- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
Aynen saçımı kurutunca görüyorum kısa saçlar çıkıyor aradanAyni benim gibi. Bende platin kullandim 6 sene falan boyayi bıraktım. Bi kac senedir kendi sacimi uzattim yaniklardan kurtardim fakat simdide dokulme sorunu başladıcaresizim resmen herseyi denedim 2 senedir araliksiz dökülüyor saclarim. yeni saclar neyse ki çıkıyor zaten cikmasa iki senede kel kalirdim
Gunde 50 100 tel normal deniliyor ama 91 normal gibi seninBugun yine 91 tel sacim dokuldu ne zaman duracak bu dokulme bilmiyorum. Test sonuclarima bilgisayatmrdan baktim pek anlamadim ama magnezyum sinirin altinda cikmis birde fosfor muydu neydi o alt sinirin altinda tsh normal. Bugun eczaneye gittim xpecia kadin tabletlerini sordum ducray in tabletlerinin daha iyi oldugunu soyledi. Ben zaten iki aydir onlari kullaniyorum bi ayim daha var sonra ne kullanicam bilmiyorum boyle giderede duracagi yok bu dokulmenin. Su miracle losyonu deniycem ducray i bitirdikten sonra. Gerekli ilaclari aldim bunun icin.
Icten gelen bisey diyorlar ama. Yagdan dolayi olsa surekli yağı temizleyenlerde olmamasi lazimEgzama zaten yağdan dolayı oluşuyor.
Böyle yıkasan bile duştan çıkınca bir temizlik hissi olmamasi. Diplerin yağlı kalmasi hissi.
Fazla yağ saçta mantar yapiyor. Mantar da seboreik dermatit yani bir tür egzamaya neden oluyor. Yani yağlanma =mantar=egzama
Zaten o kanazol ketoral falan hep mantar şampuanı. Kısır döngüyü kırmak gerekiyor.
Evet nesela bende kabuklanma kasinti yok dedim seninki kasintisiz kabuksuz egzamadir dedi sadece. Mantikli bisey denmedi. Bi sampuan yazdi fakat adini ilk kez duydum 52 tl verdim. Konazol ise yaramayinca bunu yaziyorum dedi. Fakat emin olamadim prozinc markasinin sac derisi icin sampuani var onu almayi planliyordum aslında degistirsem mi diye düşünüyorum. Bi de yagli saclari yagli saclar icin sampuanla yikamak hata zaten yagi silip süpürüyor normal saclar icin olan sampuanla yikanmali nemi ph dengesi bozulmasin. Aslinda ben bi ara ameliyat oldum bisure saclarimi yikayamadim surekli yatıyordum. Ondan sonra boyle beyaz tabaka olustu arindiramadim sac derimi biturlu. Vichy yesil sampuani kullanıyorum fakat hic fayda etmedi arindirmadi. Egzama icin hep bu onerilmis oysa kiBulunduğum sehrin iyi bir cildiye doktoru böyle anlatti bana.
Eldeki egzama farkli saçtaki farkli. Zaten eldeki mesela kuruluktan -genellikle kimyasal tahrişinden- olur. Vücuttaki stresten .Saçtaki fazla yağdan ve yagdan dolayı oluşan mantardan. Mantarlar nemi sever çünkü. Bu yuzden ismi yağlı egzama.
Vücuttaki egzama gibi birsey degil bu. Içten gelen bisey degil. Mantarla savaşın egzamanin da geçeceğini görürsünüz.
Ayrica surekli yağ temizlemek için saç yikamak saçı daha fazla yaglandirmaktan başka bir işe yaramaz. Yani kuruyan saç derisi kendini korumak için daha cok yağ salgilar. Siz iyi bir doktora görünün bence. Ya uni de bir prof ya da ozelde acıbadem yada medicanada bir doktor olsun. Cunku devlet hastaneleri anlatmaya uğraşmaz bunlari malesef.
Ya aklima takıldı sen baya bilgilisin. Ben uzun suredir yaz kış farketmeden saclarimi islak birakiuorum hatta yikayip islak haliyle yatiyorum. Bu mantara sebep olmus olabilir mi? Onceden kurulardim boya yapmayi biraktigimdan beri islak halde birakmak aliskanlik oldu. Hani genitel bolge icin islak nemli birakmayin mantar olmasin denir ya acaba sac derisi icinde gecerli olabilir mi buBulunduğum sehrin iyi bir cildiye doktoru böyle anlatti bana.
Eldeki egzama farkli saçtaki farkli. Zaten eldeki mesela kuruluktan -genellikle kimyasal tahrişinden- olur. Vücuttaki stresten .Saçtaki fazla yağdan ve yagdan dolayı oluşan mantardan. Mantarlar nemi sever çünkü. Bu yuzden ismi yağlı egzama.
Vücuttaki egzama gibi birsey degil bu. Içten gelen bisey degil. Mantarla savaşın egzamanin da geçeceğini görürsünüz.
Ayrica surekli yağ temizlemek için saç yikamak saçı daha fazla yaglandirmaktan başka bir işe yaramaz. Yani kuruyan saç derisi kendini korumak için daha cok yağ salgilar. Siz iyi bir doktora görünün bence. Ya uni de bir prof ya da ozelde acıbadem yada medicanada bir doktor olsun. Cunku devlet hastaneleri anlatmaya uğraşmaz bunlari malesef.
O zmn sac derisinde de mantar olusabilir. Of ya keske hep kurulasaydimBu sac icinde gecerli mantarlar nemli yeri sever diye biliyorum ben
Ya aklima takıldı sen baya bilgilisin. Ben uzun suredir yaz kış farketmeden saclarimi islak birakiuorum hatta yikayip islak haliyle yatiyorum. Bu mantara sebep olmus olabilir mi? Onceden kurulardim boya yapmayi biraktigimdan beri islak halde birakmak aliskanlik oldu. Hani genitel bolge icin islak nemli birakmayin mantar olmasin denir ya acaba sac derisi icinde gecerli olabilir mi bu
Tuhaf olan benim egzama var dediklerinde kasintimin olmamasi ama losyonu surmeye basladigimda kasinti baslamasiEvet kurutmak daha sağlıklı bence. Ama sende hiç kaşıntı olmaması beni de düşündürdü. Bence sen mantar şampuanıni kullan bitir. Ayni zamanda saçlarını illa kurut.
Kortizonlu losyonu da 10 gün kullan.
Bir çay ağacı yağı edin. Bu yağ biraz pahalı bir yağ ama çok iş görüyor. 10 ml 40 liraya aliyorum ben. Bu fiyatlar aşağı yukari. Bundan daha ucuz olanlara güvenme. Sampuanina kat. Arada zeytinyagi ile karıştırıp bakım yap 2 saat bekle yıka.
Geçer ya takma kafani. Benim sabahlara kadar uyutmaz kaşınirdi. Benimki bile geçti .
Evet kapandı orta cizgimde açılmalar olmuştu dökülme azalınca tekrardan dolmaya başladılarMerhaba eda ben senin daha onceki mesajlarinida okumustum sanirim sacinda acilmalar olmustu yanlis hatirlamiyorsam onlar kapandi mi?
2 senede düzelir dedi. Bası tahliller istedi. Ama 20 li yaşlardaki saçın olmaz dedi. Server Serdaroğlu na gittim. Bakalım sonuçlarına. Buraya yazarımUmutlu konustu derken ne dedi mesela ve ne kadar suredir dokulmen var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?