Saçlarımızı boyatamayacak mıyız artık?

benim bi arkadaşım sadece açıcıyla çiğ bi sarı elde ederdi ve hamilieği boyunca yapma dediğimiz halde boyadı. üstelik ana çocuk sağlığı merkezinin müdürlüğünde çalışıyodu. sırf orialle açar mı insan saçını bi de hamileyken. çocuğu kalbi delik doğdu hala uğraşıyo şimdi boyadım da saçımı ondan oldu die vahlanıp duruyo. ben olsam boyatmam hamilelik annelik başka bi nur veriyo bence insana bırakalım da diplerim,z gelsin beyazlar çıksın 9 ay kendi halimize bırakalım herşeyi keşke demekten daha mı kötü

arkadaşlar her yerde bas bas bağırıyorlar hamileyken saç boyatmayın diye. benim okuduğum yazıların hiçbirinde boyatabilirsiniz falan demiyor. doktorum da şiddetle uyardı. boyatabilirsiniz diyen doktordan şüphe ederim ben olsam.
annelik fedakarlık istermiş ya, işte fedakarlık şimdiden başladı bile.

allah korusun inş hepimizin bebeklerini,doğumdan sonrada bir süre boyatılması sakıncalı olabılıyormuş yanlız,bu defada süte karışma ihtımalı yuksek oluyormuş,orial çok sakıncalı kı kokusu zaten insanı bayıyor,bitkısel ürün kullanmakta fayda var dıye duşunuyorum gerçi ne kadar güvenebiliriz bitkısel olup olmadıgına buda ayrı bir tartışma konusu....

kızlar peki ünlüleri siz hamileyken hiç dibi gelmiş gördünüzmü onlarınkini boyuyolar işte ama....

Dip boya zararlıymış. Boyanın uzun süre saçta kalmasıda. Kokusuda. Boyatmayı çok istiyorsanız bitkisel olanını tercih edin ve çok beklemeyin yıkamak için. Doktorların fikirleri değişik olsada ortada bir gerçek var , aslında bildiğimiz ama bilmek istemediğimiz : boya bitkisel bile olsa içinde birçok kimyasal madde var. Az bile olsa saç derimizden ve saçımızdan direkt kana karışan zararlı maddeler bunlar. Bu da bebişlerimizi olumsuz etkileyebilir bence. Şuan benim saçlarımı görseniz korkarsınız. Yaşım 33 ama Bembeyaz bir kafam var. Ne açabiliyorum ne fön çekebiliyorum ancak toplayınca biraz insana benziyorum kaydirigubbakcemile3 Sonuçta herşey bebişlerimizin sağlığı için. Biraz sabır kızlar..

CANIM DUYARLI ARKADAŞLARIM sarı saçıma koyu kahveye çevirdim bitkisel boya ama bitkisel olduğu için kokuda yoktu..yılbaşı turuna gitmeden önce....eee bitkisel olduğu için pekde koyu olmadı açık kahve oldu şimdi kim görse çok beğeniyor ama son yazılanlar içime kurt düşürdü inşallah herkesin çocuğu sağlıklı doğar...:Saruboceq:

allah korur canım içine korku düşürme sen,güle güle kullan saçlarını....

ya arkadaşlar her yerde okudum söylenen şu: kimyasal olduğu ve az da olsa bir miktarı deriden kana karışabileceği için tavsiye edilmiyor. fakat zararlı ya da zararsız olduğuna dair bir bilimsel veri-kanıt yok!! bizler de tedbir olsun diye riske girmemek için boyatmamayı tercih ediyoruz çoğumuz. o yüzden yok kimyasal tabiki zararlı, yok annelik fedakarlık ister boyatmayıverin gibi yaklaşımlar bana yanlış geliyor.
zararı olduğuna dair bir bilgi yok ama olmadığına dair de bir bilgi yok; ben bu riske girmemeyi tercih ediyorum.
bu konuda kesin bir bilimsel veri yok bunu bütün siteler yazıyor...

valla "annelik fedakarlık ister, boyatmayıverin" yaklaşımı bana çok doğru geliyor. o zaman sigara da içelim, alkolde alalım, kafeinde tüketelim. çünkü saç boyatmamakta bu saydığım maddelerin arasında yer alıyor. siz istediğiniz kadar kesin birşey yazmıyor deyin. (bana niye denk gelmediyse bu yayınlar, ilginç yani)
bunu bence tartışmak bile saçma.
herşey tercih meselesi ona bakarsanız. kimi hiç dikkat etmemeyi tercih eder. kimi yapılası gerekenleri yapar, yapılmaması gerekenleri de yapmaz. herkes kendi yaptığından ya da yapmadığından sorumlu sonuçta.

sigara ve alkol tüketımını saç boyatmakla nasıl aynı kategorıye koydun çok merak etttım.nerde okudun yada nerede yazıyor aydınlatırsan bende çok sevınıcem.orial kullanmak dersen anlarımda bıtkısel boya bence alkol yada sigara kadar bebege zarar vermiycegını düşünüyorum bende.

