Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarımın seyrelmesi :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

rapisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
5.580
1.680
773
herkese selamlar. nereden başlasam bilmiyorum şuan öyle mutsuzumki:( neredeyse 8 senedir saçlarımı düzelticem diye denemediğim yöntem kalmadı neredeyse. :( bu duruma öyle canım sıkılıyorki. saçlarım ince telli ve seyrek. dönem dönem dökülüyor sonra ben uğraşıyorum dökülen saçlar çıksın diye çıkıyor gibi oluyor sonra yine cansızlaşıyor.saçlarımın 3/1 i beyaz boyuyorum o da ayrı bir dert. benim yüzüme açık sarı gidiyor bana yakışan o . fakat saçlarımda çok beyaz olduğu için haftada bir 2 haftada bir diplerim geliyor bembeyaz.özellikle şakaklarım komple beyaz. koyu renge boyasam kendi saçım kahverenk ama diplerim çıkınca hemen göze batıyor. 2 ay önce dedim bari kına yakayım fena da olmadı güzel bir renk oldu ama haftada bir 2 haftada bir kına yakmak gerekiyor ve sıkıldım bana sarı kadar yakışmıyor .saçımı boyarkende korka korka boyuyorum yakında kel kalıcam diye :( saçlarıma bitkisel yağlar sürüp öyle boyuyorum. şimdi size bugüne kadar saçlarım için yaptığım bakımları yazsam siz bunalırsınız ben öyle bunalıyorumki daha önce saçımı kazıttım gürleşsin diye şimdi de sinirimden artık yine kazıtasım geliyor ama çalışıyorum çalışmasam kazıtırım. ne yapacağımı şaşırdım bu konuda gerçekten işe yarayan birşey bilen varsa Allah rızası için paylaşsın lütfen

Saçını beslemek için banyodan önce zeytinyağı ile masaj yapabilirsin
Boyalar da dökülmeyi hızlandırır, doğal yöntemlerle açmayı ya da kına denesen beyazların için sorun olur mu bilemedim

Boyalar da dökülmeyi hızlandırır, doğal yöntemlerle açmayı ya da kına denesen beyazların için sorun olur mu bilemedim
denemez olur muyum doğal içinde sarımsak bekletilmiş doğal zeytin yağı sürüyordum . doğal yöntemlerle saç açılmıyor onu da denedim soğan kabuğundan boya yapmayı bile denedim. denemediğim bişey kalmamıştır heralde o yüzden çıldırma noktasına geliyorum artık

ay birde ben evli biri değilim bir ara 2 günde bir saçıma yağ sürüp yatıyordum evli olsam adam kaçar yani. bunun daha kolay bir yolu yokmudur arkadaş nedir bu çektiğimiz benim gibi başka bir sürü insan var ne kadar büyük hastalıkların tedavisi bulundu bu saç muamma ne cildiyesi bir şeyden anlıyor ne kadın hastalıkları ne iç hastalıkları.

Rapisa beslenmen nasıl?
Bolca meyve ye, B vitamini dikkat et.

Argan yağı ve zeytinyağı her hafta sür. Isırgan otu çayını da tavsiye ederim.

denemez olur muyum doğal içinde sarımsak bekletilmiş doğal zeytin yağı sürüyordum . doğal yöntemlerle saç açılmıyor onu da denedim soğan kabuğundan boya yapmayı bile denedim. denemediğim bişey kalmamıştır heralde o yüzden çıldırma noktasına geliyorum artık
Papatya filan duymuştum ben

Canim ayni dertten muzdaribim. Yillardir saclarim dökülür ve yasim yada 23. Sacimda benimde beyazlarim var baya ama kapali oldugum icin boyama geregi duymuyorum. Acikken cok masa yaptim sacima. Kalin ve cok gür saclarim vardi. O internette zeytinyagli sarimsakli yada her ne turlu maske varsa hepsini denedim hic bir sonuc alamadim. Sonra cilt doktoruna gittim ve bana ilac yazdi adi 'minoxidil'. Cogunlukla kellesmeye baslayan erkeklere verilen bir ilac. Kulandim bir sure ve ise yaradi. sacim dökülmez oldu ve yeni saclar cikmaya baslamisti. Sadece bende kotu bi yan etkisi oldu oda yuzumde ki tüylenmeyi fazlalastirdi malesef.. o yuzdende biraktim ve 3 seans lazer yaptirdim yuzumde ki tuyleri yok etmek icin..

