Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saclarim cok seyreldi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kizlar saclarim cok dokuluyor ve on tarafi cok seyreldi. Hicbir zaman cok gur olmadi ama seyreklik giderek artti. Cok da ince telli. On tarafi acildi baya . Kendimi cok kotu hissediyorum. Doktor kan vs.tahlilleri yapti ama herhangi bir sorun bulamadi. Zaten genetik sanirim cunku annemin ablamin da boyle. Yine de tavsiyeleriniz varsa bir umut dinlemek isterim
Birazcik da gurlesse yeter.umut olur bana. Tesekkurler

doktor teşhisi koymadı mı?
yani genetik ya da genetik değil dedi mi?

Tahlillerinde herhangi bir sorun yok. Genetik olduğunu düşünüyorum dedi.

tahlillerde herhangi bir sorun yoksa,çekme yöntemi yapıyorlar.
heryerden dökülüyorsa genetik gibi görünmüyor,telogen effluvium deniyor.
en kesin teşhis biyopsi alınıyor saçtan,tepeden ve arkadan parçalar alınıp bakılıyor.
yani tahlilde bir sorun yoksa genetiktir denmez genelde.senin sadece tepeden mi dökülüyor?

genetiğin çaresi yok malesef,şunları yapabilirsin ama saçlarınla fazla oynama,fön gibi.
boyatma,eczanelerde şampuanlar satılıyor.bunlardan birini alıp kullanabilirsin.dökülmeyi engellemiyor ama
çıkan ince saçları besliyor.ağızdan alınan vitamin hapları var.bunlarda dökülüp çıkan ince saçları besliyor.
bunun dışında solisyonlardan minoksidil diğerlerine göre daha iyi.ilk kullanmaya başlayınca dökülme yapıyor.bıraktığındada
dökülme yapıyor.sürekli kullanman gerekiyor.tavsiye ederim diyemiyeceğim malesef çünkü kişiye göre farklı etki ediyor.
ama revigen gibi ürünlere göre bir tık önde.
birde doğum kontrol hapı veriliyor.minoksidil ile birlikte işe yarıyormuş.bunları şuana kadar gittiğim cildiye doktorları demişti.
ben yaklaşık 11 senedir bunu için doktora gidiyorum.
şu ana kadar en iyi gelen kortizon ilacı oldu.bir ay çok güzeldi.ama sonra tekrar arttı.kişiye göre değişik etkiler verebilir.

burda kimileri ısırgan otu,sarımsak,elma sirkesi felan kullanıyor.onlar hakkında fikrim yok.

biraz uzun yazdım sanırım neyse İnşalllah genetik değildir.iyice azalmadan iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim.
niye çünkü mesela polikinlikte gittiğim bir doktorla öğretim görevlisi hocanın uygulamaları,tedavisi farklı oluyor.

Son düzenleme:
tahlillerde herhangi bir sorun yoksa,çekme yöntemi yapıyorlar.
heryerden dökülüyorsa genetik gibi görünmüyor,telogen effluvium deniyor.
en kesin teşhis biyopsi alınıyor saçtan,tepeden ve arkadan parçalar alınıp bakılıyor.
yani tahlilde bir sorun yoksa genetiktir denmez genelde.senin sadece tepeden mi dökülüyor?

genetiğin çaresi yok malesef,şunları yapabilirsin ama saçlarınla fazla oynama,fön gibi.
boyatma,eczanelerde şampuanlar satılıyor.bunlardan birini alıp kullanabilirsin.dökülmeyi engellemiyor ama
çıkan ince saçları besliyor.ağızdan alınan vitamin hapları var.bunlarda dökülüp çıkan ince saçları besliyor.
bunun dışında solisyonlardan minoksidil diğerlerine göre daha iyi.ilk kullanmaya başlayınca dökülme yapıyor.bıraktığındada
dökülme yapıyor.sürekli kullanman gerekiyor.tavsiye ederim diyemiyeceğim malesef çünkü kişiye göre farklı etki ediyor.
ama revigen gibi ürünlere göre bir tık önde.
birde doğum kontrol hapı veriliyor.minoksidil ile birlikte işe yarıyormuş.bunları şuana kadar gittiğim cildiye doktorları demişti.
ben yaklaşık 11 senedir bunu için doktora gidiyorum.
şu ana kadar en iyi gelen kortizon ilacı oldu.bir ay çok güzeldi.ama sonra tekrar arttı.kişiye göre değişik etkiler verebilir.

burda kimileri ısırgan otu,sarımsak,elma sirkesi felan kullanıyor.onlar hakkında fikrim yok.

biraz uzun yazdım sanırım neyse İnşalllah genetik değildir.iyice azalmadan iyi bir doktora gitmeni tavsiye ederim.
niye çünkü mesela polikinlikte gittiğim bir doktorla öğretim görevlisi hocanın uygulamaları,tedavisi farklı oluyor.

