Sabun Yapımı - Sodyum Hidroksit Sorunu

mugedeliay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
4
1
3
35
Merhabalar

Bende evde sabun yapmak istiyorum ama sodyum hidroksit ile ilgili bir kaç sorunum var.

Sodyum hidroksit (kostik) evde kullanılacak bir ürün müdür ?

Sodyum Hidroksit sonuçta bir Asit ve evde kullanım sırasında cilde temasında veya karıştırırken göze kaçması durumunda ciddi sorunlar yaratacak bir asit diye biliyorum. Ayrıca solunumu'da ayrıca zararlı bir kimyasal.

Evde kullanırken sadece eldiven kullanmak yeterli olurmu? Veya alınıcak önlemler konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Tatlım bu konuyu ben de ciddi ciddi araştırıyorum.Zeytinyağı sabunu yapmak istiyorum.Doğal olsun diye.Ama bu kostik denilen şey son derece tehlikeliymiş ondan korkuyorum.Gözlük de takman gerekiyor.Bir de sabun yapımı için ayrıca çelik tencere kullanman gerekiyor :)

Merhabalar

Bende evde sabun yapmak istiyorum ama sodyum hidroksit ile ilgili bir kaç sorunum var.

Sodyum Hidroksit sonuçta bir Asit ve evde kullanım sırasında cilde temasında veya karıştırırken göze kaçması durumunda ciddi sorunlar yaratacak bir asit diye biliyorum. Ayrıca solunumu'da ayrıca zararlı bir kimyasal.

Evde kullanırken sadece eldiven kullanmak yeterli olurmu? Veya alınıcak önlemler konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
çok yapmışlığım var fen dersinde , lavabo açıcı işte :)

Merhabalar

Marketlerde lavabo açıcı olarak satılıyor. Sabun yaparken sodyum hidroksiti tepkimeye sokarak nötrleştiriliyor. Yani yaptığımız sabunu (eğer oranları uygun yapılmışsa) rahatlıkla kullanabilirsiniz, hatta dışarıdan aldığınız sabunlardan daha doğal olacaktır içeriği.
Fakat dikkat etmeniz gereken şey sizin de dediğiniz gibi yaparken eldiven,gözlük kullanılması ve özellikle tepkime anında açık havada yapılması (balkon,bahçe vs) önemlidir.

Back
X