ay birde ben evli biri değilim bir ara 2 günde bir saçıma yağ sürüp yatıyordum evli olsam adam kaçar yani. bunun daha kolay bir yolu yokmudur arkadaş nedir bu çektiğimiz benim gibi başka bir sürü insan var ne kadar büyük hastalıkların tedavisi bulundu bu saç muamma ne cildiyesi bir şeyden anlıyor ne kadın hastalıkları ne iç hastalıkları.
Aman boşver evlendiğin adam da Brad Pit olmayacak zaten
İtilmişin biraz kibar versiyonlusu beyaz atlet bilemedin siyahından giyinen yurdum insanı olacak :KK53:
Takarsın bi bone yağ sürdüğün günlerde, olur biter

Rapisa beslenmen nasıl?
Bolca meyve ye, B vitamini dikkat et.

Argan yağı ve zeytinyağı her hafta sür. Isırgan otu çayını da tavsiye ederim.
canım beslenmem düzgün değil ama bende hep b12 eksikliği ve kansızlık oluyor devamlı kan yapan besinler tüketmem gerekiyor. bizim ev bekar evi gibi. bir düzen yok düzenli yemek olmuyor çoğu zaman dışarıda yiyoruz. sürekli kan yapıcı ilaç içmekten gına geldi periyodik olarak kan tahlili yaptırmaktan bunaldım. 1 sene içinde 4 kez falan kanımı ölçtürüyorum. kan hapı içince şişkinlik oluyor ve yeteri kadar yükseltmiyor. geçenlerde dengeli beslenmeye karar verdim. siyah kuru üzümle beraber kuruyemiş, yumurta yemeye çalıştım hergün ama düzenli olmuyor. bugün hastaneye gittim yine yaptırdım tahlillerimi yarın sonuçları çıkacak. eminim yine kanım az yine ilaç sıkıldım bunlarla uğraşmaktan artık

Canim ayni dertten muzdaribim. Yillardir saclarim dökülür ve yasim yada 23. Sacimda benimde beyazlarim var baya ama kapali oldugum icin boyama geregi duymuyorum. Acikken cok masa yaptim sacima. Kalin ve cok gür saclarim vardi. O internette zeytinyagli sarimsakli yada her ne turlu maske varsa hepsini denedim hic bir sonuc alamadim. Sonra cilt doktoruna gittim ve bana ilac yazdi adi 'minoxidil'. Cogunlukla kellesmeye baslayan erkeklere verilen bir ilac. Kulandim bir sure ve ise yaradi. sacim dökülmez oldu ve yeni saclar cikmaya baslamisti. Sadece bende kotu bi yan etkisi oldu oda yuzumde ki tüylenmeyi fazlalastirdi malesef.. o yuzdende biraktim ve 3 seans lazer yaptirdim yuzumde ki tuyleri yok etmek icin..
gerçekten aynı şeyleri yaşıyoruz. bende minoxil kullandım hafif benimde yüzümde tüylenme yaptı. daha önce saçımı kazıtıp minoxil ve beraberinde spiro losyon (evde yapılıyor) kullanıp saçlarım çıkmıştı ancak onu denemeden kısa bir süre öncesinde saçıma saç mezoterapisi yaptırmıştım o da saçlarımı çıkartmıştı fakat şimdi yaptıracak imkanım yok. o yüzden acaba saç mezoterapisi sonrası mı minoxil işe yaradı diye düşünüyorum. çünkü şimdi de minoxil kullanıyorum pek bir etkisi yok gibi :(

