• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır ya Rabbim sabır...

• Konu Sahibi Konu Sahibi drtl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Topluca sabir duasina mi ciksak ne yapsak:KK43:
bence topluca kvde sehri acilsana tumumuz kurtulsak gerci onlar ordanda attirir kendilerini :KK14:ayyy ne kadar igrenc yaa parmak yalamak falan allah yardimcin olsun canim birde ikiz bebeklerin varmis

Tipik yaşlı insan canlandı benim gözümde. Çünkü benim tanıdığım bütün yaşlılar böyle daha beterleri de var ama bu yorumlardan sonra insanları çıldırtmanın alemi yok :)
Bence çok kızmayın belli ki cahil bi insan kvniz. Bir kaç kez önünde yanlışlarını düzeltirseniz (gözüne sokmadan) yardımı için de teşekkür ederseniz değişecektir

Peynir icin uyarman lazim. Hic hijyenik degil. Iyyy.
aynı şeyi annemde yapıyor peynir kuruyormuş yazık günah diyor. Bide kibarcık yakıştırması yapıyor bana :)

hayırlısıyla ne zaman donuyor kayınvalideniz evine ?

Sabır ya sabır...
Yine eşim yüzünden yine onun işleri yüzünden kv bize geldi

Yardıma geldi Allah razı olsun
Çok yardım etmese de akşama evin dağınıklığının toplanmış olması bile bazen çok iyi geliyor ikiz bebeklerle bu bile ilaç gibi

ama bazen sabredemiyorum onun ruh halinin değişikliklerine ayak uyduramıyorum.

Akşam çocukları kreşten aldım işten geldim -her zamanki gibi- makarna yapıyorum dedi ya insan çocuklar için daha vitaminli bişey yapamaz mı?

pastane kutusunda kurabiye var dün yedik kendi beğenmedi tadını. Bugün ısrarla bunu buzdolabı poşetine koy diyo. Poşette ezilir yenecek hali kalmaz kalsın kutuda yada saklama kabına alayım dedim kutuyu peteğin üstüne fırlattı içeri geçti saatlerce off pofff dedi durdu

Bayramda 8-10 dilim baklava göndermişti yemeye fırsatımız olmadı bi kaç dilimi duruyor. Bunları yemediniz mi diye öyle bir çıkıştı ki kaldım bi anda

Yatağını hazırladım iki tane de yastık koyuyorum yine de nevresimli yastığın üstüne koltukların yastığını koyup yatıyor. Daha yastık vereyim onunla rahat edemezsin diyorum yok illa onda yatacak. Ya o koltuk yastığı yaslanmak için... Gece salyan akar saçın kirlidir ben her hafta nevresim yıkar gibi koltuk kılıfı mı yıkayayım

Bişeyler atıştırmak istedim peyniri bi açtım sabah tabağından artanı peynir kutusunun içine suya atmış!!! Bu kadarı fazla değil mi artık? Ya kahvaltı saklama kabına koyarsın tabağına az az yedikçe alırsın yada tabağından arttıysa atarsın ayıp ya...

Yemeği ve daha kötüsü salatayı ekmeği bana bana yiyor... Ama ekmekle tüm parmaklarını birlikte banıp, tüm parmaklarını yalayıp sonrada aynı eliyle yine ekmek banıp çocuklara veriyor

Gel de çıldırma!!!

Allah sabır versin

Sabır ya sabır...

Çok yardım etmese de akşama evin dağınıklığının toplanmış olması bile bazen çok iyi geliyor ikiz bebeklerle bu bile ilaç gibi

Akşam çocukları kreşten aldım işten geldim -her zamanki gibi- makarna yapıyorum dedi ya insan çocuklar için daha vitaminli bişey yapamaz mı?

pastane kutusunda kurabiye var dün yedik kendi beğenmedi tadını. Bugün ısrarla bunu buzdolabı poşetine koy diyo. Poşette ezilir yenecek hali kalmaz kalsın kutuda yada saklama kabına alayım dedim kutuyu peteğin üstüne fırlattı içeri geçti saatlerce off pofff dedi durdu

Bayramda 8-10 dilim baklava göndermişti yemeye fırsatımız olmadı bi kaç dilimi duruyor. Bunları yemediniz mi diye öyle bir çıkıştı ki kaldım bi anda

Yatağını hazırladım iki tane de yastık koyuyorum yine de nevresimli yastığın üstüne koltukların yastığını koyup yatıyor. Daha yastık vereyim onunla rahat edemezsin diyorum yok illa onda yatacak. Ya o koltuk yastığı yaslanmak için... Gece salyan akar saçın kirlidir ben her hafta nevresim yıkar gibi koltuk kılıfı mı yıkayayım

Bişeyler atıştırmak istedim peyniri bi açtım sabah tabağından artanı peynir kutusunun içine suya atmış!!! Bu kadarı fazla değil mi artık? Ya kahvaltı saklama kabına koyarsın tabağına az az yedikçe alırsın yada tabağından arttıysa atarsın ayıp ya...

