• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah temizlik kavgası

Ev çöp ev degil evet. Abartiyor. Yerler tozlu sadece. Temizlikci kadini da borclarimiz oldugu icin tutamıyoruz. Yani esim daha cok istemiyo. Ben yaparim kadin tutacagina diyor. Sonra da bana bi ebeveynimmiş gibi iş buyuruyo.
Az önce de dedim boşverin.
Madem o kadar rahatsız. Kahvaltıda surat asacağına"bugün evi temizleyelim,ben süpüreyim sen sil"desin güzellikle. Tamam temizlik iyi hoş ama siz 7/24 evde oturmuyorsunuz,sizde calışiyormuşsunuz. Bu neyin kafası

Aha yine tartıştık! Temizledigi odaya kendini kapatacakmis ve çıkmayacakmış. Temizlik imandanmis. Temizlik yapmiyosam imanim da eksikmis.
Aman zırvalıyor amacı gününü zehir etmek bence çocuğunu al çık dışarı.
Çıkarken de ""kendini odaya kapatmadan önce diğer taraflara da bir el atıver toz almayı unutma ha! Tuvalet ve lavabo da halledilecek"deyip çık gez akşama dönersin :KK53:

Benim üzüldüğüm de yaptiklarimin görülüp taktir edilmemesi ama yapmadigim bisey olunca anında surat yapilmasi. Ütü yapmisim, kiyafetlerini düzgünce katlayip yerlestirmisim, ortaligi toparlamisim, kahvaltiyi hazırlamışım. Bunlar icin tesekkur yok. Kahvalti hazirlamamis olsam ona da kizar, daha once bunu da yapti.
Çünkü sizi mecbur görüyor.. temizlik sizin göreviniz çünkü :issiz: madem ikinizde çalışıyorsunuz alın karşınıza konuşun. Eve ikimizde para getiriyorsak üstüne ev işlerini nedem ben yapacakmışım de.. senin benden ne üstünlüğün var dersin..

Gel iş bölümü yapalım. Ben kahvaltı hazırlarken sende evi süpür. Ben mutfağı toplarkende evi silersin diyin.. üstelik çocukla da ben ilgileniyorum. Ütüleri de yaptım.. ee ben robot değilim ki diyin..

Hemen şimdi oturun konuşun ... yaptığınız işleri anlatın.

Aha yine tartıştık! Temizledigi odaya kendini kapatacakmis ve çıkmayacakmış. Temizlik imandanmis. Temizlik yapmiyosam imanim da eksikmis.
Zekasız resmen yaa.. madem öyle tuvaletini oraya yapsın kullanmasın tuvaleti.. sizde yapılcak işleri yazın kapının üstüne.. çocuğu alın çıkın...

Kadın hem çalışsın hem temizlik yapsın hem de çocuk baksın oh ne güzel sonra da bin surat çeksin. Hiç taviz vermeyin, madem temizlikten memnun değil haftada 1-2 kez yardımcı çağırsın.

Çok mu titiz acaba bende dayanamam çünkü kaö günde bi temizliyorsunuz evi :) yaptığı hoş değil tabi

Aynı benim eşim evi biraz dağınık düzensiz görsün hemen başlar kaynana gibi çatlamaya nefret ediyorum bu huyundan . Çözüm dikkat etmeye çalışıyorum ha yardım edermi?? aslaaaa binde bir evi süpürür oda 10 senede onu geçmez.

Şimdi olaya şöyle bakacağım eğer eşlerden biri hafta içi çalışıyorsa diğeri hafta içi evdeyseev işi yapmalı çalışan kişinin hayatını kolaylaştırmak için kadın erk ek farketnez diğer türlü merhametsizliğe girer hem evde hem işte çalışmak
Ayrıca temizlik sadece kadının asli görevi değil o evde kim yaşıyorsa herkesin görevi

Şimdi olaya şöyle bakacağım eğer eşlerden biri hafta içi çalışıyorsa diğeri hafta içi evdeyseev işi yapmalı çalışan kişinin hayatını kolaylaştırmak için kadın erk ek farketnez diğer türlü merhametsizliğe girer hem evde hem işte çalışmak
Ayrıca temizlik sadece kadının asli görevi değil o evde kim yaşıyorsa herkesin görevi
Çalışıyorum .

