- 19 Nisan 2014
- 4.618
- 13.730
- 498
- Konu Sahibi berlingoes
-
Kesinlikle katılıyorum. Ben iş gibi zorunlu nedenlerden değil bozulabilecek planlardan bahsetmiştim. Ben sinema, tiyatro ertelerim mesela.herkes öyle olmak zorunda değillikten de öte bir şey var
genel olarak kreş çağı ve ilk okul 1. sınıf çocukları 1 hafta sağlamsa 1 hafta hasta
sizin de belli bir hayatınız vardır sanıyorum
ben de yeğenlerime ölürüm çok severim ama işim var gücüm var izin alabilecek durumum yok, aynı evde zaten değiliz . bakamam kimseye kısacası. hani Allah korusun büyük bir şey olmadıkça okula gitmeyen çocuğu idare edecek bir pozisyonum yok benim mesela.
+1Ben hala olarak yeğenim hasta olsa, hatta hasta olmadan gelmesi gerekse, her türlü fedakarlığı yaparım ama herkes böyle olmak zorunda değil ki.
Bir anda ağzından öyle çıkmıştır, siz “sana sormadım” diyerek tartışmayı alevlendirmişsiniz aslında.
Sizin yerinizde olsam “sen hiç planını bozma, dedesi bakmaya gönüllü oldu.” der geçerdim. Eğer dede tek başına bakamayacaksa ona değil halaya sormalıydınız zaten.
Ya elbette kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama konuda acil bir durum var. Kadın işe gidecek ve çocuk hasta. Her gün çocuğu kpe bırakıyor olsa asla olur demem misal ben. Zorunlu durumlarda insan ilgilenir. Kapıda hasta çocuk varken,annesi yardım rica etmişken sinema diye zırvalanmaz ya. Yoksa herkes kendi çocuğuna kendi baksın bence de.Ya ben bu kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil laflarına sinir oluyorum.o zaman akrabalık ya da aile niçin var.boyle durumlarda elbette bakılacak.o zaman kimse halayim dedeyim ananeyim bilmem ne diye gezmesin.siz güzelce rica etmişsiniz dede de kabul etmis.bir sorun yok ortada.gorumce de uyku mahmurlugu ile öyle söylemiş olabilir.
Ben de zaten sürekli olmasından bahsetmiyorum.yaklasik iki yıldır bdv okuyorum.bu tip durumlarda yapılan yorumlar hep aynı.kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.ve bu yorumlar aile için söyleniyor.belirli durumlarda elbette bakilmali.bir de şuna sinir oluyorum,kimseden beklentiye girmiyorum diyorlar,çooook nadirdir bence böyle nirvanaya ulaşmış insanlar,inanmıyorum bazı yapilan yorumlaraYa elbette kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama konuda acil bir durum var. Kadın işe gidecek ve çocuk hasta. Her gün çocuğu kpe bırakıyor olsa asla olur demem misal ben. Zorunlu durumlarda insan ilgilenir. Kapıda hasta çocuk varken,annesi yardım rica etmişken sinema diye zırvalanmaz ya. Yoksa herkes kendi çocuğuna kendi baksın bence de.
Kaç sene önce eşimin kuzeni 2 yaşındaki oğlunu bana bıraktı 3 gün. Aradan geçmiş 5 yıl hala söyler Allah razı olsun o 3 günlük yardımını hiç unutamam diye. Hatır gönül diye bir şey var. 3 gün baktım diye ölmem.
hah işte bence de mesela oradaKesinlikle katılıyorum. Ben iş gibi zorunlu nedenlerden değil bozulabilecek planlardan bahsetmiştim. Ben sinema, tiyatro ertelerim mesela.
Bir de şu var bence. Konu sahibinin bırakabileceği birden fazla kişi var belli ki. Bu durumda kimin müsait olduğunun iyi belirlenmesi, insanların küçük de olsa planlarının bozulmaması mümkün.
Bence de burda asıl hala bakacak o yüzden planım bozuldu diye düşünmüştür. Ayrıca sanki bu bakma işi de sık sık oluyor gibi yoksa hala neden bu ani tepkiyi versin?Ben hala olarak yeğenim hasta olsa, hatta hasta olmadan gelmesi gerekse, her türlü fedakarlığı yaparım ama herkes böyle olmak zorunda değil ki.
Bir anda ağzından öyle çıkmıştır, siz “sana sormadım” diyerek tartışmayı alevlendirmişsiniz aslında.
Sizin yerinizde olsam “sen hiç planını bozma, dedesi bakmaya gönüllü oldu.” der geçerdim. Eğer dede tek başına bakamayacaksa ona değil halaya sormalıydınız zaten.
Ben bi halayim hemde yeğenini çok seven gerçekten evladı gibi seven bı halayim. Yeri geldi günlerce de baktım bakarimda ama siz uslupsuz bir insansiniz. Yengem kendisi yakın olsak bile 'ya böyle bir durum var seni planından eder miyiz sıkıntı olur mu' diye kaç kere sorar. Aileme dahi. Sizin gibi emrivaki yapmaz. Ben olsam bende yapmam. Ben sana sormadım zaten babama sordum ne demek ya. Haksizsiniz kusura bakmayın. Kız zaten ben bakmam dememiş planımız vardı demiş. Bu uslupsuzlukla daha çok buralara konu girersiniz.Merhabalar kızlar
Kızım hasta okula gitmiyor . Anneme bırakayım dedim kızımda babannesini istedi . Kayınvalidem de çalışıyor dedesi evdeydi sonra kayınpederime dedim ki müsait misiniz o da müsaitim kızım bırakabilirsin dedi. Kızımın çantasından bir şey almak için kapıya çıktım o esnada görümcem uyandı sinemaya gidecektik bişeyler bişey diye söylenmeye başladı sonra ben de dedim ki ben sana sormadım zaten babama sordum dedim. Ben bişey demedim zaten o nasıl cevap ben ne zaman hayır bakamam dedim demeye başladı. Bende işiniz varsa anneme bırakın zaten dedim düzgünce bağırma demeye başladı .
Kendi kendime bi sinirlenmeye başladı
Valla çocuklu olup çalışmak kadar zor bişey yok sanırım?
Oldu o zaman herkes sizin doğurdugunuza kul köle olsun. Nasılsa kan bağı var. Mantığa bakYa ben bu kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil laflarına sinir oluyorum.o zaman akrabalık ya da aile niçin var.boyle durumlarda elbette bakılacak.o zaman kimse halayim dedeyim ananeyim bilmem ne diye gezmesin.siz güzelce rica etmişsiniz dede de kabul etmis.bir sorun yok ortada.gorumce de uyku mahmurlugu ile öyle söylemiş olabilir.
Yazamadım çalışıyorum molaya anca çıktım, görümce şehir dışında yaşıyo normalde kocasıyla gidecek sinemaya. Kayınpederimi bağlayan durum yokGörümce kac yaşında ki sinemaya tek başına gidemiyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?