Sabırla Bebeğini Bekleyenler

12ci günde çatlayan yumurta kalitsezmi oluyor bilgisi olan varmı??

canım yumurta kalitesi çatladığı günden anlayamassın

bak benim bir arkadaşım vardı adeti bittikten sonraki gün eşiyle birlikte olmuş (adetim 6 gün sürdü 7 ve ya8 .gündü diyor )sonra hatasılanıp has kaldırrdılar kız 15 has yattı eve geldi geldiği gece yine rahatsılanıp tekrar has gitti 15 gün daha yattı tam yatarken yapılan teklerde kızın hamile olduğunu anladılar ve şimdi melekler gibi bir kızı var

süpermiş ayy sağol yetrcim birde bunu kafya takardımm :))))) rahatladım cnmm benim dualrım var biliyorsun ya başlamışken hızımı kaybetmeden okuyayımm mucuxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

1998 yılında evlendim, ilk yıl çocuk sahibi olmak istemedim. Bir yıl hiç korunmadan hamile kalınmazsa tedaviye başlandığını biliyordum, zaten 1999 Marmara depremi olmuştu düzenimizi kurmaya çalışıyorduk, bu dönemde doktora gitmedim böylece iki yıl geçti. Hamilelik olmayınca doktora gitmeye karar verdim. Gittiğim doktor bana iki yumurtalığımda da çikolata kistleri olduğunu, bu durumda hamileye kalamayacağımı hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Kistlerin çok büyük olduğunu yumurtalıklarımı sarmışsa temizlenemeyeceğini bu durumda yumurtalıklarımın da alınabileceğini söyledi.

Henüz 27 yaşındaydım ve çok üzüldüm, moralim bozuldu. Ancak çevremden başka doktorlara üniversite hastanelerine gitmemi önerdiler. Ben de bunun üzerine başka doktorlara gittim. Onlar beni rahatlattılar sadece kistlerin alınabileceğini söylediler böylece İstanbul’da özel bir hastanede ameliyat oldum. Doktorum bana sol tarafımda yapışıklık olduğunu ama sağda herhangi bir sorun bulunmadığını hamile kalabileceğimi söyledi. Böylece bir yılda daha bekledim ama olmadı. Eşim sperm testi yaptırdı ve normalden düşük ve hareketi az çıktı. Sol yumurtalığında varikosel tespit edildi ve O da ameliyat oldu. Bu süreçte bir yılda geçti. Yine hamilelik olmayınca doktorum rahim filmi çektirdi iki tüpte açık çıktı bu arada prolaktin hormonum yüksek çıktı onunla ilgili tedavi gördüm. 2002 yılında bir kez aşılama denedim tutmadı. Bu arada sol yumurtalığımda tekrar küçük bir kist oluştu küçülmesi için doğum kontrol hapı kullandım. Sonra bir den sürekli doktora gitmekten sıkıldığımı fark ettim. İki yıl tedaviyi bıraktım.

Devlet ilaçları karşılamaya başladığı dönemde 2005 yılında tüp bebek tedavisi için üniversite hastanesine başvurdum. Bana tekrar rahim filmi çektiler tüplerim yine açık çıktı. 2 kez daha aşılma yapmaya karar verdiler tutmazsa tüp bebek olur dediler. Ama sorun çıkarmaması için önce sol tarafımdaki kisti laparoskopi ameliyatı ile alınması gerekli denildi. 2005 Kasım ayında tekrar ameliyat oldum bu ameliyat sırasında tüplerin açık olup olmadığına tekrar bakılmış ve iki tüpte de geçiş bulunmadığı tespit edilmiş bu nedenle aşılama yapmaya gerek yok direkt tüp bebek tedavisi gerekli denildi.

2006 yılında kistlerin oluşmaması için 3 ay kadar tedavi gördükten sonra tüp bebek merkezlerini araştırmaya karar verdim. Çok fazla merkez ve farklı fiyatlar vardı. İyi bir merkezde tedavi olmak istiyordum ekonomik olarak çok fazla deneme şansım yoktu. Uzun bir süre misafir olarak internet sitenizi ziyaret etmiştim. Daha sonra sitenize üye olmaya karar verdim. 2006 yılında İzmit’te düzenlediğiniz toplantıya katılarak bilgi almıştım Zaten uzun zamandan beri tüp bebek ile ilgili araştırmalar yapmaktaydım. Derken 2007 yılı Ocak ayında Derneğinizden telefon geldi ve üyelerinize indirimli tedavi olanağı anlatıldı. Bende kabul ederek Şubat ayının son günlerinde bana alınan randevuya eşimle beraber gittim. Önceki hormon tahlillerime bakıldı bu arada yaşım 35 oldu. Bana % 50 şansım olduğu hormon ve rahim durumumun çok iyi düzeyde olduğu söylendi. Ben de sevindim ve bana yazılan ilaçları almak için üniversite hastanesine gitmeye karar verdim.

