Sabrımı sınayan kp

İyi geceler hanımlar.Ben biraz iç dökmek,birazda sizlerin yorumlarını almak için uzun zamandır dert ettiğim bir konuyu yazıcam.Ben 2.5 yıllık evliyim ve kp ile beraber yaşıyoruz (kv ben evlenmeden vefat etmişti).Sorun şu ki evlilikten kısa bir süre sonra kp oğlunu benden kıskanmaya,sürekli eşime sen evlendikten sonra çok değiştin diyip alttan bana göndermeler yapmaya başladı.Eşim ne alakası var baba falan desede adam sürekli bunu söyler eşimle tartışır sonra kapıları bi kaç gün sertçe kapatarak benimle dahi konuşmazdı.Yine böyle bize küstüğü bi gün bi gerginlik oldu aramızda arkamdan eşime bişeyler söylerken bende duydum ve siz ne diyosunuz ne istiyosunuz benden dedim bu kpde sen geldin evin huzuru bozuldu çık git evden istemiyorum seni dedi bende gitmiyorum dedim.Çünkü eşimle hiçbir sorunumuz yok çokta iyi anlaşırız ve adamın amacına ulaşmasını istemedim.Adamda delirmiş halde bana bağıra bağıra odasına girdi söylendi.Uzun bi süre konuşmadım ve kendi gelip konuştu hallettik sayılır sorunları.
Ta ki bi kaç hafta önceye kadar.Kp ve eşim bi konu hakkında tartışıp konuşmuyodular.Yemeklere kpyi ben çağırıyodum yemek yiyip odasına giderdi,eşimle tek kelime konuşmazdı.Kp bi anda evden ne zaman taşınıyorsunuz dedi.Biz şok olduk.Evin kredi borcunu yıllardır ödeyen eşim.Yıllardır çalışmayan evde oturanda babası.Ben bi yere gitmiyorum dedi eşim,kp de al karınıda çık git vs diyip hakaretler edip çıktı dışarı.Eşimde hemen evi satmak için siteye ilan verdi.Evin parasıyla biz kendimize ayrı ev artan paraylada kp ne istiyorsa onu yapacaktı.Ama bugün bize siz beni yanınızda istiyo musunuz istemiyo musunuz dedi.Tabi yine kavga oldu bu sorudan sonra.İşte eşime karın istemiyor biliyorum,senide dolduruyor falan dedi.
Ben artık bu adamla değil birlikte yaşamak yüzünü dahi görmek istemiyorum,eşimde bıktı bu kavgalardan.Biz kendimize ev alsak kp yaşlanınca ya yine yanımıza gelirse diye düşünüyorum.Evlenmekte istemiyor.Yani babamı yerine koyuyorum açıkçası tek bırakmak istemem kendi babam olsa ama bu kpnin yaptıklarını unutamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Kusura bakmayın uzun oldu hakkınızı helal edin.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada kp şuan 62 yaşında.
Ergen kayınpeder olur mu olurmuş örnekte görüldüğü üzere 😒 15-16 yaş tavır/tripleri 😒

Evet bunu bende düşündüm.Yani ya uzun yıllar yaşarsa ben onca yıl bu adamla nasıl beraber yaşarım diye.Özel hayat hak getire çünkü.Ve adamın kızları var ama biri yurt dışında biride istemiyor çünkü kızının kocasıda anlaşamıyor kp ile.Kızıda uzak tutuyor kocasından.Emekli maaşı geçen sene almaya başladı
O zaman şöyle yapılabilir, kayınpeder kiraya geçer ve 3 kardeş kendi aralarında kişi başı ne kadar düşüyorsa bakıcı tutar. Evlerinde istemiyorlarsa bu şekilde baktırsınlar herkeste rahat eder.

Ev ile ilgili soru sormuştum cevap vermediniz .Kayınbabanız ev alınırken hiç maddi katkıda bulunmamış mı?

