Merhaba gökkuşağı
Bilmiyorum belki 10 yıldır saçlarım dökülüyordur herhalde
Neler yapmadım ki. Önce doktora gittim kan tahlili, tiroid, hormon, vitamin hepsine bakıldı. Ferritin düşük cıktı yükselttim. D vitamini düşük çıktı ampül kullandım.
Hormonlarımda testosteron normal. Ama östrojen düşük biraz. Onu yukseltmek için diane ictim aylarca. Adaçayı, yeşil çay, incir de yedim bolbol.
Hala saçlarım dökülmeye devam etti.
Bir dönem minoksil kullandım. Kullandığım sürece dökülen saçlarım 300 den 50 ye indi günlük. Ama birkac ay kullanabildim. Yıkayıp sürüyordum ve tertemiz saçım yapış yapış oluyordu. Dayanamadim.
Işın garibi saçlarım dökülüyordu ama sonra hep yenileri de çıkıyordu.
Sonra bacak ağrısı ile yine doktora gittim. Ana degerim pozitif çıktı. Immun sistem rahatsızlığım varmis. Bağışıklık sistemim kendi hücrelerini düşman sanıp savaş açıyormuş. Saç dökülmesi de belirtilerinden biriymis. Doktor romatizma ilacı verdi kullanıyorum.
Yani kısacası bir doktor ostrojen azlığı meydani testosterona bırakır degerin yuksek olmasa da saç dökülmesine yeter diyor.
Biri romatizma döker diyor.
Biri ferritin en az 60 olmali altı saç döker diyor.
D vitamini eksikliği döker diyor.
Ya ben sıkıldım artık. Dökülürse dökülsün napim.
Panplus, telavium, biotin, cinko kullandım.
Bir sürü kür yaptım. Sığır iliginden memnun kalmıştım ama kulfetliydi baya
Saçlarım dökülüyor ama tekrar çıkıyor garip olan o. Ama kesinlikle dökülmesi normal degil, öyle cok. Bazen 200 tel bazen 300 günlük.
Metobolizmam hızlı çalışıyor. Nabzım de hep 120 civarı. Doktor bu yüzden saçların kendini yeniliyor sürekli dedi. Tabi evde her yerde saç bulmak cok can sıkıcı.
Kedi gibi tüy döküyorum inan.
Baharda yine tüy dökme mevsimim gelir. Yaza kadar bir süre şakaklar kel kalır. Sonra yine dolar. Kısır döngü. Bir donem kel kalıyorum hep. Ama saçlarımı diledigimce uzatmak isterdim olmuyor. Dökülenlerin yenisi çıkıyor ama uclar hem cılız kaliyor.
Senin saçların ne durumda canim?
Bu resmi bugün cektim son durum bu.
Bu da kel kaldığım dönemlerden biri canım. Sakak çok seyrek.
Acikcasi benim saclarim kendimi bildim bileli dokuluyor canim.Panplus, telavium, biotin, cinko kullandım.
Bir sürü kür yaptım. Sığır iliginden memnun kalmıştım ama kulfetliydi baya
Saçlarım dökülüyor ama tekrar çıkıyor garip olan o. Ama kesinlikle dökülmesi normal degil, öyle cok. Bazen 200 tel bazen 300 günlük.
Metobolizmam hızlı çalışıyor. Nabzım de hep 120 civarı. Doktor bu yüzden saçların kendini yeniliyor sürekli dedi. Tabi evde her yerde saç bulmak cok can sıkıcı.
Kedi gibi tüy döküyorum inan.
Baharda yine tüy dökme mevsimim gelir. Yaza kadar bir süre şakaklar kel kalır. Sonra yine dolar. Kısır döngü. Bir donem kel kalıyorum hep. Ama saçlarımı diledigimce uzatmak isterdim olmuyor. Dökülenlerin yenisi çıkıyor ama uclar hem cılız kaliyor.
Senin saçların ne durumda canim?
Bu resmi bugün cektim son durum bu.
