Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç kazıtmak işe yarıyor mu????

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Maviminval

Çaresiz'seniz çare'sizsiniz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
355
520
18
Merhaba kızlar bi konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum öncelikle saclarım kuru cansız ve yıpranmış bi durumda ince telli oldugu için işlem yapmasam bile kendi kendine kırılıyor kuruyor vs öncesinde çeşitli yağlar kürler çoğu şeyleri denedim kısa vadede çözüm olsada genel anlamda bi ilerleme kaydedemedim ve şaçlarım aynı zamanda seyrekte genetik oldugunu düşünüyorum çünkü annemin saçlarıda bu şekilde kız kardeşleriminki gayet sağlıklı ve gür saçı kazıtmak bi çözümmü sizce yani faydalı olabilirmi hem canlı cıkması açısından hemde yıpranmıs saçlardan kurtulup yeni sağlıklı saçlara kavusmak açısından evet yeni üyeyim kimseyi trollemekte değil amacım dalgada geçmiyorum lütfen ciddiye alarak önerisi olan varsa yardımcı olsun deneyen bu konuda bilgi sahibi olan varsa ona göre bi karar vermek istiyorum görüşlerininz varsa deneyimleriniz benim için önemli çünkü şimdiden teşekkürler.

Saçı kazımak onu guclendirmez. Genetik özellikleri neyse yine aynı sekilde çıkar.
Yanmış veya yıpranmışsa tabiki saçlar yenilenir ve sağlıklı uzar.
Amaç ne kazımakta o onemli. Gür çıkmasi ise hiç yapmayın. Yok yıpranık görüntü gitsin ise ozaman işe yarar.

Bence güclendirir nasıl incecik olan tüyleri sürekli jilet yaparsan kalınlaşıyor saçta kalınlaşır gürleşir bence ;) ama bir kaç sefer yapmak gerekir heralde

Bu formda gördüm birisi işe yaradıgını söylemiş eskiye nazaran daha gür olmus gürleşse biraz fena olmaz tabi asıl merak ettiğim o kimisi işe yarar kimisi yaramaz diyo cok sıkıldım böyle sönük sönük olmasından

Bende
Bence güclendirir nasıl incecik olan tüyleri sürekli jilet yaparsan kalınlaşıyor saçta kalınlaşır gürleşir bence :KK66: ama bir kaç sefer yapmak gerekir heralde
Bende o mantıktan yola çıktım bu fikre girdim mesela kulak kısmımda cok az bi kısmı kökten makasla kestim farkedilmeyecek kadar ama şimdi orası daha kalın gür görünüyor ama işte tamamı nasıl olur oyuzden fikir almak istedim

Yipranmis saclari kokten kesmek cozum olabilir aama yipranma sebebi ne ise bence onu ortadan kaldirmak daha mantikli. Yani neden yipraniyor mesela? Kendi kendine olmasi pek mumkun gorunmedi bana. Sac duzlestirici, masa, fon, boyalar vs anca bunlar yipratabilir ya da cok az bi ihtimal saclarin kuru iken tahta olmayan bi tarakla tariyorsan kirilabilirler. Sana tavsiyem istiyorsan yine kazit ama uzun vadede yipratici etkilerden uzak dur. Tahta bir tarak al ve genelde sacin nemli ya da islakken tara. Kazitmak yeni saclarinin daha guclu cikmasini saglar yipranmissa su an evet amabgemetigi degistirebilir mi? Orasi muamma. Arti farkli yonlere dogru kazirsan inatci ve egri bugru sac cikmasi ihtimali de var.. Bilemedim. Bence kestire kestire kurtul yipranmislardan. Kisacik kestir. En iyisi bu diye dusunuyorum yine senin fikrin tabi.

