SABAHA KADAR AGLADIM

Sen de haftasonu malikhanesinde poker partisi düzenleyen bir kv bul hem annen sevinir.
Bu kadar dramatize etmeye gerek yok.

Kac yasindasiniz bilmiyorum ama benden size tavsiye; annenizle olan konusmalari asla sevgilinize anlatmayin, iması bile olmasin. Ben sizin ailenizi de anliyorum. Burda mesele onlarin maddi durumunun kotu olmasi ya da hayvancilikla ugrasmasi degil, ailelerin kulturel anlamda uyusmasi ve beklentiler. Bakin benim de gorustugum biri vardi. Ailesi tarla bag bahce isleriyle ugrasiyordu. Ailem bana "bak shalini ailesinin beklentileri olabilir kulturel anlamda farkliyiz, sonucta koy kulturune gore yetismis insanlar dedi. Gercekten de oyle oldu. Cocuk bana "yaz tatilinde koye gel uzum cigne falan demisti:) (pekmez yaparlarmis) şoka girmistim cunku benim koy yasantisiyla alakam yoktu. Sizi anliyorum asagilamak icin dememissiniz. Ailelerin uyusmasi da onemli tabiki. Aileniz bunu onemsemis sanirim.

Bu çaresiz bir durum değil
Çaresizlik görmemişsiniz

Biraz daha mantıklı düşünürseniz annesinin ineğinin olmasıyla ailenizin çevresi arasında yüksek düzeyde bir ilişki olmadığını görürsünüz. Ne alaka ve kime ne yani?

Her şey sizde bitiyor

Ailesi hayvancılıkla uğraşıyor diye annenle beraber böyle kahrolduysanız kendine denk birini bul. Belli ki evlenseniz sorun olacak yazık olmasın çocuğa.

Eşim devlet bankasında uzman olarak çalışıyor.ayrıca kocaman bir besi çiftliğimiz var.ailesiyle ortak.iki katlı şahane bi evimiz var.tabi bu evi bankacılıktan kazandığı parayla yapmadı.çok şükür oradan da iyi bir gelirimiz var.eşim çok çalışkandır bu zamana kadar sabah 6 da kalkıp gidip ailesiyle baktı hayvanlara.oradan geldi işe gitti.akşam çıkışta tekrar gitti.hafta sonları orada her işi yaptı.şimdi şükür yardımcı tuttuk o bakıyor.evlenmeden önce hayalini bile kuramadığımız şeylere o annenizin beğenmediği inekler sayesinde kavuştuk.ayrıca sütümüz yoğurdumuz tereyağımız hep organik çiftlikten geliyor.çocuklarım yazın istediği gibi oynuyor.yani annenizin küçümsediği şeyler bizim için nimet.insanlar şehir hayatından bıkmış köyüne yerleşiyor.ağlayıp zırlayacak birşey yok bence ortada.

İstanbul'da bir çiftlikte besleseydi sorun olmazdı (şimdi sosyeteler kendileri ekip biçiyor ya) ama annesi hırsız değil utanılacak bişeyi yok sırf bu yüzden insan sevdiğini uzermi kiyarmi o şartlarda mühendis olmuş gurur duy bence.. Annenide takma baban fransız dükumu... Adam olsun senin kıymetini bilsin... Ama böyle kompleks olusturursan adamda evlendikten sonra sıkıntı olur

İmrendirici bir hayat

Yahu gayet ii bi mesleğim var eşim de mühendis,yazları şeftali topluyoruz kasalara diziyoruz,mesleklerimiz var diye meyve bahçelerini napalım yakalım mı? Gündüz şeftali toplayıp akşamında yıldönümü yemeği için kalbur üstü bi yere gidiyoruz öyle incilerimiz filan da dökülmüyor,fakir edebiyatı yapmıyorum eşime de hem tarım yapıp hem güzel bi şirkette çalıştığı için manav çalışkanlığı olduğu için bi kez daha aşığım. Kompleksli insanları da cidden sevmiyorum be cevremden uzaklaştırıyorum. Konu sahibi sen ve annen bu kibirinizle gerçekten korkutucusunuz,ben asıl sizin aileye karışma kararı verirken bikaç kez düşünürdüm.

