Saçlarım akşama yağlanıyor :((

sheis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2014
21
0
1
Meraba arkadaşlar.Saçlarımın yağına daha fazla katlanamadım ve buraya konu açtım.Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Genelde de böyledir ama sabah banyo yaptım ve şuan saçlarım yağdan geçilmiyor.Bana şampuan önerisinde bulunursanız sevinirim.Çünkü gerçekten bu durumdan sıkıldım

Ne kadar sık yıkarsan o kadar yağlanıyor saç..

Elseve yağ dengeleyici şampuan bana faydalı olmuştu.
Ayrıca şampuanının içine bir kaç damla çam terebentin katarsan da yağı dengeliyor.
Bir de kına yakmak saçtaki aşırı yağlanmayı önlüyor. (Yani bendeki etkisi buydu)

Saç kremi kullanma
ŞampuNda kullanma
Zeytinyağlı sabun kullan

Aynı senin gbiydi saçlarm.ama sık yıkamak ta aynı cilt gibi yaglandırır .
Ne elidor ne elseve ne bilmem ne
En iyisi ipek.içinde paraben yok.ayrıca

Otacı ısırgan şampuan süreyi biraz uzatabiliyor. Ben o amaçla kullanmamistim ama öyle bir etkisi olduğunu gözlemledim. Tabi çok fazla degisiklik beklemeyin.

Bir de saç boyamanin kısa süreli de olsa faydasının olduğunu duymuştum.

Ben head&shoulder yagli saclar icin olanini kullaniyorum. Yagli saclar icin sac kremi de var. kepek sorunum yok ama veridigi o yagdan arinmislik hissini seviyorum hemde bi sonraki gune kadar rahat ediyorum. Ozellikle kisin asiri rahat ediyorum daha uzun surede yaglaniyor.

Kan değerlerine baktırdın mı?bu kadar kısa sürede bu derece yağlanması normal değil. Bir dermotoloğa görün bence.

Eveeett, şimdi iyi okuyun burada tecrübe konuşuyor.

Cilt tipim yağlı, dolayısıyla saçlarım da yağlıydı, dı diyorum çünkü yaz - kış - ilkbahar - sonbahar her gün, yani başka bir deyişle yılda 365 kere yıkanınca yağdan eser kalmıyor. Hatta bu vesile ile esmer olan ben artık kumralım. Yıkana yıkana saçlarımın rengi açıldı çünkü.

Yani demem o ki her gün yıkayacaksın imkanın varsa. Yağlı saçla başka türlü mücadele edemezsin.

Son düzenleme:
bu konudan en fazla şikayetçi olanlardan biriyim bende..
benim 2 güne yağlanır.. eskiden hergün yağlanıyordu çünkü hergün yıkıyordum şimdi 2 günde yada 3 günde bir yıkıyorum..
saç ne kadar sık yıkanırsa o kadar çabuk yağlanıyor... en başta yıkamayı azaltmalısın kesinlikle..
şampuan olarak bebek şampuanı özellikle dalin çok kurutuyor ve hacimli görünmesini sağlıyor.. dene derim
birde saçını yıkadıktan sonra asla kurutma krem sürme.. düzleştirici vs kullanıyorsan kullanma.. ne kadar doğal bırakırsan o kadar iyi..

Benim de öyle. Bana hocam dedi ki yazın mümkün olduğunca az yıka hatta iki haftada bir yıka dedi. Okul zamanı iki günde bir yikiyrm simdi yağlanması azalsin diye bir hafta yikamiyrm. Biraz iğrenç bi durum ama başka türlü basa cikamam biraz da olsa azalsa yeter. Komili bin kremsiz sampuani çok iyi. Bi de krem kullanma hic uçlarına bile. Kına var saçımda yağını azaltmadi açıkçası. Son durulama suyuna sirke koy. Bi de ben aktardan ısırgan alıp onu deniycem saçım kendine gelsin diye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sık yikamayip sactaki kalintilardan karbonatla arindirdiktan sonra sadece su ile yikarsan yaglanma geciyor.
Sac bolumunde bununla ilgili deneyimler de okumustum...

Bunun yanisira gun icindeki yaglanmayi almak icin pudra dokmek veya saci kurutucu etkisi olan limonlu tonikler uygulamak da iyi geliyor.

Ben en son dermokozmetik urunlere yonelmistim, tresan sampuan kullabiyordum cok memnundum.

Fakat su an permaliyim, sacimi biraz kuruttugu icin yagi dengelendi :)) bukleler icin market urunlerine yoneldim oyle devam ediyorum simdilik.

Bir de sirkeli su... saci hem yumusacik yapiyor hem de yaglanma azaliyor tavsiye ederim.

Ayni dertten ben de muzdaribim, ince telli sac yuzunden bir gunden fazla durmaz sacim, hemen yaglanir...
Rahat edemeyip her gun yikiyorum ustelik, okudum yag dengesi iyice bozuluyor diye ama aninda huzursuz oluyorum...
Diger dediklerine bakacagim mutlaka athe, fakat sunu soylemem lazim daha once de defalarca yazdim burda su talk pudrasini lutfen kullanmayin, evlerden irak bir dolu kanser hastasinin cigerlerinde kalintilari bulunmus...
Internette cok fazla aciklama var bununla ilgili...
Ben de bir donem kullandim ama uzak durmak lazim,en azindan riske etmemek lazim...
Sen ve bir kac kisi bile okusa kar...Dursun burda

Un doksunler o zaman

Ayrica cok tesekkur ederim heexee ama talk pudrasi benim sivilcelerimin de dermani idi
Cok uzuldum bu habere... hic denk gelmemistim yazilara.

Bu arada sirke demisken, ev yapimini tavsiye ederim. 2ayda oluyor zaten.
Elma kabuklari cekirdekler artiklar vs ne varsa dolduruyorum icine, biraz da yogurt mayalar gibi sirke koymak lazim ama elinde yoksa ekmek parcasi davatabilirsin. Direkt mayayi hic atmadim, sonuc ne olur bilmiyorum.

Limon suyunu sulandirip sprey olarak durulamadan da kullanabilirsin, hem verdigin seklin kalici olmasini sagliyor hem de saci kuruttugundan yaglanma azaliyor.

Adacayiyla yaptigim durulama suyu da yag arindirmada isime taramisti. Bi de karanfil falan atiyorum ona mis gibi kokuyor.

Tresan zaten isirgan ozlu bir sampuan ama isirgan suyuyla yapilan kuru biri cok tavsiye etti deneyecegim, hacim kazanmasina yardimci oluyormus ama yaglanma konusunu bilmiyorum.

Bir de defneli zeytinyagli sabun kullaniyordum bi ara cok iyi gelmisti. Ancak ankaranin kurusunda denedigimde saclarimi kazik gibi yapmisti.
Krem kullanmam zaten yaglanma artmasin diye, sabundan sonra tarayinca yoluk yoluk olmustu.

Simdilik aklima gelenler bunlar.
Benim sacim fon bile tutmaz... ince telli yagli pirasa :))

Yıkayınca yağın daha fazla arttığını duymuştum Zaten yıkamaktan başka çarede yok.Yıkamasanda yağlı

Çok teşekkür ederim.Dalinin kokusuna her zaman sevmişimidr zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…