Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesi yüzünden cinnet geçireceğim.

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cordeliac

Benim minik keseli sıçanım. <3
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
2.688
3.866
83
Kızlar merhaba.
(Konum şimdilik taşınmazsa sevinirim çünkü bu sorun yüzünden çılgınlık nöbeti geçireceğim. )

Geçen sene bu zamanlarda hayatımda ilk kez saçımı boyatıp ombre yaptırdım. Saçlarım yandı. Sarı kısımları koparak döküldüğü için belimde olan saçlarımı neredeyse küt denecek şekilde kestirdim. Dökülme az da olsa vardı ancak şimdi hamile kalınca bu durum daha da azdı.

Her yer saç içinde. Banyoya giriyorum, bir seferde gider kapanacak kadar saçım dökülüyor. Koltuğa oturuyorum saç, eşimin kucağına yatıyorum saç. Az önce yatağın alezindeki saçları elektrik süpürgesinin toz alma fırçasıyla toplarken sinirden kudurdum. Elimde tüy toplayıcı stick ile geziyorum sürekli. Bandanayla yemek yapıyorum.

Kedi köpeği bırak evde ayı beslesem bu kadar tüyü dökülmez. Kendimden nefret ettim. Eşim kestirmeme de izin vermiyor.

Ben nasıl başa çıkacağım bununla? Bonacure, Matrix, John Frieda ne varsa denedim. Bir süredir Elidor Biotinli kullanıyorum. Saç yapım kuru, sık ve kalın telli ama bu gidişle doğuma kel gideceğim.

Canim hamile olduğum için normal daha dur bir bebisin dünyaya getir nasıl dökülecek....Bende belinde olan saçlarımı doğum sonrası kestirdim kisacik aynen dedigim gibi dökülüyordu....
Yine de doktorundan tahlil iste canim hamileyken bu kadar dökulmemişti benim sacim

Hamileyken tam tersi saçlar gürlesir parlak olur.. ama benimde ilk 3 ay seyrelmisti sonrasında çok gürlesti . Asıl mesele doğum yapınca basiliyor maalesef bende şuan o durumdayim.. nasıl geçecek bilmiyorum

Benim de hamileliğin başında çok az dökülme oldu, 3.aydan doğuma kadar ise hiç dökülmedi desem yeridir.
Tabi doğumdan sonra hey maşallahh avuç avuç top top döküldü, şu an normale döndü dökülmesi.
Kan değerlerine baktır, farklı bir demir ilacı kullanman gerekiyordur belki.

Doktorunuz ile konuşun. Kan değerlerinize baktırın . Destek takviye vitamin almanız gerekiyor. İstediğin saç ürününü kullan fayda etmez . Ancak vücudunda eksik hangi vitamin ise onu alınca geçer tatlım

Bende de vardı aynı durum. Bide "aaa olur mu hamileyken dökülmez gürleşirrr" diyenler vardı. Kesesim geliyordu. Ablacım dökülüyor işte deli miyim niye yalan söyleyeyim?

Benim decavit ve gynoferon kullanmaya başlayınca geçti hatta sıklaştı. sanırım demir ilacından.

Dr ne verdi sana?

İlk aylarda çok dökülme oluyor normal. Bir iki aya kalmaz dökülmeniz durur. Doğumdan 2/3 ay sonrada dökülme tavan yapıyor. Size tavsiyem banyodan çıktıktan sonra havluyla ıslaklığını aldığınız saçınızı tarayın ve iyi bir bebek yağıni 3-5 damla olacak şekilde saçlarınızın uç ve üst kısımlarına sürün. Bende çok işe yaradı.ben hipp kullanıyorum yeni doğan bebek yağı.

Her konuda bir fikri olanların gebelik cikciklemeleri de ayrı bir sinir harbi.

Kuzu benim ilaçlar daha değişmedi. Imom Omegaya devam. 11'inde düzenlenecek yeniden. Kan değerlerinin hiçbirinde sıkıntı yok. Hatta gebelikten önce naylon gibi olan çabuk kırılan tırnaklarım dehşet bir hızla uzuyor ve sertleşti. Bir yerden düzelirken, öte taraftan bozuluyor. Anlamadım valla.

Doktora söyleyeceğim, tahlilleri tekrarlayalım olmadı. Demir ilacından olabilir dediğin gibi.

Evet ilk zamanlar kuruluktan dökülüyor diye nem bazlı ürünler kullandım hep. Sonuç hüsran. Tavsiyenizi deneyeceğim. Evde ellerim için kullandığım organik bir bebe yağı var. Teşekkür ederim.

Huncalife die bi markanin bitkisel sac sampuani var sarinsakli ondan kullanmaya basladigimdan beri sac dokulmem azaldi .... c3vrende satan filan varsa bi sor istersen...

John frieda organix organıcum otacı vichy ve piyasada ne varsa ( elidor blendax pantene duru komili ipek elseve ... ) hepsi berbattı daha çok döktüler daha çok dermatit oldum daha çok canım yandı üzüldüm
beni tek kurtaran şampuan prozinc yeşil e vitaminli olan oldu
Koyu pembe ve mor kutusunuda kullandım ama hiç işe yaramadı
Bi tek eksisi benim saçımı biraz kurutuyo onuda john frieda nın saç kremini haftada bir uyguluyorum bu sorunuda ortadan böyle kaldırdım. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum memnunum
Baktım saçım alışma evresine geçmiş , 6 ayda bir de johnson baby şampuanla bi kaç hafta devam ediyorum sonra tekrar prozinc e dönüp aynı etkiyi yakalıyorum

Demir, cinko gibi eksiklikler olabilir. Dikkat etmek lazim.