Evet sıkıntı olacak düğünde nişanda millet laf söyleyecek edecek ama önemli olan sizin sevginiz. Evlendiğiniz zaman memleketine gittiğinde köy ortamına ayak sağlaya bilecekseniz evlenin. Sonradan ben orayı sevmiyorum kokuyor gitmek istemiyorum gibi bahaneler sunarak eş adayınızı germeyin.
Kurban bayramında kv işkembe pişirdiği için gitmiyorum. Ramazan bayramında gidiyorum örnek verecek olursak

Annenizin size söylediği şeyleri sakın erkek arkadaşınıza hissettirmeyin.çok kırılır haklı olarak.
İyi insan olmak önemli,ruhunuzun birbirine denk olması önemli.buna önem verin bence.ve neye önem verdiğinizi annenize açıkça söyleyin.eğer söylemezseniz bu şekilde konuşmaya devam edecektir.

Sabaha kadar ağlanacağınıza koskoca kadınsınız annenize fikirlerinin ne kadar yanlış olduğunu belirtin.
Sonuçta insanların helal kazancı olduktan sonra hangi işi yaptıkları önemsizdir. Ağzı iyi laf yapan,kültürlü ama hırsızın,soysuzun önde gideni bir adamla evleneceğinize annesi/babası tarımla,hayvancılıkla uğraşan tertemiz bir insan evladıyla evlenin ki hayatınıza anlam katsın.

Annen süt sevmiyor demek ki. Uygunluğu hayvancılık çiftçilikle ölçmüyoruz yoksa

Kendisi size uygun mu,düşünceleriniz bir mi,her zaman size destek olacak mı,aile ve eş arasında köprüyü kurabilecek mi,anlayışlı mı,sizi kırmaktan korkuyor mu?Bunlar varsa ailelik bir durum yok zaten.

Yani şimdi çoğu kişi dönüp baksa,o denge birçoğumuzda yoktur.

Benim eşimin ailesi cahilin cahili,ama eşim bambaşka kendini onlardan sıyırıp yetiştirmiş.Fazla samimiyet kurmadan kırmadan iyi idare edebiliyoruz şükür.Çünkü biz lazımız birbirimize.Siz de eminseniz gerisi boş.

Bence de siz aile olarak hic uygun degilsiniz cunku karsinizda calisip cabalayip köyden yetisme bir muhendis ve evladini o imkanlarla okutmus bir aile var ama siz herseyi kolayca elde etmeye alismis' zengin cevreli ' bir ailesiniz o emektar aileye layik degilsiniz bence .. benim annem okulda hizmetli olarak calisarak okuttu abimi muhendis oldu abim hemde hayvanimiz fln da yok simdi hayvan isini ozellikle yapiyo insanlar . Buyuk konusmak istemiyorum ama bi gun gelipte elin kizinin ailesi bunlar fakir bize layik degil derlerse baska kapiya ozaman . Annecin kiymetli kizina dengi birini bulsun .

Konu sahibi seni hic anlamiyorum

Bu adami da sevdigine inanmiyorum.

Ya maasiyla gecinemezsek
Annesi inek bakiyor
Ben zenginim onun aile destegi yok
Hasta

Insan sevdigiyle evlilik yoluna girerken dusunce yapisi bu olmamali.
Hastaligi icin daha baska ne yapabiliriz diye dusunmeli mesela. Onun geliri yetersizse ve aileniz zenginse aileniz destek olabilir. Kendiniz katkida bulunmadan baba evinde rahatinizi beklemeniz cok dogru gelmiyor bana.

Ha bu arada cevresi genis varlikli ailenize soyleyin suan tum sosyete permakultur ve ekolojik yasam pesinde.

Kayinpederim koyunculuk yapiyor. Hic utanma sıkılma geregi duymadim. Allahin koyunu yani. Hirsizlik degil edepsizlik degil. Koyuncuk alti ustu :) iyi de para var bu iste bilerek yaparsan.

Gereksiz bir üzüntü içindesin. Sadece bu kadarını söyleyeceğim. Sabaha kadar ağlanacak bir mesele değil

Benim eşimde asker kv organik tarım yapıyor.Kötü mü yani anneniz ne demek istemiş.Onun ailesinden sizin ailenize ne yani..Topu topu kaç kere görüşecekler,hayır görüşseler ne olacak ? Onlar öcümü? Aşağı mı görüyor kadıncağızı? Size bir şey diyeyim mi artık herkes büyük şehirlerden köylere kaçıyor.O imrenerek baktığınız meslek sahibi insanlar kapış kapış köylerden tarla bahçe satın alıp oralara yerleşip organik tarım yapıyorlar.Biz de iki yıl sonra memleketimize yerleştiğimizde kendi me organik bahçe yapacağım tavuk inek besleyeceğim.Bunun hayaliyle yaşıyorum.Annenizin aşağı gördüğü şey artık herkesin hayali bunu ona hatırlatın bir zahmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…