sen gençsin belli bir çevrem olsun yeni birileri ile tanışmak için kullanayım diye düşünebilirsin ama ben açıkcası eltiye nispet yapma aracı olarak görüyormuşum kapattım gitti.elti biraz da merak etsin
Bugün topallayarak yürüdüğün yollarda yarın koşucaksın hiç üzme kendini zaman herşeyin ilacı öyle yada böyle.Kendi hayatını bu şekilde yaşama üzme sen kendine değer ver ki karşındaki de bunu yapsın
Face açtığınızda ortak arkadaşları eklemeyin yok mecburum diyorsanız açmayın
Siz hala unutamamışsınız haber aldığınız en ufak şey kafanızı meşgul edip zaman kaybı olacak
Acaba o ayrıldınız adam bu kadar senı düşünmüşmüdür.
Aç face nı ve hayatına bak.
O kişiden bildirim gelmesini ve haber kaynağında gözükmesini engelleyebilirsiniz ama
Açmayın o zaman yılda bir derken iki olur iki derken beş olur.Ortak arkadaslarla paylasimi olmuyor. Onlar tehlikesiz. Ben kaşınırım , yilda bir kez de olsa profile bakarim korkum var. Ve evet pek asamadigim icin etkileniyorum. Ama 9 ay gecti hala etkilendigime gore, uzun bir sure daha etkilenecegim.
FB olmadan da gayet mutlu, sosyal, güzel bir hayat yaşayabiliyorsun. Örnek: ben
duygularını çok naif ifade etmişsin ve seni çok iyi anladım. kendimden örnek vereyim, ayrıldığım donem facebookum yoktu ve uzun zaman almadım sırf bakarım diye. ve daha aldığım ilk gün baktım ne yazık ki ve bakmalarım aralıklarla devam etti. duygusal olarak iyileşmem çok uzun zaman aldı. onun gülümseyen mutlu gözüken her resmi kalbime ok gibi saplandı. ara ara dondurdum açtım engelledim açtım tekrar baktım. kendimce mutlu olduğumu gösteren resimler paylaştım belki bana bakıyodur, görsün diye. ama bu beni daha çok mutsuz etti, çünkü adamın umrunda bile değildim. uzun lafın kısası, kalbini dinle. onun ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. ki düşünecek potansiyelde de değilmiş. senin facebookunu kapatmış olmanı, senin sandığın anlamda yorumlayacak bir incelikte değilmiş ki o adam.
sen açtığın zaman tekrar sayfasına bakacaksan hiç açmanı tavsiye etmiyorum. çünkü insanı inanılmaz derecede geriye götürüyor, onun varlığını canlı tutuyor ve sensiz mutlu olduğunu görmek insanı mahvediyor. ama eğer bakmayacak iradedeyim dersen aç facebookunu. istetmemeklle ki ortak arkadaş vs varsa görmemiş olursun herhangi bir şey onunla ilgili. aslında bu zaman meselesi biliyor musun? mesela ben son bir yıldır bir kez bile bakmadım. Allah öyle büyük ki, bakma isteği bile gelmiyor. oysa adının ilk 3 harfini yazsam çıkacak. o ince sınırdan Rabbim beni koruyor. çünkü biliyorum ki baksam( ayrılalı 4 seneye yaklaşıyor) ben çok kötü olurum. çünkü ondan sonra kimseyi onun gibi sevmedim. o benim ciğerimi cayır cayır yakmış bir insandır.. o yüzden ne öldüğünü ne kaldığını hiçbir şey bilmek istemiyorum ona dair. ayy kendi hikayeme daldım kusura bakmaeğer sayfasına bakmam diyosan aç facebooku.
bebeğim endulus yaz dediğini görmeden girdim yazıyordum,bi okuyayım dedimkiii sen yaz demişin,inan buna,ama bana bıldırım gelmedi,etiketleyıp yazmışın,bunu yöneticilere söylicem canım,kesınlıkle açma,onun ne düşüneceğini lütfen umursama,yapma,ve çok uzadı bu durum,lütfen destek al,çoktan unutman lazımdı prenses,yapma kendını bunu,çok rica ediyorum,
Açmayın o zaman yılda bir derken iki olur iki derken beş olur.
