Saç Rengi ve Saç Boyama saç açma işlemi soruları

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.560
32.870
798
Selam herkese...
Daha önce araştırdım ancak tecrübe edinmişlerin fikirlerini almam lazım...
Saçlarım doğuştan siyah ancak ırsi olarak erken beyazladı. Yaklaşık 7-8 yıldır beyazlarım çıkrıkça evde kendim boyuyorum ancak saçlarım yıprandı siyah boya yüzünden...
Kuaförüm saçımı bir kaç ton açabileceğini ve asla zarar görmeyeceğini söyledi. Bob model ense dahi açık saçımı 3 senedir uzatıyorum ve asla kestirmek zorunda kalmak istemiyorum.. beyazlarım da çıktı şimdi ya siyah dip boyası yapıcam ya kuagöre güvenip açtırıcam ya da kusturucam artık ne deniyorsa:)
İstediğim ciddi bir değişiklik değil zaten kaşım gçzüm kara ama en azından koyu -orta kestane gibi bir renkle devam etmek istiyorum. Kuzenim bunların kuaför safsatası olduğunu ve yıpranavağını söyledi...
Saçlarım şu an böyle... ne diyorsunuz kızlar ne yapmalı sizce? Yarın ne yapacaksam yapmam gerek çünkü cuma tatile çıkıyoruz...

Eklentiler

• 20140820_154920.webp
    20140820_154920.webp
    169,8 KB · Görüntüleme: 381
Siyah saçın hastasıyım :) Ben de bi hevesle siyaha boyatmıştım. Ben çok çabuk sıkılıyorum, yine bi sıkılma anında gidip açtırdım saçlarımı. Çok uğraştılar, 5 buçuk saat kaldım kuaförde, saçlarım açıldığında artık saat 10'a geliyodu, boyama için ertesi gün bi daha gittim :) Yalnız ne kadar yıpranmaz deseler de illa ki yıpranıyor saç. Sonuçta kimyasal işlem görüyor.
Ama kuaförünüze güveniyorsanız deneyin derim.

Selam herkese...
Saçlarım doğuştan siyah ancak ırsi olarak erken beyazladı. Yaklaşık 7-8 yıldır beyazlarım çıkrıkça evde kendim boyuyorum ancak saçlarım yıprandı siyah boya yüzünden...
Kuaförüm saçımı bir kaç ton açabileceğini ve asla zarar görmeyeceğini söyledi. Bob model ense dahi açık saçımı 3 senedir uzatıyorum ve asla kestirmek zorunda kalmak istemiyorum.. beyazlarım da çıktı şimdi ya siyah dip boyası yapıcam ya kuagöre güvenip açtırıcam ya da kusturucam artık ne deniyorsa:)
İstediğim ciddi bir değişiklik değil zaten kaşım gçzüm kara ama en azından koyu -orta kestane gibi bir renkle devam etmek istiyorum. Kuzenim bunların kuaför safsatası olduğunu ve yıpranavağını söyledi...
Saçlarım şu an böyle... ne diyorsunuz kızlar ne yapmalı sizce? Yarın ne yapacaksam yapmam gerek çünkü cuma tatile çıkıyoruz...

ben de saçımın uçlarının rengini açtırdım çok bir yıpranma olmadı ama benim saçlarım da koyuydu çok ciddi bir renk değişikliği de olmadı.

eğer illa çok rengi değiştiricem diye zorlamazsa bence çok yıpranmaz tabi illaki biraz yıpranır olmadı sonra bakım yaparsın toparlar. zeytinyağı, argan yağı falan iyi gelir saçına eski haline döner.

Merhaba. Benimde asıl saç rengim koyu kestane, kaşlarım kirpiklerim simsiyah. Arada bir satı balyaj yaptırırdım. Sonra uzadıkça kestirdim. İlk kez tek renge boyattım. Açık kumral. Ancak öyle çok açık olmadı. Oriyalle açmadan direkt boyattım, normalde boyaya 1 ölçü açıcı koyuyorsa benim saçım koyu renk olduğu için daha fazla koydu sanırım. Ama önce tamamen açtırıp sonra boyatsaydım saçlarım çok yıpranırdı. Şimdi saç rengimden çok memnunum. Çok soran var bu ne renk diye. Ancak koyu renk saçı boyayla açtığı için rengi tam bilmiyorum. Kahverengi karemel arası bir renk. Ben çok memnunum. 2 ayda bir dip boyası yaptırıyorum uçları falan zaten yıpranmıyor. Ancak sizin saçlarınızda sanırım siyah boya var. Nasıl yapılır bilmiyorum ama zaten dip boyaya gidince tüm saçı boyamadıkları için uçlar tekrar tekrar zarar görmüyor.

Selam herkese...
Kendi rengine boya,saçlar çok yıpranıyor canım.

Bu arada amacım renk değişikliği değil sadece siyah boyanın yıpratıcılığından kurtulmak istiyorum. Saçlarım kıvırcıktı ve resmwn yapısı bozuldu düzleşti, hiç düzleştirici kullanmadığım halde...

ben geçen sene saçımı tamamen bitkisel ürün kullanarak koyu kahveden platine açtırdım azıcık yıprandı ama benim saçlarım çok sağlamdır her gün düzleştiriyorum bi de düşünün kendini yine de topladı şuan on numara. kuaförünüze güveniyorsanız açtırın

ben duble yoğun biriyim. eve gitmem 7,30 u buluyor.. sabah 6,45 te çıkıyorum evden.
kuaföre gidecek vaktim gerçekten yok. el becerim yemek vs şeylere çok yatkın.
bir gün bir arkadaşın saçını gördüm "ne güzel olmuş nerede boyattın" dedim. kendim boyadım dedi. ee nasıl açtın rengini falan?
aça aça gitmiş.
baktım kafama yattı..
benim de saçım koyu kestane..
açık kumralla başlayıp gide gide rengi kendin açabilirsin. ya da yakın tonları karıştırabilirsin. renk durumuna göre yıkarsın. en kötü ihtimal beğenmezsen ki zaten hemen açmıyor saçı istediğin tona gelmesi 6-7 boyama sonrası ama giderek açarsın. olmadı kahveye boyarsın yine. çok eğlenceli oluyor. kuaför için ekstra zaman gerekmiyor.
ben saçım boyalı evdeki işlerimi falan yapıyorum.