Evi sadece eşiniz mı almış?
Kusuruma bakmayın görmemişim.Yok canım bulunmuşlar.Eşim burda çalışıp para göndermiş kp ve kv (daha vefat etmeden önce) onlarda tarlada bi kaç bişey yapıp satıp bi ev yapmışlar onu satıp o parayla şuanki evi almak istemişler.Para yetmeyince kredi çekmişler ayriyeten.Onuda eşim ödemeye devam ediyor

Evet ya halbuki huzurevi bircok yaşlı icin daha rahat yaşıtları var. Bakımları yapılıyor. Yemekleri geliyor. Bizim toplumumuzda aileler cocukların özgür yetismesine kendi cabalarıyla bir yerlere gelmesine izin vermiyor yaslanmaya baslayinca da cocuklara tripler göndermeler baslıyor ben size baktım siz de bana bakın diye özellikle kiz cocuklarından beklenti yüksek.

Bügün baska bir konudada demistim, anne baba çoçugu kendine bagli degil, bagimle hale getiriyorlar. Ahtapot gibi çoçuga sariyorlar. Cocugun sifir özgüveni oluyor. Cocuk kendini hiç söz hakki olmayan bir egitim ve büyütme sistemin içinde buluyor.

Sonra yillar sonra "ee bende saçimi süpürge ettim sana bakmak için, yemedim yedirdim, içmedim içirdim" oluyor. Vefasiz evlat damgasi yeniliyor. Bide birçok anne baba zaten çoçuklarini sigorta sistemi olarak görüyor.

Burda konulari oku, ne kadar çok insan anne baba evini geçindiriyorlar. Niye? Cünku evlat yapmak zorundasin, 50 yasindaki insanlarmi çalissin? Sanki çalismak ölüm.

Burdaki konulardanda belli. Cogu bosanma sebebi hep aileden geliyor.

O zaman şöyle yapılabilir, kayınpeder kiraya geçer ve 3 kardeş kendi aralarında kişi başı ne kadar düşüyorsa bakıcı tutar. Evlerinde istemiyorlarsa bu şekilde baktırsınlar herkeste rahat eder.

62 yasindaki adama ne bakicisi? Adam alzheimer degil. Eli ayagi tutuyor. Yani bakilcak bir durum yokki.

Aa olur mu öyle.Hayatta yanaşmazlar hazır eşim varya baksın diye.Ablaları evi ayır diyor

Bügün baska bir konudada demistim, anne baba çoçugu kendine bagli degil, bagimle hale getiriyorlar. Ahtapot gibi çoçuga sariyorlar. Cocugun sifir özgüveni oluyor. Cocuk kendini hiç söz hakki olmayan bir egitim ve büyütme sistemin içinde buluyor.

Sonra yillar sonra "ee bende saçimi süpürge ettim sana bakmak için, yemedim yedirdim, içmedim içirdim" oluyor. Vefasiz evlat damgasi yeniliyor. Bide birçok anne baba zaten çoçuklarini sigorta sistemi olarak görüyor.

Burda konulari oku, ne kadar çok insan anne baba evini geçindiriyorlar. Niye? Cünku evlat yapmak zorundasin, 50 yasindaki insanlarmi çalissin? Sanki çalismak ölüm.

Evet cocukların söz hakkı olmuyor. Kız cocuk oluyor mesela kıyafetlerinin kendisi seçmesine izin yok,okulunu sečmesine izin yok,okumak istediği bölümü seçmesine izin çok,istediği işi seçmesine izin yok,istediği kursa gitmesine izin yok hatta kız "isteme" diye bir şey de var ancak aile de uygun görürse evlenebiliyor. Türkiye de 25-30 undan önce tam anlamıyla kadınlar özgür olamıyor. Sonra da yanlış evlilikler,çocuklar mutsuz hayat kısır döngüye giriyor

İnanır mısınız yazdıklarınızın çoğunu eşimde babasına dedi babası ne yaptı? Küstü ve kapıyo çarparak odasına girdi.Erkeğin küsenide hiç ama hiç çekilmiyor ya

Normalde tabi yaşlı değil ama konu sahibi kendi başına işini halledemez diyor, en azından bu şekilde biraz rahat ederler.
Yok canım eder tabide ilerde edemez yaşlanınca.Şuan gayet güzel ediyor valla bize küs olduğunda çayınıda kendi koyuyor yiyor içiyor.Artık bıkma evresine geldiğinde gelip kendi konuşuyor bizimle yine ben hizmet edeyim diye

