Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesi Ve Deneyimlerimiz

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Arkadaşlar merhaba.

Öncelikle; bu topiği gezince dökülme problemini yaşayan tek kişinin ben olmadığımı anladım.

Ancak öyle karışık ki. Kim ne yapmış, hangi yöntemler ile bu sorununa çözüm bulmuş ve o çözüm ne kadar yeterli olmuş&onu tatmin etmiş mi? Bunları tek bir başlıkta toplamak istedim.

Hepimizin denediği farklı yöntemler, yağlar, ilaçlar, şampuan veya sabunlar vardır elbette. Ben bunları bu başlık altında paylaşılıp konuşulmasını ve üzerinde tartışılmasını istiyorum. Böylelikle arayan burada her istediği cevabı bulabilsin.

Hadi bakalım.
Dökülme yaşayan, tedavi olan veya alternatif tıp ile derdine deva bulan arkadaşlar;
Yöntemlerinizi burada paylaşırsanız çok sevineceğim. Ve sevinecek başka kişiler de olacaktır eminim

♡sevgiler♡
Sağlıkla kalın.
Güzel kalın.

Neden kimse bir sey yazmadi ki?

Merhaba gökkuşağı

Bilmiyorum belki 10 yıldır saçlarım dökülüyordur herhalde

Neler yapmadım ki. Önce doktora gittim kan tahlili, tiroid, hormon, vitamin hepsine bakıldı. Ferritin düşük cıktı yükselttim. D vitamini düşük çıktı ampül kullandım.
Hormonlarımda testosteron normal. Ama östrojen düşük biraz. Onu yukseltmek için diane ictim aylarca. Adaçayı, yeşil çay, incir de yedim bolbol.

Hala saçlarım dökülmeye devam etti.

Bir dönem minoksil kullandım. Kullandığım sürece dökülen saçlarım 300 den 50 ye indi günlük. Ama birkac ay kullanabildim. Yıkayıp sürüyordum ve tertemiz saçım yapış yapış oluyordu. Dayanamadim.

Işın garibi saçlarım dökülüyordu ama sonra hep yenileri de çıkıyordu.

Sonra bacak ağrısı ile yine doktora gittim. Ana degerim pozitif çıktı. Immun sistem rahatsızlığım varmis. Bağışıklık sistemim kendi hücrelerini düşman sanıp savaş açıyormuş. Saç dökülmesi de belirtilerinden biriymis. Doktor romatizma ilacı verdi kullanıyorum.

Yani kısacası bir doktor ostrojen azlığı meydani testosterona bırakır degerin yuksek olmasa da saç dökülmesine yeter diyor.

Biri romatizma döker diyor.

Biri ferritin en az 60 olmali altı saç döker diyor.

D vitamini eksikliği döker diyor.

Ya ben sıkıldım artık. Dökülürse dökülsün napim.

Merhaba guzelim hos geldin♡
Cok gecmis olsun oncelikle...

Butun tahlil, tetkiklerini yaptirip sonuc alamaman cok uzucu. Halbuki "saclarim dokuluyor" diye yakindigimizda bize ilk soylenen "bir doktora git, tahlil yaptir!" oluyor.

Ben tahlil yaptirmadim henuz. Sadece ailemde cokca erkek tipi dokulme oldugundan genetik diye dusunuyorum. Arti cokca stresli bir hayatim da halihazirda mevcut

Peki saclarini geri kazanmak adina bir seyler yaptin mi canim? Küler, vitamin haplari vs?

Cevabin icin tesekkur ediyorum.

Panplus, telavium, biotin, cinko kullandım.

Bir sürü kür yaptım. Sığır iliginden memnun kalmıştım ama kulfetliydi baya

Saçlarım dökülüyor ama tekrar çıkıyor garip olan o. Ama kesinlikle dökülmesi normal degil, öyle cok. Bazen 200 tel bazen 300 günlük.

Metobolizmam hızlı çalışıyor. Nabzım de hep 120 civarı. Doktor bu yüzden saçların kendini yeniliyor sürekli dedi. Tabi evde her yerde saç bulmak cok can sıkıcı.

Kedi gibi tüy döküyorum inan.

