Saçma bir facebook kararsızlığı...

Cok tatlisin guldurdun beni.

Hic bu konuda buyuk konusmak istemiyorum. Ancak sanal ortamdan biri ile tanismayi hic hayal etmedim. Belki bunun nedeni, aslinda nasil insanlar olduklarini gozlemedigim halde facebookta cok eglenceli, yaratici, hayat dolu vs. izlenim yaratan birkac insan yuzundendi. Begenilmek hoslarina gidiyordu her insan gibi, bu tatmin icinde birkac kurgusu , kadraji guzel fotograf yeterli oluyordu. Yani herkes sanal ortamda gorundugu gibi olmayabiliyor ve bana itici geliyor bu sekilde tanismak.

Ama samimi oldugunu bildigim insanlarin mutluluklari, paylasimlari beni mutlu eder.

Bir kendimize deger vermeyi ogrenemedik zaten. Evet kosup her seyi geride birakmak istiyorum. Cok sagol.

Face açtığınızda ortak arkadaşları eklemeyin yok mecburum diyorsanız açmayın
Siz hala unutamamışsınız haber aldığınız en ufak şey kafanızı meşgul edip zaman kaybı olacak

Ortak arkadaslarla paylasimi olmuyor. Onlar tehlikesiz. Ben kaşınırım , yilda bir kez de olsa profile bakarim korkum var. Ve evet pek asamadigim icin etkileniyorum. Ama 9 ay gecti hala etkilendigime gore, uzun bir sure daha etkilenecegim.

duygularını çok naif ifade etmişsin ve seni çok iyi anladım. kendimden örnek vereyim, ayrıldığım dönemde benim facebookum yoktu ve uzun zaman almadım sırf bakarım diye. ve daha aldığım ilk gün baktım ne yazık ki ve bakmalarım aralıklarla devam etti. duygusal olarak iyileşmem çok uzun zaman aldı. onun gülümseyen mutlu gözüken her resmi kalbime ok gibi saplandı. ara ara dondurdum açtım engelledim açtım tekrar baktım. kendimce mutlu olduğumu gösteren resimler paylaştım belki bana bakıyodur, görsün diye. ama bu beni daha çok mutsuz etti, çünkü adamın umrunda bile değildim. uzun lafın kısası, kalbini dinle. onun ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. ki düşünecek potansiyelde de değilmiş. senin facebookunu kapatmış olmanı, senin sandığın anlamda yorumlayacak bir incelikte değilmiş ki o adam.

sen açtığın zaman tekrar sayfasına bakacaksan hiç açmanı tavsiye etmiyorum. çünkü insanı inanılmaz derecede geriye götürüyor, onun varlığını canlı tutuyor ve sensiz mutlu olduğunu görmek insanı mahvediyor. ama eğer bakmayacak iradedeyim dersen aç facebookunu. istersen onu da engelle ki ortak arkadaş vs varsa görmemiş olursun herhangi bir şey onunla ilgili. aslında bu zaman meselesi biliyor musun? mesela ben son bir yıldır bir kez bile bakmadım. Allah öyle büyük ki, bakma isteği bile gelmiyor. oysa adının ilk 3 harfini yazsam çıkacak. o ince sınırdan Rabbim beni koruyor. çünkü biliyorum ki baksam( ayrılalı 4 seneye yaklaşıyor) ben çok kötü olurum. çünkü ondan sonra kimseyi onun gibi sevmedim. o benim ciğerimi cayır cayır yakmış bir insandır.. o yüzden ne öldüğünü ne kaldığını hiçbir şey bilmek istemiyorum ona dair. ayy kendi hikayeme daldım kusura bakma eğer sayfasına bakmam diyosan aç facebooku.

Ortak arkadaslarla paylasimi olmuyor. Onlar tehlikesiz. Ben kaşınırım , yilda bir kez de olsa profile bakarim korkum var. Ve evet pek asamadigim icin etkileniyorum. Ama 9 ay gecti hala etkilendigime gore, uzun bir sure daha etkilenecegim.
Açmayın o zaman yılda bir derken iki olur iki derken beş olur.
Kendinizi sosyal medyadan mahrum bırakmak istemiyorsanız da eklemeyin ortak arkadaşları
Baktınız ne olacak içinizi acıtmaktan başka elinize ne geçecek
Profil resmine bakıp çok pişman olmuş diyemeyeceksiniz.
Herkes en güzel resimlerini koyar en mutlu resimlerini ancak bakıp iç geçireceksiniz
Yapmayın bunu kendinize sağlam durun

Cok tesekkur ederim, ask acisi insani naif de yapiyor sair de yapiyor.