Tam bana göre konu:KK66:
SAclarım ınce tellı ve seyrelıyor..Sayende tavsıyeler baana da yarayacak saol..
Kan tahlili yaptırdınızmı demir eksikligide saçı döker
yaptırıyorum evet :( genelde kanım az çıkıyor yada limite yakın . bugün yine yaptırdım ama yani kanımı yükselticem diye uğraşmaktanda sıkıldım. 2 kutu hap içicemde yükselecek 2 ay boyunca ilaç kullan kanın yükselsin 1 *2 ay normal düzeylerde sonra yine düşüyor

gerçekten aynı şeyleri yaşıyoruz. bende minoxil kullandım hafif benimde yüzümde tüylenme yaptı. daha önce saçımı kazıtıp minoxil ve beraberinde spiro losyon (evde yapılıyor) kullanıp saçlarım çıkmıştı ancak onu denemeden kısa bir süre öncesinde saçıma saç mezoterapisi yaptırmıştım o da saçlarımı çıkartmıştı fakat şimdi yaptıracak imkanım yok. o yüzden acaba saç mezoterapisi sonrası mı minoxil işe yaradı diye düşünüyorum. çünkü şimdi de minoxil kullanıyorum pek bir etkisi yok gibi :KK43:

Bence senin en önemli sorunun birincisi kan degerlerin. B12 vs düsük olmasi. Demir eksikligi veya D vitamini eksikligide dökülme yapar demisti doktorum. Bende her yil düzenli bi sekilde kan cektirir kontrol ettiririm ama bende hersey iyi. D vitamini eksik cikar hep onada takviye aliyorum. Ona ragmen bu dökülmeye ve seyrelmeye bi care bulamadim. üstelik uzamiyorda hicccccc... bi boya gelir asagi yukari gögüs hizama ondan sonrasi yok.

sarımsak işe yarıyor hergün saçına sarımsak sürüp yıkarsan fayda eder sen kapalıymışsın madem bence sen saçını kazıtıp sarımsaklı ve karanfilli zeytinyağıyla saçını gürleştirebilirsin. çünkü üst üste saçı kazıtmak bir süre saçlarını güçlendiriyor. tüy gibi düşün permatikle alsan coşarlar ya onun gibi. ben çalışmasam açık olduğum halde kazıtırım daha önce kazıttım

canım beslenmem düzgün değil ama bende hep b12 eksikliği ve kansızlık oluyor devamlı kan yapan besinler tüketmem gerekiyor. bizim ev bekar evi gibi. bir düzen yok düzenli yemek olmuyor çoğu zaman dışarıda yiyoruz. sürekli kan yapıcı ilaç içmekten gına geldi periyodik olarak kan tahlili yaptırmaktan bunaldım. 1 sene içinde 4 kez falan kanımı ölçtürüyorum. kan hapı içince şişkinlik oluyor ve yeteri kadar yükseltmiyor. geçenlerde dengeli beslenmeye karar verdim. siyah kuru üzümle beraber kuruyemiş, yumurta yemeye çalıştım hergün ama düzenli olmuyor. bugün hastaneye gittim yine yaptırdım tahlillerimi yarın sonuçları çıkacak. eminim yine kanım az yine ilaç sıkıldım bunlarla uğraşmaktan artık

Rapisacan demir eksikliği ve b vitamini eksikliği de halsizliğe,unutkanlığa, sinirsel zayıflığa, saç dökülmesine yol açar. 2 ay azmet düzenli beslen bence farkı göreceksin. Ivır zıvır yiyeceksen de kırmıxı et ye, köfte , döner mesela.

Sen başka neden arama neden ortada bence.

Bence senin en önemli sorunun birincisi kan degerlerin. B12 vs düsük olmasi. Demir eksikligi veya D vitamini eksikligide dökülme yapar demisti doktorum. Bende her yil düzenli bi sekilde kan cektirir kontrol ettiririm ama bende hersey iyi. D vitamini eksik cikar hep onada takviye aliyorum. Ona ragmen bu dökülmeye ve seyrelmeye bi care bulamadim. üstelik uzamiyorda hicccccc... bi boya gelir asagi yukari gögüs hizama ondan sonrasi yok.
hayatımda hiç göğüs hizama kadar saçlarımı uzatmamışımdır en fazla omuzlarımda

papatyayı yaptım ben açık kumral saçlarda daha iyi sonuç veriyor benim saçım kumral. ve beyazlarım var papatya beyazları kapatmıyor

Ben eskiden sarışınmışım şimdi de açık kumral gibi
Bana uyar demek ki ama zararlı da olsa boya daha pratik diye arada boyuyorum
Bi de doğum sonrası daha çok dökülür oldu da saçım sık diye çakılmıyo, bi eşim yerdeki saçlardan anlıyo. Pipirikli biraz

Back
X