Kusuruma bakmayın görmemişim.Yok canım bulunmuşlar.Eşim burda çalışıp para göndermiş kp ve kv (daha vefat etmeden önce) onlarda tarlada bi kaç bişey yapıp satıp bi ev yapmışlar onu satıp o parayla şuanki evi almak istemişler.Para yetmeyince kredi çekmişler ayriyeten.Onuda eşim ödemeye devam ediyor
O zaman ev kayınbabanızın. Evlatları bir miktar çekip destek olmuş olabilir.
Ben de arsa konusunda kendi aileme ev konusunda da kayjnvabamlara evliyken kredi çekip ödedim.
Evlatlar eğer durumları müsaitse neden destek olmasın.
Zaten o yapılan her şey biz istesekte istemesekte evlatlara yine yapılmış oluyor.
En güzeli ayrı eve çıkmanız. Benim kayınbabam 75 yaşında ve kendi evinde çok iyi de geçiniyor. 3 çocuğu olduğu halde kimsede kalmıyor ara ara bize tatile gelir biraz kalır kendi isteğiyle gider.

Eşinizin halası, kayınpederinin kız kardeşi oluyor. Bu durumda, kredi borcunu bile ödemiş olsanız, yasal olarak ev sizin olmuyor. Kayınpeder, kız kardeşinin evi olarak, kendini hak sahibi görüyor.
Beni istemiyorsunuz diye ajitasyon yapacağına, ben geçimsizim, huysuzum deseymiş.
Hazır adınız istemiyora çıkmış ve evden kovulup dururken, gerçekten ayrı eve çıkıp,adamı kendi kendiyle baş başa bırakında, ne hali varsa görsün.
Ama koskoca ev hemde çoğu borcu eşim ödemişken nasıl bırakıp gidelim evi.Ki sıfırdan başlayacak durumumuz yok benim küçük kızım var çalışamıyorum şuanlık.Yoksa bir dakika durmaz herşeye sıfırdan başlamak isterdim yeterki kendi evim olsun diye

Ama koskoca ev hemde çoğu borcu eşim ödemişken nasıl bırakıp gidelim evi.Ki sıfırdan başlayacak durumumuz yok benim küçük kızım var çalışamıyorum şuanlık.Yoksa bir dakika durmaz herşeye sıfırdan başlamak isterdim yeterki kendi evim olsun diye
O zaman başliğinizin adını değiştirin..Çünkü siz kayınbabanızın sabrını sınıyorsunuz .ve çok yaman gördüm sizi ama böyle o evde hiç mutlu olmayacaksınız.

Eşinize de bu ev senin diye gaz verirseniz tadınız hic olmayacak .

62 yas gayet genc bir yas
Kendi basina da cok rahatlikla yasar , boyle evlilik mi olur yahu evde baska adamla?
Ne kadar esin babasi da olsa koskoca bir adam yani , hani agir hasta olur , yatslak olur anlarim da saglikli ve yasli sayilmayacak bir yastaki adamla neden beraber yasadiginizi anlamam mumkun degil
Ayirin tabi ki evleri

O zaman ev kayınbabanızın. Evlatları bir miktar çekip destek olmuş olabilir.
Ben de arsa konusunda kendi aileme ev konusunda da kayjnvabamlara evliyken kredi çekip ödedim.
Evlatlar eğer durumları müsaitse neden destek olmasın.
Zaten o yapılan her şey biz istesekte istemesekte evlatlara yine yapılmış oluyor.
En güzeli ayrı eve çıkmanız. Benim kayınbabam 75 yaşında ve kendi evinde çok iyi de geçiniyor. 3 çocuğu olduğu halde kimsede kalmıyor ara ara bize tatile gelir biraz kalır kendi isteğiyle gider.
Ne güzel 75 yaşında tek yaşıyor e darısı benim kpnin başına😄 Eşimede söylicem bunu babandan yaşlı adamlar tek yaşıyor diye

Back
X