- 3 Ocak 2018
- 518
- 673
- 23
- 39
Çok haklısınız size katılıyorum. Ama muhendıs ısteyın nıtekım doktor pekmuhendıse denk degılne iş yapıyorsunuz? benim oğlum muhendis olsa doktor muhendis gelin isterin denk olsun diye
düzgün birini bulamadın mı diyor..annesi inek bakıyor diye mi düzgün biri değilmiş..bnm kayınvalidem de 30 tane inek bakıyor merak etmeyin öyle insanların zararından çok yararı bile var.hem doğal doğal her şeyimizi hazırlıyor kışlık erzak vs..4 yıllık evliyiz evimize 1 defa geldi hayvanlardan dolayı gelemiyor..bu da bnm için avantaj..bi başıma olmayı severim çünkü..Allah nasib ederse evlenmek istedigim kisinin ailesi anadoluda bir sehirde yasiyor ben de istanbulda yasiyorum. Dun laf arasinda sevdigim insan bana annesinin bir kac tane inek baktigini onlardan ayrilamadigini soyledi aksam gelip anneme anlattim annem de biz uygun aileler miyiz bu sekilde nasil olacak dedi. Kendisi muhendis bu arada ve evlenince benim yasadigim sehirde oturacagiz. ailemde lutfen yanlis yorumlar yapmayin varlikli ve cok cevresi olan bir aileyiz. Kendisinin anne babasi da okul servisi yapiyor ayni zamanda. onu cok seviyorum sanki benim icin yaratilmis gibi seviyorum. Bu olay oyle canimi yakti ki oda sezinledi cok uzuldu agladi annem de pisman oldu ama yine bana duzgun birini bulamadin diyor ben oyle caresizim ki lutfen incitmeyen yorumlariniza ihtiyacim varcok icim aciyor
Herkes bir polyanna, herkes bir cengaver maşallah. Yorumları okuyunca bir şaşırdım.
Bence uyumsuzsunuz, kaç konu açıldı burda ben şehirde büyüdüm ama eşimin ailesi köyde benden iş bekliyor diye. Beklelemeseler bile onları ziyaret edeceksiniz, çok büyük bir fark varsa her adeti hareketleri yemekleri, konuşmaları yemek yeme şekilleri size anormal gelecek ve kendinizi sorgulayacaksınız.
Evet tamamen kendi kültürlerinden biriyle anlaşacaklar diye bir kaide yok ama aşina biriyle daha rahat anlaşırlar.
Siz de aynı şekilde.
Diyecek başka bir şey kalmamış !!!varlıklı olup da sevdiğin adamın kendisi öküz olsaydı onu mu tercih ederdiniz?
Rica ederim:)Demeye geldim siz demişsiniz zaten teşekkürler...
Nedir bu denklik ?
Nerde Huzur ?
Nerde Mutluluk...
Ön yargılardan vazgectigimiz gün hepimiz huzura ereriz bence..
Çocuğn duygularini tahmin edebiliyorum korkunc kirilmiştır.Ne hadsiz insanlar var pes! Koca/baba parasiyla kendine sinif bicmis denklik degerlendirmesi yapiyor kadin. Kendini gelistirebilmis olsa bunlari dusunmezdi bile. Cehalet parayla tedavi edilemiyor maalesef. Siz de kusura bakmayin anadan nasibinizi almissiniz. Insan sevdigi insana bunu nasil 'caktirir'????
Kızın annesinin dediğinden bunu anlıyoruz. Ya kusura bakmayın konu sahibi. Sizi bilemem ama annenizin cümlelerinden bu anlaşılıyor. Bende okuyorum üniversiteye gidiyorum. Tamam herkes dengiyle ama annem hep der helal kazansın insan olsun yerini saygısını bilsin pazarcı olsun der. Evler arabalar diplomalar medeni yapmıyor çünkü insanı. Sevgiliniz kırılmıştır ama kırılacak bi şey yol. Gurur duymalı annesiyle. Hayvam beslemek çok zor. Babaannemler de besliyorlardı gerçekten emek. O yüzden annen çalışkan dünürlerin var diye gurur duysun. UMARIM YORUMUMU OKURSUN KONU SAHİBİOhoo belki maddi durumunuz iyi ama insanlik konusunda eksileriniz var kusura bakmayin.
Kültür farkı ayrı bir şey. Konu sahbii, sevgilisinin annesi köyde yaşayıp inek bakıyor diye küçümsediğini söylemiş başka birini mi bulamadın demiş.
Dediğinizde haklısınız burada mesafeyi koruyacak kişi eşi olacak kişi. Köyde yaşıcaz falan deseydi olmaz yapamazdın derdik. Ama çoğumuzun kökü köye dayanıyor, bayramlarda tatillerde köye gidip azcık iş yapınca kimsenin bi yeri eksilmez bence.
Bu kültür farkıdır işte.
Bir de köy var köy var. Ne tür iş yaptıklarına bağlı. Birkaç konu okumuştum kadın da kocası da öğretmen ve her tatilde köye gidip iş yapıyorlardı. Böyle bir hayat tarzı çok uçuk mesela çoğu insan için. Bazıları uyum sağlayabilir mesela size çok yabancı değil demek ki, yapılır edilir diye görüyorsunuz ama bazıları için uç nokta.
O yüzden bence baştan uyarmak en mantıklısı. Hayat pembe dizi değil malesef.
içiniziniz acıycağı bir durum yok siz ne istediğini iyi bilen biri olduğunuz için aksine kendinizle gurur duyun. bu annenizin düşüncesi insanların parası ve iyi bir işi olması tabiki önemli yaşmak için gerekli bunlar ama eşinizin ailesi çok zengin olmak zorunda değil ki... evet kültür farklılıkları olabilir iki aile arasında bu durum işleri zorlaştırmıyor demeyeceğim bu koca bir yalan olur çünkü. tabi çok zor oluyor ama kabullenmek diyede birşey var bu da zamanla oluyor. ben her yerde aşkın galip geleceğine inananlardanım. sonuçta evlenmene izin vermiyoruz gibi katı bir şekilde karşınıza çıkmamış anneniz sadece onun hayallerini değil kendi hayallerini süsleyen biriyle evleneceksiniz.bunun için sevinin üzülmeyin. annenizde zamanla sevicek belkide sevmiyecek kendinizi önemseyin lütfenAllah nasib ederse evlenmek istedigim kisinin ailesi anadoluda bir sehirde yasiyor ben de istanbulda yasiyorum. Dun laf arasinda sevdigim insan bana annesinin bir kac tane inek baktigini onlardan ayrilamadigini soyledi aksam gelip anneme anlattim annem de biz uygun aileler miyiz bu sekilde nasil olacak dedi. Kendisi muhendis bu arada ve evlenince benim yasadigim sehirde oturacagiz. ailemde lutfen yanlis yorumlar yapmayin varlikli ve cok cevresi olan bir aileyiz. Kendisinin anne babasi da okul servisi yapiyor ayni zamanda. onu cok seviyorum sanki benim icin yaratilmis gibi seviyorum. Bu olay oyle canimi yakti ki oda sezinledi cok uzuldu agladi annem de pisman oldu ama yine bana duzgun birini bulamadin diyor ben oyle caresizim ki lutfen incitmeyen yorumlariniza ihtiyacim varcok icim aciyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?