Saç Şekillendiriciler saç maşası boyutlarını resımlı tartışalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi ayşül
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar benim maşam yok almak isterken bi fikir geliştirdim maşaya 10 basar şimdi saçınızı bölüm bölüm alıyosunuz biraz jole sürüyosunuz iki elinizin işaret parmaklarıyla makara sarar gibi uçtan dibine kadar sarıyosunuz sonra onun orda kalması için tel toka takıyosunuz saç bitince saçkurutma makinası ile kurutuyosunuz hem zarar görmemiş oluyo saçlar maşa çok yakıyo ya hemde çok güzel oluyo salmıyo saç maşa illa sprey istiyo ya benim kurtuluşum oldu bu :)

kızlar benim maşam yok almak isterken bi fikir geliştirdim maşaya 10 basar şimdi saçınızı bölüm bölüm alıyosunuz biraz jole sürüyosunuz iki elinizin işaret parmaklarıyla makara sarar gibi uçtan dibine kadar sarıyosunuz sonra onun orda kalması için tel toka takıyosunuz saç bitince saçkurutma makinası ile kurutuyosunuz hem zarar görmemiş oluyo saçlar maşa çok yakıyo ya hemde çok güzel oluyo salmıyo saç maşa illa sprey istiyo ya benim kurtuluşum oldu bu :)

Canım neredeyse 2,3 yıldır bu yöntemi uyguluyorum ben :9::9: Saçlar gayet doğal duruyor.Hatta ben akşam banyo yapıp sabaha kadar kendiliğinden kurumasını bekliyorum.Tabi hasta olmamak için ıslaklığını kurutuyorum biraz,öyle daha da dayanıklı oluyor.Şimdi maşa aldım 1 hafta olmadı ama çok daha memnun kaldım.Düşük ısıda yapıyorum ve çok bekletmemeye çalışıyorum.Bir de koruyucu saç köpüklerinden filan alacağım.Önceden doğal duruyordu saçım ama ne kadar jöle de sürsem karışık karışık duruyordu bukleler,elektrikleniyordu.E jöleli olunca malum hemen kirleniyor saç.Ama şimdi ne jöle ne de köpük vs.kullanmadığım halde saçlarım çok elektriklenmiyor ve daha düzgün bir görünüm oluyor.2. gün de bukleler daha doğal oluyor açılıyor biraz.Hatta pratik bir şey daha var,kuru saçımı at kuyruğu yapıyorum.Eşit 4,5 parçaya ayırıyorum maşalıyorum.Saçımın önüne de biraz perçem bırakıyorum,onu da saç düzleştiricisiyle kıvırıyorum.Çok pratik oluyor.Yürüdükçe saçlar arkadan hop hop ediyor :9::9::9::9:

saçlarım ince telli şuan omzumda geçen yıl babyliss pro200 2361ce aldım 19 mm saç maşası ama sonra keşke 25mm olandanmı alsaydm dedim bunu satıp 25mm alsammı almasammı kararsızım :S 25mm kullananların saçı benimki gibi ince telli olup kendini sarıyormu saçlar yoksa dayanıklımı duruyor resm çekip yaynlarmısınz :)

Son düzenleme:
kızlar sefasepeti.comda babyliss pro 180 2319 (19 mm) maşa toplam 35.50 + kargo 7.50 = 43 tl
Sizce nasıl fiyatı ? Ben çekiniyorum netten alışveriş yapmaya elektronik aletler konusunda.Ucuz olunca tereddütte kaldım.Normalinde 55 60 civarı fiyatlar gördüm nette.Alayım mı bu fiyattan bi sorun çıkar mı ? Yoksa güvenilir bildiğiniz başka bi site varsa ordanda bakabilirim.

