• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık sabun tozu mu dalin bebek deterjanı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zeitgeist9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
405
70
98
Çanakkale
arkadaşlar bebeğimin kıyafetlerini yıkayıp hazırlamak istiyorum yavaş yavaş. annem hacışakirin granül sabununu al dedi. aldım ama üstünde 60 derecede kullanmak gerektiği yazıyo. bebeğin kıyafetlerine zarar vermesin renki pamuklu bir sürü şey var sonuçta. bilemedim acaba dalinin deterjanından mı alsam kullanan var mı ?

cnm bende ilk başlarda granül sabun almıştım ama çok toz bırakıyor çamaşırlarda beyaz beyaz kuruyup silkeleyince çıkıyor sonra dalin aldım memnunum ondan hem çok güzel kokuyor hemde toz bırakmıyor. ama yinede yüksek derecede yıkayabilirsin çok olsa çekerler biraz ben öle yapıyorum iyi temizlensin diye.

Bende dalinin sivi deterjanini ve yumusaticisini aldim.henüz kullanmadim canim yarin yada öbürgün yikicam oglumun camasirlarini o zaman tekrar yazicam.Hayirli dogumlar canim

hacı şakirin sabun tozunla yıkadım bazı seyleri pikesini battaniyesini yastıgıını omo babyle yıkadım.az koy sabun tozunu leke kalmaz makineyede tıkış pıkış giysi atmazsan misler gibi kokar.sıvı deterjanlar bana pahalı geldi benim fikrim ;) 30 dereceden fazlada bişey yıkamadım leke yok kan lekesi vs...

Son düzenleme:
hepsinden de aldım denedim ama toz olanlar kalıntı yapıyo çok doldursanızda doldurmasanız da.. dalin pahalı falan ama hakkını veriyo bence hem yarım kapak konunca yetiyo

özellikle dalinin ıslak mndilinde zaratrlı madde olduğunu duydum sadece bir rivayet ama ben bakım ürünlerinde de dalin almayacağım

özellikle ilk aylar,sabun tozu kullanmanı tavsiye ederim.dalin ne kadar bebekler için olsada,içinde kimyasal maddeler olduğunu düşünüyorum,parfümü v.s.doğal değildir elbette,deterjan sonuçta.sabun en natürali...

bende dalan roxy aldım ve 40 derece yıkadım, ve çift durulama yaptırdım
tek durulamada tozlar kaldı çünkü
elimdeki bitsin dalin sıvı deterjan alıcam.

evet benim kzım doğumdan sonra dermatit egzama oldu sabun tozuyla yıka dedi doktor ve ben sabun tozu kullanıyorum ve hiç alerji falan olmadı bir kere bi badisi bizim çamaşırlarla karışmıştı giydirdim o gün gene kızardı boynu o nedenle sabun tozu hem ekonomik hem tamamen doğsl

ben sabun tozunu kullandım arkadaşlarr, iki kez durulattım makineye arkasından da kurutma makinesine attım gayet güzel ve yumuşak olmuşlar. bi sorun olmadı yani. bilgi vereyim dedim. teşekkür ederim yorumlarınız için.

dalinin granülmatik makineler için deterjanı var bide kızlar o nasıl acaba? sabun tozları bazı makineleri bozuyormuş tıkıyor haberiniz varmı? araştırdımda o yüzden servislik olan çok..korktum ben..:18:

bende kızımın kıyafetlerini dalan roxy granül toz sabunla yıkadım çift durulama yaptım belki ilkinde kalıntı kalmamıştır bakmadım ama ne olur ne olmaz die çift duruladım yumuşatıcı olarakta yarım kapak kadar dalinin yumuşatıcısını koydum misler gibi koktu ve yumuşacık oldu

bende kızımın kıyafetlerini dalan roxy granül toz sabunla yıkadım çift durulama yaptım belki ilkinde kalıntı kalmamıştır bakmadım ama ne olur ne olmaz die çift duruladım yumuşatıcı olarakta yarım kapak kadar dalinin yumuşatıcısını koydum misler gibi koktu ve yumuşacık oldu

Yumuşatıcı kullanmak bizler için bile zararlı bebeklere hiç kullanılmaması gerekiyor diye biliyorum. Çünkü onu son anda alıyor ve duruluma suyu yumuşatıcıyı çözecek kadar güçlü olmuyor. O yüzden o kadar kalıcı oluyor kokuları. Ben artık kendimize bile kullanmamaya başladım. Bebeğime hayatta kullanmyacağım.

Benim çamaşır makinesinin bebek programında yıkıyorum çift durulama yapıyo hiçbi kalıntı olmuyo bebeğimde alerji felan olmadı allaha şükür omonun bebek tozu daha sağlıklı ayrıca pediatri kliniğinde onaylı bence onu kullan bide yumoşun bebeğim ve ben yumuşatıcısı var

benim çamaşır makinesinin bebek programında yıkıyorum çift durulama yapıyo hiçbi kalıntı olmuyo bebeğimde alerji felan olmadı allaha şükür omonun bebek tozu daha sağlıklı ayrıca pediatri kliniğinde onaylı bence onu kullan bide yumoşun bebeğim ve ben yumuşatıcısı var

ayrıca omo baby sağlık bakanlığınca onaylı tek bebek deterjanı olma özelliği var bu göz ardı edilebilecek bişey değil bence

Back
X