Sabah sabah yaşadigım olay iftira.

Valla canim bi arada biriktirmistim 600 700 kadar ögrendi nasil biriktirdin harcamadinmi bana yalan mi söyledin sen abartti olayi hatta ozmanki parayida altini olan insanin fitresinimi ne vermek gerekiyoms her sene onun nyetine verdim birine.
O ögrndikten sonra söyledim hatta.
Simdi gizli sakli yapsam ögrnsem gene biseyler bulurdu diye saklamadim verdim bide verdigimle hem bana borcunu ödememisken ben bide ondan para almis oldum duruma bakarmisin .
esınızın tutumu hıc hos olmamıs valla, hem sız o parayı harcama luksunuz varken bırıktırıyorsunuz buna sevınmek yerıne bırde laf soyluyor yazık yani...

Nekadar çirkin bi diyalog yaşanmış iftira kısmını saymıyorum bile, evlilik ortaklıktır senin paran benim param olur mu ya paramı ver nası yok vermem çok çirkin muhabbetler bunlar kocan zaten sorunlu gibi senin gerçekten para çaldığını düşünse önce bi oturup düşünecek benim hanımım bunu gerçekten yapmışmıdır acaba diye, sormaya dahi utanmalı bir eş.

Para muhabbetini bende sevmem.hic aramam da yani bisey olsun veririm edeerim.
Bi param olsun hep ona bisey alirim cocuklara alirim.
Ama.bende ne oldugunu anlamadim uyudugum yerde bana bagirip parami aldin demesi.
Bana bunu yakistirmasi agrima gitti okadar zamandir ne zaman almisim parasini .
Bikere cebinden 10 tl aldim sigara almak icin onuda söyledim dedmki 10 lira aldim haberin olsun sigara aldim diye ozmanda para birak demistim sigara icin tamam brakirim dedi birakmicagini bildim aldim sabah birakmamisti.
Ama iftiraya asla gelemem .
Ben hep iyiligimden kaybediyorum.
Hem para verip hem suclu cikiyorum .

esınızın tutumu hıc hos olmamıs valla, hem sız o parayı harcama luksunuz varken bırıktırıyorsunuz buna sevınmek yerıne bırde laf soyluyor yazık yani...

Aynen öyle ben istesem harcarim gecerim yani benim huyumu bilir ben luzumsuz almam ihtyac varsa alirim gerisini biriktirim atarim hep kenara lazim olur diye cok sigarasiz kalipda benim attiklarimi kenara harcamisizdir.
Benden para alip verip sonra birazini geri isteyip birde bni suclu para almis gibi gòstermesini sindiremiyorum gercekten.

evlilikte senin paran benim param muhabbeti olmamalı.borç vermeler yok paramı çaldın demeler bu ne yahu olmamış sizin evlilik. hala ev arkadası gibi görünüyosunuz burdan.

Aynen öyle ben istesem harcarim gecerim yani benim huyumu bilir ben luzumsuz almam ihtyac varsa alirim gerisini biriktirim atarim hep kenara lazim olur diye cok sigarasiz kalipda benim attiklarimi kenara harcamisizdir.
Benden para alip verip sonra birazini geri isteyip birde bni suclu para almis gibi gòstermesini sindiremiyorum gercekten.
bosverın bır sure konusmayın, tavrınızı koyunkı hatasını anlasın bence...

ya şimdi sizin ''ee paramı ne zaman vereceksin'' sözünüz hiç hoş olmamış.
siz bir evlilik yürütüyorsunuz ve bu artık ortak bir hayat demek. senin benim param muhabbeti olmamalı.
eğer bi para varsa köşede ben eşime hep ''bizim paramız'' derim. bi sıkıntı olsa aşkım köşedeki paramızdan alalım derim.
hani sizin de bu tavrınız pek hoş olmamış.
eşiniz de ayıp etmiş tabi. belki evliliğinizde senin benim param muhabbeti olmasa eşiniz de ''benim paramı sen mi aldın'' şeklinde yaklaşmayabilirdi. ama kırıcı bir durum tabi..

Bence burda bile kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.

Eşin terbiyesizlik yapmış. Parayı sen almış olsan hanım ihtiyacım var, ver diyerek uyandırmalıydı. Hırsızlıl ithamıyla değil.

Çok ayıp çok yakışıksız davranmış, hanımına. Yanlışı yapan o.