Eki Görüntüle 321064

cnm benim maşam babyliss 2361ce (19 mm) pro 200 titanyum nano kaplamalı satmayı düşünüyorum istersen sana satabilirim ztn 3 kez fln kullandım

herkese günaydın arrkadaşlarrrr..taze taze deneyimlerimi paylaşim dedim belki bi faydası dokunur..
daha önce hiç maşa kullanmamış bi insan olarak, aydan aya çektirdiğim fön dışında, ööle cadı sile gibi bakımsız saçlarla gezmeye tahammül edemeyerek sonunda maşa aldım...araştırmalarım sonucunda da babyliss 2325 nano teknolojili 25 mm modelde karar kıldım

neden 25 mm diyecek olursanız güzeller:
- saçlarım omuz hizasında ama hem kalın telli hem gür maşallah ayrıcana kendinden dalgalı hafif
- her tercihe saygım var ama şahsen ince sık bukleyi hiç sevmiyorum kendime de yakıştıramıyorum, su dalgası gibi geniş ve doğal bukleler elde etmek istiyorum
- ayrıca saçlarım sık sarı balyajlı olduğu için saç sağlığınamümkün mertebe zarar vermeyen bi teknoloji olmasını da istedim

sadede gelelim şimdi:)
- gayet elbecerisinden yoksun bi kadın olarak ilk denememde, yaklaşık 20 dakikada tüm saçlarımı maşalamayı başardım. özellikle biraz kirlenmesini bekledim saçımın ki casır cusur yanmasın. ve gayet beğenildi...sonuçran çok memnunum...işyerinde resim yükleme siteleri yasak olmasa örnek amaçlı foto koyacaktım ama yapamıyorum...aldığım sonuç, bukleden ziyade geniş su dalgası/bukle şekinde oldu bunun altını çizeyim...tabi daha uzun saçta çok daha rahat çalışılır 25 mm ile bunun da altını çizeyim:))

umarım bi nebze de olsa faydam dokunmuştur..
görüşmek üzereee...

herkese günaydın arrkadaşlarrrr..taze taze deneyimlerimi paylaşim dedim belki bi faydası dokunur..
daha önce hiç maşa kullanmamış bi insan olarak, aydan aya çektirdiğim fön dışında, ööle cadı sile gibi bakımsız saçlarla gezmeye tahammül edemeyerek sonunda maşa aldım...araştırmalarım sonucunda da babyliss 2325 nano teknolojili 25 mm modelde karar kıldım

neden 25 mm diyecek olursanız güzeller:
- saçlarım omuz hizasında ama hem kalın telli hem gür maşallah ayrıcana kendinden dalgalı hafif
- her tercihe saygım var ama şahsen ince sık bukleyi hiç sevmiyorum kendime de yakıştıramıyorum, su dalgası gibi geniş ve doğal bukleler elde etmek istiyorum
- ayrıca saçlarım sık sarı balyajlı olduğu için saç sağlığınamümkün mertebe zarar vermeyen bi teknoloji olmasını da istedim

sadede gelelim şimdi:)
- gayet elbecerisinden yoksun bi kadın olarak ilk denememde, yaklaşık 20 dakikada tüm saçlarımı maşalamayı başardım. özellikle biraz kirlenmesini bekledim saçımın ki casır cusur yanmasın. ve gayet beğenildi...sonuçran çok memnunum...işyerinde resim yükleme siteleri yasak olmasa örnek amaçlı foto koyacaktım ama yapamıyorum...aldığım sonuç, bukleden ziyade geniş su dalgası/bukle şekinde oldu bunun altını çizeyim...tabi daha uzun saçta çok daha rahat çalışılır 25 mm ile bunun da altını çizeyim:))

umarım bi nebze de olsa faydam dokunmuştur..
görüşmek üzereee...

Daha önce hiç maşa kullanmadım demişsin, kullandığın ilk maşa 25 mm o halde, ben de 19 mm var ama 25 mm istiyorum aralarında belirgin bir fark var mı acaba? Bunu çok merak ediyorum. Belki daha önce 19 mm uygulatmışsındır diye soruyorum.
Bir de en uygun zamanda fotoğraf bekliyorum, eminim burayı takip eden herkes bekliyordur :1:

kalın telli gür saçlı olanlar 25mm,ince telli zayıf saçlarada 19mm öneririm.Çünkü ince telli saçlarda 25mm tutmuyor

kalın telli gür saçlı olanlar 25mm,ince telli zayıf saçlarada 19mm öneririm.Çünkü ince telli saçlarda 25mm tutmuyor