ben duble yoğun biriyim. eve gitmem 7,30 u buluyor.. sabah 6,45 te çıkıyorum evden.
kuaföre gidecek vaktim gerçekten yok. el becerim yemek vs şeylere çok yatkın.
bir gün bir arkadaşın saçını gördüm "ne güzel olmuş nerede boyattın" dedim. kendim boyadım dedi. ee nasıl açtın rengini falan?
aça aça gitmiş.
baktım kafama yattı..
benim de saçım koyu kestane..
açık kumralla başlayıp gide gide rengi kendin açabilirsin. ya da yakın tonları karıştırabilirsin. renk durumuna göre yıkarsın. en kötü ihtimal beğenmezsen ki zaten hemen açmıyor saçı istediğin tona gelmesi 6-7 boyama sonrası ama giderek açarsın. olmadı kahveye boyarsın yine. çok eğlenceli oluyor. kuaför için ekstra zaman gerekmiyor.
ben saçım boyalı evdeki işlerimi falan yapıyorum.

Ben saç konusunda çok sabırsızım ne yapılacaksa tek seferde olması lazım.
Hani karamel yahut kumral tonları olsa belki ama yine oldukça koyu renk istiyorum. Aksi halde cennet mahallesi tiplerine dönerim kara kaşlarımla:) Kendim boyasam dipler açık uçlar yine siyah olmaz mı acaba?

Ben saç konusunda çok sabırsızım ne yapılacaksa tek seferde olması lazım.
Hani karamel yahut kumral tonları olsa belki ama yine oldukça koyu renk istiyorum. Aksi halde cennet mahallesi tiplerine dönerim kara kaşlarımla:) Kendim boyasam dipler açık uçlar yine siyah olmaz mı acaba?
hiç denemediysen yapma. bitkisel açıcılar kullanıyorlar, öyle bir yere gidersen çok güzel karamel yaptırabilirsin.
diğer türlü karamel olması için illa kusturması lazım. onun için de inanılmaz yıranıyor saçın. ama zeytinyağı sürüp besleyebilirsin.

Yani kısacası saçın 1-2 ton açılması için yıpranması şart:)

Siyah ve kızıl tonlarında renk değişimi oluyo ama çok zor oluyo geçen haftalarda kuaför hatasıyla kahve olan canımm saçlarımı kızıla çevirdi açıcıyla değiştirdim şuan fena şekilde dökülüo açıcı bitkisel ve yapan kuaför arkadaşım olduğu halde saçım çok yıprandı uzun olmamasına rağmen bu kadar yıprandıysa uzun saçta neler olur kimbilir o saçı açıcı olmadan açıcam diyen kuaförde yalan sölemiş olur bana göre

İyi bir yere yaptırırsan yıpranmaz
Ancak paradan kısayım dersen saçların mahvolur (benimki gibi)
Arkadaşım 7 yıldır mavi siyah boyuyordu bal köpüğü açtırdı ama 300 lira baydı tabi hiçbir şey olmadı
Ben sadece 6 ay mavi siyah kullandım
50 liraya açtırdım ve bum..
Çektikçe uzayan saçlar, kestirilmek zorunda kaldılar
Şu an daha iyi ama..
Kullanılan malzemeden kaynaklanıyor
Üstelik senin çok fazla açılmayacakmış saçların tahminimce çok yıpranmaz

Selam herkese...
İllaki bir kimyasal işlem uygulayacak kuaför ve yipratacak hangi kuaför kotu olacak der,renk değişikliği istemiyorsanız siyah a boyayin yeniden en azından acici kadar yakmayacaktir

Kuaför hiç bir şey olmaz ben sadece boyayı kustururum dedi fazla açılmayacağını da söyledi ama...
Ücret olarak 100 tl istedi boyası hakkında fikrim yok ama kesimi çok güzel... hangi kuaföre föne gittiysem neresi kesti çok güzel çok düzgün kesmiş diye övgü yağdırdı ben de güvendim ister istemez...

Yani kısacası saçın 1-2 ton açılması için yıpranması şart:)

Malesef ama bepanthen+bemiks+evicap+badem yağı dörtlüsü bunun için var. İyi bir kuaföre yaptır ardından bu bakım kürünü haftada bir uygula, hem yıpranmaları onarmada yardımcı olur, hem de hızlı uzar:KK66:

Selam herkese...

saçlarının doğal rengi gayet güzel görünüyor benimde aynen ırsi saçlarım çok erken beyazladı nerdeyse her ay boyatıyorum. çok renk değiştirdim bende koyu falan yaptım fakat sonra açma işlemi de oldu. saç tabi doğal saç gibi olmuyor yıpranıyor ama saçlarına bakım yaparsan o kadar da çok yıpranmıyor toparlıyor saç kendini.

Bence hiiiç gerek yok. Saç rimelleri var beyaz saçlar için bugün watsonsda gördüm 27 tl olmasa alcaktım. Al bence onla boyasan yeter. Zararsız onlar her banyoda çıkıyor. Hem saç boyamaktan kırtulursun hem de doğal kusturma işlemi uygulamış olursun :)

Back
X