bu sene kına yakmayı çok düşündüm. bir kere yakayım sonra doğala dönerim dedim. hem dip çıkınca boyalardaki gibi sırıtmaz. ama olumlu yorum yapanların yanında olumsuz şeyler söyleyenler de çok oldu. ilk boyadığında güzel ama sonradan sürekli ister dendi, kurutur inceltir.. açıkcası bunlar beni korkuttuğu için cesaret edemedim.
ben normal kına (hint kınası değil yani) çay badem yağı karışımıyla kına yakmıştım yaklaşık 4 kere bu karışımı denedim geceden sürüp sabaha kadar bekliyordum.açık kumral ve dalgalı saçlarım var çok güzel olmuştu rengi ancak kınadan sonra koyu renk boya sanırım tam bir bilgim yok. Kimyasal yolla açılan her saç zaten direk yanar bu yüzden kınalı olup olmaması önemli değil saçın..Kına aynı zamanda besliyor saçı ama doğal kınayla yakılanı tavsiye ederim..
saçım zaten şuan boyalı doğal saçlar gibi bir etki yaratmaz ancak doğal saçlarda da bir kere boyayıp uzadıkça kesme şeklinde olmuyor falan dediler. yani saç istiyor yapmazsan inceliyor kuruyor vs. bana kalsa hiç bu açıdan düşünmezdim. sonuçta doğal nasıl inceltip zarar verebilir. ama söylenen arasında sürekli olması gerekir dendiği için teredütte kaldım. denilenlere bakılırsa boyadan bir farklı kalmamış oluyor, bu da sürekli istiyor inceltiyor kurutuyor..
saçım zaten şuan boyalı doğal saçlar gibi bir etki yaratmaz ancak doğal saçlarda da bir kere boyayıp uzadıkça kesme şeklinde olmuyor falan dediler. yani saç istiyor yapmazsan inceliyor kuruyor vs. bana kalsa hiç bu açıdan düşünmezdim. sonuçta doğal nasıl inceltip zarar verebilir. ama söylenen arasında sürekli olması gerekir dendiği için teredütte kaldım. denilenlere bakılırsa boyadan bir farklı kalmamış oluyor, bu da sürekli istiyor inceltiyor kurutuyor..
sonne ben 5 yıldır kına yapıyorum. Hint kınası değil ama, yeşil toz şeklinde olup da kiloyla satılandan. Kınanın saç tellerini kalınlaştırdığı ve saçı çok beslediği bir gerçek. Ama hint kınaları tam tersi. İnceltir diyen arkadaş hint kınası yapmış olabilir, çünkü onların içinde saçı incelten ve yıpratan metalik tuzlar var. Kına yapmayı düşünüyorsan saçlarını güçlendireceğinden emin olabilirsin.
Yalnız renk değişikliğini seviyorsan kına yapmadan önce bir kez daha düşün: Kesilmeden gitmez kına.
Bir de şunu söyleyeyim, saçında açık renk boya varsa o kısımlar daha açık kırmızı renk çıkacaktır kına yaparsan
kınayı renk vermeden kullanabilir miyiz açık renklerim var kırmızı olsun istemiyorum, sacım da koyulsun da istemiyorum çok.
bende dün kına yaktım saçlarıma. 1 gün bekledik bugün yıkadım. Kınam çok güzel olmadığından renk vermedi ama yıpranmış olan saçlarımı yumuşacık yaptı. Fönlü gibi duruyor şuan. hafif turuncu yansımalar yakaladım. haftaya daha güzel bir kına alıp yeniden yakıcam
Saçı kızıl kına gibi besleyen nötr kına var. Cassia bitkisi, ülkemizde daha sık bulunan türü sinameki. Onu kullanabilirsin.
Bildiğimiz kınayı renk vermeden kullanmak mümkün değil, hele ki saçında açık renk kısımlar varsa
sinameki otu mu ? kaynatıp falan mı sürülüyor?Ben saçın hızlı uzaması ıcın duymuştum eczacıya sorduğumda kullanma demişti, kullanmadım ben de.Teşekkür ederim bilgin için:)
Kınayı yapmadan önce, içine asitli birşey karıştırırsan (limon, sirke, şarap, portakal suyu..) ve biraz bekletirsen renk verir. Ben saçıma koymadan yarım gün bekletirim. Kafana koymadan peçteye veya kağıda koy, sen de görürsün kırmızı boyasını bıraktığını
Kinanin verdigi renk cesidi o kadar fazla ki insanin her tarifi tek tek deneyesi geliyor.
Cilek sarisindan koyu kizillara hatta siyaha kadar bir cok rengi elde edebiliyoruz. Benim en begendigim tonlar dogal kizil tonlari. Kahverengi gözlü dogal kizillar olur ya, hani saclari kinali gibi olur iste onlarin sac rengine bayiliyorum.Acik kumral saca kinayi direk yaksak öyle bir renk elde edebilir miyiz? Ilerde denemeyi düsünüyorum.
Bu renkler kinayla elde edilmis. Bayildim...
Su saclarin güzelligine bir bakin.
Kadinlarin saclari ne kadar gür ve parlak. Boyayla bu parlakligi ilk boyamada elde ederiz o kadar, zamanla solar rengi. Ayrica boya saci döküyor ve seklini bozuyor. Saclarim eskisi gibi bukle bukle degil artik. Saclarimi kizil yapmak istedigim zaman boya degil kina uygulayacagim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?