Para borcunu sildim, ama özür borcun var diyin ve hatasını anlayana kadar tavrınızı koyun.

ya şimdi sizin ''ee paramı ne zaman vereceksin'' sözünüz hiç hoş olmamış.
siz bir evlilik yürütüyorsunuz ve bu artık ortak bir hayat demek. senin benim param muhabbeti olmamalı.
eğer bi para varsa köşede ben eşime hep ''bizim paramız'' derim. bi sıkıntı olsa aşkım köşedeki paramızdan alalım derim.
hani sizin de bu tavrınız pek hoş olmamış.
eşiniz de ayıp etmiş tabi. belki evliliğinizde senin benim param muhabbeti olmasa eşiniz de ''benim paramı sen mi aldın'' şeklinde yaklaşmayabilirdi. ama kırıcı bir durum tabi..

Bu para muhabbetini cikaran hep o oldu senin paran benim param benim param gene benim param calisiyomusunuz bilmiyorum ama bi ev hanimi icin degerlidir o para kolay birikmez pazardan ordan burdan kisarak o para ister geri veriymki bdaha olmadimi gene alirim der.
Hatta dun o parayi verdikten sonra bende dedimki cüzdanim orda eger lazim olrsa alirsn istedgn zaman.
Tamam dedi bunlarin üzerine ben para almis ciktim.

Bence burda bile kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.

Eşin terbiyesizlik yapmış. Parayı sen almış olsan hanım ihtiyacım var, ver diyerek uyandırmalıydı. Hırsızlıl ithamıyla değil.

Çok ayıp çok yakışıksız davranmış, hanımına. Yanlışı yapan o.

Para borcunu sildim, ama özür borcun var diyin ve hatasını anlayana kadar tavrınızı koyun.

Alsam zaten soylerdim.
Eger ihtiyacim olsa aksam derdim ihtiyacim var ver diye ama ben almadim sana lazim olur diye sonra ver diye birazini verdi diye onuda geri almak icin birde iftiraya ugradim düstgm duruma üzúlyorum.

Alsam zaten soylerdim.
Eger ihtiyacim olsa aksam derdim ihtiyacim var ver diye ama ben almadim sana lazim olur diye sonra ver diye birazini verdi diye onuda geri almak icin birde iftiraya ugradim düstgm duruma üzúlyorum.

Canım senin almadığını anladım. Hatta diyprım ya ne eşine ne burdakilere bu açıklamayı yap!
Almadığın belli zaten.

Adam heyheylenmiş, uyuyan karısına ne biçim davranmış. Özür bekle tavrını koy. Almadım va diye de kendini savunma. Çünlğ alıp aşmakla değil hırsızlıkla suçlamış seni. Üstüne kondurma.

bence sinirlenip diğer verdiği paraları da vereceğinizi düşünüp onları da geri almak için böyle bir şey yapmış olabilir
hırsız iması çok kötü bir şey nasıl yapar bunu

Aksam esim geldi oturuyoduk benim ufak bi birikmisim vardi biliyodu yani öyle cok degil 1 2 bin tl kötü zamanlar icin sakliyordum.
Bi ara esim borç istedi bunu benden bende verdim.
Dün konu açıldı ee vermiycekmisin parami okadar oldu faaln diye espiri yaptim.
Cikardi 1bin tl vermistim bin tl verdi bende ya saka yaptim lazimsa sonra ver dedim sonra tamam dedi 600 verdi gerisini ay sonu vereyim maas falan vercem dedi tamam dedim saydi koydu parasini hatta buda lazimsa al sonra verirsin dedim yok o kalsin bi para olmuyo senden alirim gene lazim olursa dedi tamam dedim.
Neyse cocuklarla ugrastik vs uyuduk.
Az önce bagirma seslerine uyandim bana bağırıyor param eksik diye uyku sersemi ne olduğu anlamadım.
Noldu dedim para eksik sen benim paramimi aldin saydırdi da saydırdı nerden geldigimi anlamadim şok oldum.
Benim onun parasina ihtiyacim yok zaten biyere gidip geldigim yokki paraya da ihtiyacim yok kendisi 600 tl verdi zaten dún ben daha niye alayim ki.
Sabah sabah nerden geldigimi bilemedim bagirmaya devam etti almadim diyorum inanmiyor.
Sinirimden agladim anlamiyor cünkü dünkü paralarim vardi geldim alttim al ya hepsini ben senin parani falan almadim yemin ediyorum almadim dedim.
Ee nereye gitti diyor yanlismi saydin dedim hayir senin yannda saydim dedi artik amacin ne anlamadim kendin saklayip mi yapiyorsun dedim.
Uyudugum yerde biri gelmis deli gibi bagiriyor icinden bitane para eksikmis.
Ben niye alcam dedim senin paranami ihtiyacim var benim biyeremi gidiyorum nerde harcayacam zaten dedim.
Iceri gttim agladim sinirden.
Koydugum paralarin icinden bitanesini almis cekti kapiyi gitti.
Amaci ne anlamadim hususi mi yapiyor bendeki parayi almak icinmi yapti alcaksin niye veriyosun ben sonrada verirsin dedim ama bu ithami canimi cok acitti.
Beni resmen parasini caldi ilan etti.
Hayatimda böyle bisey görmedim ben ya sok oldum resmen ne uyku birakti ne keyif gördügüm muameleye bak.
işte hep söylediğim şey karı koca arasında senin paran benim param olmaz.sen kocana bu benim param al sana borç vereyim dersen oda sana ondan saklı para biriktirdiğini veya saklı paran olduğunu bildiği için en ufak bir para eksikliğinde akla gelen SEN olursun.kocadan saklı parada neymiş.kötü günler içinse birlikte atın kenara kötü gün paranızıdaAA. çok yanlış çoooook.

