• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar SAÇ UÇLARININ SÜREKLİ KIRILMASI

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

SassyMuffin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2020
44
20
88
Kanada
Merhaba arkadaşlar saçımdaki kırıkları 2 kez kuaförde aldırmama rağmen halen kırık oluşuyor( ve saçıma asla maşa düzleştirici fön vs kullanmıyorum kullanmadığım halde kırılıyor kendi kendine ) ve aslında kırıkları kestirdikçe kırıklar oluşuyor anlayamadım ve bu moralimi çok bozuyor :110:
Aynı durumu yaşayan var mı ? :KK43:

Aynısını bende yaşıyorum. Dalgalı saçlarım 3 ayda bir kendim kesiyorum yine kırık yine kırık. Bugünden itibaren kendime saç bakım yagi yaptım badem yağı hint yağı e vitamini avokado yağı. Haftada bir sadece saç uçlarına süreceğim. Belki nemlendirince sürekli biter bu illet. Sac dibine çok bakım yagi süremiyorum yağlı saç derim var. Dibi yağlı ucu kuru kırık. Kafayı yersin yani. Çözüm bulan yazsın lütfen.

Aynısını yaşıyorum :( inanın çok araştırdım bununla ilgili, saçın nemini alıp fazla kurutup kırılmasına yol actigi için havlu kullanmayan insanlara denk geldim aynı şekilde bir kesimde taraklari kesinlikle kullanmiyor saç kiriklarina sebep olduğu için, şampuan yüzünden kurutup kırma ihtimali de var

Ben saçıma hem nemini aldığımda, hem de tamamen kuruduktan sonra serum ya da yağ sürüyorum. Kurumasına izin vermiyorum saç uçlarının. Duşa girmeden önce iyice yağlıyorum uçlarını, şampuan geçerken kurutmasın diye (ince telli, yağlı saç tipine sahibim bundan dolayı her gün yıkıyorum ve zararı en aza indirmek amacım). Serum kullandığım zamanlar serumdaki yağlar uçucu olduğu için içine bir tane e vitamini ampülü kırıyorum. Sanki böyle daha besleyici oluyor. Önceden benimde 2-3 ayda kırığım olurdu şimdi 6 ayda falan çok az kırığım oluyor. Saç kurutma bile kullanmıyorum gerekmedikçe. Saç diplerine haftada bir bakım yapsanız da (ki mutlaka yapın), uçları sürekli, her gün destekleyin.

Back
X