Yemeği ve daha kötüsü salatayı ekmeği bana bana yiyor... Ama ekmekle tüm parmaklarını birlikte banıp, tüm parmaklarını yalayıp sonrada aynı eliyle yine ekmek banıp çocuklara veriyor

Gel de çıldırma!!!
taktikca daha da gorunur gozune, kendibi hasta edersin.. ben cok takinti yaptigim bi donemde, hirsimdan agladigimi bilirim :) kendine zarar

en iğrencide sonuncusuydu.parmaklarını eme eme yiyen insandan çok tiksinirim.özelliklede öyle insanlarla aynı sofraya oturmam midem kalkar.

Şişşşt çıldırma sakin ol.
Şimdi seninde durumun zor, eşine " canım bunlar bunlar beni rahatsız ediyor" desen, "vay benim canım anam gelmiş yardım ediyor sen neyin peşindesin." diyecek.

O zaman ne yapıyoruz? Mümkün olduğunca, yorgunluktan gebersekte kayınvalideyi eve yardıma çağırmıyoruz.
Eşin çağırmaya kalkarsa " Annem çok yoruluyor, zaten yaşlı kadın hayatım. Ben hallederim, eskiden kadınlar 4 çocuğa bakarmış heheytt" deyip, ardından "ben ne b.k yiyeceğim" diye banyoda ağlayabilirsin.

Seni yadırgamıyorum. Asla bir başkasının ağzına değen bir şeyi yiyemem. Herkesin takıntısı farklı yapacak bir şey yok.
Kayınvalide de belli ki çokta geçimli bir tip değil. Yani ne demek kalkıp kurabiye kutusunu peteğe fırlatmak, bak bana sakinsin diyorlar ama boyle el kol hareketlerine hiç gelemem.
Bunu da söyle eşine, ama hesap sormasını ister gibi değil, sakin ve sessizce. Kara mamba gibi süzül.
"Aşkım, bugün böyle bir olay oldu. Ben çok geriliyorum, annene saygım sonsuz ama ben çocuk değilim. Sana bunu söylüyorum ki, tekrarı halinde tepki vereceğimi bil. Bende anneyim."
Evet ölümcül zehrimizide akıttık. Kayınvalideye carlayabilirsin artık. Seni şikayet ederse, "sende kızın kafasına kutuyu çalmışsın" veya "beni karıştırmayın yav" tepkisini alacaktır.

Yaşasın entrika.

Ben ve entrika çok uzağız
Mecbur geliyor ikiz bebeklerim var eşim şehir dışında
Eşime bişey söyleyince anında gerilir şikayet algılar
Birde ben bu tarz şeyleri dillendirmeyi kendime yakıştırmıyorum o yapmayı yakıştırıyo

Sabır ya sabır...

Gel de çıldırma!!!
Çıldırmak için haklı gerekçelerin var.
Evi toplması, yardım etmesi senin sinirlerinin bozulmasının yanında çok önemli kalmıyor.
Dışarıdan bakınca hani yaşamayınca tolere edilir gibi görünse de aynı evin içinde sürekli olunca gerçekten dayanılmaz.
Bakıcı tutsan diyeceğim ama o cesareti ben gösteremedim, o yüzden sana tavsiye edemiyorum.

Tipik yaşlı insan canlandı benim gözümde. Çünkü benim tanıdığım bütün yaşlılar böyle daha beterleri de var ama bu yorumlardan sonra insanları çıldırtmanın alemi yok :)
Bence çok kızmayın belli ki cahil bi insan kvniz. Bir kaç kez önünde yanlışlarını düzeltirseniz (gözüne sokmadan) yardımı için de teşekkür ederseniz değişecektir

Asla yaşlılığı kabul etmez
Teyze dedirtmez kendine
Türbanını saçını göstere göstere bağlamayı ortama göre de çıkarmayı modernlik sanar ( ben açığım bu arada ama insan bişey yapıyorsa hakkını vermeli)
Çok modern ve görgülü olduğunu iddia eder
Yatak odama dalar olur olmadık
Ben işteyken her yeri kurcalar
Vs vs vs
Ama o ne yaşlı ne cahil ne de görgüsüz değildir
Uyarmak gibi bir hatada olabilecek tüm surat şikayet huzursuzluk herşey yaşanır

Çıldırmak için haklı gerekçelerin var.
Evi toplması, yardım etmesi senin sinirlerinin bozulmasının yanında çok önemli kalmıyor.
Dışarıdan bakınca hani yaşamayınca tolere edilir gibi görünse de aynı evin içinde sürekli olunca gerçekten dayanılmaz.
Bakıcı tutsan diyeceğim ama o cesareti ben gösteremedim, o yüzden sana tavsiye edemiyorum.
Çocuklar kreşe gidiyor ev kredisi fln sıkıştık eşim de şehir dışına gitmek zorunda benim 15-20 gün sonra gelecek o vakte kadar sabretmek dışında bir seçeneğim yok

Çocuklar kreşe gidiyor ev kredisi fln sıkıştık eşim de şehir dışına gitmek zorunda benim 15-20 gün sonra gelecek o vakte kadar sabretmek dışında bir seçeneğim yok
İyi o zaman en azından kısa vadeliymiş.

Back
X