Aksam esim geldi oturuyoduk benim ufak bi birikmisim vardi biliyodu yani öyle cok degil 1 2 bin tl kötü zamanlar icin sakliyordum.
Cikardi 1bin tl vermistim bin tl verdi bende ya saka yaptim lazimsa sonra ver dedim sonra tamam dedi 600 verdi gerisini ay sonu vereyim maas falan vercem dedi tamam dedim saydi koydu parasini hatta buda lazimsa al sonra verirsin dedim yok o kalsin bi para olmuyo senden alirim gene lazim olursa dedi tamam dedim.
Az önce bagirma seslerine uyandim bana bağırıyor param eksik diye uyku sersemi ne olduğu anlamadım.
Noldu dedim para eksik sen benim paramimi aldin saydırdi da saydırdı nerden geldigimi anlamadim şok oldum.
Benim onun parasina ihtiyacim yok zaten biyere gidip geldigim yokki paraya da ihtiyacim yok kendisi 600 tl verdi zaten dún ben daha niye alayim ki.
Sabah sabah nerden geldigimi bilemedim bagirmaya devam etti almadim diyorum inanmiyor.
Sinirimden agladim anlamiyor cünkü dünkü paralarim vardi geldim alttim al ya hepsini ben senin parani falan almadim yemin ediyorum almadim dedim.
Ee nereye gitti diyor yanlismi saydin dedim hayir senin yannda saydim dedi artik amacin ne anlamadim kendin saklayip mi yapiyorsun dedim.
Ben niye alcam dedim senin paranami ihtiyacim var benim biyeremi gidiyorum nerde harcayacam zaten dedim.
Amaci ne anlamadim hususi mi yapiyor bendeki parayi almak icinmi yapti alcaksin niye veriyosun ben sonrada verirsin dedim ama bu ithami canimi cok acitti.
Hayatimda böyle bisey görmedim ben ya sok oldum resmen ne uyku birakti ne keyif gördügüm muameleye bak.
Cok şaşırdım sen o parayi alsan ne olacak evin icin harcamicak misin? Ayrica bi kadinin her zaman gizli parasi olmali. Ve esi bilmemeli taraftariyim

Nasıl bir evlilik anlayışı bu sanki karı koca değil ev arkadaşı tiksindim.

kocanda para eksikse zaten sende fazladır nasıl hesap yaptınız anlamadım açıkçası

Adamın kendine ayırdığı paradan eksilmiş. Ben de az var dememiş. İçinden birini aldığını ima etmiş.

Konu sahibi kocan sabah senden alırken saymıştır herhalde dimi? Akşam ne yüzle bakacak bakalım yüzüne?

Önceden eşler arasında ayrı gayrı olmamalı gizli birikim yapılmamalı derdim ama buradaki konuları okuyup en zor durumda kalanların mağdur olanların yine kadınlar olduğunu gördüğüm için kesinlikle kadınlar hesap vermeyecekleri birikim yapmalı diyorum.
Erkekle kadının güvencesi bir değil. Birikim ayrı cüzdandaki parayı paylaşmak ayrı şeyler.

bende hayatımda böyle şey görmedim eşler arasında benim param,senin paran mı olur eve giren ortaktır,çıkanda ortaktır.. daha büyük sorunlar var aranızda gibi duruyor onları çözün bence ''güven'' gibi sonra para mevzularına girin..

bu arada hadi diyelim eşiniz sizin bi yandan gizli birikim yapmanızı destekliyor olabilir olur ya gün gelir paraya ihtiyaç olunur oradan kullanılabilir.. ama sizin eşinize karşı yok bana borcun var ver falan yanlış.. şöyle derseniz ''elimize fazladan para geçerse en azından bir miktarını bir kenarda tutalım da lazım olunca bak ne güzel kullanıyoruz'' desen yerinde olur, eşinizde size karşı böyle iftira ile karışık söylemlerde bulunmaz..

Back
X