Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçları kupkuru,yanık gibi olanlar okuyun!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

azucena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
256
10
96
Ankara
Hiç bir zaman güzel saçlarım olmadı.Güzel olmasını bırakın normal bile olmadılar.Trioid hastasıda olunca çalı süpürgesine döndüler.Dokunduğunuzda haşır haşır eden kupkuru,elektriklenen,dibinden ucuna değin yanmış gibi mısır püskülünün bile yanlarında güzel göründüğü saçlar düşünün.Saçlarımın bu durumuna aldırmadan bir de gidip röfle yaptırdım hem de platin.Saçlarımın halini tahmin edebilirsiniz herhalde.Saçlarıma nem kazandırıcı her tavsiyeyi ciddiye aldım.Kuaförlerin sundugu önerileri,bu forumda yazan önerileri,başka yerlerde yazan önerileri üşenmeden uyguladım ama sonuç değişmedi.Saçlarıma ihtiyacı olan nemi kazandırmak için gliss de kullandım,gliserinde vs vs vs.Yıllar önce çok faydasını gördüğümden pahalı olmasına rağmen gittim Sebastian ın hydra serisinden şampuan ve haftalık bakım kremi aldım.Ablam magicare kretinli maske hediye etmişti.Banyoda önce sebastian şampuan sonra magicare maske ( 10 dk.bekletiyorsunuz)duruladıktan sonra sebastian hydra maske (5dk bekletiyorsunuz)kullandım 2.5 ay.Sebastianı ilk kullandıgım gun hemen bir değişim oldu ama uzun sürmedi eski haline geri döndü saçlarım ama ürüne dünyanın parasını verdiğimden ve düzenli kullanımların işe yaradığını bildiğimden devam ettim.Magicare keratinli maskeyi 3 dk falan ancak tutuyordum saclarımda kullanma talimatı 10 dk imiş meğerse ona 2 yıkamadır uyuyorum.Sebastian maskeyi de 5 dk bekletiyorum hafiften bir düzelme var gibiydi ama benim durulanmayan bir ürüne ihtiyacım oldugunu düşünüyordum en azından çalı gibi görünmelerine engel olabilirdi az da olsa.Elidorun 7/24 ünü kullandım bana mısın demedi.Pantene nin 7/24 ü aynen.Kerastese alayım diye düşünüyordum (çünkü durulanmayan ürünleri gerçekten fayda sağlıyor ama çok pahalı)markette alışveriş yaparken pantene doğal sentez serisi serumunu gördüm.aman nasılsa hiç biri işe yaramıyor bunu süreyim gitsin dedim.ilk kullanmada büyük fark görmedim ama şimdi ama şimdiiiiii inanılmaz.saçlarım dibinden ucuna onarıldı resmen.nemleri yerinde.pırıl pırıllar aynanın önünde ayrılamıyorum.hikayemi uzun uzun anlattım çünkü ya sebastian serisi düzenli kullanım sonucu etki gösterdi ya magicare kullanma talimatına uyunca düzeltti ya da pantene doğal sentez serum fark yarattı.Bu düzelmeden çok memnun olduğum için hiç birinden vazgecebileceğimi sanmıyorum.bunları tek tek deneyecek olanınız varsa lütfen sonucu buraya da yazsın.Kuru berbat saçlarına elveda demiş olan biri olarak deneyimimi paylaşmak istedim.Sevgiler:52:

aynı problem bende de var.yıllar yılı sarıya boyalıydı saçlarım,en sonunda lastik gibi yün gibi olan saçlarımı gittim kestirdim.yine bile uçlarında boyalı kısımlar kaldı ama ne yapayım daha da kestiremicektim.bu haliyle bile oldukça kısalar ve acayip bunalımdayım..forumda okuduğum herşeyi bende uyguladım ama nafile..kerastase ile başladım,bonacure ile devam ettim.kerastase çok çok uzun süre kullandım iyi gibi geliyor ama bırakınca büsbütün beter oluyor çünkü içinde silikon var ve saçı mahvediyor diye duydum..bari kimyasal değilde organik kullanayım dedim phytonun ürünlerini kullandım sampuan maske durulanmayan spreyler..sonuç:0!organik ürünlere devam ettim..marka hatırlamıyorum bile ama şuanda avalon organics kullanıyorum,saçımı parlattı bir nebze de olsa uzamayı hızlandırdı -çünkü saçımın uzama problemi de var!- ancak saçlarımdaki nem problemini bir tülü halledemedim..evde doğal maske de yaptım,muz,bal,zeytinyağı vs..daha da kötü oldu..şimdi napıcam bilmiyorum..pantene diyorsun ama sonuçta o da kimyasal değilmi,bırakınca daha kötü olmazmı?onların hepsinin içinde asit bileşenli kimyasal maddeler,saçı bitiren silikonlar,derinin ph dengesine uyum sağlamayan formülü vs..bilmiyorum ben de şuan çaresiz herşeyi kullanacak durumdayım gerçi..

