Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyadıkça beyazlar mı?

Özellikle koyu renkler evet beyazlatır.
Hele hele siyahlar koyu kahveler :)
Kimyasal bir olay bu .
Saç kendi renginden koyulaşırsa tepki olarak kendini açmaya çalışıyor.
Açılırsa koyulaştırmaya çalışıyor bir çeşit travma yaşıyor aslında.
Bilenler bilir :)

Kimyasal bir olay bu .

vay be ilk kez bu durumun mantıklı açıklamasını öğrenmiş oldum sağolasın canım
o zaman bu mantıkla saçımızı açmamız gerekli belki beyazlarım inat ederde saçlarım koyulaşır :1:

Cok kisa bir zaman tabi. Ancak esime oyle gorunemem :1:

Boya akmiyor canim saclarim cok hizli uzuyor. Kuafore gittigim donemlerde o da cok sasiriyordu uzama hizina.

Benim 17 yasimda basladi beyazlamaya ama cok azdi. 20 yasinda basladim. Tabi seneler gectikce ve bu kadar boyamaya iyice beyazladi. Enteresan olan birsey var o da arkalarda yok denecek kadar azmis. Gorunen yerlerde kabak gibi maalesef.

Issiz bir adaya dusersem iste o zaman aynen babaanneme benzerim allah korusun :))

:9::9: yorumuna çok güldüm :9: bende 30 yaşımda babaanne gibi olcam sanırım..benimde sadece yan kısımda var arkada bir kaç tel ama yanlarda baya var..boyamaktan vazgeçtim biraz daha idare edeyim..hem ne olmuş beran saatin saçlarıda bembeyaz ama boyatmıyor :9:

Kimyasal bir olay bu .

banada gayet mantıklı geldi :) zaten boya markalarının da istediği bu değil mi :) beyazlasınlar ki boya alalım hiç durmadan :9:

Evet, boya saçı beyazlatır.
Benim annem 60 yaşına yaklaştı ama saçında sadece 2.3 tel beyaz var.
Bugüne kadar saçını topu topuna 1 ya da 2 kez boyadı.
Oda açma işlemi olmadan, kendi saçının üstüne koyu renkler yapıldı.
Saçları hala capcanlı, parlak.

ayy annene çok özendim yaa :( ben daha 25 yaşındayım ama birçok beyazım var.. sanırım 60 yaşında pamuk nine olcam ben :)

17(gerçi 18 e girdim ama olsun ) yaşındayım ve saçımı 14 yaşında boyamaya başladım çok erken biliyorum hata yapmışım... eskiden beri 1 2 tel beyaz saçım vardı ama şimdi 20 tel kesin vardır yani beyazlatıyor ve yaşım genç. Bir de bizim ailede saç erken beyazlar sanırım 25-30 yaşıma geldiğimde neredeyse tamamı beyazlayacak. :(

canım benim sen gerçekten çok erken boyamışsın saçlarını..peki saçların yıpranmıyor mu dökülmüyor mu..çünkü sürekli kimyasal işlemlere maruz kalıyor..bence saçına boyamaya ara ver en azından dinlensin

Kimyasal bir olay bu .

bu doğru mu yaa? eğer öyleyse bende yavaş yavaş açık renge boyayayım :51:

Kimyasal bir olay bu .

Koyu ya da açık renkle alakası yok.
Genellikle saçın açılma işlemiyle alakası var.
Saç açıldıkça saçtaki pigmentler yok oluyor buda erken beyazlamaya neden oluyor.

benim saçım çok açıldı, sürekli sarı papaya ile boyuyordum, 4 aydır boyamıyorum saçlarımın doğal rengini kullancam diye, birsürü beyazım var daha 22 yaşındayım, koyu renge hiç boyamadım ben, bide bitkisel şampuanlarda beyazlatıyor diyorlar ama bilmiyorum ne kadar doğru:44:

Merhaba benim yasim daha 13 ve sacimda 40-50 tel kadarbeyaz var ve git gide artıyor artık sınıftaki arkadaslarimda fark ediyorlar ve cok utanıyorum bunun yasla bi ilgisi olmayip tamamen genetikle bi alakasinin da oldugunu biliyorum ama sadece benim bilmem yetmiyor maalesef beyaz sac sadece yaslananlarda olmaz ama bu fikir girmis bikere herkesin aklina cikmiyor bir türlü gercekten artik her bloka bakiyorum beyazlamalara karsi cozum diye beyaz disindada sacimin rengini cok seviyorum ve buyuyunce bile boyatmak istemiyodum bide bu beyazlar olunca mecbur liseye dogru olacak bu boya diye dusunuyorum ama boyadan nefret ediyorum neden saclarimi dogal birakamiyim ki halamin saclarida cok beyaz irsi de olabilir artik bi cozum bulmak istiyorum gercekten biktim bildiginiz bir cozum varsa boya disinda lütfen paylasin..

Back
X