• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık sabun tozu mu dalin bebek deterjanı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
şu bahsedilen dalan roxsy hiç bi yerde görmedim ben ist olduğum halde dalin granül matik aldım çok güzel bi kokusu var..:16:

Ben de Dalan'ın Roxy'sini kullanıyorum. Migroslar'dan alıyorum. Çok da memnunum. Bir arkadaşın dediği gibi, ben de yumuşatıcılar çamaşırlardan tamamen durulanamadığı için zararlı diye biliyorum. Ben de ne kendimize ne de kızıma kullanmıyorum.
Allah hepinize hayırlı doğumlar ve evlatlar versin, bir avazda kurtarsın :)

ben dalin sıvı bebek deterjanıyla yıkadım yumuşatıcı kullanmadım durulama suyuna geçtiği için kalıyomuş sabun tozlarının da kaldığını söylüyorlar gözle görülmese bile kıyafetlerde kalıyomuş

kızlar dalin sıvı deterjanını aldım ama hiç memnun değilim...

hele yumuşatıcısı 1 kapak koyuyorum ...

ama eşyalar çıktığında çok az bir kokusu var..

keşke yumoş alsaymışım diyorum...

keşke toz deterjan alsaymışım diyorum

ben dalan roxy kullandım .ekstra durulama yaptırdım ..

yumusatıcı kullanmadım..menmunum :)

ben kızıma dalin bebek deterjanını kullanıyorum 2.5 yıldır ve çok memnunum.kokusu hafif.yumuşatıcıyı ise bıraktım 1 senedir.çünkü kızımın cilt hassasiyeti var.dermatolog yasakladı.kullanmyoruz.onu da dalin kullanıyordum.toz deterjanlar bebişlere iyi değil diye biliyorum deterjan kalıntısı yüzünden..

Selam, benim oğlum 3,5 yaşında, şimdi de 7 aylık hamileyim. Tavsiyem bebeklerde hiç bir şekilde deterjan ve yumuşatıcı kullanılmaması. Cildini tahriş etmesi inanın çok önemli değil, krem sürülür geçer gider ama deterjanın içindeki maddelerin uzun vadede çocuğun hayatına nasıl etki edeceğini bilmek imkansız, çevremizde ne kadar çok kanser olan insan var,hem de her yaşta..
Moral bozmak için yazmadım inanın ama bırakın çamaşırlar kokmasın yıkandıktan sonra, bırakın lekeleri çıkmasın, atın gitsin, en azından içiniz rahat eder, hem tertemiz hem de zararsız bir giyeceği bebeğinize giydirdiğiniz için...
Hacı Şakir Granülmatik'ten çok az koymak gerekiyor makineye, 2 yemek kaşığı kadar, fazlası kalıntı yapabilir, ayrıca üstünde öyle yazdığına bakmayın çok yüksek ısıda yıkamaya da gerek yok, tertemiz çıkıyor ama dediğim gibi yumuşatıcı gibi ya da etkili bi bebek deterjanı kokmuyor, varsın kokmasın, evlatlarımızın mis bebek kokuları yeter...

Selam, benim oğlum 3,5 yaşında, şimdi de 7 aylık hamileyim. Tavsiyem bebeklerde hiç bir şekilde deterjan ve yumuşatıcı kullanılmaması. Cildini tahriş etmesi inanın çok önemli değil, krem sürülür geçer gider ama deterjanın içindeki maddelerin uzun vadede çocuğun hayatına nasıl etki edeceğini bilmek imkansız, çevremizde ne kadar çok kanser olan insan var,hem de her yaşta..
Moral bozmak için yazmadım inanın ama bırakın çamaşırlar kokmasın yıkandıktan sonra, bırakın lekeleri çıkmasın, atın gitsin, en azından içiniz rahat eder, hem tertemiz hem de zararsız bir giyeceği bebeğinize giydirdiğiniz için...
Hacı Şakir Granülmatik'ten çok az koymak gerekiyor makineye, 2 yemek kaşığı kadar, fazlası kalıntı yapabilir, ayrıca üstünde öyle yazdığına bakmayın çok yüksek ısıda yıkamaya da gerek yok, tertemiz çıkıyor ama dediğim gibi yumuşatıcı gibi ya da etkili bi bebek deterjanı kokmuyor, varsın kokmasın, evlatlarımızın mis bebek kokuları yeter...