Surekli kozmetik urun değiştirme. İlik veya zeytinyagi kürleri yap.

Kafaya taktikca daha cok gidiyorlar, uzulme doğum yenilenme surecidir kadinlar icin daha gur gelir inşallah

Evet ilk zamanlar kuruluktan dökülüyor diye nem bazlı ürünler kullandım hep. Sonuç hüsran. Tavsiyenizi deneyeceğim. Evde ellerim için kullandığım organik bir bebe yağı var. Teşekkür ederim.
Doktorunuzla görüşün, dökülme hamileliğe bağlı kansızlıktanda oluyor, şu anda tüm vücudunuz Bebek için çok daha fazla çalışıyor çünkü size bir takım takviyeler önerebilir.
Sağlıklı bir gebelik diliyorum.

Ben John Frieda'nın full repair serisini kullandım ombre sonrası daha sonra frizz ease serisini. Açıkçası o ara ombre yanıkları yüzünden dökülme olsa da, saçımı epey iyileştirmişti. Hatta o serinin durulanan saç bakım maskesi kullandığım en iyi saç bakım ürünüydü diyebilirim.

Işin kötüsü saçlarım zaten kuru. Nem bazlı dengeleyiciler kullanıyorum ama şu dönem hiç fayda etmiyor.

Sürekli misafir gelen bir evim var. Insanlar oturmadan önce koltukları göz ucuyla yokluyorum resmen oturup kalkarken.
En son kısacık kestirecegim o hâle geldim.

Ilik kürü nasıl bir şey?

Ilik kürü nasıl bir şey?

Ben arkadasimdan duymuştum, tarifini burda gordum;

Sığır iliği maskesi :

Saç dökülmesini durdurur.
*Dökülen saçlarınızı hızla yeniden çıkarır.
*Saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar.
*Yanmış ve yıpranmış saçları hızla onarır.

Nasıl hazırlanır?
1 çay bardağı sığır iliği, yarım çay bardağı sıcak suda 3-4 dakika ve kısık ateşte kaynatılır. Blender yardımıyla iyice karıştırılıp süzgeçten geçirilir.
Krem kıvamına gelen iliğe 3-4 yemek kaşığı kadar yağ eklenerek rahat sürülebilir bir maske elde edilir. Bu maske tüm saça uygulanıp saçlar streç filmle sarılır.

Detaylar:
* Çörek otu yağı, badem yağı ve lavanta yağını tavsiye ederim. Elinizde bulunan bakım yağlarını da kullanabilirsiniz. Bu kürde asıl olan sığır iliğidir çünkü.
* Saç çıkartma ya da yanık saçları onarma amacıyla kullanıyorsanız çörek otu yağını kullanmanızı öneririm. Kokusundan rahatsız olmamanız için 1 çay kaşığı lavanta yağını ilave etmeniz iyi olur.
* Yine saç çıkartma amacıyla kullanıyorsanız ve rahatsız olmayacaksanız 1 çay kaşığı sarımsak yağı ilave edebilirsiniz; maskeyi güçlendirecektir.
* Amacınız saçlarınızın hızlı uzaması ise hint yağı gibi saç uzatan yağlar tercih etmeniz iyi olur.

* Maskeyi vitamin ampulleriyle zenginleştirebilirsiniz.
* Maskenin kullanım aşamasına kadar donmaması için sıcak su dolu bir kapta ya da radyatörün/sobanın üzerinde bekletebilirsiniz.
* En az 1-2 saat olmak üzere istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.
* Bekleme esnasında saçınızı ne kadar sıcak tutabilirseniz etkisi o kadar artar.
* Uygulamak için protein günlerini ve yağ günlerini tercih etmeniz sonucu güçlendirir ve hızlandırır. Saç köklerini güçlendirmek ve yeni saç çıkartmak mineral günlerini de kullanmanızı öneririm. (haftada 2-3 kez)
* İstediğiniz sonucu elde ettikten sonra yavaş yavaş uygulama sıklığını azaltmanız daha iyi olur.

Demir eksikliği olabilir bir de demir depoları olur vücutta o depo boş ise sinyaller olabilir tırnaklarınız kırılıyorsa haddinden fazla ve göz altları morardıysa da bunlarda belirti.

yeni bir kan testi yaptirin ve FERRİTİN seviyesine de bakilmasini isteyin.her sabah kayisi kivaminda 1 adet haslanmis yumurta yiyin.organik hindistan cevizi yagini sac diplerinize ve sacin tamamina surup birkac saat bekletin.yikamadan once sac diplerinize nazikce enseden yukariya dogru birkac dakika masaj yapin.yikadiktan sonra hemen taramayin.iyice suyunun suzulmesini bekleyin,nemliyken tarayin.mumkunse sabah saatlerinde ya da aksam 4-5'ten sonra disari cikin.en az yarim saat kalin guneste.o esnada saclarinizi sakin toplamayin,sapka takmayin.sac dipleriniz gunes gorsun.biraz odak noktanizi degistirmeye calisin,iyice kafaya takip strese girerseniz dokulmeyi arttirsiniz.her gun 4-5 badem,findik,1-2 ceviz ici (tuzsuz) yiyebilirseniz hem siz hem de bebeginiz icin iyi olacaktir.saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…