SAÇ SEVDALISI KIZIM :(

cocugun kime cektigi belli babaya..semekki babanne ogretmis cocuk nerden bilsin bunu..[/QUOTE

Aynen o öğretti zaten ya bahanede hazır zaten eşim çok uzun zaman bırakmamış hatta kayınvalidem anlatır ani bir işi çıkmış eşimi komşusuna bırakıp gitmiş komşularınında saçı kısaymış uyumamış sabaha kadar sen git annem gelsin senin saçın kısa diye

Bir oyuncak hediye edip onu tutmasını sarıp uyumasını söyleyebilirsiniz. Oğlum da iki yaşında ne söylersek anliyo ve uyguluyor .mesela dön arkani gözlerini kapat vs.ttabi kv de size uyacak bir davranmaniz gerek ciddiyeti anlasin

Merhaba annişler
Benim 2 yaşında cadımı cadı bir kızım var. Kızıma 5 aylıktan beri kv bakıyor ve kızıma saç tutarak uyumaya alıştırdı :cry: ve artık bırakmasını istiyorum çünkü kafamda saç kalmadı istemeden de olsa yoluyor saçlarımı daha öncede bir iki girişimim oldu bu konuda ve diş çıkarma dönemine falan denk geldi o yüzden vazgeçtim ama bebekle falan kandıramadım onların saçına dokunmuyor ıslakken eskiden tiksiniyordu ama gene kokluyordu şimdide durup durup koklayıp mis miss çok güzelmiş diyor bana anneme k.v. yengeme ve 4 yaşındaki kız kuzenine yapıyor bizden başkasına yapmıyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim pedagoga falan gitmeli miyiz :KK17::KK17:
Oda biseymi benim yegenim kas tutarak uyuyordu:anne:bir eliyle kas tutuyordu dier elinin bas parmaginida emerek uyudu yillarca:dondurma:
Ablam kasli oyuncak bebek ariyordu kaslarini yolunmus tavuga cevirnisti:deli:
8 yasina kadar dvm etti bu surec bu sene birakti:halay:

Bir oyuncak hediye edip onu tutmasını sarıp uyumasını söyleyebilirsiniz. Oğlum da iki yaşında ne söylersek anliyo ve uyguluyor .mesela dön arkani gözlerini kapat vs.ttabi kv de size uyacak bir davranmaniz gerek ciddiyeti anlasin
Cok sevdigi bebegi aysesi var diyorum annecim saril hadi ayseye bak seni cok ozlemis diyorum ama yok atiyo ayseti

Oda biseymi benim yegenim kas tutarak uyuyordu:anne:bir eliyle kas tutuyordu dier elinin bas parmaginida emerek uyudu yillarca:dondurma:
Ablam kasli oyuncak bebek ariyordu kaslarini yolunmus tavuga cevirnisti:deli:
8 yasina kadar dvm etti bu surec bu sene birakti:halay:

Ay kiz sekiz yasina gelene kadar ben kel kalirim kii zaten üc tel sacim var

Canım ilerde kendiliğinden unutur ama o zamana kadar sende saç kalır mı bilemem. Akşamları bone veya esarpla yatsanız. Saçınıza dokunamaz.Bu süreçte de bu durumdan rahatsız olduğunuzu artık bırakması gerektiğini öğretirsiniz. Ama siz yokken babaannesi gizliden gizliye saç oynatmaya devam ederse hiçbir gelişme olmaz. Herkes bu kurala uymalı.

benim erkek yegenimde annesinin yada babasinin kulak memesini tutarak dokubarak uyuyordu belli bir zamandan sonra birakti kendiliginden.
kizimda emerken gomlegimi sacimi bisetleri tutarak hareket ettirerek uyuyor ben normal buluyorum ..ama 2 yas icin bilemiycem.
ben soyle yorum getirim.uyuyana kadar birileri yanimizdn ayrilmasin diye tutuyorlar ayrilinca uykuya dalmadiysa anliycaklar.pek akilli bu bidiklar..