Baharda yine tüy dökme mevsimim gelir. Yaza kadar bir süre şakaklar kel kalır. Sonra yine dolar. Kısır döngü. Bir donem kel kalıyorum hep. Ama saçlarımı diledigimce uzatmak isterdim olmuyor. Dökülenlerin yenisi çıkıyor ama uclar hem cılız kaliyor.
Senin saçların ne durumda canim?
Bu resmi bugün cektim son durum bu.

Eklentiler

• 20171204_224455.webp
    17 KB · Görüntüleme: 1.198
Bu da kel kaldığım dönemlerden biri canım. Sakak çok seyrek.

Eklentiler

• 20170601_200234.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 1.411
Bu da kel kaldığım dönemlerden biri canım. Sakak çok seyrek.

Canim ilginc vallahi inan ne diyecegimi bilemedim.
Ama, bildigim tekbir sey var ki
Bu isler genetik
Ne kadar calabalasak da genetigimiz ne ise o oluyor. Sadece bir umut iste..
Senin durumunda soyleyebilecegim tek bu gibi geldi..

Sigir iligini ben de kullanmak istiyorum.
Hazirlamasi zor, kulaga tiksinc geliyor ama denemeden bilemeyiz..

Benim de saclarim su an gogus hizasinda. Azcik daha asagi inse boylari inan gozum acik gitmeyecek

Acikcasi benim saclarim kendimi bildim bileli dokuluyor canim.
Ailemde erkek tipi kellik mevcut.
Hele annem, 40li yaslarinin ortasinda ama tepesi baya baya acik surekli kepegim vardi. Halen var. Bazen iyice aziyor. Bazen duruluyor. Dokulmem ozellikle mevsim gecislerinde inanilmazzzzzz boyutlara ulasiyor. Normal vakitlerde ise maalesef elimi her attigimda dipten kopmalar mevcut.. Inat ediyorum kaderime boyun egmiyorum elimden geldigince bakimlarimi yapiyorum ama skildim acikcasi burada bari problemlerimizi paylasir rahatlariz, birbirimize umut veririz dedim..
Cesitli yaglar, sarimsakli zeytinyaglari, yumurta maskeleri vs denedim. Mayali maskeyi bikere denedim yalan yok ama herkeste dokulmeyi sip diye keserken bende kesmedi, bi daha yapmadim
Bittim sabununun methini cok duymustum, aldim inatla kullandim yok bacim, yagli yagli kaliyor kafada ve arti kepek arttirmaktan baska bisey yaptigi yok.
En son isirgan otlu sabun aldim. O biraz ferahlik verdi gibi kafama.. Otaci bitkisel sampuan kullaniyorum. Icine 6 dis sarimsak ezip kattim bal ve badem yagi da.. Ikimci kutum. Uzama hizini buyuk oranda arttirdi tavsiye ederim. Evet sarimsak felaket kokuyor ama uzatiyor orasi bi gercek. Kokmamasi icin bir kapak lavanta veya menekse yagi da ekleyebilirsin sampuanina sen yapacaksan.

Arti ek olarak zeytinyagi ve tatli badem yagi maskesi yapiyorum son zamanlarda. Kasmir yumusakligi veriyor sacima ama dedim ya dokulmeye tik etki etmiyor napsam

Canım genetik erkek tipi kellik olduğuna eminsen minoksil kullanabilirsin. Tek çaresi o işte başka yok malesef

Saç bakımı yağlar falan genetik dökülmede pek etkili degil. Onlari yapacağına sabah akşam 5 fıs

Minoxili cok duyuyorim canim.
Deneyecegim bi ara, insallah iyi gelir.
Yanisu an icin bariz bi aciklik yok ama cok dokuluyor

Erkek tipi dökülmede zamanla açılma oluyor canım. Çünkü 5 tane dokuluyorsa 1 tane yeni çıkıyor.
Minoksil son 2 yılda dökülenleri yeniden çıkarıyor. Eski dökülenler çıkmıyor zaten.

Bence erkek tipi olduğuna eminsen minoksile başla ve bırakma canım.
Zaman geciyor ve dökülen saç kökleri zamanla ölüyor. Sonra pişman olmak var

Haklisin canim
Sagol..

