- 8 Mayıs 2015
- 567
- 343
- 303
- Konu Sahibi gecevekedicik
Merhabalar, saç uzatma serüveni yolcuları! 
Size baştan sona saçlarıma yaptıklarımı bir hikâye şeklinde anlatmak istiyorum… Dinlemek isteyen kızlar, buraya koşun!

Ben neler yaptım?
Saçlarım ve saç diplerim keşke konuşabilseydi, ne kadar “acayip” şeyler yaptığımı anlatırlardı. Genel bakım rutinlerimin dışında (Bepanten, Evigen, Bemiks…) hemşire olduğum için çalıştığım yerdeki doktora bazı “zorunlu” işlemler yaptırdım:
Saç diplerime PRP/CGF yaptırdım – (kendi kanımdaki trombositlerle yapılan bir işlem; gereksiz ama keyifliydi
)
Saç diplerime ozon uygulaması yaptırdım – (gerçekten gereksizdi; o gün zaman makinem olsaydı, bu işlem için kendime tokat atmaya giderdim
)
Saçlarıma vitamin mezoterapisi uygulattım – (sanki kel kalmışım da çaresini arıyormuşum gibi
)
Bunları yaptığım için hem kendime kızıyor hem de gülüyorum
. Saçımı görseniz, maşallah saç derim görünmüyor. Ama 12 yaşımdan beri badem yağlarıyla besliyorum saçlarımı. Sanırım en büyük obsesyonum saç maskelerim 
. Öz bakım hobime bayılıyorum! 
Sonra bir gün… idraryolu enfeksiyonu (Üriner Trakt Enfeksiyonu, UTI) nedeniyle çok hasta olduğum bir gün, acilen bir hemşireye ihtiyaç vardı ve saç ekim merkezine çağrıldım. Hasta hasta, mide bulantısıyla gittim
… Orada hayatımın en mide bulandırıcı anını yaşadım. Kan kokusuna alışığım ama o gün delik fobim tetiklendi
… Saç derilerine minik minik noktalarla kıl alıyorlardı. Sonra nasıl kaçtığımı hatırlamıyorum 
Neyse, şu anda saçlarımın durumu çok iyi!
Ve saç uzatmak isteyenler için birkaç önerim var:
Saç Uzatma İçin Önerilerim
Zaman klasik ama ZAMAN..– Sabırlı olun, saç hemen uzamıyor.
Kan tahlili – Demir eksikliği veya vitamin eksikliği varsa saç uzaması zorlaşır. 
Saç dibi friksiyonu – Tahta tarakla saç diplerini sabahları kendi yağınızla tarayın, çok faydalı. 
Vitaminler, değerli yağlar, aloe vera – Düzenli bakım şart. 

Bol su için – İçten beslenme şart! 
Kimyasallardan uzak durun – Bu yıl saçımı boyatmayı bıraktım. 

Düzleştirici ve maşa kullanımı – Yılda en fazla 4 kez. 
Küçük batıl inançlar – İnanç meselesi ama hoşuma gidiyor 
Saç sebumu ile bırakma – 5-6 gün saçınızı kendi yağınızla besleyin, sadece vücudunuzu yıkayın. 
Sosyal medya – @sacyogasi hesabımda saç videolarımı paylaşıyorum, destek olursanız çok sevinirim! 
Sevgiler
Ve tabii ki, maskelerim hiç bitmez

Size baştan sona saçlarıma yaptıklarımı bir hikâye şeklinde anlatmak istiyorum… Dinlemek isteyen kızlar, buraya koşun!

Ben neler yaptım?

Saçlarım ve saç diplerim keşke konuşabilseydi, ne kadar “acayip” şeyler yaptığımı anlatırlardı. Genel bakım rutinlerimin dışında (Bepanten, Evigen, Bemiks…) hemşire olduğum için çalıştığım yerdeki doktora bazı “zorunlu” işlemler yaptırdım:

Bunları yaptığım için hem kendime kızıyor hem de gülüyorum

Sonra bir gün… idraryolu enfeksiyonu (Üriner Trakt Enfeksiyonu, UTI) nedeniyle çok hasta olduğum bir gün, acilen bir hemşireye ihtiyaç vardı ve saç ekim merkezine çağrıldım. Hasta hasta, mide bulantısıyla gittim

Neyse, şu anda saçlarımın durumu çok iyi!

Saç Uzatma İçin Önerilerim

Sevgiler
Ve tabii ki, maskelerim hiç bitmez