• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabahvesen'in Mutfak Yolculuğu

yazarhanim35

Yazar Hanım
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.604
44.184
798
depositphotos_9661224-Girl-cook.webp

Merhabalar :) Her daim mutfakta huzur bulan biri olarak bende size artık yaptıklarımı ekleyeceğim :)

İsteyen olursa tarif verebilirim :KK68: :KK200:

Bunun tarifini yazsrmisn canım eline sağlık
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
2 yumurta(sarıları üzerine beyazları akına)
aldığı kadar un

içi için

4-5 sosis
domates
salça
sosisleri yağda kavurdum salça ve domates ekliyip suyu çekene kdr pişirdim.

süt ile mayayı erittim brde şeker ekledim 3 ü bir eridi canım.büyük bir leğene göz kararı unu tuzu yumurta aklarını koydum sonra mayalı sütü ve suyu ekledim. hamur toparlanana kadr un ekleyip yoğurdum.
2 saat mayaladım daha sonra ufak ufak bezeler alıp elimde açtım. içine sosisli harçtan koyup yuvarladım. tepsiye dizdim. yarım saat -45 dakika kadr da tepsi mayası geldi canım. sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptim.

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
2 yumurta(sarıları üzerine beyazları akına)
aldığı kadar un

içi için

4-5 sosis
domates
salça
sosisleri yağda kavurdum salça ve domates ekliyip suyu çekene kdr pişirdim.

süt ile mayayı erittim brde şeker ekledim 3 ü bir eridi canım.büyük bir leğene göz kararı unu tuzu yumurta aklarını koydum sonra mayalı sütü ve suyu ekledim. hamur toparlanana kadr un ekleyip yoğurdum.
2 saat mayaladım daha sonra ufak ufak bezeler alıp elimde açtım. içine sosisli harçtan koyup yuvarladım. tepsiye dizdim. yarım saat -45 dakika kadr da tepsi mayası geldi canım. sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptim.
Teşekkür ederim canım akşama yapayım eşime:))

Back
X