Ya bugün onu fazla umursadim sanirim. Sakinlesmeliyim.
Evet önce sakin olun, daha fazla üzerine gitmeyin beyfendinin.
Ben eşinize empati yapabiliyorum çünkü benim için de düzen ve temizlik önemlidir.
Obsesif değilim elbette ama yaşam alanlarım temiz olursa kafam rahat eder.
Akşam işten geldiğimde evim temiz ve topluysa resmen moral buluyorum. Allahtan eşimle aynı kafadayız, aksini düşünemiyorum bile.
Biz karı koca çalışıyoruz, eşim özel ders verdiği için tüm gün mesai yapmıyor,daha esnek çalışıyor.
Ben özel sektörde haftada 5,5 gün mesaili çalışıyorum.
Bizim evde yemeği kim müsaitse o yapıyor.
Her akşam bir sonraki güne ne yiyeceğimizi planlayıp ön hazırlığı yapıyoruz.
Akşam artık duruma göre, eve önce gelen pişiriyor. Birimiz masayı hazırlarken diğeri salata,cacık vs yapıyor. 17 yaşındaki oğlumuz da hazıra konuyor. Birimiz sofrayı toplarken diğeri çöpü çıkarıp çayı demliyor.
Ev işlerine gelince haftada yarım gün artı gerektiğinde hafta içi 2 saat yardımcı alıyoruz. Benim yardımcım saati 20 TL'den istediğimiz saat aralığında geliyor sağolsun.
Ütüleri de çoğu zaman o yapıyor.
Pazar günleri erken kalkarız, kahvaltıya oturmadan veya dışarı çıkmadan eşim zaten çok kirli olmayan evi hızlıca süpürür ben silerim,
her yeri toplarız, öğleden sonra da keyfimize bakarız. Market, pazar alışverişi yapılır, kahve içmeye gideriz.
Akşamına da hafta içine zeytinyağlı, kek, börek, sütlaç vs yaparız.
Çalışan kadına eşi yardımcı değilse artı ücretli yardımcı gelmiyorsa o kadın çok yıpranır.
Bunu eşinizle sakinleştiğinizde oturup konuşun, sizde bir de küçük çocuk varmış.
Ev işleri için bizim karı-koca formülümüz
'işleri biriktirme, evi dağıtma, kaliteli elektrik süpürgesi ( dyson) kullan'
Banyoda elini yüzünü yıkayan lavaboyu cifler.
Mutfağın yerine bir şey mi döküldü hemen rossmanın ıslak büyük boy mendilleri ile yer silinir.
Her akşam mutfak tezgahı silinip lavaboya yağçöz sıkıp bırakıyoruz, sabaha tertemiz.
Gece yatmadan wc'yi en son kullanan klozet dezenfektanını sıkıp fırçalar, kapağını kapatır.
Yazarken farkettim biz epey otomatiğe bağlamışız ev işlerini.

Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.
Sen nasıl çalışıyorsan o da öpe öpe ev işlerinde sana ortak olmak zorunda. Konuşarak anlatmaya çalış. Anlamıyorsa yaz önüne koy. Ama bu süre içinde iş falan yapma. Yemek bile yapma. Yaptığın sürece bekler. Bırak hiç olmazsa aynı bugün yaptığı gibi kendi işini yapsın. Ütü falan da yapma. Gerekirse kavga çıksın. Bu modeller başka dilden anlamıyor. Anlaşın ev işi yapmanın oyle kolay bir sey olmadigini ve senin onun hizmetçisi olmadığını. Pek çok arkadaşım bu yöntemi uyguladı ve sonuç aldı.

