Sabrımı Zorlayan Çocuk

Eve ara sira ev isleri icin yardimci aliyor musunuz? Yukunuz agir gelmis, tahammul sınırınız bitmis sanki.

Ne kadar büyük konuşuyorsunuz. Konu sahibi de Aaahh ah diye başlayıp aynı cümlenin tersini size kursa. Kadın keşke evladım olmasaydı dememiş.olanların derdine nasıl bir çözüm bulsam demiş. Bu forumda bir kesim var, üzgünüm ama evladı için konu açana hemen kızıyorlar, bir de bize bak diye. Ne yapsın konu Sahibi. Tüm derdini içine mi atsın o zaman. Ne güzel derdini anlatıp soru sormuş
Ağzına sağlık, benden önce yazmışsın.

Bı o kadar da dert edilecek bi konu değil. Şükretmek gerek bazı durumlar için. Her çocuk yaramazlık yapar anneyi kızdırır bu kadr dertlenecek bi durum yok ortada başlık açacak kadar
Bu durumu yaşamadan karar vermeseniz mi acaba? Mesela sizin çocuğum yok demeniz de bana göre dert değil. Ben hayatım boyunca çocuk sahibi olmak için Özlem duymadım. Yapım böyle. Ama sırf siz konu sahibinin derdine dert değil dediniz diye diyorum. Sizin de buraya yazdığınız siteminiz benim için dert değil. Ne olacak şimdi? Böyle deyince sizin yaşadığınız o acılar yok mu oluyor. Hayır. Konu sahibi için de aynı şeyi düşünün. Herkesin acısı kendinedir. Derdi kendinedir. Kimin ne konu açacağına da biz karar vermeyelim demi

Çocuklardan ziyade kendinizi sorgulayın derim. Siz yetiştiriyorsunuz bu çocukları bi yerde yanlış yaptınız demek ki. Yurtdışında parkta oyun alanlarında mesela anne baba çocuğa x gidiyoruz, x onu alamayız diyor çocuk anında tamam deyip kabulleniyor. Ben maalesef bi bizde gördüm kendini yerden yere atan ağlayan çocuk. Demek ki çocuk yetiştirme noktasında bi sıkıntımız var. Sorunu kendinizde arayın yani ki bence hemen bulacaksınız :)

Psikolog Tülay Kök'ün çocuklarla ilgili çok güzel videoları var. Biri de bu dediğinizde ilgili. Aslında dikkatimizi çekmek istiyorlar çocuklar oradan öğrendim. Siz de bakın. Çok aydınlatıcı olacağına inanıyorum
Gerçekten bu yorumu okumadan önce izledim.Akşam çocuklar uyuyunca izliyorum sabah kendime söz veriyorum ama gün içinde mutlaka gerçekten çok sinirleniyorum ama 2-3 gündür biraz daha hoşgörülü yaklaşıyorum ama inanın çok zorlanıyorum.

Söz konusu çocuk olunca durum bu.. Aslında onlara ne kızmaya hakkımız var ne de kısıtlamaya.. Sadece biraz kontrol altına almaya çalışacağız.. Böyle diyorum ama ben henüz o aşamaya gelmedim kızım daha 4 aylık.. İlerisi için kendime de sabır diliyorum..

Bence siz çok bunalmışsınız.. Sizin kısacık da olsa bir tatile, kafanızı dağıtıp deşarj olmaya ihtiyacınız var.. Döndüğünüzde inanın daha güçlü hissedeceksiniz..

Arkadaşlar benim 2 tane çocuğum var biri 3 diğeri 5 yaşında…Hiç yerinde durmuyorlar küçük oğlum sürekli peşimde hiç olmayacak işler yapıyor herşeye elini takıyor birde çok inatçı ne desem hep hayır diyor herşeyi kendisi yapmak istiyor ben yapacam diyor ben el atsam hemen bozup tekrar yapıyor…Büyük oğlum birşeyi tutturdukça tutturuyor mesela bugün banyodaydık tuvalet kağıdı istedi izah ettim banyo tıkanır olmaz oğlum banyodan çıkana kadar tuvalet kağıdı İçin ağladı çıktıktan sonrada dayanamadım bağırdım.Kendimi çingene(lafın gelişi)gibi hissediyorum.Bağırıyorum sonra kendimden utanıyorum.Markete gideriz araba ister almazsak vay halimize tam 1 saat kafa ütüler yada istediği kıyafeti giydirmeden evden çıkarsak burnumuzdan getirir.Özellikle kıyafet yüzünden çok sorun yaşıyoruz kirlide olsa yaşta olsa bir kıyafet tutturur illa onu giyecek yoksa 1 saat mızmızlanmasını çek.Eski konulardan bilen bilir eşim ayrı dert eşimin çocuğu ayrı dert bu çocuklar ayrı dert kafayı sıyıracam 😔
benim cocugum da restoranda hic durmazdi 2 yasindayken, surekli sandalyesinden inip diger masalara giderdi, insanlari rahatsiz ederdi yemek yiyemezdik. bak gideriz ha diye kiziyorduk, sallamiyordu. bir gun tam oturduk yine ayaga kalkmaya calisti, bir iki soyledik dinlemedi, biz de yemegi yemeden kalktik gittik. o gun son oldu.