Minoxili cok duyuyorim canim.Canım genetik erkek tipi kellik olduğuna eminsen minoksil kullanabilirsin. Tek çaresi o işte başka yok malesef
Saç bakımı yağlar falan genetik dökülmede pek etkili degil. Onlari yapacağına sabah akşam 5 fıs
Haklisin canimErkek tipi dökülmede zamanla açılma oluyor canım. Çünkü 5 tane dokuluyorsa 1 tane yeni çıkıyor.
Minoksil son 2 yılda dökülenleri yeniden çıkarıyor. Eski dökülenler çıkmıyor zaten.
Bence erkek tipi olduğuna eminsen minoksile başla ve bırakma canım.
Zaman geciyor ve dökülen saç kökleri zamanla ölüyor. Sonra pişman olmak var
Merhaba tatlim hosgeldin.Merhaba herkese
Diger konuyada yazdim burayada yazmak istiyorum
Ben kendi sacimi hic dökülmedigi bi zamani hatirlamiyorum
Artik alismistim
Yerdeki dökülen saclardan yastiklar dolmustu bile coktan.
Son günlerde kafam iyice acilinca cagreyi hergün topuz yapmakta buldum
Iki üc hafta önce haci sakir beyaz sabun aldim o günden beri kullaniyorum yerde bir tel sac yok artik. Yatagim yastik tertemiz
Anneme ve kiz arkadasimada söyledim onlarda cok olumlu sonuclar aldilar
Simdi erkek kardesim ve esimde deniyor insallah sizlerde iyi sonuclar alirsiniz
Tatlim minoksili arastirdim.Erkek tipi dökülmede zamanla açılma oluyor canım. Çünkü 5 tane dokuluyorsa 1 tane yeni çıkıyor.
Minoksil son 2 yılda dökülenleri yeniden çıkarıyor. Eski dökülenler çıkmıyor zaten.
Bence erkek tipi olduğuna eminsen minoksile başla ve bırakma canım.
Zaman geciyor ve dökülen saç kökleri zamanla ölüyor. Sonra pişman olmak var
Evet normal beyaz kuru haci sakir. Su kahverengi arap sabunlari felan degil.Merhaba tatlim hosgeldin.
Senin adina cok sevindim.
Haci sakir bildigimiz o mis kokulu beyaz sabun mu?
Peki sacin herhangi bir reaksiyon gostermedi mi?
Kepeklenme, asiri kuruma falan?
Sabunlari ben de severim.
Bi ara bittim sabunu kullandim ama cok agir ve yagli bir sabundu.
Zamanla kafamdaki kepekler iyice azdi ve ne kadar yikasam da sacimdan arinmiyordu.
Biraktim.
Simdi isirgan otlu zeytinyagli sabun kullaniyorum.
Ondan daha cok memnun kaldim ama henuz faydali oldu diyebilmem icin cok erken.
Ve tabi ardindan bitkisel sampuanim ile yikiyorum.
Sen direkt beyaz sabunla mi yikiyorsun canim?
InsAllah canimmmEvet normal beyaz kuru haci sakir. Su kahverengi arap sabunlari felan degil.
Ben sac dökülmem icin herseyi yaptim haplar kürler dahada cok döktü saclarimi. Kasintidan ölüyordum kanatana kadar kasiyordum. Sabunu kullandigim ilk gün olumlu sonuc aldim. Kafamda olusan yaralari kepekleri iki günde yok etti
Evet saclar ilk yikamalarda keci gibi oluyor taranmior. Ama son durulamayi kafa derisine degdirmeden yumusaticiyla yapiorum. Ve soguk suyla( aman cok soguk suyla yikayip hastalanmayin)
Benim hic sivilcem olmadi yüzümü kendimi bildim bileli her aksam sabunla (haci sakir) yikarim.srkadasima sivilceleri icin önerdim gitti demisti sonra Bide sacimda deniyim dedim. Ve artik yerlerde bile tek tel sac yok. Insallah byöle devam eder
Sac yumusaticisi canimInsAllah canimmm
Hacisakiri ve yumusaticiyi(camasir yumusaticisi mi yoksaa) yeni duydum.
Sana durulama suyuma sirke katip durulamani oneririm yumusaticidan ziyade.
Hem sac derinin ph dengesini duzenler(malum sabun bozuyor biraz) hem de yumusacik yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?