Merhaba herkese
Diger konuyada yazdim burayada yazmak istiyorum
Ben kendi sacimi hic dökülmedigi bi zamani hatirlamiyorum
Artik alismistim
Yerdeki dökülen saclardan yastiklar dolmustu bile coktan.
Son günlerde kafam iyice acilinca cagreyi hergün topuz yapmakta buldum
Iki üc hafta önce haci sakir beyaz sabun aldim o günden beri kullaniyorum yerde bir tel sac yok artik. Yatagim yastik tertemiz
Anneme ve kiz arkadasimada söyledim onlarda cok olumlu sonuclar aldilar
Simdi erkek kardesim ve esimde deniyor insallah sizlerde iyi sonuclar alirsiniz

Merhaba tatlim hosgeldin.
Senin adina cok sevindim.
Haci sakir bildigimiz o mis kokulu beyaz sabun mu?
Peki sacin herhangi bir reaksiyon gostermedi mi?
Kepeklenme, asiri kuruma falan?
Sabunlari ben de severim.
Bi ara bittim sabunu kullandim ama cok agir ve yagli bir sabundu.
Zamanla kafamdaki kepekler iyice azdi ve ne kadar yikasam da sacimdan arinmiyordu.
Biraktim.
Simdi isirgan otlu zeytinyagli sabun kullaniyorum.
Ondan daha cok memnun kaldim ama henuz faydali oldu diyebilmem icin cok erken.
Ve tabi ardindan bitkisel sampuanim ile yikiyorum.
Sen direkt beyaz sabunla mi yikiyorsun canim?

Tatlim minoksili arastirdim.
Evet sac cikariyormus ancak ilk 3 ay feci bir dokulme oluyormus.
Hadi bunu da gectim, sonradan kullanmayi birakinca eskisinden de beter oluyormus.
Omrum boyunca bir ilaca bagli kalma fikri beni urkuttu acikcasi

Evet normal beyaz kuru haci sakir. Su kahverengi arap sabunlari felan degil.
Ben sac dökülmem icin herseyi yaptim haplar kürler dahada cok döktü saclarimi. Kasintidan ölüyordum kanatana kadar kasiyordum. Sabunu kullandigim ilk gün olumlu sonuc aldim. Kafamda olusan yaralari kepekleri iki günde yok etti
Evet saclar ilk yikamalarda keci gibi oluyor taranmior. Ama son durulamayi kafa derisine degdirmeden yumusaticiyla yapiorum. Ve soguk suyla( aman cok soguk suyla yikayip hastalanmayin )
Benim hic sivilcem olmadi yüzümü kendimi bildim bileli her aksam sabunla (haci sakir) yikarim.srkadasima sivilceleri icin önerdim gitti demisti sonra Bide sacimda deniyim dedim. Ve artik yerlerde bile tek tel sac yok. Insallah byöle devam eder

InsAllah canimmm
Hacisakiri ve yumusaticiyi(camasir yumusaticisi mi yoksaa) yeni duydum.
Sana durulama suyuma sirke katip durulamani oneririm yumusaticidan ziyade.
Hem sac derinin ph dengesini duzenler(malum sabun bozuyor biraz) hem de yumusacik yapar.

A Atyil ben yuzum icin papatya ozlu sabun kullaniyorum canim. Cleopatra'nin guzellik sirriymis yuzumde siyah noktalar ve gozenekler mevcut. Lakin bakim ile onlari kontrol altina alip mis gibi bir cilde sahip oldumm. Dilersen senle ozelden paylasirim yuzum icin yaptiklarimi, gerci ihtiyacin yok ama

Sac yumusaticisi canim
Ben onuda denedim saclarimi daha cok incellti. Her vücut ayri tepki verebilir normal. Benim kürlerden sac gözeneklerim tikanmisti hep yikiyordum iki saate yaglaniyordu
Sabundan simdilik cok memnunum bakalim böyle kalacakmi

Merhaba,

Uzun zamandır saç dökülmesi sorunu yaşayan ve bir çok yöntem deneyip başarısız olan biri olarak yazıyorum. Yıllardır kullanmadığım vitamin, şampuan, bakım kürü, minoxil vb ürünler, yağ, saç maskesi şusu busu; gitmediğim mezoterapi seansları, cilt doktorları kalmadı. Ama hiç biri fayda etmedi. Yaklaşık iki hafta önce uyku düzensizliğim ve migrenimden ötürü tedavi amaçlı melatonin (uyku hormonu) kullanmaya başladım. O günden beri günde 5 tel zorlasan anca dökülüyor. Bilgi amaçlı paylaşayim dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…