0-6 yaşın birey için çok önemli olduğunu bugün bir psikolog arkadaşımla konuştuk. Bu yaşta sevilme, onaylanma ve güven duygusu cok önemliymiş.

Özellikle bu yaşlarda ebeveyn tarafindan sevgi gösterilmeyen çocuklar bu deger duygusunu ömrü boyunca başkalarında arayabilirmiş. Bu duygunun bu yaş aralığında verilmesi cok önemliymiş. Demem o ki çocuklarımıza sevgimizi,ilgimizi gösterelim bırakalım dağıtsın, kirletsinler.

Ergenlikte bu cocuk neden boyle oldu diye hayıflanmayalım çok geç kalmadan...
Gerçekten çok doğru bende isterim sakin kalabilmeyi ama yaşadıklarımdan dolayımı mizacım gereğimi bilmiyorum bir anda öfkeleniyorum.Koltuk tepelerinde masa üstlerinde geziyorlar bir süre sonra sinirim bozuluyor bugün büyük oğlanı cimnastiğe götürdüm attım ikisini arabanın arkasına kemerledim bi güzel 5 dk sonra kemerleri çıkartmışlar camları açmışlar arkada tepiniyorlar küçük temizlik bezlerini camdan atmış büyük iki koltuk arasındaki kol koyulan yeri kırmış durdurdum arabayı başladım bağırmaya sonra tabi yine kendimden utandım..Evde 4 tane televizyon 3 tablet 3-4 tane telefon kırıldı mobilyalar çizik içinde durmadan oyuncak atıyorlar evde parkelere koca koca bisikletleri atıyorlar alt komşu taşındı gitti şimdi bebekli biri geldi inanın benle konuşmuyor mahcup oluyorum.Belki bütün bunların hepsi benden kaynaklanıyor şuan nasıl davranacağımı bilmiyorum pedogog dinliyorum youtubedan biri öyle diyor biri böyle diyor bende nasıl davranacığımı şaşırıyorum

Gerçekten çok doğru bende isterim sakin kalabilmeyi ama yaşadıklarımdan dolayımı mizacım gereğimi bilmiyorum bir anda öfkeleniyorum.Koltuk tepelerinde masa üstlerinde geziyorlar bir süre sonra sinirim bozuluyor bugün büyük oğlanı cimnastiğe götürdüm attım ikisini arabanın arkasına kemerledim bi güzel 5 dk sonra kemerleri çıkartmışlar camları açmışlar arkada tepiniyorlar küçük temizlik bezlerini camdan atmış büyük iki koltuk arasındaki kol koyulan yeri kırmış durdurdum arabayı başladım bağırmaya sonra tabi yine kendimden utandım..Evde 4 tane televizyon 3 tablet 3-4 tane telefon kırıldı mobilyalar çizik içinde durmadan oyuncak atıyorlar evde parkelere koca koca bisikletleri atıyorlar alt komşu taşındı gitti şimdi bebekli biri geldi inanın benle konuşmuyor mahcup oluyorum.Belki bütün bunların hepsi benden kaynaklanıyor şuan nasıl davranacağımı bilmiyorum pedogog dinliyorum youtubedan biri öyle diyor biri böyle diyor bende nasıl davranacığımı şaşırıyorum
Gerçekten çıcuklarınız sabrı zorlayan cinstenmiş Allah yardımcınız olsun çekirdekten disipline etmek gerek sanırım ya da birbirlerine bakıp mı yaramazlık dızajını arttırıyorlar