Evet önce sakin olun, daha fazla üzerine gitmeyin beyfendinin.
Ben eşinize empati yapabiliyorum çünkü benim için de düzen ve temizlik önemlidir.
Obsesif değilim elbette ama yaşam alanlarım temiz olursa kafam rahat eder.
Akşam işten geldiğimde evim temiz ve topluysa resmen moral buluyorum. Allahtan eşimle aynı kafadayız, aksini düşünemiyorum bile.
Biz karı koca çalışıyoruz, eşim özel ders verdiği için tüm gün mesai yapmıyor,daha esnek çalışıyor.
Ben özel sektörde haftada 5,5 gün mesaili çalışıyorum.
Bizim evde yemeği kim müsaitse o yapıyor.
Her akşam bir sonraki güne ne yiyeceğimizi planlayıp ön hazırlığı yapıyoruz.
Akşam artık duruma göre, eve önce gelen pişiriyor. Birimiz masayı hazırlarken diğeri salata,cacık vs yapıyor. 17 yaşındaki oğlumuz da hazıra konuyor. Birimiz sofrayı toplarken diğeri çöpü çıkarıp çayı demliyor.
Ev işlerine gelince haftada yarım gün artı gerektiğinde hafta içi 2 saat yardımcı alıyoruz. Benim yardımcım saati 20 TL'den istediğimiz saat aralığında geliyor sağolsun.
Ütüleri de çoğu zaman o yapıyor.
Pazar günleri erken kalkarız, kahvaltıya oturmadan veya dışarı çıkmadan eşim zaten çok kirli olmayan evi hızlıca süpürür ben silerim,
her yeri toplarız, öğleden sonra da keyfimize bakarız. Market, pazar alışverişi yapılır, kahve içmeye gideriz.
Akşamına da hafta içine zeytinyağlı, kek, börek, sütlaç vs yaparız.
Çalışan kadına eşi yardımcı değilse artı ücretli yardımcı gelmiyorsa o kadın çok yıpranır.
Bunu eşinizle sakinleştiğinizde oturup konuşun, sizde bir de küçük çocuk varmış.
Ev işleri için bizim karı-koca formülümüz
'işleri biriktirme, evi dağıtma, kaliteli elektrik süpürgesi ( dyson) kullan'
Banyoda elini yüzünü yıkayan lavaboyu cifler.
Mutfağın yerine bir şey mi döküldü hemen rossmanın ıslak büyük boy mendilleri ile yer silinir.
Her akşam mutfak tezgahı silinip lavaboya yağçöz sıkıp bırakıyoruz, sabaha tertemiz.
Gece yatmadan wc'yi en son kullanan klozet dezenfektanını sıkıp fırçalar, kapağını kapatır.
Yazarken farkettim biz epey otomatiğe bağlamışız ev işlerini.
Canim sen düzeni temizliği seviyorsun ve bu yuzden yapiyorsun. Aciz gibi karşındakine niye temizlemedin demiyorsun. O simdi evi temizleyecek olsa bile ben ona, sen cocukla ilgilen ben yapicam demeyi düşünüyordum.

Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.
Başlığı okuyunca ben de tam tersi sandım cünkü bizim evde tersi oluyor şöyle ki diyelim akşam yatmadan mutfak lavabosuna camasır suyu döküp uyuyorum sabaha kadar dezenfekte olsun diye eşim sabah koku icin kıyameti koparıyor, çalışıyorum akşam eve gelince temizlik yapıyorum ben varken temizlik yapma diye bağrınıyor. Maç izlerken o sıkılıyorum camasır yıkayıp asıyorum bu sefer buna bağırıyor neden hep çamaşır asıyormuşum sanki salona asıyorum...Adam temizlikten rahatsız :)) yani diyeceğim o ki hepsi ayrı dengesiz bu erkeklerin. Takılma keyfine göre yaşa:super:

Sen nasıl çalışıyorsan o da öpe öpe ev işlerinde sana ortak olmak zorunda. Konuşarak anlatmaya çalış. Anlamıyorsa yaz önüne koy. Ama bu süre içinde iş falan yapma. Yemek bile yapma. Yaptığın sürece bekler. Bırak hiç olmazsa aynı bugün yaptığı gibi kendi işini yapsın. Ütü falan da yapma. Gerekirse kavga çıksın. Bu modeller başka dilden anlamıyor. Anlaşın ev işi yapmanın oyle kolay bir sey olmadigini ve senin onun hizmetçisi olmadığını. Pek çok arkadaşım bu yöntemi uyguladı ve sonuç aldı.
Ya kac kere konustuk anlastik ama balik hafizali. Aradan birkac ay geçince yine ayni kavganin icinde buluyorum kendimi.

Back
X