Kendinizi sosyal medyadan mahrum bırakmak istemiyorsanız da eklemeyin ortak arkadaşları
Baktınız ne olacak içinizi acıtmaktan başka elinize ne geçecek
Profil resmine bakıp çok pişman olmuş diyemeyeceksiniz.
Herkes en güzel resimlerini koyar en mutlu resimlerini ancak bakıp iç geçireceksiniz
Yapmayın bunu kendinize sağlam durun
bebeğim endulus yaz dediğini görmeden girdim yazıyordum,bi okuyayım dedimkiii sen yaz demişin,inan buna,ama bana bıldırım gelmedi,etiketleyıp yazmışın,bunu yöneticilere söylicem canım,kesınlıkle açma,onun ne düşüneceğini lütfen umursama,yapma,ve çok uzadı bu durum,lütfen destek al,çoktan unutman lazımdı prenses,yapma kendını bunu,çok rica ediyorum,
tamam bak onu umursuyorsun,açmıyorsun,ama bır yandanda açayım,umursamadığımı duşunsun,yada açmıyorum yaa,acaba oda onu umursadığım içinmi açmadığımı düşünür dıyorsun,yanı onun ne düşündüğünü umursama her ıkı duurmdada,bitanem eskıden face.. vardı,bak benım hiçbir zaman olmaıd hiçç,sana tek taysıyem içini acımadığı zaman zaten burun buruna bıle olsan takmayacaksın,ben içimin acısı geçene kadar bütün ileitşimi keserim,acım geçince görsemde baksamda etkılemıyor,bırak bu adamı,face zaten olmaması gereken bırşey,Duygular yogun olunca unutmasi zor oluyor be canim. Ama inan onceden taktigim seyler aklima gelince canim acimiyor eskisi gibi. Demek ki bir sure sonra baska acilar eksilecek. Ve belki sonra iyi olacagim.
Demek acma diyorsun. :) Ama ayni zamanda umursama diyorsun. Onu umursadigim icin acmiyorum zaten. :)
Hayat ondan ibaret değil emin ol hatta açar açmaz engelle gitsin
Kendine meydan oku ve AÇ :=)
bence gırıs yaptıktan sonra ılk ıs onu engelleyın. Boulece ortak arkadaslarınız bıle olsa paylasımlarınızı goremez sizde onu goremezsınız.. Kendınıze yararı olan yerlerı takıp edersınız.. Olur biter.
Cok tesekkur ederim, ask acisi insani naif de yapiyor sair de yapiyor.
Sizin yazdiginiza bakarak benzer durumda oldugumuzu dusunuyorum. Face kapali oldugu halde bir iki sefer arkadasimin facinden baktim ona.Arkadasimin listesinde ekli degildi, yani herkese acik olan paylasimlari gorulebiliyordu. Ona ragmen cok etkilendim, sifira hatta baslangic noktasindan gerilere, eksilere dustum. Yazin en sicak gunlerinden biriydi ve baktigim anda hissettigim üşümenin tarifi yok. Aninda gozlerim doldu, aglamami zor tuttum. Kalbime ani bir agri girdi. Sonraki zamanlarda merakima yenik duser gibi oldugumda hissettigim aciyi hatirlattim kendime, henuz hayal ederken bile ayni aciyi hissediyordum tuttum kendimi. Siz sabir konusunda, nefse hakim olma konusunda iyi bir dereceye gelmissiniz bence, Rabbim yardim etsin size de. Benim de irademe hakim olmayi ogrenmem gerekiyor. Duygularimi olmasa da onunla ilgili hayallerimi, beklentilerimi, planlarimi geride birakabilmeliyim. Tam zamanli bir diyete girmeliyim yani. Ve sirf onun profiline bakmamak icin face acmamak bana acinasi geliyor ve bu duygudan kurtulmak istiyorum. Yani onun profiline bakma sansim olsa bile buna tenezzul etmemek istiyorum. Cunku onun umrunda degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?