Ancak bir mucize oldu ve Mart ayında kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim bir mucize de ultrasona girdiğimde oldu ikiz hamile kaldığım söylendi hayatımın en güzel günüydü. Ben, eşim, ailem, çevrem inanamadık. Allah’a şükürler olsun. 15 Kasım 2007’de doğdular. Hayatımın en güzel ikinci günüydü. itmek Şuan 8 aylık kızlarım var. Hamilelik döneminde hiç sorun yaşamadım. Normal zamanlarında doğdular biri 2900 diğeri 2800 olarak. Uzun yıllardan ve tedavilerden sonra kendiliğinden hamile kalanların hikayelerini çok duymuştum ama ikiz olanı hiç duymadım. Benim hikayem bu inanılır gibi değil ama gerçek. Doktorum bu duruma tüplerin o zaman kapalıydı ama demek ki açılmış diyebildi. Başka ne denir ki………..MUCİZE

Allah herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin.

süpermiş ayy sağol yetrcim birde bunu kafya takardımm :))))) rahatladım cnmm benim dualrım var biliyorsun ya başlamışken hızımı kaybetmeden okuyayımm mucuxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

allah kabul etsinnnn

ne kadar acı çekmiş zavalım ((( şükür rabim sevindirmiş darısıı bütün dileğ, anne olmayı arzu edenlere aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Sibel Hanım; Benim hikayem sağ yumurtalığımda bir kist görülmesiyle başladı. Yapılan tedaviye rağmen kist yokolmadı ve laporoskopi ile yumurtalığım temizlendi. Sonrasında yapılan tetkiklerde FSH ve TSH değerlerim yüksek çıktı. Bunun sonucunda bu konunun uzmanı bir profesör tarafından çocuğumun olmayacağı ve tüp bebek içinde çok ümitlenmemem gerektiği söylendi; fakat tam bu sırada hamile kaldım.

Ne yazık ki bu hamilelik 5 haftalıkken düşükle sonuçlandı. Sonrasında aşılama ve tüp bebek yöntemlerinin hepsini denedim. Tüp bebek tedavisine gittiğim zaman uzman doktor TSH değerlerimi yüksek bularak tiroid ilacına başlattı. Tüp bebekle ilgili kullandığım ilaçlara rağmen o dönemde uygulama için uygun tek yumurta oluşmuştu ve yaştan dolayı daha sonraki denemelerde çok başarılı olmayabilirdi. Başarısız deneme sonrasında tiroid konusunda uzman bir doktor ile görüşerek gerekli tetkikleri yaptırdım ve sürekli olarak ilaç kullanmam gerektiği ortaya çıktı. Tabii bebekle ilgili denemelerimizi de birkaç ay erteleyerek yeni bir tüp bebek denemesi yapacaktık ki beklenmedik şekilde hamile kaldım ve şu anda 4 aylık bebek sahibiyiz. Şu anda tedavi gören ve çocuk sahibi olmak isteyen herkese şunu öneriyorum öncelikle tiroid'le ilgili T3,T4 ve TSH değerlerini mutlaka kontrol ettirsinler ve değerler uygun değilse eğer konuyu Kadın Doğum Uzmanları ile değil; mutlaka ve mutlaka tiroid uzmanı bir doktor ile görüşmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca söylemek kolay yapmak zor ama biraz boş vermeye çalışılmalı...

İşte benim hikayem böyle ve ben mutlu sonuca ulaştım. Her isteyenin de mutlu sonuca ulaşması dileğiyle...