Çok tesekkur ederim doktorumdan cok ilgilendiniz gayet ayrintili cevap verdiniz bana. Sanirim farkli bir doktor bulmaliyim. Genetik deyip gecti bende ailemin de oyle oldugu icin, daha detayli arastirma da yapilacagini bilmedigimden kabullendim sanirim

Çok tesekkur ederim doktorumdan cok ilgilendiniz gayet ayrintili cevap verdiniz bana. Sanirim farkli bir doktor bulmaliyim. Genetik deyip gecti bende ailemin de oyle oldugu icin, daha detayli arastirma da yapilacagini bilmedigimden kabullendim sanirim

Annemde de aynı problem var.tepesi açık.ama şuana kadar kaç doktora gittiysem bana genetik demediler.
annemi bile götürdüm yanımda,önce çekme yönteminde heryerden döküldüğü için genetik gibi durmuyor dendi.
sonra da biyopsi sonucu ile genetik çıkmadı.dediğim gibi inşallah genetik çıkmaz.
bana 10 senenin sonunda bir doktor gel biyopsi yapalım dedi.
sen araştır iyi bir hoca bul saç dökülmesi ile uğraşan.
geçmiş olsun.

canım kimse bitkisel tedaviyle ilgili yorum yapmamış. benim yengeminde aynı sorunu vardı doktor hiç bir hastalık bulamadı. oda sonra çare kuaförünün dediğini uyguladı. tarif aynen şu;

yarım çay bardağı zeytinyağı

10 diş sarımsak ezilecek.

blendır da zeytinyağı ve sarımsaklar karıstır püre kıvamına gelince saçlarına uygula. 2 saat beklet ve banyoda ilk önce şampuanı uygula çünkü direk suyla başlarsan zeytinyağı yapışır kafana :) bunu 2 haftada bir yaparsan 2 ayda saçların gürleşmeye başlar...

Kizlar saclarim cok dokuluyor ve on tarafi cok seyreldi. Hicbir zaman cok gur olmadi ama seyreklik giderek artti. Cok da ince telli. On tarafi acildi baya . Kendimi cok kotu hissediyorum. Doktor kan vs.tahlilleri yapti ama herhangi bir sorun bulamadi. Zaten genetik sanirim cunku annemin ablamin da boyle. Yine de tavsiyeleriniz varsa bir umut dinlemek isterim

canım mutlaka fiytonun sarımsak özlü şampuanını denemelisin çok memnun kalıcaksın eminim..

Valla ben olsam saç ektirmekten çekinmezdim.Ektir arkadaşım ya maddi durumun yetiyosa.Ne olcakki.

sacınız ıcın yag kulanın hatafa bır bakım
serum mesela yıkama sonrası
sarımsam sampuanı cok ıyı
bıde acıklık ıcın topık yada ekım onerırım

Canım aynı derttejn muzdaribiz babam kel annem kel benimde saçlarım normalde ince telli ve yağlanan cinstendir ancak ikinci doğumumdan beri öyle inceldiki döküldüğünde göremiyorum bile ve dökülmem hiç kesilmedi açılmalarım var artık 4 doktora gittim ama tesadüfmüdür bilemiyorum hepsi ilgisiz çıktı ve çokta pahalı hastanelerin doktorları bunlar ilk gittiğimde hafif kansızlık çıktı kızım 6 aylıktı o zaman kan ilacı b12 ve çinko hapları kullandm dökülmem durdu o zaman açılma yoktu sonra birkaç ay geçti yine dökülme tam gaz ve yanlarda tepede açılmalar oluştu bana hep genetik olduğu söylendi ..ya kanserin bile artık tedavisi varda dökülmenin açılmaların neden tedavisi yok ..fiyto kullandım bir müddet durdurdu ama tekrar başladı ..mezoterapiyi araştırdım oda maliyetli ve ara ara yaptırmak gerekiyormuş yani birkaç yılda bir hem zaman hem para kaybı gibi geldi saç ektirme zaten enseden alıp tepene dikiyolar benim ensemdekiler saç değil resmen tüy oda olmuyor bir daha gidicem ama bu sefer doktoru ben yönlendiricem hormon testi isteyeceğim dökkülme ve açılma durumlarında hormon tedavside yapıyolarmış ha buarada ben birde minoxil diye bi spreyde kullandım sabah akşam aylarca hatta yıllarca kullannacaksın ben düzenlim kullanamadım ve bıraktım ama birden bıraktığım için korkunç dökülmem oldu...şampuanlarıma bebanten e vitamini türü kapsüller kırdım onlarda biraz dökülmeyi durdurmuştu ama benim sıkıntım açılmalar yerine yeni saç gelmesi lazım olmuyo

ama arkadaşın yukarda yazdığı zeytinyağlı sarımsaklı karışımı deneyeceğim hekes bunu söylüyor

