Kızlar son 1 aydır saç yolmaya başladım, işte, evde heryerde. Arabada bi elim direksiyonda digeriyle saçımı yoluyorum. Bildiginiz once bi guzel doluyorum onu düğüm yapıyorum sonra çat diye çekiyorum, yaptıkça yapasım geliyor bide durduramıyorum kendimi, yapmıcam tamam diyorum zorluyorum kendimi tum gun yapmıyorum bu sefer yataga girince yine başlıyorum..
Bi elim surekli sacımda anneme soyledim yaptıkca elime vur dedim bu sefer vurdukca ona kızıyorum yine devam..
Bi adıda varmıs bunun ama bunu çözen varmı aranızda durmayı başaran ?
Neden saçını cekiyorsun , psikolojik bir sorun mu ? Kafam karıştı, daha önce hiç duymamistim...
Böyle gözlerim ayrık bi şekilde yazıyı okudum
İlkkez duyuyorum .
trikotillomani diye bir rahatsızlık iç dünyanla yada kafana taktığın şeylerden etkilenmenle alakalı.
kız kardeşimde de vardı ve 4 ay önce oğlumda yolmaya başladı. kendini bu konuda kontrol edemiyorsan bı psikoloğa gitmen gerekicek
Çim adam yetistir, uzayan saclari yani çimleri çatır çutur yol..
Tekrar büyür tekrar yolarsin..
Belki gecer..
evet kendı kendıne çözdü işe başlayarak. kulaklarının arkası tamamen keldi. ve bize kendi yoldugunuda söylemedi bir süre annemle lösemi olduğunu falan düşünüp karalar bağladık. sonra kendi yoluyo dıye öğrendik. dikkatini başka şeylere verdi kafasını dağıttı şimdi iyi. ben bır tel saça muhtacım sen saçını yoluyosun hiç adil değil AllaammmmKardesiniz cozebildimi peki ?
Doktora gittiniz mi peki..Evde postiş vardı, onu taktım kafaya onu yoluyorum, ama keyif alamıyorum ondan alttan yine kendi sacımı cekiyorum
Doktora gittiniz mi peki..
Kızlar son 1 aydır saç yolmaya başladım, işte, evde heryerde. Arabada bi elim direksiyonda digeriyle saçımı yoluyorum. Bildiginiz once bi guzel doluyorum onu düğüm yapıyorum sonra çat diye çekiyorum, yaptıkça yapasım geliyor bide durduramıyorum kendimi, yapmıcam tamam diyorum zorluyorum kendimi tum gun yapmıyorum bu sefer yataga girince yine başlıyorum..
Bi elim surekli sacımda anneme soyledim yaptıkca elime vur dedim bu sefer vurdukca ona kızıyorum yine devam..
Bi adıda varmıs bunun ama bunu çözen varmı aranızda durmayı başaran ?
Psikolojik bi sorunmuş, yani bi adıda vardı trikotilmanimi oyle birsey, stresli bir donemde gecirmiyorum aksine hersey oldukca su an, kitap okurken basladım, farketmedim ilk gunler sonra cogaldı iyice, düğümlüyorum saçı sonra çekiyorum
ben nat.geo da TABU diye bir belgeselde seyretmiştim. Genç bir kız sürekli saçlarının tepesini yoluyor. Kendini alamıyor bu alışkanlıktan. Saçları upuzun ama tepesinde saç kökü dahi kalmamış. Korkunç bir görüntü. Sürekli eli kafasında. Ve dışarı yaz, kış bereyle çıkıyor kelini kapatmak için.
Annesi ayrı ağlıyor, kız ayrı ağlıyor ama ne yapsa kurtulamıyor. Sen ne yap ne et o belgeseli bul seyret kendini güdüle "Ben böyle olamam" diye. Çok ciddi kötü bir görüntü özellikle bayanlar için. Aman ha !
acı duymuyormusunuz çekerken..insan ağda olurkende canı çok acıyor..ağrıyı hissetmiyorsunuz..
Hayır hic acı yok aksine zevk resmen haz alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?