Arkadaşın kızı 5 yaşında kulak oynardı

Yani küçükken bıraktırmak daha iyi

Bir de bunu marifet gibi anlatır kızım kulak düşkünü diye

Ben fetişe karşıyım yani uyku arkadaşı battaniye vs bence gereksiz ve ileride sorun nesne bağımlılığı olmamalı

Kararlı olun 3 gün ağlar sonra unutur

Canım ilerde kendiliğinden unutur ama o zamana kadar sende saç kalır mı bilemem. Akşamları bone veya esarpla yatsanız. Saçınıza dokunamaz.Bu süreçte de bu durumdan rahatsız olduğunuzu artık bırakması gerektiğini öğretirsiniz. Ama siz yokken babaannesi gizliden gizliye saç oynatmaya devam ederse hiçbir gelişme olmaz. Herkes bu kurala uymalı.

denedim canım eşarpla yattım birkac kere banyodan cıktıktan sonra havluyu sarıp yattım uyuyor dalıyor ama o havlunun eşarbın altından çıkarıyor en kötü şakaklarımdakileri çekiyor ama

babaannemiz destek olmazsa mümkün değil unutturamam

Arkadaşın kızı 5 yaşında kulak oynardı

Yani küçükken bıraktırmak daha iyi

Bir de bunu marifet gibi anlatır kızım kulak düşkünü diye

Ben fetişe karşıyım yani uyku arkadaşı battaniye vs bence gereksiz ve ileride sorun nesne bağımlılığı olmamalı

Kararlı olun 3 gün ağlar sonra unutur

kesinlikle kararlıyım 3-5 gün zorluk çekmeye de razıyım tek sorun kaynana :KK43: eğer o gizliden oynatırsa gündüzleri
kızım benden soğuyacak zaten babaanneye çok düşkün

Bende küçükken annemin saçlarıyla oynayarak uyurdum :D
Hatta parmaklarıma dolardım bazen acıyo derdi ama benim çok hoşuma giderdi :D

bende doğduğum andan beri ne zaman annemle uyusam tutuyorum arada ablamada yaparim ne yapayim elim istemsizce gidiyor ama annemin saçını tutmak tamamiyle guven ve sevgiden dolayi bence Rabbim eksikliğini göstermesin de hep tutayim o da elimi ceksin

Saca nasil alistirilir ya eni konu sacini ellerine uzatip oyle uyutmaya mi calismis ne sacma.

Dun gece cok sikinti yasamadik kvde korkmus ve dun tutturmamis sac zaten venim cadi kendi anlatmis babaannesine annemin sacini isirdim diye kv sen artik buyudun bebek degilsin bebekler. Oyle yapar demis oglen aglamis sonra kusmus donmus arkasini uyumus aksamda bi agladi kalktik biraz daha oynadi tekrar yattik hic bisey demedim elini kafama goturup hemen cekiyo birkac kerede ben cektim tutmadi ama sacima koydu elini bende yanagima indirdim sonra sarilirlen yanagimi tutarken uyudu
(Kizim ortalama 1aydir oksuruyor doktora goturduk bisey yok dedi geniz akintisinda. Dolayi balgam gicik yapiyo ama k.v dun oksurugu sactan oluyo galiba dedi bende dedim anne allah korusun kucuk diline falan dolanir sac koklasa gene 3-4 ay daha bisey demicektim sonra biraktircaktim ama isiriyo artik dedin bayagi korktuk cok zorlanmadan birakicaz artik eminim ki kv de elletmez sacini korkudan :-)

Saca nasil alistirilir ya eni konu sacini ellerine uzatip oyle uyutmaya mi calismis ne sacma.

benim kızım hiç ayakta sallanmadı bende gözüne bu küçük ağız mendillerinden örterdim oda onu tutup uyurdu yanına yatardım yada beşiğinde uyurdu k.v pinpirik olduğu için mendil örtmeyip yanına yatınca oda aranınca bir şey tutmak için saçını vermiştir

Back
X