Merhaba Sibel Hanım;
Benim hikayemi de artık kazananlar bölümüne koyabilirsiniz.
Ben 2002 de evlendim .13 yaşında adet olmaya başladım ama ondan sonra hep 3 ay 4 ay da bir adet oluyordum 20 yaşında falan doktora gittim polistik over olduğumu söyledi.Hep bana evlendiğim zaman çocuğumun zor olacağını söylerlerdi.Evlendim hala adetlerim düzensiz oluyordu.6 ay sonra maddi olarak durumum iyi olmamasına rağmen çocuğum olması için doktora baş vurdum. Ben bir sağlık merkezinde çalışıyorum burada tetkiklerimi olur özel doktorda muayenemi olurum diye düşünerek özel bir doktora gittim. Beni muayene etti , eşimden de sperm örneği aldı.Eşimde bir şey çıkmadı tabi bende polikistik over...
Doktor ilk olarak iğne verdi ve bu ay iğne deneyelim dedi .ilk ay denedik olamadı .Ben çok üzüldüm doktor” bozma moralini olabilir” olmayacak diye bir şey yok sonra ertesi ay tekrar denedik ama igneler o kadar pahalıydı ki bir de doktor sağ olsun tetkik sonucuna bile para alıyordu.Neyse olsun dedik ama bütün maaşım oraya gidiyordu.Belki bu ay olur dedik bekledim adet oldum. Ben tabi ki gene hüsrana uğramıştım. O kadar para harcadık ona mı üzüleyim sonuç negatif ona mı üzüleyim? iş yerimden sürekli izin alamıyordum mahçup bir şekilde söylüyordum ona mı üzüleyim bilmiyordum.
Tabi ki sürekli araştırma içine girdim.Bir arkadaşım sizin sitenizi önerdi oraya üye oldum. Orada aydınlatıcı bilgiler aldım. Her şey icin Sibel hanım ve ekibine teşekkür ediyorum.Bu arada SSK ‘nın iğnelerini yüzde 20 sini karşıladığını duydum ve SSK hastanesine baş vurdum. Çünkü Allah verirse orda vereceğine inanıyordum .

Tekrar orda tetkik muayene rahim filmi derken aradan 3-5 ay geçti.Sonra klomenle başladık ilk ay klomenle yumurta oluştu ama aşılama tutmadı.Sonra bir ay ara verdik tekrar klomenle başladık bu kez yumurta oluştu. Ama yumurtalar büyümedi. Tabii o ay aşılama yaptıramadık , bana önümüzdeki ay iğneyle tekrar deneyelimdediler.Sonra iğne için heyete girdim ,çünkü iğneleri heyet raporu ile veriyorlardı.(bu arada tedavinin uzun süreceğini bildiğimden maddi gücüm olmadığı halde 29 yaşında iken bu işlemlere başladım.) iğnelerle hastanede tedaviye tekrar başladık

Yumurta oluşmustu herşey tamamdı .İlk aşılama yaptık .Günüm geldi test yaptırdım ,çünkü doktor muhakkak günün gelince test yaptır demişti.tabi ki negatifti.. ben nasıl üzüldüm anlatamam bir yandan ağlıyorum bir yandan isyan ediyorum neden böyle neden böyle her şey tamam neden olmuyor diye… Sonra hastanede arkadaşlıklar edindim onlar da tecrübeli oldukları için sürekli sorular soruyordum, çalıştığım yerde kadın doğum doktoruna sürekli sorular soruyor bilgi topluyordum ,bilgilendikçe kendimi daha iyi hissediyordum.Bu arada sürekli çocuk istiyorum sitesini de her gün açıp okuyordum. Sonra tüp bebeğin devlet tarafından karşılanması için dua ediyordum ,sağ olsun Sibel Hanımlarla Ankara’da bir bakanla görüşmeye gittik ama hatırlamıyorum hangisiydi .Sonra memurlara yaptılar SSK lılar kaldı ben nasıl kızdım, nasıl kızdım anlatamam.

Neyse sonra onlara da olacak dendi ileriki zamanlarda tekrar bir ay ara verdik ve igne ile tedaviye başladık ….haaa bu arada iğneleri her gün hastanede vuruyorlar her gün oraya gidiyorsun iş yerinden mahcup mahcup her sabah iğneleri vurdurup geliyordum. Bu benim iğneyle 2.ci denememdi 3 kere deneyip sonra tüp bebeğe sevk ediyorlardı Allahım ben ne yaparım 3 cü de de olmazsa diye düşünürken o ayki gittiğim doktor tedavi sırasında rahim de polip gördü .Bu ayki aşılamada sonuç alınamazsa ,bir sonraki ay sulu ultrasona gir bakalım dedi .Çünkü polip rahimin önünü tıkayabiliyormuş. Tabi ki ben test yaptırdım gene negatif …..