Saç tipi ile bir alakası yok tatlım, çok ince telli saçlarım var ama 32 mm bile çok rahat tutuyor, önemli olan boy... Omuz hizasından yukarıda saçlar için 19 mm, omuzların altında saçlar için 25 mm, kullanılırsa saç gayet güzel tutar, tutmuyorsa maşada iş yoktur... Birde şu var gerçi benimde boy boy maşam var o ayrı ama 19 mm lik maşaya kalın kalın saç sararsanız 25 mm dalgası, 25 mm maşaya ince ince saç sararsanız 19 mm dalgası elde edersiniz, sırf dalga farkı için 2 maşa birden almayın...

Birde şu maşanın tutmaması olayında size bir tüyo, maşa yapacağınız zaman saç kremi kullanmayın banyoda...

Saç tipi ile bir alakası yok tatlım, çok ince telli saçlarım var ama 32 mm bile çok rahat tutuyor, önemli olan boy... Omuz hizasından yukarıda saçlar için 19 mm, omuzların altında saçlar için 25 mm, kullanılırsa saç gayet güzel tutar, tutmuyorsa maşada iş yoktur... Birde şu var gerçi benimde boy boy maşam var o ayrı ama 19 mm lik maşaya kalın kalın saç sararsanız 25 mm dalgası, 25 mm maşaya ince ince saç sararsanız 19 mm dalgası elde edersiniz, sırf dalga farkı için 2 maşa birden almayın...

Birde şu maşanın tutmaması olayında size bir tüyo, maşa yapacağınız zaman saç kremi kullanmayın banyoda...[/QUOTE

19mm bukle 25mm dalga şekli veriyor ben almadan önce 2sinide denettim saçımda 19mm daha hoş geldi ztn eve gidene kdr 25mmyle yapılı taraf bozulmuştu :) saçlarım sütyen arkası mesafesinde:) bide şuda var 19mm ince sarınınca abiye düğün tarzı oluyor kalın sarmak gerekir ama buklesinden dolayı yukarı toplanıyor biraz 25mmye ben ince sarıp denemiştim arkadaşımın maşasında onda mesela dalga görüntüsü verdi saçlar yukarda olmadı hepsi normal boyutundaydı mesela :) şimdi bunu verip 25mm almayı düşünüyordum 19mmye kalın sarıp uğraşmayım diye çokta kararsızım az önce denedim hatta arkadaşımın maşasını fln saçın belinde olunca 25mm kullanmak isteyeceksin diyo herkes kararsız kaldım bende bu arada maşam babyliss pro200 2361ce arkadaşımnkide bu maşanın 2362ce olanı ztn alırsam 2362ce alcam bende

Ben 10 mm'lik süper ince bir maşa var en çok onu kullanıyorum.Çok doğal ve sık dalgalar yapıyor.Perma ile su dalgası arası doğal dalgalar elde ediliyor.

Bende maşamı yeni aldım ve öylesine yapmama rağmen sonuç güzel oldu ben maşayı çok beğendim :16:
Bu modeli çok soran olmuş bende fotoğraf ekleyim dedim telefonla çektim biraz bulanık oldu ama, buyrun Babyliss 2325E 25 mm ile yaptığım saçlarım:

:42:

Bende maşamı yeni aldım ve öylesine yapmama rağmen sonuç güzel oldu ben maşayı çok beğendim :16:
Bu modeli çok soran olmuş bende fotoğraf ekleyim dedim telefonla çektim biraz bulanık oldu ama, buyrun Babyliss 2325E 25 mm ile yaptığım saçlarım:

:42:

Çok hoş ve doğal olmuş, çok beğendim ben, tam istediğim boyutta buklemsi dalgalar.
Ama sorularım var...
Her dalgayı ayrı ayrı mı maşaya sardın? Yoksa kalın sarıp sonradan elle mi açtın?
Kalıcılığı ne kadar oldu? Öncesinde veya sonrasında herhangibir ürün kullandın mı?

babylissin bende de var amakalın biraz hiçde doğal yapamıyom düğüne gider gibi oluyom :(

benmkide böyle doğal durmuyor yaa babyliss oda ...sonra braunnkini aldım o çok doğal duruyor tavsiye ederim ec1 koduda

Çok hoş ve doğal olmuş, çok beğendim ben, tam istediğim boyutta buklemsi dalgalar.
Ama sorularım var...
Her dalgayı ayrı ayrı mı maşaya sardın? Yoksa kalın sarıp sonradan elle mi açtın?
Kalıcılığı ne kadar oldu? Öncesinde veya sonrasında herhangibir ürün kullandın mı?

