Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saça idrarın faydası

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
1747 yılının "Büyük Mükemmel Dünya Lügati"nden Johann Heinrick Zedler'in
idrarın saç dökülmesine karşı formulü:

Saç dökülmesine karşı: Patates unu ile kükürt tozu bekletilmiş idrar ile karıştırılır Bu karışım merhem gibi başa sürülür

Deneyen varmıdır - netice nasıldır bilemem ama kesin çözüm olduğundan emin olsam deneyebilirim.

Tedbirli olmakta fayda var.

Saçı dökmüyorsa bile o kişi kesin hasta olur mikroptan.. Böyle bir mantık olur mu yahu ? Tıp bu kadar ilerlemişken gelinen son nokta bu mu yani ? Üstelik helal değil..

İlk doğan bebeğin ilk idrarını kozmetikte ve bazı sağlık sektöründe kullanıldığını duymuştum ; fakat bu bile belirli bir işlem ve arındırmadan geçer..

acı ama gercek :) ıse yarıomş yengemın bı arkadasının kızı nn sacı cok seyrelmiş surmusler ve sacı acaıp gurlesmıs gurlestırdıgını bılıyorum ama uzatırmmı bı fıkrım yok

bende tam aksini duymuştum.. içindeki asitler saçı dökecek nitelikteymiş, tüy, kıl köklerini kurutuyormuş. ve şöyle de bir durum var üniversiteden birçok arkadaşım ağda yaptıktan sonra kendi idrarlarıyla ağda ile aldıkları yere idrarlarını sürerdi ve 10 15 dakika bekletirlerdi. ve olumlu sonuç aaldıklarını söylüyorlardı. hatta onların lafıyla değil bu olaydan sonra pek hazmetmesemde tüy sorunum olduğu için bizzat bende denemiştim. 2 ağda sonrası uygulamak bile çok tesirli oldu.. tüylere kökten çözüm olmasada da tam olarak hem azalttı hemde inceltti hemde normalden daha da geç çıkardı tüylerimi..

bazen böyle çelişen, aksi olaylar duyunca her duyduğum saç maskesini yaptığım için ve bu dökülmeyi neden hala durduramadığı daha da iyi anlıyorum!

Kızlar siz yinee saça başa sürülen idrarı duymuşsunuz ben Sarılık hastalığınaa idrar içilmesii... ble bişe duydum...
Yani sarılık hastası olan insan kendi idrarını içince iyileşiyormuşş böğğkkkkkkkk

evet saçı döktüğüyle ilgili ben de duymuştum hatta üniversitede yurtta bir arkadaş vardı saçına sıçrar diye başına örtü takıyordu ilk ondan duymuştum zaten asit yani yakmaz mı ağdadan sonrasını anlarım da başa da sürülür mü yani

İdrarın saça iyi geldiğini keşfetmek bile akıl mantık dışı :) Bulan kişi son çare olarak herhalde bunu bulmuş :))
(değerli üyeler iletişim bilgisi vermek yasaktır..bu nedenle vermiş olduğunuz bilgi silinmiştir..)

Son düzenleyen: Moderatör:
ya arkadaslar saçımıza iyi gelsin diye bunu yapmıyın sakın sonuçta igrenç bişe ve mantıklı olrak düşünürsen Rabbim bizim vücüdumuztann attıgı bi sıvı, kakkıp biz onu saçımızamı sürücez..yararlı bi sıvı olsaydı Allah vücudumuzda tutardı o sıvıyı...bunu yapması için insanın çıldırmış olması lazım!!!

Hapishanede olduğu dönemde saç bakımı konusunda ilginç bir metot öğrendiğini belirten Özay, "Saç bakımı konusunda bir önerim var. Ben bunu içeride olduğum dönemde öğrenmiştim. Bebek çişi, gerçekten bu şaka değil bildiğiniz bebek idrarının saça çok iyi geldiği söyleniyor. Ben bunu orada uygulayanları gördüm, sonuca inanamadım. Saçları
için bebek idrarı kullanıyorlardı ve çok da faydasını görüyorlardı. Ben hiç uygulamadım daha. Kendi bebeğim olursa neden olmasın. Kendi bebeğimin idrarını içerim bile" dedi.

kızlarrrrrrrrr TUĞBA ÖZAY ın bir röportajından alıntıdırrr

Son düzenleme:
TUĞBA ÖZAY, HAZAL KAYA, HÜLYA AVŞAR, EBRU GÜNDEŞ,ZEYNEP DÖRTKARDEŞLER aklıma ilk gelenler bunlar gibi ünlüleri görüncede cidden çoğunun saçı seyrek dikkat edin kaynak fln çoğu aslında çoğu seyrek saçlı ve çok az saçları
hanii bunlarda kesin saçındna şikayetçidir diyorumm kendi kendime..
çok az saçları..

Şöyle eski konularıma bir göz atayım dedim ve bu saçma mesajıma denk geldim. İnanan bir insan olarak nasıl böyle bir hata yapmışım ve ayrıca tüyleri azaltıyor gibisinden bir cümle sarfetmişim. Tüylerimin şuanki hali aynı değişen bir şey yok. Muhtemelen o az çıkma hali ağda yaptığımdan dolayı ileydi.

Öyle kulaktan dolma şeyleri sakın yapmayın. Benim düştüğüm hataya düşmeyin. Bedenimize idrarın sıçraması bile günahken bilerek, farkında olarak bunu yapmak çok yanlış.

''Kabir azabının çoğu, üzerine idrar sıçratmaktan olacaktır'' (hadis)

Hele bir de konu idrarın saç için faydası ve bunun kullanılması adına açılmış. Arkadaşlar n'olursunuz öyle her duyduğunuzu yapmayın..

Ha bir de saçlarım döküldüğü için kullanmadığım saç maskeleri kalmamıştı. Artık kendi haline bıraktım. Boyadan, maşadan, düzleştiriciden uzak tuttum kendimi ve o dökülen saçlarım tekrar çıktı. Arada nemlendirici, vitamin ampullerini masaj yaparak kullanın en iyisi. Saçları o kadar maskeyle daha çok yıpratıp döküyoruz saçları uzatalım yada dökmeyi durduralım diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…