Artık test yaptırmaktan o kadar bıkmıştım ki utanıyordum iş arkadaşlarımdan….. Çünkü her ay gidiyorum negatif negatif…
Sonra sulu ultrasona girdim evet doktorun dediği doğruydu polip vardı , bana ameliyat dediler. Hemen ameliyat oldum o sırada tüp lere falan baktılar yumurtalıkta kist çıktı, onu aldılar ben bu arada çok korktum çünkü kistin kötü de olabileceği söylenmişti. Neyse sonuç iyi çıktı haziran ayında ameliyat olmuştum, ağustosta tekrar denedik,Bu kez iğnelerin dozajı yüksekti ben 10 gün falan sürecek zannettim ama yumurtalar 4 günde büyüdü ,hem de 5-6 tane… doktor ikiz veya üçüz olabilir dedi, o kadar mücadele ettim fark etmez olursa olsun fark etmez dedim, sonra aşılamamı bari bir özel doktora yaptırayım bu sondu çünkü…Aynı şeyi hastanede de yapıyorlar Allah vermek isterse de orada da verir diye yaptırmadım gene hastanede yaptırdım. Aradan 2 gün geçti ben 2 gün daha bekledim her ihtimale karşın test yaptırdım negatifti. Sonra iş yerimdeki doktora sordum dedi ki farlutar içtim adetim olsun diye çünkü hep farlutalla oluyordu adetim. 5 gün farlutal içtim. 8 gün falan bekledim adetim olmadı.Doktora sordum dedi ki birkaç gün daha bekleyelim o zaman utrasonda bakarım .Ben nasıl korkuyordum yaa kist oluştu yada farlutal bile etki etmiyordu artık ….Neyse birkaç gün sonra ultrasona girdim .Doktor rahimde gene polip var dedi…iyi alamadılar yaa da gene oluştu diye sinirlendim.Bana doktor bu arada test yaptır dedi ben dedim yoook olmaz çünkü hep yaptırıyorum boş çıkıyor. Hem de 13 gün sonra yaptırmıştım olmadı bir de tedaviyle olmuyor tedavisiz mi olacak dedim.Doktor “ neyse birgün sonra gene bakalım ,belkide gebelik kesesi olabilir “dedi ben hiç zannetmiyordum ya…

Ultrason uzmanına gönderdi beni ..ultrasondaki doktor aletini karnıma koyu koymaz bu gebelik kesesi dedi…Ben çok şaşırdım “olmaz öyle” dedim. “evet” dedi “yooook inanmam “nasıl şaşırdım ultrason doktoru ben daha kadın dogum doktoruna gitmeden haber vermiş “hadi gözün aydın” dedi içeri girer girmez bana “git bir kan testi ver daha garanti olur” dedi ,ben “hayır “dedim “büyü bozulur 2 yıldır hep yaptırdım hep yaptırdın negatif bu kez yaptırmayacağım çünkü olursa eger zaten kendisi büyür” dedim ve yaptırmadım.

Ertesi hafta beni ultrasona baktık ,evet büyüyordu ama ben hala inanamıyordum.. taaaki karnım büyüyene kadar …karnım büyüdüğü zaman anladım “evet ben hamileyim”. Şimdi 14 aylık bir kızım varAllah herkese isteyene versin.Çok güzel bir duygu ama zamanı gelince inanın kendiliginden bile olabiliyormuş…Sadece zaman ve sabır çok önemli hamile birisini görsem hep kızardım kıskanırdım. şimdi benimde bir kızım var.Alllah bin kere şükürler olsun. İş yerimdeki doktoruma SSK hastanesindeki tüm doktorlara,Sibel Hanım ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.Sizleri ve bu yolda mücadele eden arkadaşlarımı çok iyi anlıyor onlara sadece sabırlı olmalarını Allah dan ümitlerini kesmemelerini zamanı gelince o meleğin size geleceğine inanmalarını istiyorum........

ay ne güzel yeterim benimde hipo troidim var ve böyle troidi olduğu halde hamiş kalanları duydummu çok mutlu oluyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum çok sağol bebem içime su serptin Rabbim eşini biran önce bu sıkıntılardan kurtarır inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…