Evet canım her dalgayı ayrı ayrı sardım maşaya sonrasında pek bişey yapmadım buklelere, saçımda dünden kalma maşa vardı zaten onun üstünden geçtim. İlk yapışımdada böyle olmuştu zaten. Saçıma her zamanki gibi elidorun 7/24 mavi kremini sürdüm yıkadıktan sonra, başka bişey sürmedim. Kalıcılığıda yaptıktan sonraki gün dalgaları biraz açıldı ama hoş durdu. Saçım maşayı çabuk tutuyo zaten, bu maşayıda çok beğendim çok doğal dalgalar elde ediliyor :)

babylissin bende de var amakalın biraz hiçde doğal yapamıyom düğüne gider gibi oluyom :(

Kalınlığı ne kadarki canım 25mm çok ideal bir boy, gerçi ben 19luk ve 31lik ilede yaptım yine güzel sonuç aldım, düzleştiriciylede yapıyodum. Birazda beceri istiyor sanırım :P
Bak saçını orta kalın tutamlar halinde al maşaya sar ve çok fazla bekletme birkaç sn tut aç bu şekilde daha doğal oluyor, sonra bi kez de karışık alıp tekrar sar , doğal dursun istiyosan ellerinle dalgaları karıştır, umarım yardımcı oluyorumdur :)

Evet canım her dalgayı ayrı ayrı sardım maşaya sonrasında pek bişey yapmadım buklelere, saçımda dünden kalma maşa vardı zaten onun üstünden geçtim. İlk yapışımdada böyle olmuştu zaten. Saçıma her zamanki gibi elidorun 7/24 mavi kremini sürdüm yıkadıktan sonra, başka bişey sürmedim. Kalıcılığıda yaptıktan sonraki gün dalgaları biraz açıldı ama hoş durdu. Saçım maşayı çabuk tutuyo zaten, bu maşayıda çok beğendim çok doğal dalgalar elde ediliyor :)

Sağol canım, ben de 25 mm lik bir maşa istiyorum ya babyliss ya da remington...

Kalınlığı ne kadarki canım 25mm çok ideal bir boy, gerçi ben 19luk ve 31lik ilede yaptım yine güzel sonuç aldım, düzleştiriciylede yapıyodum. Birazda beceri istiyor sanırım :P
Bak saçını orta kalın tutamlar halinde al maşaya sar ve çok fazla bekletme birkaç sn tut aç bu şekilde daha doğal oluyor, sonra bi kez de karışık alıp tekrar sar , doğal dursun istiyosan ellerinle dalgaları karıştır, umarım yardımcı oluyorumdur :)

bilmiyorum ki kalınlıgını baktım üztüne yazmıyor amaince değil çok kalında değil orta amadüüne gider gibi oluyom. beceri ile alakalı olabilir ben beceremiyorum kesin :9: saçlarım dümdüz bir kaç sn tutunca hemen bozuluyor. amaikikez yapmayı denememiştim bi ara denerim sağol :9:

kizlar yardimiiza ihtiyacim var,

benim saclarim omuzdan 2 parmak asagida az ve ince sacim var.

su an uzamasi icin kürler filan uyguluyorum ama daha yeni basladim.

bana uygun hangi kalinlikta bir masa önerirsiniz? marka olabilir.

hicbir fikrim yok.
ayrica 2 masa almak istiyorum bitanesinle güzel dogal olsun digerinlede bonus istiyorum.

@Dideem 41 kere masallah nazar degmesin saclarina :nazar:

Back
X