Merak ettim şimdi hangisinin etkisi sonucu böyle oldu acaba ya :26:
Pantenin ürünlerinin bu kadar güzel bi etki yapmayacağını düşünüyorum nedense, ama sentez serisini denemedim tabi olabilirde..:71:

tatlım aynı problem bendede var..troid hastası olduktan sonra saçlarım kupkuru,catır catır tararken bile..sürekli saçım toplu geziorum..eski saçlarımı özledim..ne güzellerdi:( bende bu dediklerine biraz para biriktirip başlıcam bakalım umarım bir etkisini görürüm yazarım buaraya...buarada streste saca cok zarar verio bide troid hastaları genelde, hormon salgılamalarında sorun oldugu için daha bi stresi yogun yasıo bundan dolayı die düşünüorum en başta...saçım artık kökten bozuk çıkıyor cunku..uçlarda olan bir kurulukta değil benimki:(

Merak ettim şimdi hangisinin etkisi sonucu böyle oldu acaba ya :26:
Pantenin ürünlerinin bu kadar güzel bi etki yapmayacağını düşünüyorum nedense, ama sentez serisini denemedim tabi olabilirde..:71:

canım banada pantene ürünleri hiç yaramaz normalde ama arkadaşlrımın yoğun ısrarları üzerine doğal sentezi denedim ve sonuç mükemmel !! :3: BU ARADA ARKADAŞLAR DOĞAL SENTEZDE PARABEN VS. GİBİ SAÇA ZARAR VEREN MADDELER YOK..tebrik ediorum bu yönden pantene i...

tatlım aynı problem bendede var..troid hastası olduktan sonra saçlarım kupkuru,catır catır tararken bile..sürekli saçım toplu geziorum..eski saçlarımı özledim..ne güzellerdi:( bende bu dediklerine biraz para biriktirip başlıcam bakalım umarım bir etkisini görürüm yazarım buaraya...buarada streste saca cok zarar verio bide troid hastaları genelde, hormon salgılamalarında sorun oldugu için daha bi stresi yogun yasıo bundan dolayı die düşünüorum en başta...saçım artık kökten bozuk çıkıyor cunku..uçlarda olan bir kurulukta değil benimki:(

aynen ya bneim de dipten uca her tarafı kuru. bi dokunuyorum çatır çutur ediyor. sanki samana dokunuyorum hissi veriyor. ama buralardaki ürünleri kullanmayacağım, çünkü hiç biri bi işe yaramıyo. doktora gideceğim ben. belki çinko kalsiyum eksikliği falan vardır.

ben de pantene doğal sentez saç maskesi almıştım sırf fiyatı uygun diye ve çok memnun kaldım tavsiye ederim

kızlar ben loreal arginine serisi kullanıyorum saç kremi, saç maskesi ve durulanmayan spreyi
bende baya işe yarıyor saçlarım pamuk gibi oluyor ama şampuanını kullanmadım çünkü kepek yapıyor bende

pantene 3 miragle rerum aldım ancak nasıl kullanıldığını bilmiyorum yardımcı olur musunuz
:ssz:
Dediğin serumu kullanmadım ama hepsi aynı kullanılıo: havluyla kuruladığın nemli saçına birkaç fıs ellerinle yediriosun.diplere sürme ama, uçlara ve boylara kullan.bazısı ağrlaşrıyor saçı, bazısı ağırlaştırmıyor.doğru miktarı deneye yanıla bulursun zaten ;)

Bu tur kimyasal urunler sls dimeticone icerir sac tellerini torpuler gibi inceltir biz de sacimiz sakinlesti saniriz ama uzun vadede saclari doker.bitkisel sampuan kullanin ve keratin maskesi yapin o pahali olanlardan ama,keratin spreyiyle olacak is degil

canım banada pantene ürünleri hiç yaramaz normalde ama arkadaşlrımın yoğun ısrarları üzerine doğal sentezi denedim ve sonuç mükemmel !! :3: BU ARADA ARKADAŞLAR DOĞAL SENTEZDE PARABEN VS. GİBİ SAÇA ZARAR VEREN MADDELER YOK..tebrik ediorum bu yönden pantene i...
bitkisel şampuanlar satılıyor aktarlarda işe yarıyor diyorlar ama bilmiyorum pantene o kadar etkiliyse denemek lazım :)

