Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçların kabarması, elektriklenmesi çözümü olan?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

stepfordk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
590
783
kızlar benim saçlarım dalgalı ve bu aralar aşırı kuru. Benim derdim saçlarımın hemen kabarması ve elektriklenmesi, mesela fön çekip biyere gittiğimde hava nemliyse saçlarımda fön falan kalmıyo yani iğrenç bi hal alıyo. Zaten normalde de doğal hali baya kabarık, ne güzel işte hacimli görünüyodur demeyin kötü bi görüntü oluyo.en azından fön çektirdiğimde fönün kalmasını istiyorum bi süre kafamda, anında elektriklenip sanki hiç düzleştirilmemiş gibi görünmesinden nefret ediyorum. Bu durumda olup çözüm bulan var mı?

saçini yıpratmayiniz.. düzleştirmeyin dalgali birakin bence yani doğal halinle birak..
argan veya zeytin yaği çok iyi gelir saçina... haftada bi kez masaj yapın saçiniza..
fön saçları yıpratir mahveder. bu gidişle saçlarini kaybedeceksiniz.. degişik bişey de yapabilirsin fön maşa yerine...
mesela video bakin.. saçini pipetle kıvırcık yap güzel olur.
yada örgü ör:)

kızlar benim saçlarım dalgalı ve bu aralar aşırı kuru. Benim derdim saçlarımın hemen kabarması ve elektriklenmesi, mesela fön çekip biyere gittiğimde hava nemliyse saçlarımda fön falan kalmıyo yani iğrenç bi hal alıyo. Zaten normalde de doğal hali baya kabarık, ne güzel işte hacimli görünüyodur demeyin kötü bi görüntü oluyo.en azından fön çektirdiğimde fönün kalmasını istiyorum bi süre kafamda, anında elektriklenip sanki hiç düzleştirilmemiş gibi görünmesinden nefret ediyorum. Bu durumda olup çözüm bulan var mı?

Fön den sonra bakım yagları var onlardan kullanabilirsin. Ben bir kaç damla artan yazıyla Hindistan cevizi yağı sürüyorum kabarması önlüyor

kabaran saçıma gliss saç spreyinden sıkıyorum kabarmayı önlüyor. daha önceden de niveanın kuru saça uygulanan saç kremlerinden kullanırdım. onlar da işe yarıyordu

bende senin gibiyim canım. brezilya fönünü deneyebilirsin. benim durumum olursa ilerde bende deneyeceğim. memnun kalanlar çok

saçini yıpratmayiniz.. düzleştirmeyin dalgali birakin bence yani doğal halinle birak..
argan veya zeytin yaği çok iyi gelir saçina... haftada bi kez masaj yapın saçiniza..
fön saçları yıpratir mahveder. bu gidişle saçlarini kaybedeceksiniz.. degişik bişey de yapabilirsin fön maşa yerine...
mesela video bakin.. saçini pipetle kıvırcık yap güzel olur.
yada örgü ör:)
Yok zaten artık çok nadir fön çektiriyorum, anca düğün falan olunca. 15 aylık bi bebeğim var kuaföre ayda yılda bir gidebiliyorum evde de düzleştirici kullanmıyorum nerdeyse 2 yıldır. Ben saçımın genel halini anlatmak istemiştim

Bir de gratislerde sulfatsiz keratinli düzleştirici etkisi olan sampuan, krem ve sprey var. Brezilya fönü yaptirip onları kullanacagim

Kuaförümden aldığım bir losyon vardı, 1 damla bütün saçınıza yetiyor. Hem fön, maşa yaptınız da saçlarınız kırılmıyor, hemde elektriklenmeyi önlüyordu.

Öncelikle fön çekmeyi bırakmalısın. Fön saçının nemini kaybetmesine sebep olur ve bu yüzden daha da kabarır. Kısır döngü bu fön olayı...
Nemini kaybetmiş saç kabarır, sen bunu şekillendiricilerle kimyasallarla bastırmaya çalıştıkça iyice nemini kaybeder, iyice kabarır. Bu da ayrı bir kısır döngü.

Çözüm çok basit, o fön makinasını düzleştiriciyi maşayı kaldır ortadan, çok gerekmedikçe kullanma. Jöle, köpük, sprey yerine doğal yağlar kullan. Hindistan cevizi yağı, badem yağı benim tavsiye edeceklerimden. Hem şekillendirir hem besler hem de kabarmasını önler. Bunlarla haftada bir maske de yapabilirsin saçlarına.
Saçını her gün yıkama, kullanabilirsen sülfatsız parabensiz şampuanlar kullan. Hatta becerebilirsen hiç şampuan kullanma. Saç kremi mutlaka kullan. Ama yine içinde sülfat olmasın.
Son tavsiyem doa kozmetik keratin maskesi. Haftada bir uygularsan çok çabuk toparlanır saçın.
Bu tavsiyelere altı ay uy, kuaförden çıkmış gibi saçların olacak.

Üstü inekli milkshake kokusunda birşey mi peki? :)
saç serumu.jpg
İşte buydu :)

X