Gerçekten çıcuklarınız sabrı zorlayan cinstenmiş Allah yardımcınız olsun çekirdekten disipline etmek gerek sanırım ya da birbirlerine bakıp mı yaramazlık dızajını arttırıyorlar
Bence birbirlerine bakıp daha çok yapıyorlar haylazlık çünkü biri gittiğinde diğeri biraz daha sakin oluyor birbirlerini görünce hiç durmuyorlar birde birbirlerine vurma huyları var benim eserim belki ama bende sağlıklı paikolojide değilimki eşimin çocuğuyla yaşıyorum ve çocuk odasında burun pislikleri odasında yerlere tükürme vs derken onun dokunduğu yerlere çocukları dokundurmak istemiyorum düşünsenizze kendi evinizde çocuğunuza oraya dokunma buraya oturma offf çok bunaldım.Eşime dedim ayrı eve çıkalım biz çocuklarla sen çocuğunun başında kal ne zaman o evden ayrılmaya karar verirse bizde o zaman birleşiriz dedim Tamm dedi ama daha bi icraat yok çok üzgünüm Ya tek istediğim çocuklarımla lüks ev değil daha temiz kendimizi daha rahat hissedebileciğimiz bir ev

Süper dadı için iyi demiyorlar ceza yöntemi falan
asıl céza sizi çıldırttıktan sonraki tavırlarınız -bağırmak vs.- bu derece zıvanadan çıkıyorlarsa başka ne yapabilirsiniz bilmiyorum. içinize su serpmek açısından aynılarını yapan birçok kuzenim efendi oldu sonradan, evlendi, meslek sahibi oldu, çok güzel hayatları var

asıl céza sizi çıldırttıktan sonraki tavırlarınız -bağırmak vs.- bu derece zıvanadan çıkıyorlarsa başka ne yapabilirsiniz bilmiyorum. içinize su serpmek açısından aynılarını yapan birçok kuzenim efendi oldu sonradan, evlendi, meslek sahibi oldu, çok güzel hayatları var
Çok haklısınız valla 3 gündür iyilikle söylüyorum tık yok çocuklarda vuruyorlar ayıp vurmayın beni üzüyorsunuz diyorum daha çok vuruyorlar ceza versem belki anlarlar yada çok zamanlamı değişirler bilmiyorum ki

Bence birbirlerine bakıp daha çok yapıyorlar haylazlık çünkü biri gittiğinde diğeri biraz daha sakin oluyor birbirlerini görünce hiç durmuyorlar birde birbirlerine vurma huyları var benim eserim belki ama bende sağlıklı paikolojide değilimki eşimin çocuğuyla yaşıyorum ve çocuk odasında burun pislikleri odasında yerlere tükürme vs derken onun dokunduğu yerlere çocukları dokundurmak istemiyorum düşünsenizze kendi evinizde çocuğunuza oraya dokunma buraya oturma offf çok bunaldım.Eşime dedim ayrı eve çıkalım biz çocuklarla sen çocuğunun başında kal ne zaman o evden ayrılmaya karar verirse bizde o zaman birleşiriz dedim Tamm dedi ama daha bi icraat yok çok üzgünüm Ya tek istediğim çocuklarımla lüks ev değil daha temiz kendimizi daha rahat hissedebileciğimiz bir ev
of hemen taşının bence de gerekirse bir göz oda olsun. depresyon ilacı ve kreş düşünebilirsiniz

of hemen taşının bence de gerekirse bir göz oda olsun. depresyon ilacı ve kreş düşünebilirsiniz
Ben eşime diyorum kafayı yicem Tamm diyor ama bi ev gösterdiğimdede eve bile bakmıyor.Valla delirecem heryeri pis hissediyorum benimde çocuklarında psikolojisi mahvoldu

Süper dadı için iyi demiyorlar ceza yöntemi falan
cocuk gelisimciyim,super dadida hic ceza yontemi gormedim. Sadece davranislarinin karsiligini ceza olmayan hatasini farkettirecek yontemlerle cozuyor, dusunme kosesi gibi... Iciniz rahatlikla uygulayabilirsiniz, kendisi de pedagog zaten super dadinin:)

Gerçekten bu yorumu okumadan önce izledim.Akşam çocuklar uyuyunca izliyorum sabah kendime söz veriyorum ama gün içinde mutlaka gerçekten çok sinirleniyorum ama 2-3 gündür biraz daha hoşgörülü yaklaşıyorum ama inanın çok zorlanıyorum.

Bunları izlediniz mi?

Back
X