çok haklısın canım.Bende allah nasip ederse 1,5 ay sonra doğum yapıcam ve bende hacışakir granülmatik aldım kalıntı yapar diye biraz suyla karıştırıp makine su alırken deterjan bölmesine döküyorum onu.bi sorun olmadı.evet buram buram deterjan kokmuyo ama içim rahat en azından...

oğlum 9 aylık.ilk 4 ay dalin sıvı deterjan kullandım.şimdi sabun tozu kullanıyorum.yumuşatıcı kullanmadım hiç.bazen çok lekeli bir şey olunca deterjanla yıkıyorum bol durulama yaptırıyorum.

Dalin granül sabun tozu kullandım ben yeni eşyalar olduğu için 30 derecede yıkadık toz da bırakmadı kokusu da hoş. başka yumuşatıcı kullanmadım

dalan roxy sabun tozu..granül olmadığından kalıntı bırakmıyor kokusu da çok hoş..tavsiye ederim..sağlıklı doğumlar..

Kesinlikle sabun tozu kullanılmalı ve yumuşatıcı kullanılmamalı. Özellikle atopik dermatiti olan bebeklerde doktor bu şekilde yönlendiriyo zaten.

merhaba arkadaslar bi tutturmusunuz yumusatıcı dıye. bır arkadasımızın da dedıgı gıbı bebıslerımızn mıs kokusu yeter. bende en basından berı roxy sabun tozunu kullanıyorum bır gun suphe etmedım, bır gun bebısımın kıyafetlerınde kalınttı görmedım.kalıntı gören arkadaslar cok koyuyorlar bence deterjanı. 40 da yıkıyorum . zaten hergun kıyafet degıstırıyoruz onun kırınden ne olucak. ben kendı kıyafetlerımede yumusatıcı kullanmıyorum .kullanmaya kalktım bı kac kez denedım hapsurukdan öldum . ne kadar az kımyasal o kadar ıyı bence.

mrb burayı okuyup bende dalan aldım ve gerçekten tortu filan görmedim üzerinde yazan ölçüden az koydum misler gibi kokuyor ve yumuşacık oldu.burayı okuduktan sonra yumuşatıcı kullanmaktan da vazgeçtim kendi eşylarıma kutu kutu yumuşatıcım vardı onla yer siliyorum şimdi boşa gitmesin dedim :)
bu arada bu sabun tozu inanılmaz ucuz deterjanlara göre gerçi pahalıda olsa alacaktık ama ucuz olmasıda avantaj oldu.

Valla ben de once granullu deterjan aldim. Sonradan kesfettim n11 .com da gezerken kozmetikburada magazasi var orada gördüm normalde sivi deterjan kullanıyordum kendimize ama dalinin sivi deterjani, yumusaticisi ve yuzey temizleyicisi vardi. Ozellikle pembe kapakli olanin kokusuna bayildim coook guzel ve fiyati da uygun hatta bebegim dogduktan sonra asosyal oldugum icin herseyi netten siparis ettim. Kozmetikburada .com diye bi sitesi de var hatta bu magazanin kargo creti de odemedim tavsiye ediyorum. Hatta su yuzey temizleyicisiyle, bana gelen kadin koltuklarimi bile sildi mis gibi oldu. Su anda eve hepsinden yedekli yedekli aldim tavsiye ediyorum yani.yuzey temizleyici yumusatici deterjan falan hepsi bebekler icin onayli. Ayrica kendime de birsürü sey aldim ahhahhah esim bu kesfimden memnun mu bilemiyorum her ay cirt cirt ama naaapiiimmmm dışarı ciksam da artik oraya cok alistim gittigidiyor sanal pazar falan magazalari var cok uzattim bakin iste bu dalini kullanin ozellikle pembe kapaklisiniiiii

Kalıntı bırakmaması için Roxy sabun tozundan ne kadar koyuyorsunuz? Sanırım ben de rroxy alacağım

ben doğumdan önce ilk kıyafetlerini sabun tozu ile yıkamak üzere dalinin sabun tozunu aldım ne yıkadıysam ne kadar yıkadıysam çift de durulasam 40derecede artık kaldı..
ama roxy dalan kalıntı bırakmıyor ondan memnun kaldım..
şimdi ebebek'te satılan baby&me marka deterjan ve leke çıkarıcı kullanıyorum..
bazen de güzel koksun diye dalin sıvı deterjan alıyorum..
yumuşatıcı önermem çünkü yumuşatıcı yıkama işleminin son suyuna alındığı için yeteri kadar durulandığını düşünmüyorum.. o sebeple çok sağlıklı gelmiyor bana..

Back
X