Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclarim, onlar benim bebeklerim:)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

epsilonpeer

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
7
0
6
35
İstanbul
Merhabalar,
Sessiz kk gozlemlerimden sonra, ben de saclarim icin yaptiklarimi yazmak istedim.Yanik uclu saclarimi yaklasik bir yildir hic kestirmedim, sadece bir kac kere makasla artik kuruluktan olmus kisimlarin ucundan aldim. Bir cok maskeyi denedim, ama cok pahali urunler degiller, marketlerde satilanin otesinde dusunmeyin ama evde yapilabilecek her turlu yiyecegi kafama surdum:) Avocado, pekmez, yumurta, jelatin vs. Bunlarin icinden en begendigim tarifi buraya yazmak istedim ki hepimiz fayda gorelim. Yaklasik iki aydir yapiyorum bu maskeyi, her yikamada yapiyorum, haftada 2-3 kez yikiyorum saclarimi. Bir keresinde bir gece boyunca beklettim kafamda bu karisimi ama saclarim cok sertlesti, o yuzden genelde yarim saat - bir saat gibi tutuyorum. Maskenin iyi yani zaytinyagi, yumurta, maskelerini yapanlar bilirler sipir sipir damlar kulak arkalarindan ama icinde aloe vera oldugu icin bu maske akmiyor, insanin ustu basi batmiyorve banyoda diger yag maskelerine nazaran daha cabuk sactan ariniyor. Gelelim simdi formule, belirli olculeri yok ama benim saklama kabima uygun olan tarif(orta boy nutella kutusu)
3 yemek kasigi shea yagi
3 yemek kasigi hindistan cevizi yagi
5 yemek kasigi aloe vera jeli
bazen isine avokado yagi ya da badem yagi da koyuyorum
bu malzemelrin hepsini eritmeden( hindistan ve shea yagi oda sicakliginda margarin kivaminda yaglar) mikserden geciriyorum, kopuk kopuk oluyor, serin kuru yerde sakliyorum.

Ikinci tarifim saclarim uzerindeki etkisini tam olarak bilemesemde erkek arkadasim uzerindeki etkisi cok iyi oldu:) ikide birde ne surdun kafana bi guzel kokuyor diyor. Ben aslinda saclarimi koyulastirsin diye yapmistim bu suyu ama bir kac kez kullandigim icin su anda yarari oldu mu bilemiyorum.
Tarifimize gelirsek:
Bir tutam adacayi
Bir tutam karanfil
Bir tutam biberiye otu
iki bardak sicak su

Bu otlari suyun icinde demliyor ve sogutuyorum, dusta kullanirken bir- iki kapak elma sirkesi ekliyorum ve banyoda son su olarak dokuyorum- durulamiyorum. Yaklasik 1 hafta sonra eksimeye basliyor o yuzden azar azar yapiyorum.

Bende cok ise yarayan bu tarifler umarim sizin de isinize yarar.
Saglikla.

Son düzenleme:

evde yapilabilecek her turlu yiyecegi kafama surdum:) Avocado, pekmez, yumurta, jelatin vs. Bunlarin icinden en begendigim tarifi buraya yazmak istedim ki hepimiz fayda gorelim....
arifimize gelirsek:
Bir tutam adacayi
Bir tutam karanfil
Bir tutam biberiye otu
iki bardak sicak su..
çok güldüm iletine..ah biz kadınlar

guzelleselim diye ne yapicagimizi sasirdik artik:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…