Sabırsızlanıyorum kızları:))

kızlar bana değişik çorbalar söylesenize

mercimek, şehriye vs hariç

kurufasulye ya da köfteli bezelye
fırında tavuk patates
pilav yapıcam bi de

knor'un kaşık börek çorbasını yapayım diye düşündüm

kıvamını tutturamıyorum çorbaların bazen

hazır çorba olsun dedim ama

yayla çorbasını bilmiyorum nasıl yapıldığını :kedi:

cts öğlen çaya , akşam iftara misafir var

nasıl olcak bilmiyorum

pazar günü de iftara başka birilerini çağırmayı düşünüyorum

Dünürüm yayla çorbası çok kolay internetten bulup yapsana ben şimdi tarif verirdim ama ben göz kararı yapıyorum..Tutrumazsın öyle..

Malzemeler :
1 çay b. pirinç
su
Terbiyesi için:

1 kase yoğurt
4 çorba k. un
1 yumurta
1 limon
tuz

Sosu için:

1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. nane

Hazırlanışı :
Tencereye 1 çay bardağı pirinci alın.Üzerine yaklaşık 1 litre kadar su ilave edip pirinçleri pişirin.Terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Üzerine un,adet yumurta,1 limon suyu,tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırın.Daha sonra üzerine ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi bağlayın.Terbiyeyi tencereye pirinçlerin üzerine alın ve kaynayan çorbayı pişirmeye bırakın.

Sosu için tavaya tereyağını alın ve eridikten sonra üzerine nane ilave edip karıştırıp ocaktan alın.Çorbayı servis tabağına alın üzerine naneli sostan döküp servis edin

oktayusta'dan alıntıdır..

bu mudur dünürüm???

hazırını severim ama evde yapılanını sevmiyorum dünürüm

pişmiş yoğurtlu şeyler bana göre değil zaten hiç

patates çorbası nasıl oluyo?

pataesleri küçük küçük doğra göz kararı yapıyorum ama ne kadarlık yapcaksan sonra bi büyük soğan doğra hepsini kavur yakmadan güzelcene sonra üzerini baz biraz geçcek kadar su koy tuz bol karabiber pişir indirmeye yakın bir yada iki bardak süt koy çok kişilik yapıcaksan iki bardak koyabilirsin eğer katı gelirse gözüne biraz daha sıcak su ilave et blendırdan geçir iyice mis gibi kaşar peynirle süper oluyor üzerine servis yaparken koyabilirsin çok kolay hemde çok lezzetli bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…