Canım aynı derttejn muzdaribiz babam kel annem kel benimde saçlarım normalde ince telli ve yağlanan cinstendir ancak ikinci doğumumdan beri öyle inceldiki döküldüğünde göremiyorum bile ve dökülmem hiç kesilmedi açılmalarım var artık 4 doktora gittim ama tesadüfmüdür bilemiyorum hepsi ilgisiz çıktı ve çokta pahalı hastanelerin doktorları bunlar ilk gittiğimde hafif kansızlık çıktı kızım 6 aylıktı o zaman kan ilacı b12 ve çinko hapları kullandm dökülmem durdu o zaman açılma yoktu sonra birkaç ay geçti yine dökülme tam gaz ve yanlarda tepede açılmalar oluştu bana hep genetik olduğu söylendi ..ya kanserin bile artık tedavisi varda dökülmenin açılmaların neden tedavisi yok ..fiyto kullandım bir müddet durdurdu ama tekrar başladı ..mezoterapiyi araştırdım oda maliyetli ve ara ara yaptırmak gerekiyormuş yani birkaç yılda bir hem zaman hem para kaybı gibi geldi saç ektirme zaten enseden alıp tepene dikiyolar benim ensemdekiler saç değil resmen tüy oda olmuyor bir daha gidicem ama bu sefer doktoru ben yönlendiricem hormon testi isteyeceğim dökkülme ve açılma durumlarında hormon tedavside yapıyolarmış ha buarada ben birde minoxil diye bi spreyde kullandım sabah akşam aylarca hatta yıllarca kullannacaksın ben düzenlim kullanamadım ve bıraktım ama birden bıraktığım için korkunç dökülmem oldu...şampuanlarıma bebanten e vitamini türü kapsüller kırdım onlarda biraz dökülmeyi durdurmuştu ama benim sıkıntım açılmalar yerine yeni saç gelmesi lazım olmuyo

ama arkadaşın yukarda yazdığı zeytinyağlı sarımsaklı karışımı deneyeceğim hekes bunu söylüyor

arkadaşım hamileyken dökülmeyen saçlar, doğumdan sonra normalden fazla dökülür.
tahmini 4 aylıkken başlar dökülme,bebek bir yaşına gelene kadar
en geç dökülmenin kesilmesi gerekiyor.normalde doktorun sen demeden hormon testi de yapması gerekiyor.
bazı cildiye doktorları tahlil bile yapmıyor.ısrar edersen dahiliyeye konsültasyon yapıyor.

Doktorunuz hormon testi yaptımı ve tiroitlerinize baktımı benim de tiroit problemin var ve ilk çıktığında saçlarım ciddi derecede dökülüyordu,kuaför bile zor keserdi,çok gür ve sıktı şimdi ince Telli oldu ve dökülmesi biraz azaldı ilaca başladıktan sonra alın kısmımda açılmalar vardı düzeldi isterseniz sizde tiroitlerinize bakılmadıysa baktırın.

Son düzenleme:
arkadaşım hamileyken dökülmeyen saçlar, doğumdan sonra normalden fazla dökülür.
tahmini 4 aylıkken başlar dökülme,bebek bir yaşına gelene kadar
en geç dökülmenin kesilmesi gerekiyor.normalde doktorun sen demeden hormon testi de yapması gerekiyor.
bazı cildiye doktorları tahlil bile yapmıyor.ısrar edersen dahiliyeye konsültasyon yapıyor.

doğum yapalı 2 seneyi geçti hala dökülüyo ara ara kesilip dökülüyor gidende geri gelmiyor dolayısıyla açılmalar oldu artık elimi başıma attığım zaman hacim yok çok incelmişler aynı zamanda

Son düzenleme:
ya bu sarımsak şampuanları kokmuyo saça sinmiyomu?

kızlar http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=695811
sayfasını inceleyin.sarımsağı direk saça uygulamış.zeytinyağsız.
deneyebilirsiniz.

kızlar malesef bunun çaresini ben daha duymadım.
demir,çinko eks. çok döküyor.triodi olanlarda çok dökülme oluyor.pkos lularda çok dökülme oluyor.vs...
ama bunların çaresi var yine,eğer genetikse de saçınızla fazla oynamayın.
birde bayanlarda saç ekimi pek önerilmiyor diye biliyorum.protez saç daha mantıklı bu durumda

kızlar http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=695811
sayfasını inceleyin.sarımsağı direk saça uygulamış.zeytinyağsız.
deneyebilirsiniz.

kızlar malesef bunun çaresini ben daha duymadım.
demir,çinko eks. çok döküyor.triodi olanlarda çok dökülme oluyor.pkos lularda çok dökülme oluyor.vs...
ama bunların çaresi var yine,eğer genetikse de saçınızla fazla oynamayın.
birde bayanlarda saç ekimi pek önerilmiyor diye biliyorum.protez saç daha mantıklı bu durumda

bende de troid var ondan saçlarım zayıf şimdi bakım yapıyorum bakalım

Yardımcı olur mu bilmiyorum ama benim de bir ara saçlarımın ön kısmında belli bir yerde dökülme olmuştu. Önde olduğu için baya kötü gözüküyordu.. Sarımsağı ezip zeytinyağında birgün beklettikten sonra zeytinyağını o bölgeye sürdüm üç günde açıklıkta küçük küçük saçlar oldu. Bende baya etkisi olmuştu. Tahlillerden bir şey çıkmamış hormonal değilse saç köklerinin güçlenmesinde yardımcı olabilir.

Back
X