Sabrım kalmadı artık..

KisaSamsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
3.721
3.113
248
Selam kızlar..

Benim de bi derdim var. Boşanıyorum.
Ve dava eşim tarafından Ağustos'ta anlaşmalı olarak açıldı benim haberim yoktu ben de onu çekişmeliye çevirdim.. 3 ay dilekçeler sürdü.. Kasım başında dilekçe aşaması bitti gün bekliyoruz.
Ama hala bekliyoruz yani..
Avukatım bakıyor, ben e devlete bakıyorum dava günü falan yok ortada..

Boşanma aşamasına gireyim ki eşimden kurtulabileyim böyle beklemesi beni çok yordu.. Belirsizlik yorucu.. Ben görüşmek istemediğim halde sürekli onu takip etmeye çalışıyorum. Uygulamalar siliniyor, kendime söz veriyorum yine aynı bakarken buluyorum kendimi..

Bizim dava mı sıkıntılı? Yoksa var mı aynı durumu yaşayan? Dava İstanbulda açıldı bu arada..

Duruşma günlerinin eskiye nazaran daha geç alındığı doğrudur. Bunun sebebi 1 Ekim 2011 tarihinden sonra yürürlüğe giren Hukuk Muhakemeleri Kanunundaki (HMK) usul (prosedür) hükümleridir.

Yürürlükten kalkan eski HUMK’da dava açıldıktan sonra tensip zaptı hazırlanıyor ve aynı zamanda duruşma günü veriliyordu.

Oysaki yeni HMK’da önce tensip zaptı ve dava dilekçesi davalıya tebliğ ediliyor. Bundan sonra davalının cevap dilekçesi, bunun üzerine davacının cevaba cevap dilekçesi ve sonrasında davalının ikinci cevap dilekçesi verme hakları var. Tüm bu dilekçelerin verilmesi ve karşı tarafa tebliğ edilmesi 6 ayı bulabilmektedir. Eğer sözkonusu tebligatların yapılmasında bir sorun yaşanırsa bu süre 6 ayı da geçebilmektedir.

Bu sürelerin kısalması için , aps ile tebligat yapılması , davalının cevap dilekçesi vermemesi , dilekçelerin mahkeme kaleminde tebliğ edilmesi gibi yöntemlerle daha kısa sürede duruşma günü almak mümkün olabilmektedir. Kısacası boşanma davasında daha erkene duruşma günü alabilmek için dava dosyasını çok iyi takip etmek gereklidir.

böyle bir yazı buldum bir avukat tarafından yazılmış umarım yardımcı olur.

Çok teşekkür ederim canım. Bizim dilekçe aşaması bitti. Diğer sıkıntıda mahkeme istanbulda benim memleketim oraya baya bi uzak. Avukatta bişey yapamıyo bu durumda. Onun avukatı da bişey yapmıyo sanırım istanbulda olduğu halde. Belirsizlik içinde beklemeye devam heralde.
Benim merak ettiğim benim gibi olan var mıydı ama denk gelmedik galiba :)

Hem çekişmeli davaya çeviriyorsunuz hen boşanamadım diye yakınıyorsunuz, hem ne kadar sürer boşanmam deyip hem takip ediyorsunuz ne yapmak istiyorsunuz anlayamadım ben. Aslında anlaşmalı olunca gayet kolay daha yeni annemin arkadaşının oğlu boşandı. Ama siz boşanmak istemiyor gibisiniz

Çekişmeli davanın uzadığını biliyorum zaten canım ama dava gününün bu kadar uzaması tuhafıma gitti. Yoksa dava araları 4-6 ay atılcak onu biliyorum.
Anlaşmalı istemedim çünkü eşim kar etmenin peşine düştü. Ben ona aşıkken onun acımasızca boşanma isteğiyle gelip, hemen para pul konuşması sinirimi bozdu. Bide annesine gıcığım o ayrı konu.
Boşanma konusunu bilmiyorum. Ama dava başlarsa en azından kabullenmiş olurum. Eşim benim dengemi çok bozdu. Daha 2 ay önce barışır gibi olduk, çok güzel zamanlar geçirdik. Ama sonra boşanalım ama arada böyle görüşürüz deyince bende olmaz dedim araya mesafe koydum. Sonra bi şeyler daha yaşandı üç haftadır tamamen görüşmeyi kestim.
Pf ne yazmışım :)

Merak etme zaten duruşmaların arası uzak olur biraz, tatil gibi düşünür, gitmişken istanbulu gezersin bahanesine. :)

Allah yardımcın olsun canım. Eminim kolay bi süreç değildir, beklemek oldukça yipraticidir. Böyle surumcemede kalınca da takip etmem normal. Hani bi an evvel boşanma gerçekleşip hersey netleşse onu takip etmekten daha iyi şeyler yapacağına eminim

Bide boşluğa düştüm canım. Babamı kaybettim geçen ay. O benim en büyük desteğimdi. Yaparız, ederiz derdi evdeki varlığı bambaşkaydı. Şimdi iyi bi ruh halinde değilim. Eşim hiç yanımda olmadı ilgilenmedi. Sadece cenazeye geldi sonra geri gitti. Mesajlar atıyodu ama başka başka şeylerden. Sonra da benim küs olduğum bi kızla görüşmeye başladı, arabasını falan verdi onlara. Ben bunu tesadüf öğrendim ve sonra görüşmeyi kestim.