Yipranmis saclari kokten kesmek cozum olabilir aama yipranma sebebi ne ise bence onu ortadan kaldirmak daha mantikli. Yani neden yipraniyor mesela? Kendi kendine olmasi pek mumkun gorunmedi bana. Sac duzlestirici, masa, fon, boyalar vs anca bunlar yipratabilir ya da cok az bi ihtimal saclarin kuru iken tahta olmayan bi tarakla tariyorsan kirilabilirler. Sana tavsiyem istiyorsan yine kazit ama uzun vadede yipratici etkilerden uzak dur. Tahta bir tarak al ve genelde sacin nemli ya da islakken tara. Kazitmak yeni saclarinin daha guclu cikmasini saglar yipranmissa su an evet amabgemetigi degistirebilir mi? Orasi muamma. Arti farkli yonlere dogru kazirsan inatci ve egri bugru sac cikmasi ihtimali de var.. Bilemedim. Bence kestire kestire kurtul yipranmislardan. Kisacik kestir. En iyisi bu diye dusunuyorum yine senin fikrin tabi.
Inan sacıma uzun zamandır boya bile yaptırmadım dipten tek tük beyazlar geldiği halde ve sacıma düzlestşeici fön maşa bunları dahi yapmıyorum dalgalı sacım zaten o sekil kullanıyorum yada topluyorum ama kuru bi yapsı var saclarımın bu işlemleri yapsam da kırılsa ondan derim ama yapmadıgım halde bile yıpranmıs bi yapısı var zayıf ince telli önerilerini için çok tesekkür ederim şuan işe basladıgım için istesemde kazıtamıcam ama dediğin gbi kestirip yaglarla toplamaya calıscam

Inan sacıma uzun zamandır boya bile yaptırmadım dipten tek tük beyazlar geldiği halde ve sacıma düzlestşeici fön maşa bunları dahi yapmıyorum dalgalı sacım zaten o sekil kullanıyorum yada topluyorum ama kuru bi yapsı var saclarımın bu işlemleri yapsam da kırılsa ondan derim ama yapmadıgım halde bile yıpranmıs bi yapısı var zayıf ince telli önerilerini için çok tesekkür ederim şuan işe basladıgım için istesemde kazıtamıcam ama dediğin gbi kestirip yaglarla toplamaya calıscam
Canim rica ederim.
Kestirmek en mantiklisi.
Benim de dalgali malesef ve haftada 1 en azindan duzlestirici uygulamazsam olmuyor calistigim icin. Ama duydugum kadari ile hindistan cevizi yagi cok iyi geliyormus , yusacik yapip toparliyormus. Lifeco markasinin organik hindistan cevizi yagini edin canim. Gratis ve watsonslarda var. Bi de sna yakinsa Metro markette de var. Biraz pahali ama cok yipranmissa anca hindistan cevizi yagi toplar okuduklarima gore diyorum. Gelismeleri takipteyim.

Sagol canım cok tesekkür ederim gratise bakıcam mutlaka ve denicem insallah fayda eder de rahat bi nefes alırım çok sinir bozucu bi durum cünkü yardımların için tesekkürler :KK200:

Eskiden çocukların saçlarını gür çıksın diye kazıtıyorlardı. Saçı sık kestirmek gibi onda işe yarıyordur belki ama her saçın da bir genetiği var bir de bir yaştan sonra değişeceğini sanmıyorum. Sağlıklı olması için düzenli kestirebilirsiniz ama kazıtmanıza gerek yok bence. :)
Watsonlarda dax super gro diye bir ürün var o ve hindistan cevizi yağı saça çok iyi geliyor besliyor. Sadece birini haftada 2-3 kez yapabilirsin ya da ikisini de alıp sırayla değişimli kullanabilirsin.
Onun yanı sıra çamtarabenti yağı da çok iyi geliyor kullanan bir çok kişi yeni bebek saçlarının çıktığını söylüyor. Onunla maske de yapabilirsin onun yerine şampuanına 4-5 damla ekleyip kullanabilirsin de.
Derinlemesine temizlediği için biraz kuruma yapabilir ama diğer bakımlarını da yapacağın için çok etkileneceğini sanmam.
Genelde bunu şampuanda kullanırken bir kutu çamtarabentinli şampuan kullanıp sonrakine eklemiyorlar. Youtube da kullanan kişileri bir izle istersen. :)

Back
X