"annelik fedakarlık ister, boyatmayıverin'' bu yaklaşımda yanlış olan anneliğin fedakarlık gerektirdiği değil, saç boyatmanın kesin bir bilgisi olmadığı için boyatanları fedakarlık yapmamakla suçlamaktır...

hayatımda duyduğum en saçma yorum bu; e o zaman sigarada içelim alkol de alalım. saç boyasını teninize sürersiniz ve zararları kesin kanıtlanmamıştır. sigara ve alkol ise kanınıza karıştığı ve bebeğinize zararları tamamen kanıtlanmış şeylerdir. bunları bir tutmak için gerçekten çok ilginç bir beyne sahip olmak gerekir.

kaldı ki ben boyatın hiçbişicik olmaz demiyorum. kesin zararları belirlenmemiş bir şey için boyatmayı tercih edenleri suçlayamayız diyorum.

tabiki herşey tercih meselesi söylenenleri tersinden anlayıp tartışma çıkarmak da bir tercih meselesidir..

ve son olarak saç boyatma ve gebelik konusunda heryerde bulabileceğiniz ve size niye denk gelmediyse artık denk gelmeyen bilgilerden bazıları

HAMİLELİKTE SAÇ BOYAMA - Hera Kadın Sağlığı Merkezi - Gebelik Kadın Doğum - hamİlelİkte saç boyama;

Gebelikte (Hamilelikte) Saç Boyamak,Kesmek, Kuaför Bakımı, Saçları Boyatmak Gebelikte Saç Bakımı Röfle Saç Boyası e-gebelik.net

bakın, burda herkes fikrini beyan ediyor. bende sadece fikrimi söyledim. söylerkende doktorların %90 ının bunu önermediğini, boyatmayın deniyorsada 9 aylık süreçte boyatılmaması gerektiğini belirttim. bunu belirtirkende "annelik fedakarlık ister" dedim ki hala aynı fikirdeyim.
güzelliğin yavrumuzun sağlığından daha önemli olamayacağının üstüne basmaktı niyetim.
sizin cümlelerinizden anladığım: anneliğin fedakarlık istemesi olayı nedense özellikle konu alınmış. bunun üstünde durmuşsunuz.
hamilelikte saç boyatma fikrine tamamen karşıyım, bu benim fikrim.
hemen uzatmışsınız tırnaklarınızı. bu konuda sizi rahatsız eden bir durum var demekki.....

neyse siz kanıtlarınızı kararsız arkadaşlarla paylaşın, onları ikna edin saçlarını boyatmaya, benim ihtiyacım yok, yine de teşekkürler. görmüş oldum aksini de.

aslolan hepimizin hamile olduğu ve burada birbirimiz ile fikir paylaşımı için yer aldığımızdır. olaylar bu raddeye gelmemeli.

selam kızlar ben 23 haftalık hamileyim . arko gece bakım kremi kullanıyorum. ama kremi bırakalı 4 gün oldu. çünkü arko krem içeriğindeki bilgileri incelemedim. üstelik çok küçük yazıyordu. ama büyüteçle okudum. çok madde yaıyor aralarında retinyl palmatite yazıyor yani A vitamini demekmiş. internetten baktım krem kullanırken içeriğinde a vitamini olmasın dikkat edin yazıyordu.şimdi bebeğime zarar olmuşmudur. sadece ellerimi sürüyordum. yüzümü sürmedim. Allahım yavrumu koru yarabbim. kaç gündür kafama takıldı. halbuki bebek için hiç bir zararlı şeyler yapmadım. aksine çok dikkatli davrandım.

çok gereksiz bir polemik oldu. sanki saçlarını boyatan ve boyatmayı düşünen arkadaşları zan altında bırakır bir düşüncen olduğunu düşündürdün. hepimiz anneyiz yada anne adayıyız en az sen kadar hepimiz düşünüyoruz yavrularımızı.allah hepimizi hayırlısı ile kavuştursun bebeklerimize,en azından bu konuda hemfikiriz hepimiz.opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR LÜTFEN TARTIŞMAYIN SıZLERDE BENıM GıBı HAMıLELıK DEPRESYONUNDA MISINIZ BEN ÖYLEYıMDE???ASLINDA BıLıYORUM ANNELıK ÖZVERı, ıSTER FEDAKARLIK ıSTER AMA NEDENSE KıMSE BABALIK FEDAKARLIK ıSTER DEMEZ ...LOHUSA AVCILARI VARKEN BAKIMSIZ GEZMEKTE HıÇ ıŞıME GELMıYOR
BAKIYORUM DA BOYATMAYIN DıYENLER HEP EV HANIMI ÇALIŞMIYOR ASLINDA ÇALIŞMAYAN DAHA ÇOK BAKMASI LAZIM KENDıNE....BEN ıKıNCı BEBEĞıMDE EVDEYDıM HıÇ BAKMADIM KENDıME YAZMIŞTIM ZATEN....aynaya bakamıyordumm ....SıZE haber vermiştimm ben boyattım teşekkür ederim fikirler için...

arkadaslar bencede tartismayin..hepimiz hamileyiz..hamilelik doneminde insanlar gereginden fazla alingan,hassas ,gergin olabiliyor.tabiiki fikirlerimizi yazacagiz ama yumusak bir sekilde yazalim:) bebislere yazik degilmi? kendinizi strese sokuyorsunuz sinir oluyorsunuz burda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…