Tahlillerinde herhangi bir sorun yok. Genetik olduğunu düşünüyorum dedi.
tahlillerde herhangi bir sorun yoksa,çekme yöntemi yapıyorlar.
heryerden dökülüyorsa genetik gibi görünmüyor,telogen effluvium deniyor.
en kesin teşhis biyopsi alınıyor saçtan,tepeden ve arkadan parçalar alınıp bakılıyor.
yani tahlilde bir sorun yoksa genetiktir denmez genelde.senin sadece tepeden mi dökülüyor?
genetiğin çaresi yok malesef,şunları yapabilirsin ama saçlarınla fazla oynama,fön gibi.
boyatma,eczanelerde şampuanlar satılıyor.bunlardan birini alıp kullanabilirsin.dökülmeyi engellemiyor ama
çıkan ince saçları besliyor.ağızdan alınan vitamin hapları var.bunlarda dökülüp çıkan ince saçları besliyor.
bunun dışında solisyonlardan minoksidil diğerlerine göre daha iyi.ilk kullanmaya başlayınca dökülme yapıyor.bıraktığındada
dökülme yapıyor.sürekli kullanman gerekiyor.tavsiye ederim diyemiyeceğim malesef çünkü kişiye göre farklı etki ediyor.
ama revigen gibi ürünlere göre bir tık önde.
birde doğum kontrol hapı veriliyor.minoksidil ile birlikte işe yarıyormuş.bunları şuana kadar gittiğim cildiye doktorları demişti.
ben yaklaşık 11 senedir bunu için doktora gidiyorum.
şu ana kadar en iyi gelen kortizon ilacı oldu.bir ay çok güzeldi.ama sonra tekrar arttı.kişiye göre değişik etkiler verebilir.
burda kimileri ısırgan otu,sarımsak,elma sirkesi felan kullanıyor.onlar hakkında fikrim yok.
biraz uzun yazdım sanırım neyse İnşalllah genetik değildir.iyice azalmadan iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim.
niye çünkü mesela polikinlikte gittiğim bir doktorla öğretim görevlisi hocanın uygulamaları,tedavisi farklı oluyor.