wallahi kızlar benim saçım 3 sene önce yandı röfleden öyle böyle değil baştan sonaa kaskatı kesildi mecitefendi saç bakım yapı kullandm topladı kendini bunun yanı sıra saç tipinize uygun şampuan kullanın saçınızı kurutup atan şampuan kullanmayın ben dove kullanyrm yumuşacık oluyo bide sıvı saç spreyini sıkıyorum gliss,elseve yada dove kolayca vıjt kayıyo tarak öyle saç kurutma makinsylada çok kurutmayın az ıslak kalsın nemlensn yazları ılık suyla durulayın bide nemi saça hapsetsin sıcak suda maholuyo saç bitkisel şampuanlar denedim saçımı kurutup atıyolar güzel köpürmüyolar bıraktm şuan saçım kendini çok topladı yanık manık yok çok şükür koyu boya varsa saçınızda yaptrmyan röfle möfle mavediyolar saçınızı

Hiç bir zaman güzel saçlarım olmadı.Güzel olmasını bırakın normal bile olmadılar.Trioid hastasıda olunca çalı süpürgesine döndüler.Dokunduğunuzda haşır haşır eden kupkuru,elektriklenen,dibinden ucuna değin yanmış gibi mısır püskülünün bile yanlarında güzel göründüğü saçlar düşünün.Saçlarımın bu durumuna aldırmadan bir de gidip röfle yaptırdım hem de platin.Saçlarımın halini tahmin edebilirsiniz herhalde.Saçlarıma nem kazandırıcı her tavsiyeyi ciddiye aldım.Kuaförlerin sundugu önerileri,bu forumda yazan önerileri,başka yerlerde yazan önerileri üşenmeden uyguladım ama sonuç değişmedi.Saçlarıma ihtiyacı olan nemi kazandırmak için gliss de kullandım,gliserinde vs vs vs.Yıllar önce çok faydasını gördüğümden pahalı olmasına rağmen gittim Sebastian ın hydra serisinden şampuan ve haftalık bakım kremi aldım.Ablam magicare kretinli maske hediye etmişti.Banyoda önce sebastian şampuan sonra magicare maske ( 10 dk.bekletiyorsunuz)duruladıktan sonra sebastian hydra maske (5dk bekletiyorsunuz)kullandım 2.5 ay.Sebastianı ilk kullandıgım gun hemen bir değişim oldu ama uzun sürmedi eski haline geri döndü saçlarım ama ürüne dünyanın parasını verdiğimden ve düzenli kullanımların işe yaradığını bildiğimden devam ettim.Magicare keratinli maskeyi 3 dk falan ancak tutuyordum saclarımda kullanma talimatı 10 dk imiş meğerse ona 2 yıkamadır uyuyorum.Sebastian maskeyi de 5 dk bekletiyorum hafiften bir düzelme var gibiydi ama benim durulanmayan bir ürüne ihtiyacım oldugunu düşünüyordum en azından çalı gibi görünmelerine engel olabilirdi az da olsa.Elidorun 7/24 ünü kullandım bana mısın demedi.Pantene nin 7/24 ü aynen.Kerastese alayım diye düşünüyordum (çünkü durulanmayan ürünleri gerçekten fayda sağlıyor ama çok pahalı)markette alışveriş yaparken pantene doğal sentez serisi serumunu gördüm.aman nasılsa hiç biri işe yaramıyor bunu süreyim gitsin dedim.ilk kullanmada büyük fark görmedim ama şimdi ama şimdiiiiii inanılmaz.saçlarım dibinden ucuna onarıldı resmen.nemleri yerinde.pırıl pırıllar aynanın önünde ayrılamıyorum.hikayemi uzun uzun anlattım çünkü ya sebastian serisi düzenli kullanım sonucu etki gösterdi ya magicare kullanma talimatına uyunca düzeltti ya da pantene doğal sentez serum fark yarattı.Bu düzelmeden çok memnun olduğum için hiç birinden vazgecebileceğimi sanmıyorum.bunları tek tek deneyecek olanınız varsa lütfen sonucu buraya da yazsın.Kuru berbat saçlarına elveda demiş olan biri olarak deneyimimi paylaşmak istedim.Sevgiler:KK52:

Benimde troidlerim uçmuş bugün doktora gittim çok hızlı çalışıyorlarmış :( Seninki hızlımı çalışıyor yavaşmı? Birde benim saçlarım kuruluktan ziyade çok dökülüyorlar ya azıcık kaldı saçlarım 1,5-2 senede ve daha yeni bir cildiye doktoru akıl etti troidlerime bakmayı :(

Back
X