yada ben ütücüye götürürüm...

İşleri azaltmanın yoluna bakın , madem çalışıyorsunuz..
Cogunlukla utucuye goturuyorum ama yine de evde de ütülemek gerekiyo bazen.

Evet çalışıyorum. Dün ve bugun temizlik yapma günü. Ama isler hic bitmiyor ki. Zaten dunden beri kac posta camasir attim. Cocuga tuvalet egitimi veriyorum, sürekli işiyor kaka yapiyor. Onu banyo yaptir, biseyler yedir... ki zaten temizlik yapicam normalde ama o öyle teftis eder gibi beni takip edince hic yapasim gelmiyor.

Ben sizi çalışmıyor sanmıştım ilk okuduğumda. İş paylaşımına göre evdeki işler yapılmalı diyecektim. Ama zaten çalışıyormuşsunuz..

O zaman kusura bakmayacak beyzade. Hem evin geçimine yardım et hem de "evi derli toplu tut ben yokken iş yap" olamaz..
Az yesin de yardımcı tutsun bence aynen böyle söyleyin..

Bırakın yapsın paşa paşa..

Ben de çalışıyorum. Dün evdeydim oğlumu iğneye götürdüm eve geldim bütün gün çamaşırla uğraştım. Arada mutfak topladım. Eşim geldiğinde tabanlarım ağrıyordu. Süpürme silme işini bugün eşimle birlikte yapacağız mesela..
Hatta şimdi kendisi diyor..

dünyaya balerina cif olarak gelmedim, evim dağınıkken gayet güzel kahvaltımı yapar, kahvemi içer, çıkar gezerim.. 7/24 müze gibi evde oturmak isteyen için süpürge ve toz bezlerinin yeri bellidir, en olmadı yatılı kadın tutar.. ben yerinizde olsam kahvaltı bile hazırlamazdım, ev dağınık karnı da aç kalırdı.. gelecek sefere "lütfen salonu da süpür" deyin.. kadın olmanız, hatta bütün gün evde oturmanız temizlik bezi olduğunuz anlamına gelmez.. 1 haftadır ev süpürmeyen ofiş oturduğu yerden bildirdi :KK53:

Hahaha çok iyi ya :D
Aynı ben taşıncam 2 güne diye diye 1 haftadır yapmadım süpürüyorum tabi ama :KK45:

Bir erkek neden ev işine bu kadar kafa yorar ben anlamıyorum.
Benim eşimde aşırı titiz ve düzenli bir adamdır,8 sene olacak evleneli ve daha bir kez dememiştir bu ev neden pis,şurayı temizle vs diye. Diyemez zira kendisi 8 senede 1 kez süpürgeyi eline almamıştır.
Kendi giyinme odasını düzenler,giysilerini yerli yerine asar,kirlisini renkli/ beyaz sepetine ayırıp atar bana bütün yaptığı budur.
Kalkıpta dese temizle vs diye,olay çıkar yani.
Ben temizlik yapıp yoruldum diye yakinırsam da neden uğrasıyorsun,yaptırsaydın der,bu sebeple gel yardım et de diyemem çünkü çağır temizlet der çıkar işin içinden.
Bende öyle yapiyorum artık.
Zaten ev işi öyle yaptım bitti bir şey değil ki. Sabah camasır yıkayıp sepetleri boşa çıkarıyorum,gün bitmeden doluyor kirli sepeti. Bulasık makinesini sabah boşaltıp yerleştiriyorsun akşama yine doluyor. Temizlik desen yapıyorsun arkani dönüyorsun yine aynı.
Nedir bu kadar büyütülen ,surat asıp günü huzursuz geçirecek kadar kötü olan anlamadım. Ev çöp eve dönmemiştir o kadar pis değildir eminim. Neyi sorun etti bu kadar.
Bırakın kendi yapsın madem o kadar önemli.
Ev çöp ev degil evet. Abartiyor. Yerler tozlu sadece. Temizlikci kadini da borclarimiz oldugu icin tutamıyoruz. Yani esim daha cok istemiyo. Ben yaparim kadin tutacagina diyor. Sonra da bana bi ebeveynimmiş gibi iş buyuruyo.

Eşimden ev pis lafımı duycagima kafamı kuma gömerim daha iyi:)
Eşim dahil kimse böyle bişey söylesin istemem bu benim titizligimden kaynaklanıyor heralde. Ev pisse oturup kahvaltı edemem önce işlerimi bitirir tertemiz kahvaltımı hazırlarım..
Tabi ben ev hanımıyım calısıyo olsaydım ortaklasa olabilirdi bazı seyler

Aha yine tartıştık! Temizledigi odaya kendini kapatacakmis ve çıkmayacakmış. Temizlik imandanmis. Temizlik yapmiyosam imanim da eksikmis.
Ay boşverin,otursun madem. Yemekte yapmayın açım diye gelirse "ben pisim malum,temizlik imandan gelir ya,yeme şimdi sen pis insanın yemeğini"deyip geçin.
Iyice saçmalamış eşiniz.

Ben sizi çalışmıyor sanmıştım ilk okuduğumda. İş paylaşımına göre evdeki işler yapılmalı diyecektim. Ama zaten çalışıyormuşsunuz..

O zaman kusura bakmayacak beyzade. Hem evin geçimine yardım et hem de "evi derli toplu tut ben yokken iş yap" olamaz..
Az yesin de yardımcı tutsun bence aynen böyle söyleyin..

Bırakın yapsın paşa paşa..

Ben de çalışıyorum. Dün evdeydim oğlumu iğneye götürdüm eve geldim bütün gün çamaşırla uğraştım. Arada mutfak topladım. Eşim geldiğinde tabanlarım ağrıyordu. Süpürme silme işini bugün eşimle birlikte yapacağız mesela..
Hatta şimdi kendisi diyor..
Ayni ben iste. Ben de dün mutfagi toparladim ve camasirla uğraştım.

Back
X