Sizin yazdiginiza bakarak benzer durumda oldugumuzu dusunuyorum. Face kapali oldugu halde bir iki sefer arkadasimin facinden baktim ona.Arkadasimin listesinde ekli degildi, yani herkese acik olan paylasimlari gorulebiliyordu. Ona ragmen cok etkilendim, sifira hatta baslangic noktasindan gerilere, eksilere dustum. Yazin en sicak gunlerinden biriydi ve baktigim anda hissettigim üşümenin tarifi yok. Aninda gozlerim doldu, aglamami zor tuttum. Kalbime ani bir agri girdi. Sonraki zamanlarda merakima yenik duser gibi oldugumda hissettigim aciyi hatirlattim kendime, henuz hayal ederken bile ayni aciyi hissediyordum tuttum kendimi. Siz sabir konusunda, nefse hakim olma konusunda iyi bir dereceye gelmissiniz bence, Rabbim yardim etsin size de. Benim de irademe hakim olmayi ogrenmem gerekiyor. Duygularimi olmasa da onunla ilgili hayallerimi, beklentilerimi, planlarimi geride birakabilmeliyim. Tam zamanli bir diyete girmeliyim yani. Ve sirf onun profiline bakmamak icin face acmamak bana acinasi geliyor ve bu duygudan kurtulmak istiyorum. Yani onun profiline bakma sansim olsa bile buna tenezzul etmemek istiyorum. Cunku onun umrunda degilim.

E endulus34 konumu sen de oku da bir fikir ver canim.
bebeğim endulus yaz dediğini görmeden girdim yazıyordum,bi okuyayım dedimkiii sen yaz demişin,inan buna,ama bana bıldırım gelmedi,etiketleyıp yazmışın,bunu yöneticilere söylicem canım,kesınlıkle açma,onun ne düşüneceğini lütfen umursama,yapma,ve çok uzadı bu durum,lütfen destek al,çoktan unutman lazımdı prenses,yapma kendını bunu,çok rica ediyorum,

Haklisiniz. Mutsuz olsak da guldugumuz fotograflari koyariz. Onun mutsuz olmasini falan gectim ben, oyle bir beklentim yok. Hem erkekler her kosulda mutlu olacak bir sey buluyorlar zaten. Ask acisi cekerken, asik oldugu kizin donmesini beklerken baskasindan hoslanip onun ilgisini cekmeye calisan erkekler bile varsa, demek ki onlar hep bir cikis yolu bulurlar demekmis bu.

Benim canimi acitan onun ilgisini bir baskasinin cektigine tanik olmak olur. Bir baskasini begenecek, onu gozune kestirecek, onu begendigini belli edecek. O kisinin yaptigi her seyi degerli bulacak, o kisi onun gozunde kiymetli olacak. Ne kadar korksam da bu olacak. Cunku iliskiler boyle basliyor. Ve ben buna tanik olmak istemiyorum. Acarsam da hic bakmamaliyim dediginiz gibi. Beni zaten umursamiyor o bile bakmamak icin yeterli. Onu unlu biri kendimi de fan grubu yapmaya gerek yok.

Duygular yogun olunca unutmasi zor oluyor be canim. Ama inan onceden taktigim seyler aklima gelince canim acimiyor eskisi gibi. Demek ki bir sure sonra baska acilar eksilecek. Ve belki sonra iyi olacagim.
Demek acma diyorsun. :) Ama ayni zamanda umursama diyorsun. Onu umursadigim icin acmiyorum zaten. :)

tamam bak onu umursuyorsun,açmıyorsun,ama bır yandanda açayım,umursamadığımı duşunsun,yada açmıyorum yaa,acaba oda onu umursadığım içinmi açmadığımı düşünür dıyorsun,yanı onun ne düşündüğünü umursama her ıkı duurmdada,bitanem eskıden face.. vardı,bak benım hiçbir zaman olmaıd hiçç,sana tek taysıyem içini acımadığı zaman zaten burun buruna bıle olsan takmayacaksın,ben içimin acısı geçene kadar bütün ileitşimi keserim,acım geçince görsemde baksamda etkılemıyor,bırak bu adamı,face zaten olmaması gereken bırşey,

bence gırıs yaptıktan sonra ılk ıs onu engelleyın. Boulece ortak arkadaslarınız bıle olsa paylasımlarınızı goremez sizde onu goremezsınız.. Kendınıze yararı olan yerlerı takıp edersınız.. Olur biter.

Tekrar acarsam buyuk bir irade ornegi gostermem gerekecek zaten. O kisiyi yok saymam gerekecek. Tesekurler...

ben baktığımda bir hafta aklıma geldikçe ağlıyordum. 18-19 yaşında da değildim hani. 30 a az kalmıştı! aşk acısının yaşı yok ve mantığın devre dışı kalıyor. şimdi hatırlayınca içim sızladı, ayrıldığım dönemde bir gün 20 lik diş ameliyatından yeni dönmüştüm eve. yanağım olmuş kabakulak gibi. ağrı sızı içindeyim. oyalanayım diye facebooku açmıştım.ne demeye bakarsın ki bi de o halde. baktım. en az bir aydır da bakmıyodum. bir yerlere gitmiş gezmiş resimler yorumlar bilmem ne. nasıl ağladım nasıl o halimle. o dönemlerde o kadar acı çektim ki allahım sen büyüksün, kimsenin yanına bırakma.

bir dene madem facebok açmayı. kendini gözlemle. mutsuz olursan yine sil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…