"boşanalım arada görüşürüz" mü? bu cümleyi başka birinde daha görmüştüm, ikinci üyeliğiniz mi bu yoksa tesadüf mü?

Diğer kızla niye görüşüyor ki anlamadım ? Diğer kız bilmiyor mu henüz ayrılmadığını zi ? O kızla görüştüğünü ispatlayin bence. Sanıyorum tazminat alabiliyorsunuz bu durumda. Bir bilene sormak lazım tabii. Zor bir süreçtir hayırlısı olsun hakkınızda.

Arkadaşlarmış güya.. Benim eski arkadaşımdı o. Tabi ki biliyor o biraz rahat bi kız ailesi de öyle , çünkü arabaya ailecek binmişler.
Elimde bi tane fotoğrafları vardı normal bi foto ama yinede mahkemeye sunduk cevap yok tabi, bekliyoruz. Yani aralarında aşk olması lazım sanırım tazminat için? Ama hiç öyle bi durumu çaktırmıyorlar varsa tabi, ben de bilmiyorum.

Çocuk olmayınca tazminat almakta zor oluyor galiba.inşallah yanılıyorumdur çünkü babanızı kaybettiğinde destek olmamasına ve boşanalım arada görüşürüz lafına sinir oldum Allah yardımcın olsun

Hiç bilmiyorumki ama umarım alabiliyorsunuzdur. Özel değilse boşanma sebebiniz ne idi ?

Hiç bilmiyorumki ama umarım alabiliyorsunuzdur. Özel değilse boşanma sebebiniz ne idi ?

4,5 yıl evliydik. 19 yaşında evlendim kaçarak. Hata üstüne hata yaptım. Yeni evliyken şiddet uyguladı bana sürekli, ailem boşan demesine rağmen ben onu hiç bırakamadım. Sonra şiddet azaldı ama hiç bitmedi. Sonra ilişkimiz laçkalaştı diyim benim de psikolojim bozuldu. İyiyken çok çok iyi ama kavga ettiğimizde ev savaş alanına dönerdi. Çabuk sinirlenen biriydi. Geçen yıl bu zamanlar ben dava açtım, ısrar kıyamet , özürler bilmem neler ben ona inanıp davayı geri çektim. Ondan sonra yine kavgalar oldu tabi o bu sefer anlaşmalı için beni zorladı , gel gidelim boşanalım, arabayı veriyorum al git falan.. Ortada ev var çünkü aklı orda. Ben de biraz gidicem memlekete kafa dinlicem diye geldim o da ben gittikten sonra dava açmış anlaşmalı ben de çekişmeli yaptım.
Aslında hikayemiz çok çok uzun da kısa kestim. Ama benim ona olan sevgimi çok defa kullandı. Her defasında affettim. Şimdi boşluktayım sadece davaya odaklandım ama o da bi türlü belli olmuyo işte.

Feto sorusturmalarindan dolayi yogunluk olan yerlerde askiya almislar bi muddet belki ondandir

Neden anlasmali bosanmiyorsunuz

Feto sorusturmalarindan dolayi yogunluk olan yerlerde askiya almislar bi muddet belki ondandir

Eşim benim hayatımı mahvetti , bana çok kötü günler yaşattı ve kendisi kolay boşanmanın derdine düştü. Bide ev var tabi ikimizin üzerine, eve karşılık arabayı al dedi ama istemedim. Kolay boşanmam onca yaşanandan sonra. Aslında dayanırdım da babamı kaybedince duygusal olarak daha çok çöktüm.
Bide iş buldum dedim ondan da çok az çağırryorlar yine eve kapandım, psikolojim iyi değil.

Bide fetoyu avukatımda söyledi hele oralar daha karışıktır dedi. Ben bile net bir şey söyleyemem dedi. Sanırım onunla da ilgisi var..

Şiddet olunca degismiyorlar maalesef. Yasitiz şuan sanırım. Kendimi yerine koydum üzüldüm tabii zor bir durum ancak şiddet varsa yapman gerekeni yapıyorsun için rahat olsun. Umarım mahkemede kısa sürede netleşir. Arabayı al ev bende kalsın da çok kötü bir düşünce. Nasil insan bunlar anlamıyorum , ne kadar ayıp erkek dediğin ceketini alıp çıkmalı. Bu mal derdine düşmüş. Bir söz var ya insanları en iyi ayrılırken tanırsıniz diye. Çok doğru. Sen de tanımış oldun canim. Umarım bundan sonrası için hayatının aşkını bulursun yaşın daha coook genç. Bahtın acik olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…