Ya bugün onu fazla umursadim sanirim. Sakinlesmeliyim.
Evet önce sakin olun, daha fazla üzerine gitmeyin beyfendinin.
Ben eşinize empati yapabiliyorum çünkü benim için de düzen ve temizlik önemlidir.
Obsesif değilim elbette ama yaşam alanlarım temiz olursa kafam rahat eder.
Akşam işten geldiğimde evim temiz ve topluysa resmen moral buluyorum. Allahtan eşimle aynı kafadayız, aksini düşünemiyorum bile.
Biz karı koca çalışıyoruz, eşim özel ders verdiği için tüm gün mesai yapmıyor,daha esnek çalışıyor.
Ben özel sektörde haftada 5,5 gün mesaili çalışıyorum.
Bizim evde yemeği kim müsaitse o yapıyor.
Her akşam bir sonraki güne ne yiyeceğimizi planlayıp ön hazırlığı yapıyoruz.
Akşam artık duruma göre, eve önce gelen pişiriyor. Birimiz masayı hazırlarken diğeri salata,cacık vs yapıyor. 17 yaşındaki oğlumuz da hazıra konuyor. Birimiz sofrayı toplarken diğeri çöpü çıkarıp çayı demliyor.
Ev işlerine gelince haftada yarım gün artı gerektiğinde hafta içi 2 saat yardımcı alıyoruz. Benim yardımcım saati 20 TL'den istediğimiz saat aralığında geliyor sağolsun.
Ütüleri de çoğu zaman o yapıyor.
Pazar günleri erken kalkarız, kahvaltıya oturmadan veya dışarı çıkmadan eşim zaten çok kirli olmayan evi hızlıca süpürür ben silerim,
her yeri toplarız, öğleden sonra da keyfimize bakarız. Market, pazar alışverişi yapılır, kahve içmeye gideriz.
Akşamına da hafta içine zeytinyağlı, kek, börek, sütlaç vs yaparız.
Çalışan kadına eşi yardımcı değilse artı ücretli yardımcı gelmiyorsa o kadın çok yıpranır.
Bunu eşinizle sakinleştiğinizde oturup konuşun, sizde bir de küçük çocuk varmış.
Ev işleri için bizim karı-koca formülümüz
'işleri biriktirme, evi dağıtma, kaliteli elektrik süpürgesi ( dyson) kullan'
Banyoda elini yüzünü yıkayan lavaboyu cifler.
Mutfağın yerine bir şey mi döküldü hemen rossmanın ıslak büyük boy mendilleri ile yer silinir.
Her akşam mutfak tezgahı silinip lavaboya yağçöz sıkıp bırakıyoruz, sabaha tertemiz.
Gece yatmadan wc'yi en son kullanan klozet dezenfektanını sıkıp fırçalar, kapağını kapatır.
Yazarken farkettim biz epey otomatiğe bağlamışız ev işlerini.